Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Uyku rutini oluşturmada bir sakınca yok tabi ki. Sadece bebek illa kendi uyusun diye yapılan güven zedeleyeci girişimler için bu yazılanlar :) Yoksa dediğin gibi aşı olurken, muayene olurken çığlık çığlığa bağırıyorlar ama mecburuz bunu yapmaya :)
Uyku eğitimindeki kriter şu benim okuduğum ve anladığım kadarıyla. Özellikle ağlatma metodunda daha çok olur diye tahmin ediyorum: Bebek annesine ihtiyacı varken, annenin onun yanına gelmemesi ve "öğrenilmiş çaresizlik"e düşmesi. "Ben ağlasam da sızlasam da beni dikkate almıyorlar, o zaman ağlamama gerek yok" diye öğreniyor bebek ve cidden artık ağlamıyor, kendi kendine uykuya dalabiliyor ama bu durum ileriki yaşantısını etkiliyor(muş).
Ne güzel senin bebeğin eşleştirmiş ve kendi akışında kendiliğinden uykuya dalabiliyormuş. Benim oğlum hiç kendi kendine dalamadı bugüne kadar. İlk zamanlar (3-4 aylıkken ve bu uyku eğitimini araştırırken) hadi bi deneyeyim dedim kendi kendine uyuyacak mı diye ama neeerrde sürekli bi desteğe ihtiyacı vardı. Ben de demek ki şu an buna hazır değil diyerek üstelemedim. Her bebek farklı, kendine uygun gelen şekilde davran :) Sadece güven bağını da dikkate al diye paylaşmak istemiştim.

Allah Allah ben ilk kez duyuyorum bu kadar fark ettiğini.
Peki mesela üzerimde mayoyla tartılsam olur dimi?
Daha fazla da çıkaramam yani
Mayo ile olur tabi ki canım biz de çırılçıplak soyunmuyoruz en azından bi iç çamaşırı oluyor
 
Vitrinlere ekmek bandim
 

evet, kesinlikle ben de bebegi odaya birakip cikmaktan, karanlikta aglatmaktan filan yana degilim. gunduz uykularini da ayni seyleri ayni saatlerde duzenli yaptigim icin ogrendi galiba. gece ise banyo, sarilma, emzirme seklinde yapiyordum ve genelde doyunca uykuya daliyordu ve 3-4 saat uyuyordu. oyleyken de hic egitim vermek gibi bir derdim yoktu . ama son bir aydir duzeni bozuldu. bu yontemde bebek doyunca uyursa ne ala, ama yatirdiktan 15-20 dakika sonra uyaninca isler karisiyor. uyutabilmek icin tekrar tekrar emzirdim, oyle olunca hem fazla beslendigi icin surekli sut cikarmaya basladi (rahatsiz gorunmuyor ama surekli kiyafet degistir vb, gazi oluyor, daha cok alt degistiriyoruz, bir de artik ona tosun demeye basladik) hem de surekli uyardigi icin sutum artti, sonraki gun az icince bu sefer sut dugumlenmeleri vb. oluyor. Emzik almiyor. En kotusu uykusunu alamiyor. Ertesi gun tum gun uykulu, cansiz bir bebek oluyor, goz temasindan filan kaciniyor. Uykusunu aldigindaysa neseli, konuskan, gulucukler sacan halini gorunce diyorsun ki bir sekilde iyi uyumasini saglamam lazim.

tracy hogg soyle bir yontem onermis: uykusu gelince once rutini uygulayip en son bebegi yataga koyup yaninda duruyorsun, aglarsa kucagina alip sakinlestiriyorsun. sakinlesince tekrar koyup, uyuman lazim, sss, filan diyorsun uykuya dalmasini bekliyorsun. Uykuya dalana kadar ilk gunler defalarca yatirip kaldirabilirsin ama hep yanindasin ve daha aglamadan hep kucagina aldigin icin ve seni gordugu, sesini duydugu icin varligini biliyor (guven sorunu olmaz bu durumda diye dusunuyorum). yani bak senin yanindayim ama senin de uyuman lazim demek gibi. bana kagit ustunde mantikli geldi ama ne kadar uygulanabilir, bebegime uyar mi bilmiyorum. biraz daha arastirma yapip, on hazirliklardan sonra deneyebilirim. kritik olan su ki bunu uyuyana kadar surdurmek gerek ve ilk gece 1-2 saat veya daha fazla surebilir diyor, once biraz guc toplamam lazim.

biraz uzun olmus - grubun amaci kilo vermek, o nedenle burada keseyim.
 
kızlarrr ben yürüyüşüme gidiyorum hadi bakalım sizlerde yürüyün accık hava ankarada güzel
simdi yuruyusten geldim ben de.
aaa o nerden cikti ya, umarim dogru degildir..
ben sade, limonlu, guacomole seklinde veya salata olarak yiyorum. salata yaparsam limon zeytinyag, mor sogan, domates ve bazen de ceviz eklemek guzel oluyor.
 
kaptanım benim kilo durdu gene
Anacım senin kilo da 2 hafta eksi gelse 3. hafta duruyor
Gerçi tabi totalde aldığın yol uzun artık duraklamaların artması beklenen bi şey. Detoks metoks mu yapsan ama bilemedim. Sen kendi metabolizmanı iyi çözmüş birisin, o yüzden sana akıl veremiyorum ben

Şu an tam kaç aylık bebeğin? 3-4 ay arasında bir atak dönemi var. Benim oğlumun da 3. aydan sonra bir bozuldu uyku düzeni, sonra gelemedi bir daha kendine :) Diş dönemi başladı sonrasında da... Öyle böyle derken de emerek uyumaya iyice alıştı, ben de uykusuz kalmaya dayanamayacağım için çareyi yanına yatmakta buldum :)

Tracy Hogg yöntemini biliyorum, hatta hamileyken okumuştum kitabını. Benim de denemeye çalıştığım yöntem oydu. Ama yatağına bırakır bırakmaz sürekli ağlıyordu. Ben de pes ettim. Sadece o anki ağlaması gerçekten uyumak ihtiyacından mı yoksa başka bir ihtiyaçtan mı onu iyi anlamak lazım sanırım.
Bu arada burası zayıflama grubu ama böyle şeyleri de konuşuyoruz merak etme. Ben tüm hamilelik sürecimi burada geçirdim örneğin, bi yerden sonra aile gibi olunuyor bu vesileyle :) İstemeyen okumaz
 
bir hafta antibiyotik kullanmasam durmazdı bağırsak hareketi bitti gene ona bağlıyorum yoksa bu gözler geçen haftanın başında 69,9 u görmüştü mezun olmama ramak kala böyle olması beni delirtiyor ,yoksa o kepi takmak için çıldırıyorum biliyosunuz
 
canım ben bu yöntemi 2-3 defa denedim beceremedim maalesf inşallah sen becerirsin hani diyor ya 1-2 saat sürebilir ilk zamanlar benim bünye lohusa(6 ay lohusa sayılırmış doğum yapan kadınlar) formunda kaldırmadı maalesef
 
canım probiyotik hap kullansan nasıl olur bağırsaklara iyi gelir
 

15 haftalik, 3.5 ay tam dedigin noktadayiz yani :) dun aksam kisaca denedim, dikkatimi ceken o anda aglamaktan cok, itiraz edercesine sesler cikariyor gibi. aciktiginda, bir yeri agridigindaki aglamasi daha farkli, biraz ona guvendim.


bir yandan lohusalik bir de iyi uyumadigimiz icin yorgun oluyoruz ama cozum icin de guclu olmak gerekiyor. ben biraz da babasina guveniyorum o da hevesli, kafasina yatti bu yontem. eminim yardim edecektir, yoksa tek kisi zor olabilir.
 
canım probiyotik hap kullansan nasıl olur bağırsaklara iyi gelir
aklımda kaptaniçem tam araştırma yapmadan kullanmak istemiyorum şu an kendi mayaladığım yoğurt ve turşu ile almaya çalışıyorum probiyotiği ama takviyeler kadar olmaz muhtemelen
 
ben bu duraklama olayini hic anlamis degilim yasamadimda ama sen cok fazla kilolar vermissin sanirim ondan ben daha 12 kilo verdim bu duraklama zamnlarinda farkli seyler yapipmusun peki detoxs gibi
sanirim duraklamalarin ilaci istikrar. yani kilo vermesen de aynen devam edersen, bir sure sonra tekrar kilo verme basliyor.
 
15 haftalik, 3.5 ay tam dedigin noktadayiz yani :) dun aksam kisaca denedim, dikkatimi ceken o anda aglamaktan cok, itiraz edercesine sesler cikariyor gibi. aciktiginda, bir yeri agridigindaki aglamasi daha farkli, biraz ona guvendim.
Bebeğini en iyi sen tanırsın, bi dene bakalım belki işe yarar sende :)
 
ben bu duraklama olayini hic anlamis degilim yasamadimda ama sen cok fazla kilolar vermissin sanirim ondan ben daha 12 kilo verdim bu duraklama zamnlarinda farkli seyler yapipmusun peki detoxs gibi
ben çok detoks ve temiz beslenme yaptım genel beslenmemde ekmek şeker ve tuz da olmadığından ve günde en aşağı 2,5 en fazla 4 litre su içtiğimden vücudu ara ara sağlıksız beslenerek şaşırtabiliyorum...bu ara o da işe yaramadı totalde verdiğim kilo 33 alıp verdiğim 45-50 kilo sınırlarında olduğundan çok sık duraklama yaşamaya başladım...üç haftadır zatürreden bozma hasta olduğumdan sporu da ağırlaştıramadım..
 
Kıyamam yaa geçici bir durum bu bak sen de biliyorsun :)
Vericez o kepi sana merak etme
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…