Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Sabah tartıldım çok parlak değil. Yılbaşı hedefi için sene sonuna kadar fire vermeden gideceğim. Artık antibiyotik de bitti: diyetse diyet, sporsa spor, suysa su.
yılbaşı hedefini bende tutturamadım ama önemli değil tek almıyalımda kilo gerisi olur
geçm,iş olsun kuzuya
valla kaptanım haftaya herkez öyle başladı ben tartılmadım bugün cumaya kadarda çıkmayı düşünmüyorum inşallah ucundan 69.9 görürüm
Günaydın herkese...
fancynancy Bu sabahki tartımdan ben de hiç memnun değilim. Dukan yapıp artı gelen benden başka biri var mı acaba. Dün 82,8dim bu sabah 83,3. Ben anlamadım harfi harfine uyguluyorum hemde.
bende pazar 70.5 gelmiştim o yüzden korkudan tartıya çıkamadım bugün
Sen de mi brütüs!
Niye böyle oldu Özlemcim. Bu sabah tartı üstünde büyük bi şok yaşadım
bizim gurup cumaya kadar kendini toparlar inşallah
buraya daha çok gel canım ozamana kadar mutlakka verirsin 7 kilo
ne güzel anlatmışsın
Mrb 100 kilo civari olanlar katilabiliyor mu
tabikide
bende onu 2 gün önce keşefettim şöyle bir baktım anlamaya çalıştım sayfasını çok hoşuma gitti
korkma kız
ama dersen ki benim menüleri de yorumla bir ara ansızın gelebilirim
keşke herzaman yorumlasan canım aslında sen içerisine şaka da katarak önemli yetrleri vurgalayarak yorumlamışşsın aslında hepimizinki yorumlanmalı
bizdede oğlan gece yatmadan önce ağlıyor acıktım yemek ver diye bir ara kıyamadım verdim 3 kilo almışş işte vermiyorum dedim önünü alamayız kilo alırsın sadece akşam ne yediyse o dedim

@toplight cım dün mesela herkes yer diye yayla çorbası yaptım. Büyük kızım bebekken çok severdi. Dün o kadar uğraşmama rağmen yediremedim ikisine de.
yayla çorbasına eşim hariç benim çocuklar bayılır

Toparlanmaya başladım ama rakam korkunç ördeğim.
Bir anda nasıl böyle çıktım hiç anlayamadım ama hallolacak bir şekilde :)
hadi gelmiyormusun canım sende çikolata canavarı ve hayalımveben de yok nerelerdesişniz kızlar

Günaydınlar. Dün çocuklarla uyuyakalmışım, Yorgunum demiştim, eşimde kaldırmamış. Dünkü menüm morordek

Kahvaltı
1 dilim hindi füme
Beyaz peynir
Domates

Ara
Yeşil çay
Filtre kahve

Öğle
1 tabak Mantarlı tavuk sote

Ara
Filtre kahve
1 mandalina

Akşam
1 büyük kase yoğurt çorbası
Yarım porsiyon kadar çoban salatası

Gece
Biraz yer fıstığı biraz Antep fıstığı

Su: 2 lt
Spor: yok

Günaydın kızlar nasılsınız
Umarım güzel bir hafta ortası geçirirsiniz...
şu an +1 gözüküyorum ama ödem olduğundan adım gibi eminim zira bedenimde aşırı incelme var 40 beden aldığım pantolon bile bollaştı..cumaya kadar halledebileceğimi düşünüyorum halledemezsem zaten demirbaş kadrolu 5.takım armasını yapıştırın..
benim bu kadar ileri geri gitmemim sebebi totalde 33 kilo vermiş olmam artık vücudum isyan ediyor ama o direnci de kıracağım..
.çevrem ailem artık dur diyor ama onlar kilo vermenin nasıl bu dünya da en lezzetli şey olduğunu bilmiyorlar ben bu lezzetten mahrum kalmak istemiyorum...

bu kilo verme sürecinde sadece midem boşalmadı gözümde doldu diyebilirim çakralarım açıldı ben kendimi buldum ne kadar sağlıksız besleniyormuşum bedenime neler yapmışım kendime nasıl eziyet etmişim 33 kiloluk 1,5 damacanayı vücudumda nasıl taşımışım..asıl sonuca ulaştığım zaman totalde 42 kilo gitmiş olacak yani 2 damacana elimle kaldıramazken 30 sene bedenimde taşımışım..

bir de yiyeceklere karşı tuhaf duygulara girmeye başladım..dün mesela avm deydim.burger kingten hamburger söyledim ..ekmeğini çıkardım ..çift köfteliydi..köftede resmen yeşil mercimek gibi kıvrımlar doluydu koktu burnuma yiyemedim..patates kızartmasından üç dör parça yedim tıkandım..ne hikmetse hazır ayran hazır yoğurtlar davul gibi şişiriyor zaten ..boş yere 14,50 tl yi verdim ve çıktım maksat aç kalmayımdı oysa iş yerine mantarımı ve tavuk sotemi getirmiştim....

bu arada menümüde girmiş olayım da eğitim var çıkacağım...

sabah:2 glutensiz krep
2 kayısı içi ceviz 1 hurma içi ceviz
1/2 greyfurt
5 zeytin
1 kaşık lor yağsız
ıhlamur

öğlenden bahsettim

akşam:3-4 kaşık mantar yedim işlerim vardı onları yaptım ve yattım..
2,5 litre su içtim..

toplantıdan sonra görüşürüz bu mevzuyla ilgili yazmak istediğim çok şey var aslında yazabilirim de başaranlara da yazmak istiyorum ama beynimden o kadar çok cümle akıyor o kadar çok şey süzülüyor ki kelimelerim yetmiyor...

cok carpici olmus - 2 damacanayi elinle tasiyamayip bedeninde tasimak...

hersey donup dolasip psikolojiye baglaniyor, o nedenle once kafami toplamaya karar verdim ve onceligim olmayan seyleri arka plana atiyorum. ilk once atistirmalari kaldirip, 2 ana ogun belki ara ogun seklinde beslenmeye calisicam sonra yediklerimi yavas yavas dusuk karbonhidrata ceviricem (diyabeti onlemek icin).

dunku menu;
S: 1 haslanmis yumurta, kirmizi biber, 1 avokado (limonlu), 5 siyah zeytin, 1 dilim ekmek, 2 kuru kayisi
ara: 1 muz, 2 tatli kasigi fistik ezmesi
O: 2 dilim ekmek arasi peynir
ara: 1 muz, 30 gram tuzsuz peynir
A: nohutlu yogurt corbasi, 1 kofte

Günaydınlar, haydi bakalım cumaya az kaldı
İnanır mısın geçenlerde ben de McDonalds'tan alayım dedim aynı şekilde, nasıl kötü geldi tadı. Sırf aç kalmamak icin tırtıkladım ama daha da almam dedim, zaten ne zamandır yemiyordum.. Her şey alışma meselesi. Zamanında ne çok severek yerdim McDonalds, Burger King.
Kilonda takılma yaşaman da çok normal, dediğin gibi 90'lardan bu sayılara indin ama eminim ki halledeceksin sen bu işi çözmüş durumdasın çünkü

Fancycim dün herkes yorum yapmış zaten, biraz da alınmışsın ama benim de tek söyleyeceğim şu gece olan ara öğünleri mi azaltsan acaba?
Yani deneye yanıla öğreniliyor bunlar, o saatlerde yenen şeylerin tartıya artı yansıması çok olağan bir durum o sebeple söyledim. Yoksa menün gayet güzel. Alınma sakın şekerim senin iyiliğin için söylüyoruz

Bu arada benim de tartımın pili bitti, uzunca bir süredir tartılamıyorum o yüzden, kilo durumum ne alemde hiçbir fikrim yok. Çok diyet modunda takılmıyorum, her zaman oldugu gibi kendimce dengelemeye calısıyorum ama arada tartıdan kontrol etmek de iyi oluyordu. Bi pil alayım bari...

azaydidem temizlik bitmedi mi halen nerelerdesin cumartesiden beri yazmamışsın ?
balpamuk Esra'cım senin nasıl gidiyor? Diyetisyene gittin mi? Ne dedi, kilo durumun nasıl? :)
BeyazOrkidem döndün mü yolculuktan?
fattofit85 seni de daha sık görmek istiyoruz aramızda, en azından menülerini paylaş şekerim

ben asker kzııyım 90 kuşağı çocuğuyum orduevlerinde hamburgerlerin itina ile aşk ile tüketildiği zamanlar..yani salam sosis hamburger pizza bebesi tabiri caizse..annem hala ordu evinin önünden geçerken hamburger ister girer alır..gel gör dün gördüğüm manzaradan sonra..oğlumu oyun salonuna götürdüğüm zaman patates kızartması alıyordum en basiti,artık onu da beslenme konteynerime koyup götüreceğim..yani benim gibi birinin bu denli tiksinmesi inan normal değil..sanırım pizzalarda da bilmediğim bir pislik var artık komple uzak duracağım..çıkarken kendim hazırlarım oğlum benim yaptıklarımı yesin ben evde kendim yapayım ne yediğimizi bilelim bu arada bende güzel hamburger yaparım yani

yurt dışında özellikle obezite ile mücadele eden amerika da ciddi şekilde bir piyasası var bu sağlıklı beslenmenin (healtly food) çok süper youtuberler var bizdeki youtuberler gibi argo küfür saçma sapan hareketlerin olduğu türden insanlar yerine bu insanlar çok ciddi toplum bilinci sağlıyor..

dikkat ettim 2 tane hamburger menüsü 15 tl ama git domatesin kilosu 7 -9 tl ,zamanında amerikada yapılmaya çalışılıp başarılan kötü beslenme alışkanlığı son sürat kazandırılıyor bu ülkede...ve bunların aşığı idim ben...

bu arada teşekkür ederim kaptanım benim meselem bu saatten sonra kilonun inmesi değil çıkmaması öncelikle ama en önceliğim 30 yıllardır bedenime verdiğim tahribatı yok edip tekrar daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmak...

Son yıllarda sanki bizde de uyanan bi kesim var. Ama tabi toplum geneline baktıgımızda halen çok sağlıksız besleniyoruz. Umarım en kısa sürede çoğunluk sağlıklı beslenme hakkında bilinçlenebilir.
Ya çocukluktan başlıyorlar ki bilinç altını işlemeye.. Çizgi filmler arasında gösterilen şeker, çikolata reklamları.. D
ünyanın katkı maddesi var içlerinde. Onu yiyen çocuk nasıl kilo almasın? Ben de 90 kuşağı çocuğu olarak senin dediklerini çok iyi anlıyor ve şu an bi nebze aklım başıma gelmiş şekilde oğluma güzel bir beslenme alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum. Umarım biz bilinçli kişiler olarak bi şeyleri değiştirmeyi başarabiliriz :)

Ben de ortaokulda tam gün olduğu için kantinden yerdim. Secenekler: hamburger, tost ve kumpirdi. Akşam evde de yemeğimi kendim yaptığım için makarna, patates kızartması veya tost yerdim. Sonra ürtiker çıktı sebepsiz yere oram buram şişiyordu, 2 senede ancak geçti. Tek tip beslenmekten demişti doktor. Lisedeki yatılı okul yemekhane yemekleri bile fast food beslenmekten iyiymiş ki bünye topladı.

S: 1 haslanmis yumurta, domates, salatalik, 3 siyah zeytin, 2 ceviz
ara: 2 tatli kasigi fistik ezmesi
O: 200 gram yogurt, haslanmis bezelye
ara: sutlu kahve
A: 1 kase (2 kepce) yogurtlu nohut corbasi, 1 tabak (4 yk) firinda kiymali patates

spor: 1 saat yuruyus
su: 1/2 litre

sonra nasıl geçti canım benim teyzemdede var ve 1 yıldır her ay iğne vuruluyor

Bugünki menüm
sabah
1 dilim ekmek
2 yemek kaşıpı lor peyniri
5 adet zeytin
yeşillik
1 sivribiber

ara
1 türk kahvesi

öğlen
1 dilim ekmek
5 yemek kaşığı taze fasülye
1 kase yoğurt
1 kase tarhana çorbası

ara
1 elma

akşam
4 tane köfte
1 dilim ekmek
1 bardak ayran

Şeyma’cım ben geçen haftayı full çocukla evde geçirince hiç diyet modunda olamadım. Normalde randevum bugündü ama regl oldum sabah karın ağrısından çocuğu okula zor hatırladım zaten...dolayısıyla bu haftam fiyaskoydu. ama bu hafta kendimi toparlayacağım. Sıfırdan başlamış gibi başlıyorum diyete yarın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…