- 6 Şubat 2019
- 5.417
- 18.258
- 198
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #304.961
Gecmis olsun canım çocuklar hasta olmasın yaaSelamlar
Bugün pek giremedim, ufaklık ilk defa hasta oldu. Burnu akıyor, sanırım benden geçti. Sabah ateşi 37ydi kol altından ama sonra azaldı. Gece boyu takipteyim, sıkıntı olmadı, olmaz umarım.
Yediklerimi yazayim:
Sabah: omlet (1 kabak 2 yumurta)
Öğle: 1 muz
Akşam: fırında balık ve patates, 1 su bardağı tatlı (incir, süt, ceviz)
Yeni bir spor salonu açılmış fırsat olursa ücretsiz denemesine gidicem bu vesileyle uzun zamandan sonra spor yaparım ama oğluma da bağlı tabi.
Yarın zaman yaratıp listeyi paylaşıcam iyi geceler.
Teşekkür ederim, tığ gibim oluruz hep beraberÇok hoş olmuşsun darısı başımıza
Naparsan yap kendi dişin gibi olmuyo canım ama alışıyorsun ben 2 sinide kaplama yaptırdım ama bu sefer köpek dişleri sarı kaldı yanında yapçak bişey yok önce sağlık öyle gezemiyceğine göre...Tünaydın hanımlar
Sabah yine bi diş maceram oldu. Sanırım diş kaplama yaptırmak durumundayım. Kırık bi dişim var, kırılan parçasını düştükçe yapıştırtıyorum. Bu sabah 2. kez düştü, diş hekimi de artık diş kaplama yapalım bu böyle olmayacak dedi. Aranızda yaptıran var mı daha önce, süreç hakkında beni bi bilgilendirebilir misiniz size zahmet?
İlk günler ödem olur ama cumaya kadar iner diye tahmin ediyorum. İnmezse de kısmet napalım, insallah cok artı gelmezsinEki Görüntüle 2241555
Hayırlı günler takımım
morordek @ayvacicegi @parkbyull
Kaptanım ben bu hafta artıyım regl dolayısıyla sanırım cumada öyle olur maydanoz tüketiyorum ama bu dönemde eksi gelmeyi başarabilen varsa bana sırrını söylesin.bide iştahım fena açık biri bana dur desin
Gerçekten mi cidden baya benzer durumlardaymışızKaptanim gecmis olsun. Bende ayni sorunu yasadim on disim kırıldı. Bende kaplama yaptirdim. Tesadüfün bu kadari banada ayni seyi söylemişti. Dislerin rengi icinama ben memnun degilim ilk bakista anlasiliyor benim disim almadigi hic rengi ayni degil insaallah sonumuz ayni olmaz
Hahahaha o da iyiymişNaparsan yap kendi dişin gibi olmuyo canım ama alışıyorsun ben 2 sinide kaplama yaptırdım ama bu sefer köpek dişleri sarı kaldı yanında yapçak bişey yok önce sağlık öyle gezemiyceğine göre...
Hatta anlatıyımda gül, prova için renk ayarlamadan geçici yapıştırmıştı kaplamayı bi daha çıkmadı zorlarsa içerdeki dişte kırılıcaktı.bizde bekledik ne zaman düşerse diye 1 sene bembeyaz 2 ön dişle dolaştımsonra diş rengime uydurup kalıcı yapıştırdı
Maalesef hicbirsey demediler sadece dişlerinin rengi degisik dedi hala kabullemedim bunu anladim ki hicbirsey insanin disi gibi olmuyorİlk günler ödem olur ama cumaya kadar iner diye tahmin ediyorum. İnmezse de kısmet napalım, insallah cok artı gelmezsin
Gerçekten mi cidden baya benzer durumlardaymışız
Benim de yapılırsa öyle olur herhalde, biri daha beyaz biri daha sarımtırak. Kaplamayı yapan yere gidersin diş rengine göre boyar olmazsa dedi doktor ama bilemiyorum çok doğal durmaz herhalde ya.. Seninkinde diğer dişe benzetmeye calısmadılar mı hiç?
Hahahaha o da iyiymiş
Valla ben de 2.5 senedir kendi dişimi yapıştırtıyordum ama böyle de ne zaman elimde kalacağı belli değil. İki seferdir evde düsüyor ama dısarıda düsse napacagımMecbur kaplama yaptırmak zorundayım ama insallah olabildigince dogal durur
Ya bir de o kaplamalar yapılana kadar 1 haftalıgına gecici bir diş takıyormus, o nasıl duruyor?
İkinci sorum da çok ağrılı acılı işlemler mi bunlar?
Oda ölçülerine göre yapıldığı için sıkıntı olmaz , yapılmazsa sıkıntı olabilir kesiliyo ya diş sıcak soğuk ta sızlıyo.acı varmı iğneden korkmuyosan yok uykun bile gelir koltuktaİlk günler ödem olur ama cumaya kadar iner diye tahmin ediyorum. İnmezse de kısmet napalım, insallah cok artı gelmezsin
Benim de yapılırsa öyle olur herhalde, biri daha beyaz biri daha sarımtırak. Kaplamayı yapan yere gidersin diş rengine göre boyar olmazsa dedi doktor ama bilemiyorum çok doğal durmaz herhalde ya.. Seninkinde diğer dişe benzetmeye calısmadılar mı hiç?
Hahahaha o da iyiymiş
Valla ben de 2.5 senedir kendi dişimi yapıştırtıyordum ama böyle de ne zaman elimde kalacağı belli değil. İki seferdir evde düsüyor ama dısarıda düsse napacagımMecbur kaplama yaptırmak zorundayım ama insallah olabildigince dogal durur
Ya bir de o kaplamalar yapılana kadar 1 haftalıgına gecici bir diş takıyormus, o nasıl duruyor?
Tüh ya seninki baya talihsizlik olmus ama insan her seye alısıyor be ona da alısmıssındır eminim :) Olduktan sonra yapacak bir şey yok sankiMaalesef hicbirsey demediler sadece dişlerinin rengi degisik dedi hala kabullemedim bunu anladim ki hicbirsey insanin disi gibi olmuyor
İğneden korkmuyorum ya doğum yapmış insanımOda ölçülerine göre yapıldığı için sıkıntı olmaz , yapılmazsa sıkıntı olabilir kesiliyo ya diş sıcak soğuk ta sızlıyo.acı varmı iğneden korkmuyosan yok uykun bile gelir koltuktasonrada 4 saatte bir ağrı kesici bitti gitti.
Dişçilerimiz daha detaylı açıklar da yarı dişçi oldum gide gele maalesef
Evet tabiki yapacak birsey yok insan alisiyorda ama biri soruyor mesela o zaman cok takiyorum yaTüh ya seninki baya talihsizlik olmus ama insan her seye alısıyor be ona da alısmıssındır eminim :) Olduktan sonra yapacak bir şey yok sanki
İğneden korkmuyorum ya doğum yapmış insanım
Emziriyorum ben şu anda, o iğnenin emzirmeye zararı olur mu diye düsünmüstüm yok olmaz dedi doktor. Sonrasında çok ağrı kesici alamayabilirim, parol anca :/
Haklısın biri fark edince takar insanEvet tabiki yapacak birsey yok insan alisiyorda ama biri soruyor mesela o zaman cok takiyorum yadiyorum demek cok goze batıyor
Evet on diş konusunda estetik kaygın olması normal kaptanim. Doktoruna güvenmem lazım bide biraz rahat olman lazım. Ama beyazlatma işlemini kaplama dan önce yaptır ki renk uyumu olsunEvet iş beyinde bitiyor zaten :) Şu an gayet iyisin bence ne kilolusu :) Bu sefer de iyice bir deri bir kemik kalma :)
Aaa ne güzel siz birbirinizi tanıyor musunuz ya bilmiyordum :)
Ben de bugun sordugumda önce kesilecek diş, gecici bir diş takacagım yerine dedi. Sonra ölcü alacağım, en son da takma işlemi. Ya benim endişem bu diş en ön diş, yani estetik kaygılarım had safhada :) Yatay sekilde ortadan kırıldı yani dişin yarısı yok, kalan yarısını parça halinde yapıştırdılar işte. Ama arada düsüyor. İlk yapıstırmanın üzerinden 2 yıl geçti örnegin ama 2. kez yapıştırttıktan 1.5 ay sonra düstü. Yani ne zaman nerde düsecegi hiç belli olmuyor. Sinir vs sağlam dip kısmı yani. Üzerine kaplama yapılacak ama nasıl olacak diye endiseleniyorum ister istemez, kendi dişim gibi olmaz sanki :)
Bir de maalesef ki benim ön dislerimde beyaz lekeler var, sanırım cocukluktan kalma. Bugun dis hekimi de dedi, rengini tutturmak zor olacak baya dalgalı bi rengi var. Acaba diger dişe de beyazlatma falan mı yaptırsam o lekeler yok olur mu ki? Ona göre de kaplama yapılsa daha beyaz dislerim olur hem belki bu vesileyleAy ne cok soru sordum
@Ahsen59 gördügünde yanıtlayabilirsen sen de cok sevinirim :)
Geçici diş geçici yapıştırıcı ile yapışıyor kaptanimİlk günler ödem olur ama cumaya kadar iner diye tahmin ediyorum. İnmezse de kısmet napalım, insallah cok artı gelmezsin
Hahahaha o da iyiymiş
Evet tabi kaplamadan önce düsünürüm beyazlatmayı. Beyazlatmadan sonra tekrar sararabilir mi ki gerçi? Ay kafamda deli sorular. Bütün takımı da diş konusu ile kapladım kusura bakmayınEvet on diş konusunda estetik kaygın olması normal kaptanim. Doktoruna güvenmem lazım bide biraz rahat olman lazım. Ama beyazlatma işlemini kaplama dan önce yaptır ki renk uyumu olsun
Arzucum alışkın değilse ondan agrı yapıyordur ama dayanamayacak gibiysen devam etme, biraz ara ver. Yanlış falan mı yapıyorsun acaba hareketleri?Doğumdan dolayı karnım yumuşak ve biraz sarktı diye iki gündür spor yapıyorum ama spordan sonra karnım acıyor bu normal mi kızlar?
Sararabilir diye biliyorum.Evet tabi kaplamadan önce düsünürüm beyazlatmayı. Beyazlatmadan sonra tekrar sararabilir mi ki gerçi? Ay kafamda deli sorular. Bütün takımı da diş konusu ile kapladım kusura bakmayın
Arzucum alışkın değilse ondan agrı yapıyordur ama dayanamayacak gibiysen devam etme, biraz ara ver. Yanlış falan mı yapıyorsun acaba hareketleri?
Tabi ki katılabilirsin hoşgeldin :)Slm arkdaslar araniza katilabilirmiyim
O da risk o zaman ben beyazlatıp kaplama yaptıracağım kendi dişim sararacak kaplama sararmayacakSararabilir diye biliyorum.
Canim kac aydir dogum yaptin. Bende yeni basladigimda oyleydi karnim cok agriyorduDoğumdan dolayı karnım yumuşak ve biraz sarktı diye iki gündür spor yapıyorum ama spordan sonra karnım acıyor bu normal mi kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?