Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Evet maalesef kırık olmasa aslında diş sağlam ama işte.. El mahkum kaplama yaptırmam gerekiyor

Müthiş olmussun canım ya cok tebrik ederim
Yeni hayat sana cok iyi gelmiş :)
Ben dişçi ne derse tamam diyorum yoksa ağrısı çekilmiyor, hiç anlamıyorum kaplama kırık vs umarım bir an önce çözersin :/

Sağolasın canım, eski foto bugün önüme düştü facede Yanyana koyunca kendime şaşırdım :) şimdiki halim bana hala kilolu geliyor, eski halimle hiç kilolu hissetmedim yıllarca insan psikolojisi ne garip

Kaptanim ben diş hemşiresiyim A Ahsen59 da diş hekimiiyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş. Ben anlatayim sonra yerimi sevgili hekimime birakirim o daha iyi bilgilendirir. Yani kaplama için ilk önce üzerine kaplamanin oturacağı diş kesilecek halk arasında torpulenecek daha sonra ölçü alınacak provalar olacak dis rengin belirlenecek gerekirse ağrın sızin olmasın diye geçici diş takılacak. En sonunda ağız içine uyum sağlıyorsa yapistirilacak güle güle kullan demek kalıcak☺ geçmiş olsun bu arada kaptnim

Ben nasıl zayıfladım.
AÇ KALDIM, YEMEDİM
İLk kural benim için buydu çok basit yiyerek kilo aldık, aç kalarak vereceğiz. Bir süre sonra zaten midem küçüldü az yemeye başladım ve farkettim ki aman Allahım ne çok yiyormuşum!!! Şimdi istesem de o kadar yiyemiyorum.
İkinci olarak tatlı pasta her türlü kaçamağı telafi ettim!!!
Üçüncüsü SPOR SPOR SPOR!!!
Ve son olarak yediklerimin içeriği. Et ağırlıklı yemek sindirimi inanılmaz yavaşlatıyor. Tamamen bırakmadım ama çok seyrek ve gündüz öğünlerinde et yemeye çalışıyorum ve onu da tatlı gibi telafi ediyorum. Sebze ve haşlama ağırlıklı acıktıkça meyveye dadanarak besleniyorum şuan da. Baharat ise oldukça fazla kullanıyorum, acı ve baharat sindirim hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor.Paketli hazır gıdalar, paketli meyve suları kesinlikle tüketmiyorum. Paketli herşeyin içinde koruyucular ve kimyasallar olduğundan metabolizmayı altüst ediyor.
Birde aynaya baktığımda 42 bedendim önceden ve kendimi kilolu hissetmiyordum şimdi 100 gr alsam rahatsız oluyorum çünkü zayıflığın tadı başkaymış, 65 iken 66 olmak o kadar korkutmadı şimdi 52 kabus gibi görünüyor. Başardığı şeyi kaybetmek istemiyor insan. Psikolojiyle sporu ve beslenmeyi desteklemek çok çok önemli.
Aklıma gelenler bunlar, yine bişeyler hatırlarsam yazarım, sevgiyle❤

Aynenn olacakk insallah ben 40 gün şekersiz unsuz diyetine başladım ama hâlâ veremiyorum yarın bi gidip tahlillerimi yaptirayim..
Bende 15 gün kaçamaksız güne başladım inşallah başarıriz. Yarın nasipse diyetisyen randevum var tahlillerime de bakılacak. İnsülin direncim ne alemde bakıcaz

Et hakikaten şişkinlik yapıyor ya ama etsiz de olmuyo

Et hakikaten şişkinlik yapıyor ya ama etsiz de olmuyo
Hepsi alışkanlıklarımızla ilgili canım. Bir süre sebze yiyip sonra et yiyince rahatsız hissediyorsun dolayısıyla vücudun rahatsız olunca canın istemiyor. Kola içince vicdan azabı çekmek gibi bişey yaşıyorum mesela

Evet iş beyinde bitiyor zaten :) Şu an gayet iyisin bence ne kilolusu :) Bu sefer de iyice bir deri bir kemik kalma :)
Aaa ne güzel siz birbirinizi tanıyor musunuz ya bilmiyordum :)
Ben de bugun sordugumda önce kesilecek diş, gecici bir diş takacagım yerine dedi. Sonra ölcü alacağım, en son da takma işlemi. Ya benim endişem bu diş en ön diş, yani estetik kaygılarım had safhada :) Yatay sekilde ortadan kırıldı yani dişin yarısı yok, kalan yarısını parça halinde yapıştırdılar işte. Ama arada düsüyor. İlk yapıstırmanın üzerinden 2 yıl geçti örnegin ama 2. kez yapıştırttıktan 1.5 ay sonra düstü. Yani ne zaman nerde düsecegi hiç belli olmuyor. Sinir vs sağlam dip kısmı yani. Üzerine kaplama yapılacak ama nasıl olacak diye endiseleniyorum ister istemez, kendi dişim gibi olmaz sanki :)
Bir de maalesef ki benim ön dislerimde beyaz lekeler var, sanırım cocukluktan kalma. Bugun dis hekimi de dedi, rengini tutturmak zor olacak baya dalgalı bi rengi var. Acaba diger dişe de beyazlatma falan mı yaptırsam o lekeler yok olur mu ki? Ona göre de kaplama yapılsa daha beyaz dislerim olur hem belki bu vesileyle Ay ne cok soru sordum
@Ahsen59 gördügünde yanıtlayabilirsen sen de cok sevinirim :)

Allahim reklamlardan alıntılar ekleyemedi:)
morordek canım kaptanım çok geçmiş olsun Benim hiç ama hiç bi fikrim yok allahtan dış hekimlerinin varmis
Tarif te yazıcam da kendim farklı bişey bulayim diye düşünüyorum kendim bulalım eğlenceli olsun diye
kollontai harikasin maşallah bütün fotoları için geçerli güzel hatunsun
N Nurumcan94 @asmsizde tam benim diceklerimi demişsiniz hiçbişey yemeyin ce akılda kalıyor çerez iyi olmuş o yüzden

Sağolasın canım

Hayırlı günler takımım
morordek ayvacicegi parkbyull
Kaptanım ben bu hafta artıyım regl dolayısıyla sanırım cumada öyle olur maydanoz tüketiyorum ama bu dönemde eksi gelmeyi başarabilen varsa bana sırrını söylesin.bide iştahım fena açık biri bana dur desin

Kaptanim gecmis olsun. Bende ayni sorunu yasadim on disim kırıldı. Bende kaplama yaptirdim. Tesadüfün bu kadari banada ayni seyi söylemişti. Dislerin rengi icin ama ben memnun degilim ilk bakista anlasiliyor benim disim almadigi hic rengi ayni degil insaallah sonumuz ayni olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…