Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Tabiki mümkün canım 6 ay emzirenede senelerce emziren de saygım sonsuz. Benim bildiğim Dr lar 2 yaş diyor birde kuran da hamilelik dahil anne ile bebeğin birebir bağı 30 ay diye geçiyor. 24 ay emzirirken demiştim 20 aylıkken bırakmak zorundaydim kalan 4 ay içimde kaldı hala. Ozluyormus ta insan emzirmeyi valla

morordek hedefim 49.9 diyelim, hedef koyalım banada heves oluyor en azından :) tartı bulmaya çalışırım ben bulana kadar ayni hedef kalabilir :)
Tamam şekerim ekleyeyim listeye :)
100 gramdan gitti
Evet şimdi 100 gramdan dolayı basarılı deseydim olmayacaktı, cunku bu sefer 200 gr'la kaybeden de vardı :) Taviz tavizi getirir mantıgıyla basarısız yazdım sana da, yoksa kilo vermeni begenmedigimi düsünme
Kaptanim bana neden az
Cidden az olmus neden öyle oldu acaba
65.7 olarak güncelliyorum
Ben menülerde cok kötü bir sey görmedigim sürece ekstra yorum yapamıyorum bu günlerde. Zaten hatalı bi sey görürsem ya ceza yazıyorum ya uyarıyorum :)
Bu arada menülerde ayvacicegi 'ni ısrarla aycicegi olarak etiketliyorsun son günlerde
Tabi ki benim de saygım sonsuz, meme annenin, bebek de öyle. İsteyen istedigi kadar emzirsin mantıgındayım ben de :) Sadece emzirmek isterken "2 yaşına geldi kesmem gerek", "millet ne der artık büyüdü emzirmemem gerek" düsüncelerine girilmesine üzülüyorum :) Bırakmak zorunda olanlara da saygım sonsuz, sağlık problemi olur vs tabi ki istemeden de olsa bıraktırılmak zorunda kalınabilir, ona da yapacak bir sey yok :)

Evet bir dönem doktorlar 2 yaş sınır koyuyorlardı, ancak son yıllarda emzirmenin önemini daha da kavradıkca 2 yaşın üzerinde de emzirilebilir diyen birçok uzman mevcut. Hala 2 yaş sınırı koyanlar yeni çalışmaları takip etmeyenler galiba, bilemiyorum. Dünya Sağlık Örgütü bile resmi sayfasında eskiden 2 yaşına kadar olan ifadesini 2 yaş ya da üzeri olarak güncelledi. Ayrıca yenice bir akademik çalışmada da 2 yaşından sonra çocuklarda psikolojik problem olusur diye bir genelleme yapılamayacagından bahsediliyor. Zamanında o sekilde psikolojik problemler tespit edilen cocukların sadece emzirmeden dolayı degil, baska problemleri olduguna dikkat cekilmiş. O yüzden 2 yasından sonra emzirilince cocugun psikolojisi bozulur demek de bence dogru değil.

Bunları bizzat kendim araştırdıgım icin yazıyorum, sana karşı çıkmak için değil yanlış anlama sadece annelerimizi de dogru bilgilendirmek icin :) Sonucta burada baya emziren anne var. Sen konuyu acınca düsüncelerimi paylasmak istedim dedigim gibi.

Son olarak dinsel boyutu da şöyleymiş, yine emzirme yaşıyla ilgili birçok yorumu okurken denk geldiklerimden yazıyorum :) 2 yaşına kadar anne bebegini emzirmekle yükümlü, yani 2 yaşına kadar bebegin hakkıdır deniyor. Hatta eger sütten keserse babanın süt anne bulma gereginden de bahsediliyor. 2 yaşından sonrası icin ise herhangi bir sey mevcut degil. Yani emzirilemez diye de bir ifade yok.

Ay ne uzun yazmısım

Bakalım

Yaa benim ufkumugenişletti yeni bakış açısı sundun iyiki açılmış konu teşekkür ederim canım tamamen mantikli

sporsa canım cuma 30 dakika yürüyüş
cumartesi 15 dk eliptik
pazar :1 saat yürüyüş
ben adım saymadığımdan bilmiyorum..

3 günde nasıl yarım kilo verdin canım menülerin de zengindi sporlamı gitti
Yok canım benim şuan kilom sanırım 50 ile 50,5 arasında bi yerde bi gün öyle bi gün böyle çıkıyor sıkı bi diyet yapmadığım içinde sürekli bu arada aşağı yukarı oynuyor, birazda midem rahatsız heralde ondan :/ aksine sporu 2 günde bi ara vererek yapıyorum jillian yaptığım için şişiriyor vücudumu

Bende öyle yapmaya çalışıyorum inşallah başarılı olurum fikirlere herzaman açığım teşekkür ederim senin yavrun nasıl oldu

tünaydın hanımlar..
dün benim doğum günümdü 32 . yaşımın ilk günündeyim anlayacağınız..
fakat güzel girmedim hem mental hem bedenen hem ruhen anlayın yani iliklerime kadar yorgunum..
oğlum saçını kestirmediğinden babası tutturdu akşam kesecem diye evde makinayı çalıştırdık çocuk sinir krizi geçirdi resmen kendinden geçti yarıda bıraktık..
öğlene kadar izin aldım,sabah kahvaltısını yaptırdım evi toparladım yemeklerimi pişirdim aldım oğlanı markete istediği bir iki abur cuburu aldım berbere girdim kucağımda çırpınsa da beş dakika da kalan saça makina vurdurttum..
ve büyük yemin ettim aklı erene kadar berbere girmeyecek saçlarını uzatacağım bağlayacağım..

ağrımayan birbirine geçmeyen kemiğim kalmadı kötüyüm yani..

neyse sabah tartıta 66,2 idim..

cumadan bu yana menüleri saymayacağım..
sabah:fıstık ezmesi ile muz yedim..
az öncede iş yerime geldim yanımda kıymalı bamya çorbası getirdim içtim ekmeksiz bir tane de muz yedim tutsun diye...
akşam da kıymalı bamya çorbası olacak ve fırına tavuk mantar attım nasipse onları yiyeceğim..hiç halim olmazsa yemem sadece kefir içebilirim..

umarım sizler iyisinizdir..

morordek ayvacicegi

Yeni yaşın sana hayırlı şeyler getirsin
Arabalı müzikli koltuklar var bazı berberlerde faydası olabilir

doğum günün kutlu olsun canım. Üzme kendini olsun deneyerek öğreniyoruz sonuçta.

Yeni yaşın sana hayırlı şeyler getirsin
Arabalı müzikli koltuklar var bazı berberlerde faydası olabilir
benimki o arabalara binmiyor yemez bu numaraları nitekim berberin ne olduğunu biliyor zaten olan bana oldu büyük yemin ettim.
teşekkür ederim inşaallah hayır getirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…