- 23 Mart 2016
- 29.862
- 90.324
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #324.321
Dün geceden beri bin tane siteye girdim baktım her yerde farklı hesaplama çıkıyor kimi boyuda baz alıyor kimi yaşıda alakasız oranlar çıktı. Bu attığım uygulamada Gr olarakta gösteriyor işin doğrusunu bulsaydım manuel girecektim hedefleri ama bulamadımKabaca bana da karb fazla protein az görünmüştü ama bakman gereken gram. Protein kas kaybetmemek için kilo başına 0.8-1.0 çarpımıyla protein almalısın.
Vücudunuzun yağ oranını hesaplayacaksınız yağ oranına göre boy ve kiloya göre hesaplamalar çıkıyor. Benim 153 gr karbonhidrat 153 gr protein 30 gr yağDün geceden beri bin tane siteye girdim baktım her yerde farklı hesaplama çıkıyor kimi boyuda baz alıyor kimi yaşıda alakasız oranlar çıktı. Bu attığım uygulamada Gr olarakta gösteriyor işin doğrusunu bulsaydım manuel girecektim hedefleri ama bulamadım
Çok fazla değl mi yaVücudunuzun yağ oranını hesaplayacaksınız yağ oranına göre boy ve kiloya göre hesaplamalar çıkıyor. Benim 153 gr karbonhidrat 153 gr protein 30 gr yağ
Makro olayi biraz zevke bagli ya. Bazi insan dusuk karbonhidratli diyet tercih ediyo, bazisi dusuk yagli. Bazi siteler pound basina 1 gr protein diyo (ki oyle olursa kilo basina yaklasik 2 gr’a denk geliyo) bazilari da kilo basina 1 gr. Esneklik payi var yani kisacasi. Fikir olmasi acisindan benim makrolar boyle:Çok fazla değl mi yabirde karbonhidrat ile proteinin aynı olmasıda mantıksız geliyor bana
Doğru diyorsun ama acaba kilo kaybı için ideale yakını ne olmalı :)Makro olayi biraz zevke bagli ya. Bazi insan dusuk karbonhidratli diyet tercih ediyo, bazisi dusuk yagli. Bazi siteler pound basina 1 gr protein diyo (ki oyle olursa kilo basina yaklasik 2 gr’a denk geliyo) bazilari da kilo basina 1 gr. Esneklik payi var yani kisacasi. Fikir olmasi acisindan benim makrolar boyle:
Eki Görüntüle 2568459
Doğru diyorsun ama acaba kilo kaybı için ideale yakını ne olmalı :)
Mesela sende de yüzde olarakyağ proteinden fazla tabi senin boyuna kilona göre iyidir muhakkak senin makrolar bize uymaz
Ya kilo kaybi cidden kalori odakli. Kas kaybetmemek icin de proteine yuklenmek ve spor yapmak lazim. Onun disinda karbonhidrat ve yag makrolari dedigim gibi tercihe bagli, iki turlu de kilo verilir yani:)Doğru diyorsun ama acaba kilo kaybı için ideale yakını ne olmalı :)
Mesela sende de yüzde olarakyağ proteinden fazla tabi senin boyuna kilona göre iyidir muhakkak senin makrolar bize uymaz
Makrolarla uğraşmak zor iş dengeli beslenecegiz. Benim kilomda hiç oynama yokya kafayı yiyecem o kadar spor nereye gidiyor anlamadım. Sinirlerim çok bozuk duraklamaya girdim bilmiyorum ama onun içind e çok erken sanki.Doğru diyorsun ama acaba kilo kaybı için ideale yakını ne olmalı :)
Aynen canım her fırsatta spor yap halledersin sen.kendine günün kalanı için hafif bir menü belirle onları da kat günlük aldığın kaloriye denk gelecek şekilde spor yapGünaydın
İtiraf için geldim kızlar. 2 gündür savaşıyorum. Şekerpare yapmıştı eşimin ısrarlarına dayanamayıp. 2 gündür irade savaşı veriyordum ama bugün itibariyle hezimete uğradım
Akşama kadar bayılana dek spor mu yapsam ne yapsam
Aaa yok öyle iki haftada kafayı yemeler sen devam et bak gör bir anda düşecekMakrolarla uğraşmak zor iş dengeli beslenecegiz. Benim kilomda hiç oynama yokya kafayı yiyecem o kadar spor nereye gidiyor anlamadım. Sinirlerim çok bozuk duraklamaya girdim bilmiyorum ama onun içind e çok erken sanki.
Gram ve yüzdeleri şöyle oldu o halde :) bir süre buna göre takip edeyim aynen dediğn gibi makrolara göre beslenmek değil amaç sadece yanlış beslenmenin önüne geçmek çoğu zman kaçırıyoruz dengeleri. Bugün çok iyi tam diyet menüsü oldu diyorum bir bakıyorm sağlıksız protein nerredeyse hiç yok :)Cherry Mom Bence kas kaybını önlemek için minimum proteini bir koy, diyelim ki 60 gr. Karbonhidratı da 50-100 gram aralığına çek gerisi genelde enerji ihtiyacı olarak yağ olacak. Yağdan korkmana gerek yok, trans yağ veya fazlaca doymuş yağ değilse sorun yok.
Tabi şunu söylemek lazım makrolara göre beslenmek değil burada amaç. Takıp ettiğin belli bir beslenme biçimi olacak mutlaka, makrolar daha çok neyden ne miktarda yediğini gösterecek. Örnek karatay besleniyorsun zaten karb kendiliğinden az çıkacak belki 50 gramdan bile az, genelde o durumda protein de tutuyor zaten, makroya gerek yok, keto da aynı şekilde. Akdeniz tipi besleniyorsan o zaman karb kontrol altında tutmak için ve proteini de takip için bir sure makro bakmak iyi olur zamanla zaten anlarsin neyden ne kadar yeniyor.
Bunu ayarlamaktansa yedikçe bak mesela sabah beslenme tipine göre yiyince bakıyorsun ne kadar protein olmuş ona göre öğleye ekle sonrada akşama.Gram ve yüzdeleri şöyle oldu o halde :) bir süre buna göre takip edeyim aynen dediğn gibi makrolara göre beslenmek değil amaç sadece yanlış beslenmenin önüne geçmek çoğu zman kaçırıyoruz dengeleri. Bugün çok iyi tam diyet menüsü oldu diyorum bir bakıyorm sağlıksız protein nerredeyse hiç yok :)
Sağol tatlım başını ağrıttım :)))
Eksiyi gormeyince motive olamıyorumAaa yok öyle iki haftada kafayı yemeler sen devam et bak gör bir anda düşecek
Sabır sabır :)Eksiyi gormeyince motive olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?