- 11 Aralık 2019
- 5.804
- 16.943
- 198
- 36
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #354.381
Ben malatyalıyım ama burdur da yaşıyorumTempus sen nerde oturuyordun. C Cagrihilal1 sen İstanbul da değil miydin ben mi yanlış hatırlıyorum? Ay ben de daha yeni tanıyorum sanki herkesi ama onca akış arasında bir şeyleri kaçırmış veya unutmuş olabiliyorum
Canim bende küçük yerdeyim hatta hastanede çalışıyorum diyetisyen öyle yoğun degil kardeşim ve kuzenim gittiBurası küçük bi yer çok hastaları olmuyor. Önceden direkt gidiliyordu şimdi oda yok dahiliye tahlili falan yapıp yolluyor sıra falan bile beklemeden giriyorsun tartiyo listeyi veriyor bi ay sonra gel diyor. Bi daha gidişinde hatırlamıyor bile seni. Özeller para çok alıyor ilgileniyor ama devletteki de iyi olmak için ilgilenebilir sonuçta adını duyurur başarısı olur ama hiç umursamıyorlar anlamıyorum bende
5.takimdan merhabaa..
670.etapta birinci olmak su icinde bulundugumuz sureci goz onunde bulundurursak oldukca motive edici..
Neler yaptigima gelirsek..ben ocak ayinin ortasindan bunyana rafine sekersiz besleniyorum. Noroloji doktorum belde disk kaymasi ve fitik teshisi sonrasinl kilo vermemi soylediginde hemen kulube geri donerek 5.takimda calismalara basladim..bence iyi bir takim.olduk..birlikte guzel bir ambiyans yakaladik..bugun bu basari aslinda takim calismasinin sonucu diyebiliriz..
Bel problemi nedeniyle ekstra guc gerektiren sporlari yapamasam da ufak yuruyusler bacak egzersizleri de grubumda kabul goruyor cok sukur..
Beslenme olarak neler yapiyorum derseniz..
Gectigimiz hafta tam avikmadan yemek yememedim..12 bazen 1 gibi bir ogun
Bu gobunumde muhakkak yulaf lapasi yedim..4 yemek kasigi ve yeterli miktarda sicak su ile (su cektikce ekledigim icin miktari bilemiyorum) hazirladigim lapa icine ya haslanmis yumurta..ya da 1 yemek kasigi eriyrn peynir, ya da 1 kasik lor ekliyorum..sobrasi bol baharat..
Bundan sonra ikinci ogunum 5 ya da daha once oluyor. Evde ne yemek var ise porsiyon kucultup yiyorum. Mesela 1 kase corba 4 yemek kasigi kurufasulye vb.
Bu hafta hic sekeri cagristiracak seyler de almadim..meyve kuru meyve gibi..
Gectiginiz hafta erken gelen regl etksiiyle biraz da odem vardi..onun da etkisi var muhtemelen..
Özetle..
Yulaf bana iyi geliyor..
Tavsiyem kendinize iyi geleni ve iyi gelmeyeni keşfetmeye açık olmak..ve iyi gelenle iyi gelmeyeni dengelemek..açlik ve tokluk dengesini keşfetmek..gece uyurken midedekinboşluk hissinin leptin salgilarini artiracagi hissi ile uykuya keyifle dalmak..kilo verme surecini bir iskenceye degil de her ani keyifli kendimize şefkatli davrandigimiz (iyi gelkmeyen seyleri yedigimizde kendimize kizmak, aynada begenemsigimiz goruntuyu skistirmak çimdiklemek vb yapmak yerine) bur surece donuşturmek..
Herkese keyifli huzurlu mutlu gunler dilerim..ve 5.takimin nazik zarif hanimlari..sizleri seviyorum..desteginiz icin cok tesekkurler
Is yerindeki yemekler diyete uygun oluyor mu bizdekiler hic uygun değil mesela makarnanın yanında arpa şehriye çorbası yada makarnanın yanında börek yada makarnanın böreğin yanında hoşaf türevi seylerYaparım tabii lezzetli olmuştur
Beslenme tarzım değişecek pazartesiden itibaren. Normalde 2 öğün besleniyorum. Ama işe başlayınca 3 öğüne çıkacak. Ufak tefek aklıma bişeyler geliyor yemek olarak öğle yemeğimi orda yerim evden götürüp diyorum. Tavuk salatası vs güzel gidebilir
Sagliksiz beslenme böyle birşey işte insanı yedikçe yedirtiyorKaptanımCherry Mom
Bugün iştahım tavan yaptı. Hamur işi tatlı vs yok ama çok bissürü yemek yiyorum ve doymuyorum
Ne yapsam ki
Pamukcum ne güzel yerdenn yakaladın vallanrmyn motivasyonun düştüğünde kendi yazdığın şu yazıyı oku. Ne güzel yapmıştın, yine yaparsın. Kendine dön, kendi yazını oku ve yeniden gücünü topla, motive ol. Çok iyi gidiyordun. Hadi devam! Burada da daha fazla aktif ol bence. Yoksa kopup gidiyor insan. Kendimden biliyorum...
Pirinç pilavı yedim 1 tabak, nohut yemeği ve salata yedim akşam.Sagliksiz beslenme böyle birşey işte insanı yedikçe yedirtiyor
Emeklerini hatırla ve yarın dengelemeye çalış canım kilo korumak vermekten zor bir dengeyi içeriyor bence sen zor olanı yaptın bunuda yaparsın başa dönmek yok
Canım kilo koruyan biri için bence burada sıkıntı yok bellki pilav faazla olmuştur korktum bendePirinç pilavı yedim 1 tabak, nohut yemeği ve salata yedim akşam.
Sabah iyiydi kahvaltım. Yumurta peynir domates.
Şimdi de çay yanında 3 ceviz yedim.
Arada 1 muz 3 yenidünya yedim.
Çok olmuş demi
Ha bi de sade kahve ile 2 hurma yedim
Evet iyiler ve evet mutfakları da çok iyiCanim is yerinde bi 10 tane kadar valla heosi birbirindsn iyi insancil misafir severkardeşiminse bi ara hatayli bi ev arkadasi vardi oda cok memnundu
Bide mutfak kültürleri cok iyi ya hatayli bi arkadaşım kahvaltıya çağırmıştı beni normalde bi başka arkadaşımda var hatayli erkek olmasına rağmen varya masayı donatirdi hamur işlerini kendi yapardı bu dedigim arkadas beni kahvaltıya çağırdı zaten diyetteydim öyle gözüm bisey aranmaz ama ya sanki bu hatalıydı bence degil diye geçirdim içimden değilmiş hakkaten
birsevgi sende sormuşsun seni de etiketleyeyim. 10 veya 15 gün orası daha net değil. Eşimin izin durumu iş durumunun yoğunluğuna göre belirlenecek biraz. Pazartesi-Salı netleşir ama 10 gün kesin.
Bence persembe sabah tartil öyle çık yolaAy var ya tam da Perşembe gideceğiz çok riskliyol bende ödem yapar hep yorgun hissederim. Üstüne regl olacağım gün tam olarak Cuma gözüküyor takvimimde. Ay felaketi çağırmayayım ama çok dikkat etmem gerek bu hafta.
Normalden çok yedim galiba. Bu kadar yemezdimn ya ondan tedirgin oldum. Evet pilav da çok oldu. Neyse az sonra bi dukan şeysi yapcam inşallahCanım kilo koruyan biri için bence burada sıkıntı yok bellki pilav faazla olmuştur korktum bende
Evet iyiler ve evet mutfakları da çok iyibu kiloları orda aldım ben
Bence persembe sabah tartil öyle çık yolaonu söyle cuma günü
Hiç korkmadımAy var ya tam da Perşembe gideceğiz çok riskliyol bende ödem yapar hep yorgun hissederim. Üstüne regl olacağım gün tam olarak Cuma gözüküyor takvimimde. Ay felaketi çağırmayayım ama çok dikkat etmem gerek bu hafta.
Evet genelde metabolizmayı şaşırtmak için farklı olsun diye yapılır20 yıla kavusursun o renge ugrasmaa
ben yapmıyorum if, denediğim zaman öyle olmustu o yuzden sordum
cok haklısın,normalleşme başladıgı için oyle gevsedi herkes,bi de haftasonu olsa çalışanları gör piknikte sahilde aileleriyle o yuzden yasak.bitiyor ama yasaklar.
Buraya yeni mezun bi diyetisyen gelmişti,kilo verme durdugunda öneriyoruz if vb diyetleri demişti.
Ben hiç yorum yapmakla uğraşmıyorum çünkü çok fena oluyor orası ama girip okuyorum aradaYa emnis senin de şu bdv cileri takip etmen beni bitiriyor. Korkumdan bdv ye giremez oldum
Evet canım o da doğru . Genellikle diyabette çok öğün yaptırılıyor. 3 ana 3 ara zaten metabolizma açlık çekmeyip hızlansın diye 3 ana 1 ara da yapabilirsin uyandığın saate de bağlı 12 de uyanıp 12 de uyuyan biri 6 öğün yapamaz zatenPeki 3 ana 3 ara öğün gibi sürekli atıştırmalı diyetler de sürekli insülin salgılattığı için doğru değil deniyor şimdi. Buna ne diyordu hocalarınız? Ve tabii ki sevgili diyetisyenimiz olarak sen?
Obezite cidden çağın hastalığı oldu ve herkes diyet beslenme uzmanı giibi bilgi arayışına girdi tabi biz internetten sen okuldanKızlar bu takımdaki kişiler ne kadar bilgili ya
Kim kimKızlar bu takımdaki kişiler ne kadar bilgili ya
Evet canım internet olduğu için herkes araştırıp bişeyler bulabiliyor ben de bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum ama 3 yıl oluyor mezun olalı bilgiler körelecek tabi yakında. İnşallah çalışmaya başlıycam bu sene içindeObezite cidden çağın hastalığı oldu ve herkes diyet beslenme uzmanı giibi bilgi arayışına girdi tabi biz internetten sen okuldan
Yinede genel çerçeveyi biliyoruz ve çok fazla bilgi yayıldığı için kafalar karışık bence
Kim kimtartıyı kurtaracak tüm yolları biliyoruz maşallah
Bana fazla değilde sen bu kadar yemezdin tabi,yıne de cok değil ama pilavı nadir ye alışmaPirinç pilavı yedim 1 tabak, nohut yemeği ve salata yedim akşam.
Sabah iyiydi kahvaltım. Yumurta peynir domates.
Şimdi de çay yanında 3 ceviz yedim.
Arada 1 muz 3 yenidünya yedim.
Çok olmuş demi
Ha bi de sade kahve ile 2 hurma yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?