- 12 Mart 2013
- 5.434
- 13.795
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #356.021
İyi yapmışsın canım yemeyerekBen de vazgeçtim sonra yemekten içinde yağ salça tuz falan da var çünkü o kadar ilerledim bozmayayım. Bir de bugün tayt giydim basenler foraa ona moralim bozuldu o yüzden 58leri görene kadar tam gaz devam. Acilen aktif spora başlamam lazım 60 kilo olucam az kaldı ama basenlerim hala çok genişler sıkılaşmaya geçmem lazım artık son 7-8 kilo kala.
Seninle valla kalplerimiz bir sabah diyetimde düzenlemeler için araştırma yaparken bende lor peynirini gördüm yarın bende lor peyniri alacaktım kahvaltılarım için.Çok iyi yapmışsın yemeyerek yarın tartıda üzülmeye ve takımı da üzmeye gerek yok çünkü herkes emek veriyor direniyor takıma saygıdan yenmezdi zaten
Allah zihin açıklığı versin doktorumSelam yenideen. Öncelikle yarın sınavım var. Sizden dua istiyorum.Sonrasında da bugünlük yeme faslı bitti 40 dk öncesinde kadar. Şu an bolca su içiyorum. Birazdan menümü yazacağım. Yarın inşallah kilomu bildirebilirim. Yani kesin bildiririm de sınavım 13’te bitecek. Kalkar kalkmaz yazacağım o stresle unutmazsam.
Yarından itibaren güzel bir başlangıç yapmak dileğiyle bugünlük iznini rica ediyorum. Umarım yarına kilo vermiş olurum.Herkese detokslu akşamlar.
Ödem yapmaz mı artık spor?Walk time
Yaaaa valla isin aslı sağlıksız besinleri sevmiyorum ben yaOlmaz yulaf lapası yaparım sana
.İyi yapmışsın canım yemeyerekkalori hesabı yapmaya başlayınca kör iyi bir seçenek.damak tadıma göre değil ama alışırım elbet
Allah zihin açıklığı versin doktorum
Ödem yapmaz mı artık spor?
Ödem yapmıyor kuzum ama ağır kardio falan yaparsan kasların şişiyor. O şişlik kiloya yansıyorİyi yapmışsın canım yemeyerekkalori hesabı yapmaya başlayınca kör iyi bir seçenek.damak tadıma göre değil ama alışırım elbet
Allah zihin açıklığı versin doktorum
Ödem yapmaz mı artık spor?
Şuan onu yaşıyorum kuzum derimin gerginleştiğini farkedebiliyorum şişkinlik ten. Katı hiç birşey yemedim ama çok şey yemiş gibiyim patladım patlıcam şişkinlik gitsin diye bitki çayları içip duruyorum sıcak duş alıyorum ama yok bana mısın demiyorÖdem demişken hemen bir araştırma yapayım dedim.Aklımızda takılan bisey kalmasın.
Ödem, vücudun hücreler arası sıvı hacminin artmasıyla oluşan bir durum. Ödeminin ortaya çıkmasında çok sayıda neden olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Uysal, basit yaşam değişikliklerinin ödemi azalttığına dikkat çekiyor.
Ödem, hemen herkesin az ya da çok tanıştığı bir sorun. Sabah uyanır uyanmaz yüzünüzün şiştiğini, yüzüğünüzün dar geldiğini ya da ayakkabılarınızı zor giydiğinizi fark ettiğinizde aklınıza ilk gelen neden, ödem oluyor… Vücut ağırlığının artması, yüzük ve ayakkabıların sıkması, çorapların iz bırakması, yüzün şişmesi, kollarda ve bacak cildinde gerginlik ve sertlik, ödemin belirtileri olarak sıralanıyor. Bu belirtiler, vücudunuzda en az 4-5 litre fazla su olduğu anlamına gelebiliyor.
Vücudun hücreler arası sıvı hacminin artmasıyla ödemin ortaya çıktığını belirten Acıbadem International Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Uysal, ödemin önlenemez bir durum olmadığını, bazen basit yaşam şekli değişiklikleriyle ödemin azaltılabileceğine dikkat çekiyor. İşte ödeme karşı alabileceğiniz basit ama etkili önlemler:
1. Tuzu azaltın: Fazla tuz tüketimi ödeme neden olabiliyor. Ayrıca yüksek tansiyona ve dolayısıyla kalp, böbrek ve beyinle ilgili ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Ülkemizde yapılan çalışmalar normal tüketilmesi gerekenden neredeyse 3 kat fazla tuz tükettiğimizi gösteriyor. Bu nedenle günlük tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Tuzu azaltın. Azaltırken yalnızca yemeklere doğrudan döktüğünüz tuzu dikkate almayın, ayrıca yüksek tuz içeren gıdalar hazır gıdalar, soslar, cips ve çerezlerden uzak durmaya çalışın.
2. Hareketinizi arttırın: Lenf sistemi, vücuttaki fazla sıvıların atılmasında son derece önemli. Uzun süre hareketsiz kalınması lenf dolaşımını azaltarak ödeme neden oluyor. Düzenli spor yapılması ise ödemi azaltıyor.
3. İlaçlarınızı gözden geçirin: Bazı romatizma ilaçları ve tansiyon ilaçları ödeme neden olabiliyor. Romatizma ilaçları ve ağrı kesiciler gerekliyse mutlaka kullanılmalı. Ama burada dikkat edilecek nokta, uzun süre sürekli kullanılmaması. Zira bu ilaçların sürekli kullanılması da ödemi arttırıyor. Tansiyon ilacına bağlı ödem oluştuysa doktorunuza danışarak ilacın değiştirilip değiştirilmeyeceğini öğrenebilirsiniz.
4. Karbonhidratı azaltın: Fazla karbonhidrat aldığınızda, vücudunuz bunu sindirebilmek için fazla su tutuyor. Bu durum da ödeme neden olabiliyor. Bunu önlemek için karbonhidrat içeren ekmek, makarna, pilav gibi besinlerin tüketimini azaltın.
5. Adet dönemlerinize dikkat edin: Kadınlarda özellikle adet öncesi ve sırasında ödem artıyor. Bunun nedeni de vücudunuzda hormonların farklılaşması. Özellikle bu dönemde tuzlu ve karbonhidratlı gıdalardan uzak durulmasında fayda var.
6. Bazı gıdalara ağırlık verin: Kiraz, ananas, kayısı, maydanoz ve salatalık vücuttan su atıcı özelliği olan besinler. Ödeminiz olduğunda bu tür gıdaları daha fazla tüketerek su atıcı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
7. Bu içeceklerden uzak durun: Ödemin atılmasında normal su tüketimi önemli. Günlük en az 2.5 litre su içmelisiniz. Ama alkol, kola, şekerli meyve suları gibi ödemi arttırabilecek içeceklerden olduğu için uzak durmanızda yarar var.
8. Yoğurt ve kefiri tüketin: Yoğurt ve kefir vücuttan ödemi atan besinler arasında kabul ediliyor. Kalsiyumdan zengin olan bu gıdalar vücutta mineral dengesini sağlayarak ödem oluşumunu önleyebiliyor.
ÖDEM NEDEN ARTAR?
• Fazla tuz tüketimi.
• Hareketsizlik.
• Hastalıklar: Böbrek, Karaciğer, Kalp, Tiroid bezi hastalıkları ödeme neden olabilen hastalıklardır.
• Bazı ilaçlar (tansiyon ilaçları, hormon içeren ilaçlar, ağrı kesici ve romatizma ilaçları) ödeme neden olabilirler.
• Kadınlarda adet öncesi ve sırasında yaşanan hormon değişiklikleri.
Hıh şaştım şahbaz oldum bu şişliği üstüne bide kas şişliği yaşayayım tam olsun 3 saate yakın kardio yaptımÖdem yapmıyor kuzum ama ağır kardio falan yaparsan kasların şişiyor. O şişlik kiloya yansıyor
Bende sade lor yiyemiyorum onun yerine tariflere baktım bugün. Kahvaltı için sivri biberi kavurup üstüne lor ekleyip az süt ekleyip bir de yumurta kırıp baharatlayıp kapağını kapatıyorlar. Onu yapmayı düşünüyorum yarın bol protein.İyi yapmışsın canım yemeyerekkalori hesabı yapmaya başlayınca kör iyi bir seçenek.damak tadıma göre değil ama alışırım elbet
Benimde hala kıyafetlerim olmuyor 36 34 bedendi hep kotlarım sığamıyorum içine biraz daha zayıflamam lazım hala istediğim gibi olamadım yaKizlar benim ciddi ciddi biraz erken 10 kg vermem lazım hic kıyafetim kalmadi beni sefil görüp giysi bağışında bulunacaklar diye dusunuyorum
Geçen yıl doğum gününde yakin arkadaşlarım kıyafet almiscgecen yoksa kilo vermeye çalışıp kıyafet falan almıyordum onlarda elbisem yok diye düşünmüşler bence hepsi kıyafet almıştı tabi hic biri olmamisti
1. Tuzu azaltın: Fazla tuz tüketimi ödeme neden olabiliyor.
4. Karbonhidratı azaltın: Fazla karbonhidrat aldığınızda, vücudunuz bunu sindirebilmek için fazla su tutuyor. Bu durum da ödeme neden olabiliyor.
6. Bazı gıdalara ağırlık verin: Kiraz, ananas, kayısı, maydanoz ve salatalık vücuttan su atıcı özelliği olan besinler. Ödeminiz olduğunda bu tür gıdaları daha fazla tüketerek su atıcı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
8. Yoğurt ve kefiri tüketin: Yoğurt ve kefir vücuttan ödemi atan besinler arasında kabul ediliyor. Kalsiyumdan zengin olan bu gıdalar vücutta mineral dengesini sağlayarak ödem oluşumunu önleyebiliyor.
Yüksek kiloda ağırlık kaldırmadıysan kas şişliği çok olmaz diye biliyorum canım.Hıh şaştım şahbaz oldum bu şişliği üstüne bide kas şişliği yaşayayım tam olsun 3 saate yakın kardio yaptım
Bende merak ettimBende sade lor yiyemiyorum onun yerine tariflere baktım bugün. Kahvaltı için sivri biberi kavurup üstüne lor ekleyip az süt ekleyip bir de yumurta kırıp baharatlayıp kapağını kapatıyorlar. Onu yapmayı düşünüyorum yarın bol protein.
Sonra soğanlı lor yapıyorlar kuru soğanı yemeklik doğrayıp az döndürüp lorla karıştırıyorlar.
Bir de lor salatası çarptı gözüme yeşillik domates salatalık lor ile hazırlanan. Bunları deneyeceğim farklı farklı. Sade yenmiyor
Benimde hala kıyafetlerim olmuyor 36 34 bedendi hep kotlarım sığamıyorum içine biraz daha zayıflamam lazım hala istediğim gibi olamadım ya
Hepsini uyguluyorum tuzu kestim. Karbonhidratı minimum alıyorum. Maydanozu hergün yiyorum kahvaltıda mutlaka. Yoğurtta günde en az 2 öğün tüketiyorum. Neden kilo verdiğim ödem tutmadığımı anlamış oldum şuan
Menünü inceledim bişey yetmemişsin cnm. Nasıl spor yapabildin? Kabızlık problemin var mı? Ananas güzel ödem atıyor diye biliyorum hatta kabuklarını da kaynatıp ödem çayı yapanlar da çok. Alabilirsen sen de denerdin. Önceden bir arkadaşımız burada 3 günlük ananas diyeti yapıyordu.Ödem için işe yarayabilir. Sen de geçen gün yapmıştın.Şuan onu yaşıyorum kuzum derimin gerginleştiğini farkedebiliyorum şişkinlik ten. Katı hiç birşey yemedim ama çok şey yemiş gibiyim patladım patlıcam şişkinlik gitsin diye bitki çayları içip duruyorum sıcak duş alıyorum ama yok bana mısın demiyor
Bizde kabızlık genetik zaten kuzum en son ne zaman lavaboya çıktım hatırlamıyorum artık onu da denerim canım kendimi hafif hissettiğim zamanları özledimMenünü inceledim bişey yetmemişsin cnm. Nasıl spor yapabildin? Kabızlık problemin var mı? Ananas güzel ödem atıyor diye biliyorum hatta kabuklarını da kaynatıp ödem çayı yapanlar da çok. Alabilirsen sen de denerdin. Önceden bir arkadaşımız burada 3 günlük ananas diyeti yapıyordu.Ödem için işe yarayabilir. Sen de geçen gün yapmıştın.balpamuk
Kaç ayda kaç kilo verdin? Merak ettim.Bende sade lor yiyemiyorum onun yerine tariflere baktım bugün. Kahvaltı için sivri biberi kavurup üstüne lor ekleyip az süt ekleyip bir de yumurta kırıp baharatlayıp kapağını kapatıyorlar. Onu yapmayı düşünüyorum yarın bol protein.
Sonra soğanlı lor yapıyorlar kuru soğanı yemeklik doğrayıp az döndürüp lorla karıştırıyorlar.
Bir de lor salatası çarptı gözüme yeşillik domates salatalık lor ile hazırlanan. Bunları deneyeceğim farklı farklı. Sade yenmiyor
Benimde hala kıyafetlerim olmuyor 36 34 bedendi hep kotlarım sığamıyorum içine biraz daha zayıflamam lazım hala istediğim gibi olamadım ya
Hepsini uyguluyorum tuzu kestim. Karbonhidratı minimum alıyorum. Maydanozu hergün yiyorum kahvaltıda mutlaka. Yoğurtta günde en az 2 öğün tüketiyorum. Neden kilo verdiğim ödem tutmadığımı anlamış oldum şuan
Lor peynirini nereden alıyorsunuz? Bazı paketli lor peynirlerinin tadı ağır ve tuzlu oluyor. Peynircilerde açık satılanlar onlar güzel. Bide çökelek de yiyebilirsiniz.O da lor gibi . Olmadi eskiten yoğurdunuza şu ekleyip kaynatıp kendi lorunuzu yapın. Icinine de baharat koyun. Kimyon,pulbiber çörek otu ve kekikte yakışır. Azcık zeytin yağı da ekleyin mis gibi olur.Bende merak ettim
Hakkaten bende lor yiyemiyorum hatta iki gün önce arkadaşıma dedim sanki plastik köpük falan yemişim gibi hissediyorum kebdimi
İnternete lor peynirli tarifler yazın çok güzel şeyler çıkıyor. Beyaz peynir yerine yavaştan lora geçebiliriz beyaz peynirin neredeyse yarısı kalori olarak bakınca. Sade cidden yenmiyor amaBende merak ettim
Hakkaten bende lor yiyemiyorum hatta iki gün önce arkadaşıma dedim sanki plastik köpük falan yemişim gibi hissediyorum kebdimi
En güzelini yaptın bende diyet çikolatalara iç çekiyorum da şekersizin bitmesini beklicem bozmadanBizimkiler çok sevdiğim biseyi yiyorlar şekerli ve paketli bir ürün. Adı bende kalsın.Hainlerr..
Paketine bile dokunmadım şekersizim bozulmasın diye.
Bende de genetik üstüne bir de genetik basur var çektiğim çile değilBizde kabızlık genetik zaten kuzum en son ne zaman lavaboya çıktım hatırlamıyorum artık onu da denerim canım kendimi hafif hissettiğim zamanları özledim
Kaç ayda kaç kilo verdin? Merak ettim.
Ben bimde peysan dı sanırım öyle bir marka var ondan alıyordum yağ oranı düşüktü onun diye hatırlıyorum. Yarın marketleri gezip bakıcam en az yağlı olan hangisiyse onu alacağımLor peynirini nereden alıyorsunuz? Bazı paketli lor peynirlerinin tadı ağır ve tuzlu oluyor. Peynircilerde açık satılanlar onlar güzel. Bide çökelek de yiyebilirsiniz.O da lor gibi . Olmadi eskiten yoğurdunuza şu ekleyip kaynatıp kendi lorunuzu yapın. Icinine de baharat koyun. Kimyon,pulbiber çörek otu ve kekikte yakışır. Azcık zeytin yağı da ekleyin mis gibi olur.
Ahh ahh seni cok Iyi anlıyorum canım. Bir zamanlar çook kötüydü halim.2 hafta falan kabiz kaldıgim zamanlar oluyordu.Karnim 9 aylık hamileler gibi şişti. Nefes alıp vermek bile işkenceye dönüşmüştü artık.Bizde kabızlık genetik zaten kuzum en son ne zaman lavaboya çıktım hatırlamıyorum artık onu da denerim canım kendimi hafif hissettiğim zamanları özledim
Ahh ahh seni cok Iyi anlıyorum canım. Bir zamanlar çook kötüydü halim.2 hafta falan kabiz kaldıgim zamanlar oluyordu.Karnim 9 aylık hamileler gibi şişti. Nefes alıp vermek bile işkenceye dönüşmüştü artık.
Keten tohumu ve dere otunun çok faydası oluyor. Günlük beslenmene bunları ekleyebilirsin.. Menülerin çok aklımda değil bunlari yiyor musun bilmiyorum.Menulerin hep bugünkü gibi değildir.
Beslenmemize çok dikkat etmemiz lazım. Yeşillik,bakliyat,yoğurt,yulaf,meyve ve sebzeler sürekli öğünlerimizde olmalı.Bakliyat olarak kuru fasulye. Sebze olarak da bizim burada lubye diyorlar genel adı börülce bağırsaklara çok faydasi var.Kilo vermek icin uğraşıyoruz ama yağdan da kendimizi mahrum etmememiz lazım. Kuru inciri zeytinyağında bekletip sabah uyaninca yiyebilirsin.
.
. Şimdi iki hafta sürmese de 3-4 gün yine kabızlığın oluyor. Özellikle diyet yaptığım ve çok az yedigim zamanlarda daha çok oluyor. Kendimizi uzun süre çok aç bırakmamamız gerek ve sağlıklı olan doğanın bize sunduğu herşeyi abartmadan tüketmemiz gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?