- 26 Ekim 2010
- 2.923
- 67
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #36.381
[ı]
aslında saat 8den sonra yemek yediysen ara öğün yapmana gerek kalmaz yatana kadar.. çünkü zaten ara öğün vaktinde yemek yemiş oluyorsun..[/ı]
eveeeett sevgili müstakbel takım arkadaşlarımmm,
son bir haftanızı okudum ve geldim. esw ile meslektaş olduğumuzu öğrendim.:)
ben de avukatım ve öğünlerimiz oldukça düzensiz. ayın 5 inden beri akupunktura ve yediklerime dikkat etmeye başladım. öğünleri aksatmamaya, aralarda normalde nerdeyse hiç yemediğim meyveleri yemeye bol su içmeye dikkat ediyorum. ayın 5inde 82.6 kg olarak başladığım yolculuğumda ayın 19 u itibariyle 80.4 kg olarak devam ediyorum. son iki haftadır öğle yemeklerimi adliyenin yemekhanesinde yemeye çalışıyorum. çorba yemek pilav ya da makarna ve açıkbüfe marul havuç lahana vs salatalardan oluşan bir menü mevcut adliyede.pilav ve makarna göz korkutmasın çünkü pilav ve makarnanın porsiyonları çok küçük(iki çorba kaşığı pilav kadar) ve hiç ekmeksiz sofradan kaldıracak bir menü sunulan. tabldot usulü olduğu için yağı ve tuzu da az yemeklerin.
son bir aydır unuttuğum yeşilçay alışkanlığım geldi aklıma yazdıklarınızı okuyunca. muhtelif markaların nane, nane limon, limon aromalı yeşilçayları benim favorim. günde 2-3 bardak içerdim ne güzel. derhal tekrar başlamalıyım.
dün evdeki stepper ın tepesine çıkıp 500 adım attım ve yanlış hatırlamıyorsam 71 kalori yaktım. artırarak devam etmek dileğim. havalar biraz daha güzelleşince de yürüyüşlere başlamak..
şimdilik aklıma gelen bunlar. gelelim bugün yediklerime;
sabah
1 küçük kare dilim pırasalı börek ( çok az yağlı nerdeyse yağsız hazır yufka)
şekersiz çay ( 10 yıllık alışkanlığımdır şekersiz içmek diyette baya işe yarıyor)
öğle
çorba
yoğurtlu ıspanak
3 çorba kaşığı makarna
bol bol yağsız tuzsuz salata
arada 2 elma yedim
dün anneme ıspanak sipariş etmiştim. akşam yemeğinde de yayla çorbası ve ıspanak olacak menüde.
ekstra bir şey olursa onu da sonra yazarım.
çok yazdım çok. şimdilik bana müsaade. belki akşam bi ara gelirim yine takımcığımın mekanına
bendeeeee
iktisat okuyorum.3. sınıf
metrobüslerde öğrendim iktisatıbu sene çalışıyorum derslere.umarım iyi geçer.
başarılar :79:
doğru söylüyosun canikom da işte zaten oradaki maksat ara öğün değildide
ben yaptığım kaçamağı ara öğün olarak beynime yutturmaya çalışıyorum :))
çok severim köfteyi ve hep yağsız tavada yaparım canım çok sağlıklı ve lezzetli oluyor , ama nişanlım yağda kızarmış köfte sevdiği için alışacakmışım öyle dedi
aslında doğru söylüyorsun.. eğer salata falan yersem ben ekmeksiz o gün çok atıştırmalık şeyler yiyorum.. belki toplasan onlar bi dilim ekmekten daha zararlı olur.. dayanamıyosun çünkü.. ben ara öğünlerimde de iş yerinde olduğum için yiyemiyorum bişey içiyorum sadece.. ana öğünlere ekmek eklesem iyi olur..
Kızlar yediğime içtiğime hiç dikkat edemiyorum. Bahar yüzünden mi bilmiyorum çok yoruluyorum bu aralar. spora hiç enerjim kalmıyo okulda bile zor dayanıyorum. enerji versin diye abur cubur yiyorum saçma ama öyle geliyo bana. Su içmeyi bıraktımbuna bari dikkat edeyim ya. ben nasıl kendime gelicem? daha yolu yarılayamadım bile ben. diyetisyene de gidemiyorum
çok severim köfteyi ve hep yağsız tavada yaparım canım çok sağlıklı ve lezzetli oluyor , ama nişanlım yağda kızarmış köfte sevdiği için alışacakmışım öyle dedi
aslında doğru söylüyorsun.. eğer salata falan yersem ben ekmeksiz o gün çok atıştırmalık şeyler yiyorum.. belki toplasan onlar bi dilim ekmekten daha zararlı olur.. dayanamıyosun çünkü.. ben ara öğünlerimde de iş yerinde olduğum için yiyemiyorum bişey içiyorum sadece.. ana öğünlere ekmek eklesem iyi olur..
ben de yaşıyorum bunu
bazen yediklerim fazla geliyo ekmek yemiyim diyorum e sonra acıkınca daha kötü oluyo
ekmek hem besleyici hem tok tutuyo insanı
ben unonun denge light ekmeğini alıyorum, çok güzsel bi ekmek ve bi dilimi 39 kalori
sanırım şu an en az kalorili ekmek o
genelde 50 kalori civarı çünkü esmer ekmeklerin 1 dilimi
ve en fazla diyet lifi de bu ekmekte
Hoşbulduk 5. takımın tüm üyelerine
sıhhatler olsun canım
afiyet olsun
ama bisküvi yerine sabah ekmeği 1 dilim fazla yesen daha iyi olurmuş sanki
acıkmazdın hem o zaman
yerken çok gibi geliyo ama sonra sindirilince hemen acıkıyoruz, ekmek yemek bence her zaman daha faydalı
canım bence ye zaten
ekmek yemedin mi öğünde hemen acıkıyosun, bu sefer de ne yesem diye dolanmaya başlıyosun ama ekmek en azından tok tuttuğu için seni abur cubur yemekten kurtarıyo böylece
Selamlar.Bugün laptobun şarz problemi yüzünden interneti fazla kullanamadım.Kızımın bilgisayarından da internete girmeyi sevmiyorum ama şimdi girip size hesap vereyim dedim.
Sabah 7 de uyandım kızımın sınavı vardı(2 ye gidiyor) Sınav günleri tüm sınıfa pohaça yapıyorum.Bu sabahta iki tepsi yapıp gönderdim.Tabi 2 tepsininde güzel olup olmadığı test etmek için 2 adet pohaça yedim.Güzel olmuşlardı.
Bütün gün o pohaçalar yüzünden ekmek yemedim.Klasik kahvaltımı yaptım.Aralarda suyumu içtim.
Öğlen: 3-4 kaşık Pırasa, 2 kaşık yoğurt ve salata yedim.
Ara öğün:4-5 fıstık
Akşam :Yine ceza olsun diye 2 kaşık pırasa ,2 kaşık yoğurt, salata ve 1 tabak maydanoz üzerine nar ekşisi dökerek yedim.
Bugünkü menümle pohaçaları telafi ettim mi bilmiyorum.
eveeeett sevgili müstakbel takım arkadaşlarımmm,
son bir haftanızı okudum ve geldim. esw ile meslektaş olduğumuzu öğrendim.:)
ben de avukatım ve öğünlerimiz oldukça düzensiz. ayın 5 inden beri akupunktura ve yediklerime dikkat etmeye başladım. öğünleri aksatmamaya, aralarda normalde nerdeyse hiç yemediğim meyveleri yemeye bol su içmeye dikkat ediyorum. ayın 5inde 82.6 kg olarak başladığım yolculuğumda ayın 19 u itibariyle 80.4 kg olarak devam ediyorum. son iki haftadır öğle yemeklerimi adliyenin yemekhanesinde yemeye çalışıyorum. çorba yemek pilav ya da makarna ve açıkbüfe marul havuç lahana vs salatalardan oluşan bir menü mevcut adliyede.pilav ve makarna göz korkutmasın çünkü pilav ve makarnanın porsiyonları çok küçük(iki çorba kaşığı pilav kadar) ve hiç ekmeksiz sofradan kaldıracak bir menü sunulan. tabldot usulü olduğu için yağı ve tuzu da az yemeklerin.
son bir aydır unuttuğum yeşilçay alışkanlığım geldi aklıma yazdıklarınızı okuyunca. muhtelif markaların nane, nane limon, limon aromalı yeşilçayları benim favorim. günde 2-3 bardak içerdim ne güzel. derhal tekrar başlamalıyım.
dün evdeki stepper ın tepesine çıkıp 500 adım attım ve yanlış hatırlamıyorsam 71 kalori yaktım. artırarak devam etmek dileğim. havalar biraz daha güzelleşince de yürüyüşlere başlamak..
şimdilik aklıma gelen bunlar. gelelim bugün yediklerime;
sabah
1 küçük kare dilim pırasalı börek ( çok az yağlı nerdeyse yağsız hazır yufka)
şekersiz çay ( 10 yıllık alışkanlığımdır şekersiz içmek diyette baya işe yarıyor)
öğle
çorba
yoğurtlu ıspanak
3 çorba kaşığı makarna
bol bol yağsız tuzsuz salata
arada 2 elma yedim
dün anneme ıspanak sipariş etmiştim. akşam yemeğinde de yayla çorbası ve ıspanak olacak menüde.
ekstra bir şey olursa onu da sonra yazarım.
çok yazdım çok. şimdilik bana müsaade. belki akşam bi ara gelirim yine takımcığımın mekanına
Kızlar yediğime içtiğime hiç dikkat edemiyorum. Bahar yüzünden mi bilmiyorum çok yoruluyorum bu aralar. spora hiç enerjim kalmıyo okulda bile zor dayanıyorum. enerji versin diye abur cubur yiyorum saçma ama öyle geliyo bana. Su içmeyi bıraktımbuna bari dikkat edeyim ya. ben nasıl kendime gelicem? daha yolu yarılayamadım bile ben. diyetisyene de gidemiyorum
hoşgeldin aramıza taydin 10 günde 2,5 kilo vererek azimle başlamışsın zaten kilo vermeye eminim bu azmin devam edecektir takımla birlkte akapunkturun işe yarayıp yaramadığını bende çok merak ediyorum . sende nasıl etkiler yarattı ...
merhaba sevgılı takımım bugun haftada 2 gun yapmam gereken kalsıyum dıyetımın ılkını yaptım
22 MART 2011 SALI (KALSİYUM DIYETI)
8:00
1 muz
1 b sut
10:00
1 elma
12:30
5 yk taze fasulye
2 dılım kepek ekmegı
1 kase yogurt
Yesıl cay
15:30
1 elma
17:00
1 cay fıncanı sutlu kahve
Yarım paket form cıkulatalı bıskuvı
20:00
5 yk taze fasulye
2 dılım kepek ekmegı
1 kase ayran
23:45
Özel karısım cayım
Biz de teşekkür ederiz canım sağolasın.
iş güç kendi sağlığından önemli mi ya dinlen evde bence :)
yaseminli yeşil çayı tavsiye ediyorum. sadesini ben de içemem.
hoşgeldin taydin . . .
poğaça dışında herşey güzel görünüyo :)
günaayydııınnn,
kalktımm, 500 adım attım,
1 yumurta
peynir, kepekli ekmek,domates,salata,şekersiz çaydan oluşan kahvaltımı ettim.
hemen paylaşayım dedimm..
esw cim hoşbulduk. akşam ve sabah yediklerin gayet iyi gözüküyor. yalnız son elmayı yatmadan hemen önce yemek doğru mu bilemiyorum. kimileri meyvenin zararı olmaz derken kimi uzmanlar ne olursa olsun yatmadan iki saat önce yeme işlerinin bitirilmesini tavsiye ediyor.
hoşbulduk ferihann,
iğneleri ilk taktırdığım gün hayret ettim, ben böreğe dayanamam tok da olsam yerim. o gün kayınvalidem börek yapmıştı ve hiç canım istemedi. o kadar tok hissediyordum ki kendimi. bir kere her hafta yağ,su, kas analizi yapan makinanın tepesine çıkıyorum sonra da doktorun karşısına. bu beni disipline ediyor. ne yediğime dikkat ediyorum. çok insana göre çok su içen biri olmama rağmen su oranım eksik çıktı mesela. bir haftadır daha özenli bir şekilde su içiyorum. suyu çok içtiğim için çay ve kahveye pek fırsat kalmıyor. onun dışında diyet yapmaktan dolayı mide kazınmasını hissetmiyorum, halsizlik yok, stres yok, sabahları daha dinç kalkmaya başladım 2-3 gündür. yani akupunktur direkt olarak zayıflatmıyor. öncelikle zayıflama yönünde irade olmalı. diyetini uygulayacaksın ancak diyet yapmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığını düşünüyorum.
bir de tartışma konusu size :)
ben özellikle diyet yapıyorum diye kepekli ekmek, light peynir,yoğurt,süt vs vs yemiyorum. normal hayatımda diğer insanlar ne yiyiyorsa onlardan tüketiyorum. diyeti bitirdikten sonra ömür boyu light ürünlerle hayatımı geçirmeyeceğimi biliyorum. tabii ki aşırı yağlı kızartma, aşırı tatlı tüketmekten kaçınıyorum. ama bunu normal insanların da sağlıklı beslenmek adına zaten yapması gerekir. takımım bu konuda nasıl düşünüyor bunu da merak ediyorum.
uzun zamandır foruma yazmadığım için alıntılarda acemilik var, çaktırmayın alışırım kısa zamanda.
akşam menümde yayla çorbası ve ıspanak var demiştim amma eve gitmeyince işler değişti. şöyle açıklayayım;
kayınvalideye gidilir
mercimek çorbası
2 çorba kaşığı kıymalı karnıbahar
4 adet serçe parmak büyüklüğünde pazı sarması az yoğurt ile
bol salata yenir
ancaaaak kayınvalide pasta yapmayı yeni yeni öğrenmektedir. gelin de bu işleri çok iyi bilir. yorum yapabilmesi için tatması istenir. nişanlı arabayı pastanenin önüne çekti diye pastalardan kaçarcasına uzaklaşan gelin kayınvalidenin hevesini kırmamak için ısrarlara dayanamayarak incecik bir dilim ile pastanın tadına bakar. kayınvalide için mutlu son amma gelin için akıbeti belirsiz....
eve geldikten sonra stepper ın tepesine çıkıp 600 adım attımm. stepper a göre 85 kalori yaktım.
bugün de böyle bitti, hala su içmekteyimm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?