- 19 Şubat 2010
- 8.045
- 10.980
- 448
- 38
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #36.461
bugun yedıklerım
23 MART 2011 CARSAMBA
Gec kalktım
11:00
2 dilim kepek ekmegi -2t-
1 yumurta -1e-
1 k k b kasar -1e-
2 zeytın
1 muz -1m-
1 yesıl cay
13:00
1 elma -1m-
16:30
2 dılım kepek ekmegi -2t-
1 domates
3 zeytın
3 cay kasıgı bal -1m-
1 b ayran -1s-
19:30
5 yk taze fasulye(etsiz patatessız)
1 dilim kepek ekmegi -1t-
3 kucuk kofte -1e-
3 yk turp salatası
1 b ayran -1s-
Özel karısım cayım
eveet günlük laf yetiştirme vazifemi bitirmişken gelelim bu gün neler yediğime,
sabahı yazmıştım
öğle
ezogelin çorba
kağıt kebabı
3 çorba kaşığı pilav
bol salata
bir dilim baklava
baklavayı açıklayabilirim bi saniye;
acıkınca koştur koştur adliyeye gidilir. yemekhaneye girilir. çorba yemek pilav çatal kaşık alınır. sola doğru bir dönülür ki o da ne ikişer dilim baklava bulunan tabaklar bizleri beklemekte. önce yüz verilmez. iki adım atılır. sonra belki belki canım istemiştir denilir. hem adliyede işler vardır. merdiven çıkılır inilir yakılır falan. yaklaşılır yavaştan baklavalara doğru. çaktırmadan bi porsiyon alınır tepsiye. masaya oturulur baklavaya bakılır önce. sonra çatalla dokunulur, kurudur, pek şerbeti yoktur aslında. bir dilim ikiye bölünür önce yarısı yenilir, sonra sonra öteki yarısı da yenilir o bir dilimin. aslında regl döneminde olmanın da etkisi vardır. sonra sonra bi tabakta kalan bir dilim baklavaya bakılır bi de etrafa. hani etrafta tanıdık biri olsa o bir dilim çöpe gitmesin diye ikram edilecektir amma kimseler de yoktur. yapılacak birşey de yoktur. tabakta kalan bir dilim baklavayla usulca vedalaşılır.işe güce dalınır, unutulur gider...
akşam
yayla çorbası
1 çorba kaşığı yoğurtlu ıspanak
3 çorba kaşığı mantar sote (annem tvden diyet yemeği öğrenmiş, yarım kg mantara 2 tatlı kaşığı yağ ile pişmiş-1tatlı kaşığı koyacakmış da dalmış 2 koymuş)
2 çorba kaşığı kısır yanında kıvırcık (kısır ve poğaça vardı 5 çayından kalma, ben tercihimi kısırdan yana kullandım. meğer bugün kısır günüymüş de haberim yokmuş)
şimdi bunları yazarken de bir bardak yeşilçay içtim. gece boyu suya devam. arada bir elma yerim.
eve geldiğimde de 350 adım atmıştım stepper da.unuttum yazmayı ekleyiverdim hemmen.
Selamlar
Öğlen brokoli yemiştim.
Akşam kuru fasulye 6 yemek kaşığı , 2-3 kaşık pilav , bol salata , 1,5 dilim light ekmek yedim.Kuru fasulyeyle ekmekte çok iyi gidiyor
Meyveyi atlamı düşünüyorum çünkü hem canım istemiyor hemde pilav çok gibi geldi .Bide saatte geç oldu..En iyisi su ve yeşil çay içip yatmak.Aslında canım çok yürüyüş yapmak istiyor ama bizim buralarda yürümek imkansız....Hele ki bu saatte .Zaten yanıma arkadaşta yok ,akşam akşam tek başıma ne yapabilirim sokaklarda.
bencede ıyısallahhhhh tartılarda motıvasyonumuzu artırır amın
kuru baklagıller saglık ıçın cok gereklı özellıkle kanserden koruyor ama haftada 2 yı gecmemek lazımmıs bırde besın degerlerı yuksek mesela benım hesabıma gore 1 ykasıgı kurubaklagıl 1 tahıl 1 et yerıne gecıyor yanı 1 dılım ekmek ve 1 hamburger koftesı buyuklugunde et veya kofte yıyebılırsın yanı sadece 2 kasık baklagıl yerıne ne cok yazmısım ya neyse bıldıklerımı paylasayım dedım
bende 2 ayrı kısıye gıttım akapuntur ıcın unıversıtedeyken bırı ıstanbulda babamın zoruyla cok unlu bır akapunturcuydu adam kulagıma tohum gıbı bıseyler taktı neyse 1 hafta sadece meyve yıyeceksın demıstı zaten meyve yesem ben ona neden gıdeyımkı neyse ondan sonra baskasına gıttım yaz tatılınde hem daha ıyı hem daha ucuzdu o bana bır dıyet lıstesı verdı doktordu kendısı 2 haftada bırde kontrole gıttım cok ıyı kılo vermıstım ama sonra okul ıcın donmek zorunda kaldım ve hepsını gerı aldım akapunturda devamlılık onemlı sakın bırakmayın
ben hem dıyet hem normal urun tuketıyorum
ben işyerındeyken beyaz ekmek yıyorum ama evde kepeklı olanı tercıh edıyorum aslında en cokda kepek ekmegını sevıyorum bence ekmek yenmelı cunku hem daha tok tutuyor hemde uzun sure yenmedıgı zaman gluten alerjısı olabılıyorsun ve colyak hastası olma rıskın artmıs oluyor mutlaka yemelısın bence
ben burayı bulmadan once 90 ustunu bulmustum ama coook kalabalık ve calıstıgım ıçın onca sayfayı okuyamıyorum o yuzden en ıyısı bır gruba gırmek dıye dusundum ve burayı buldum sagolsun arkadaslar ve kaptanımız benı kırmadı kabul ettıler benıde en ıyısı burası bencearada sırada oradada arkadaslarım var orayada gırıyorum ama gelmen ıyı oldu bencede kılolarımız yakın yarısırız beraberce verırız malum ben bıraz uzunca buralardayım hemen mezun olamam
bende deneyeyım bakalım
2 catalla nasıl doyuyorsun
bende sabah yaptığım listeyle günü sonlandırdığım liste arasında fark olduğu için yazıyorum tekrar
sabah
1 ince simit + 1 karper peynir
Ara
1 elma + yeşil çay
öğlen
4 adet kanat+ buharda sebze
Ara
yeşil çay
Akşam
ızgara hellim peynirli salata
Ara
1 kaşık çam balı ile meyve salatası
ben dün akşam anneme gitiim
orda ki mönü şöyleydi;
1 kase mercimek çorbası
2 k.k. büyüklüğünde tavada yağsız tavuk göğsü
2 ç.k. kadar pilav
ekmek ucundan turtıklandı
bol salata
ara:1 kafeinsiz sütlü nescafe
bence güzel bi akşam mönüsü.. ama saat kaçta yediğin de önemli..
Günaydınnnnnnnnn herkese
çok enerjikim.
ya dün canım nasıl tatlı çekti anlatamam.nişanlım da diyete girdi benle beraber.o hakim oldu.gittim şekersiz türk kahvesi içtim.pufffffffffff
bu sabah
1 kase nesfit.(3yk nesfit 200ml light süt)
arada
1 elme yiyeceğim + yeşil çay.
Öğle yemeği
sanırım pazı dolması.küçük küçük sarılmış.5-6 tane yerim ama doymam.salata yerim bide.
ara
yeşil çay
akşam
?
:82:
kahvenin sakıncalı bir kısmı yok tabiki.tatlı yiyeceğime kahve içtim.iyi yabtım demek istedim :)
canım bence akşamını hemen planla.. malum perşembe yarın tartılacağız.. akşam ne yiyeceğini bilmezsen kaçırabilirsin..
bi de şekersiz türk kahvesinin sakıncalı olan kısmını anlayamadım (şu an içiyorum da)
dolmalarla ekmek yemezsin..
bu arada ben yediklerimi yazmıyorum çünkü bu ara çok örnek olacak bişey yemiyorum yarın başlicam ben de diyete..
davet olunca anlamıştım zaten.. napalım.. oluyo öyle davetlerde saati sen ayarlayamıyorsun
canım bence akşamını hemen planla.. malum perşembe yarın tartılacağız.. akşam ne yiyeceğini bilmezsen kaçırabilirsin..
bi de şekersiz türk kahvesinin sakıncalı olan kısmını anlayamadım (şu an içiyorum da)
dolmalarla ekmek yemezsin..
bu arada ben yediklerimi yazmıyorum çünkü bu ara çok örnek olacak bişey yemiyorum yarın başlicam ben de diyete..
kahvenin sakıncalı bir kısmı yok tabiki.tatlı yiyeceğime kahve içtim.iyi yabtım demek istedim :):
akşamımı planlayamıyorum çünkü anneme iki yemek söyledim yapsın diye hangisi yapcak bilmiyorum.hatta kafasına eser başka bişey de yapabilir.o yüzden bugun planlayamadım.ben akşam yemeklerinden pek hoşlanmadığım için ne yapsa 2 kaşık yiycem zaten.ya ıspanak ya patlıcan var akşama zeytinyağlı. :89:
bu yanındaki harfler ne anlama geliyor :26:
baklavayı geçiyorum
ama menünde çok fazla pirinç ve bulgur var..
merhaba sevgili takımcığım güzel bir güne başladık yine ancak fırsat bulup gelebildim . sabah yediklerimi yazayım . 4 y.k. biber kavurması ( az yağlı çok severim hemde sağlıklıdır ) 2 dilim çavdar ekmeği az önce elmalı kurabiye ikram ettiler bir tane yedim çayla birlikte doğru değil biliyorum ama hayır diyemedim malesef .
öğle için yanımda zeytinyağlı pırasa yoğurt ve kepekli ekmek var .
geçmişe bakıp tekrar yazarım canım takımım . öpüyorum herkezi ...
tabi canım yapar yeriz sonrada eritiriz :)) aa bende mezitlideyim mezitli migrosun yanında oturuyorum sende mezitliden tut işte sahil çok yakın yürüyüşe çok rahat gideriz :) mezitli mersinin en güzel yerlerindendir canım ne çok kalabalık ne çok sakin herşey elimizin altında bişey lazım olsa anında hastane sağlık ocağı market mefruşat züccaciye pazar herşey elinin altında hem çok nezih bi yer mersinin içi çok kalabalık ve biraz nasıl desem öyle işte :)) zaten mersin küçük bi yer istediğin yere anında ulaşabiliyorsun rahatça
burçakcım aa olurmu öyle şey canım buyrun hepiniz gelin valla yaparım bi güzelde yeriz sonrada hep beraber leslie yaparız heheisabet olmuş evde turşu kalmamıştı zaten :))
ben ara öğün olarak 1 fincan 5i bir yerde çay
1 k-bar yedim
öğlen içinde yanıma 5 ç.k. kabak yemeği
2 dilim ekmek getirdim
aslında genel yemek düzenimde pirinç, bulgur makarnayı öğle yemeklerinde tüketip akşam çorba, yemek, slaat şeklinde bitiriyorum. dünkü kısır biraz istisna oldu. öğle ve akşam yemeklerinde hiç ekmek tüketmeyrek dengelediğimi düşünmüştüm.
he he zaman zaman her zaman
benim de canım çekti şimdi. anneme sipariş ettim hemen.alıcak yapıcak ve ben de bakla yiiiceeemm
şükür ki benim bi yerimde birikmiş olarak yok. çünkü her bi yerimde varinşallah giderken de hepbirlikte gider bu yağlar :)
ben yedim sen de ye cicimm:26:
valla sevalcim bak ben saa diyim, çok paylaşırım senden önce girerim haaa. dimedi dime
iyi ki bırakmışsın ama keşke akupunkturu bırakacağına biskremle kolayı bıraksaydın
canım hem pilav hem ekmek biraz çok olmuş gibi...
niyeee??? çünkü ben geldim, renklü bir kişilik olarak, takımınıza renk katmak için burdayım. beni takıma asil üye olarak eklediğinizde rengarenk olacak buralar( kıslar yanlış anlamayın ne kendini beğenmişlik bu benimki ne de milletvekili aday adayıyım, yalızca mutlu oldum burda ve şımardımm)
gülsümcüm bende mezitli için öyle duydum nişanlımdan sahile yakın ve çarşısından daha nezih olduğunu duydum çarşıda evler çok içiçe ve bozuk mimariyle yapılanmış mezitli tarafında yeni yapılan binalarda varmış nişanlımın dediği bunlar zaten en çok olur dediğim şeyde denize yakın olması ben deniz olmadan yaşayamayan biriyim güzel havalarda illaki deniz görmem ve dalga sesi dinlemem lazım ve birazda şu var istanbuldan başka bir yerde yaşamak biraz gözümü korkutuyor o yüzden ısınabileceğim bir yer olmalı neyse seninde mezitlide olmana sevindim canım vallahi içim rahatladı biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?