- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #36.481
eveet günlük laf yetiştirme vazifemi bitirmişken gelelim bu gün neler yediğime,
sabahı yazmıştım
öğle
ezogelin çorba
kağıt kebabı
3 çorba kaşığı pilav
bol salata
bir dilim baklava
baklavayı açıklayabilirim bi saniye;
acıkınca koştur koştur adliyeye gidilir. yemekhaneye girilir. çorba yemek pilav çatal kaşık alınır. sola doğru bir dönülür ki o da ne ikişer dilim baklava bulunan tabaklar bizleri beklemekte. önce yüz verilmez. iki adım atılır. sonra belki belki canım istemiştir denilir. hem adliyede işler vardır. merdiven çıkılır inilir yakılır falan. yaklaşılır yavaştan baklavalara doğru. çaktırmadan bi porsiyon alınır tepsiye. masaya oturulur baklavaya bakılır önce. sonra çatalla dokunulur, kurudur, pek şerbeti yoktur aslında. bir dilim ikiye bölünür önce yarısı yenilir, sonra sonra öteki yarısı da yenilir o bir dilimin. aslında regl döneminde olmanın da etkisi vardır. sonra sonra bi tabakta kalan bir dilim baklavaya bakılır bi de etrafa. hani etrafta tanıdık biri olsa o bir dilim çöpe gitmesin diye ikram edilecektir amma kimseler de yoktur. yapılacak birşey de yoktur. tabakta kalan bir dilim baklavayla usulca vedalaşılır.işe güce dalınır, unutulur gider...
akşam
yayla çorbası
1 çorba kaşığı yoğurtlu ıspanak
3 çorba kaşığı mantar sote (annem tvden diyet yemeği öğrenmiş, yarım kg mantara 2 tatlı kaşığı yağ ile pişmiş-1tatlı kaşığı koyacakmış da dalmış 2 koymuş)
2 çorba kaşığı kısır yanında kıvırcık (kısır ve poğaça vardı 5 çayından kalma, ben tercihimi kısırdan yana kullandım. meğer bugün kısır günüymüş de haberim yokmuş)
şimdi bunları yazarken de bir bardak yeşilçay içtim. gece boyu suya devam. arada bir elma yerim.
eve geldiğimde de 350 adım atmıştım stepper da.unuttum yazmayı ekleyiverdim hemmen.
ay inanmıyorum siz mersinli misiniz?
pınarcım mezitli merkeze çok yakın nezih bi yerdir 3-4 sene sonra biz de orada olacaz inşallah.. pozcu da çok güzel.. pozcuya 15 dk uzaklıkta mezitli de..
takyon(adını bilmiyorum) sen mersinin neresinden ?
ay topraklarım..heyecanlandım
canım benim ben mersinli değilim doğma büyüme istanbulluyum nişanlım mersinli ve oraya gelin gideceğimçok sevdiğim ikinci aşkıma istanbula veda ederek iki aşk bir kalpte barınmaz dedi nişanlım bende onu seçmek zorunda kaldım
ay kız biz de mezitlideyiz..ay yani annemler orada biz 3 sene sonra orada olacaz.. onlarda migrosa yakınlar.. 3 seneye kadar veremezsek kiloları beraber yürüyüşe çıkarız verirsek de çıkarız
pınarcım mersinin merkezinde oturulmaz zaten yarım saat olmadan merkeze varıyorsun mezitliden.. sürekli araç var.. çok güzel bi yer gerçekten.. sahili falan :) evler de ucuz ha
zaten mersine gitmeyi kabul etmemin sebeplerinden biride hem sıcak bir memleket olması ben yaz mevsimine bayılırım tiril tiril üfür üfür yazlık elbiseler bluzler giymeyi severim hemde evler uygunmuşçok güzelmiş resimlerden gördüm şimdilik belki havalar düzelince kaçarım bir kaç gün henüz nişanlımın akrabalarıyla tanışmadım onlarla tanışmaya gelebilirim .
peki akşam? yoksa cuma için akşam yemek yemicek misin
hergün elmalı kurabiye yesenama kırk yılın başı yani ondan da bişey olmaz
valla istanbulda bulup da mersinde bulamayacağın bi şey yok o bi gerçek.. deniz konusu benim için de aynı.. balıkesirde yaşarken mayıs ayında ağladığımı bilirim deniz yok diye.. çok ciddiyim bu arada abartmıyorum.. depresyona giriyorum denizsiz.. allahtan burda da göl var
benim için bir yerin yaşanılacak bir yer olduğunu gösteren bir kaç gösterge vardır:
bunlardan 1. si tabiki yukarıda belirttiğim deniz,
bunlardan 2. si gönül ferahlığı ile yürüyebileceğim bir cadde,
bunlardan 3. sü o caddenin sonunda 2-3 tane market,
bunlardan 4. sü ise o marketlerin arasında taze yeşillik ve baharatların da satıldığı bir pazar,
ve bunlardan 5. si ise büyük (gerçekten kocaman yani) bir alışveriş merkezine tek vasıta ile ulaşabileceğim bir uzaklıkta olması.
ve bu şartlara uyan tam da takyonun oturduğu yer
şimdilik onun bulunduğu ortamın kıskançlığı içerisindeyim ama 3 yıl içinde oradayım sonuçta.. :81:
belki bizimkiler birbirlerini tanıyorlardır
valla istanbulda bulup da mersinde bulamayacağın bi şey yok o bi gerçek.. deniz konusu benim için de aynı.. balıkesirde yaşarken mayıs ayında ağladığımı bilirim deniz yok diye.. çok ciddiyim bu arada abartmıyorum.. depresyona giriyorum denizsiz.. allahtan burda da göl var
benim için bir yerin yaşanılacak bir yer olduğunu gösteren bir kaç gösterge vardır:
bunlardan 1. si tabiki yukarıda belirttiğim deniz,
bunlardan 2. si gönül ferahlığı ile yürüyebileceğim bir cadde,
bunlardan 3. sü o caddenin sonunda 2-3 tane market,
bunlardan 4. sü ise o marketlerin arasında taze yeşillik ve baharatların da satıldığı bir pazar,
ve bunlardan 5. si ise büyük (gerçekten kocaman yani) bir alışveriş merkezine tek vasıta ile ulaşabileceğim bir uzaklıkta olması.
ve bu şartlara uyan tam da takyonun oturduğu yer
şimdilik onun bulunduğu ortamın kıskançlığı içerisindeyim ama 3 yıl içinde oradayım sonuçta.. :81:
Günaydın kızlar,
sabah kalvaltıda
peynir, biber-domates kavurma(çok az yağ), 3 zeytin,1 dilim kepekli ekmek yedim.
200 adım attım. bilgilerinize..
belkide tanıyorlardır olabilir doğma büyüme oralı nişanlım .
bende doğma büyüme mudanyalıyım kızlar.herkes bilmez gerçi buraları.bursanın küçük bi ilçesi ama senin dediğin tariflere tam uyuyuyor.fakat bende gelin olarak o güzel küçük ilçeyi bırakıp bursaya gelmek zorunda kaldım.deniz hariç herşey mevcut.deniz içinde bir vesaitle hem anamı hem denizi görüyorum :))
selam kızlar nasılsınız?
Dün çok yoğun geçti gündüz işlerim de vardı akşam da operaya gittim. Eskişehirde opera bale günleri var bu aralar. Farklı şehirlerden devlet opera ve baleleri gösterilerle katılıyolar. Dün gece izmirden kösem sultan balesi vardı. Muhteşem bir gece geçirdim.
Dün yediklerim:
Sabah: 2 dilim çavdar ekmeğiyle standart kahvaltı (10 gibi)
öğle: Yarım elmai yarım portakal, 1 brownie intense
Akşam: 1 kase çorba, 7-8 kaşık menemen, 3 dilim çavdar ekmeği
gece geç yattım en son midem kazınıyodu yatarken.
Selam kızlar nasılsınız?
Dün çok yoğun geçti gündüz işlerim de vardı akşam da operaya gittim. Eskişehirde opera bale günleri var bu aralar. Farklı şehirlerden devlet opera ve baleleri gösterilerle katılıyolar. Dün gece izmirden Kösem sultan balesi vardı. Muhteşem bir gece geçirdim.
Dün yediklerim:
sabah: 2 dilim çavdar ekmeğiyle standart kahvaltı (10 gibi)
öğle: yarım elmai yarım portakal, 1 brownie intense
akşam: 1 kase çorba, 7-8 kaşık menemen, 3 dilim çavdar ekmeği
gece geç yattım en son midem kazınıyodu yatarken.
merhaba canım takımım ben öğle yemeği olarak 6 y.k. zeytinyağlı pırasa yemeğimi yedim yanında 1 dilim kepek ekmeği yedim yoğurt yemedim belki acıkırsam daha sonra bir ara olarak portakal yerim şuanda regl dönemi şişkinlik ve wc problemi yaşıyorum o yüzden form çayı içiyorum . günde 1,5 lt su içiyorum az sanırım bu miktar arttırmam lazım havalar birazdaha güzelleşsin sabah akşam yürüyüşlere başlayacağım . sevalcim dediğin çok doğru bizim gibi kilolu olanlar yürüyüş yapmalı ben gecen ağustosta 89 a düştüğğüm zaman hergün düzenli 1 saat yürüyüş yapardım yanında protein diyetiyle birlite yürüyüş sayesinde epey incelmiştim şekillenmişti vücudum çok faydalı gerçekten .
valla bugün çok heyecanlıyım hem yarın ciddi ciddi diyete başlicam hem de bu sefer bir sürü destekçim olacak.. bu sefer sankim farklı olacak gibi..
bi de benim gibi çok kilolu olan arkadaşlarım da öncelikle yürüyüşle kilo vermeliymiş (bunu biraz evvel tv de duydum) çünkü egzersiz ve ağırlık çalıştığımızda bizim sakatlanma riskimiz daha çokmuş ve kaslanma oranı da çok olacağı için vücudumuz çikinleşirmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?