Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın hatunlarrrrrr

akşam kutlamamız süper geçtiii

ben dün akşam eve gidince gelinliğimi giydim ve kocamı öle karşıladım kızlarrr :)))

sonra kocacım beni çoook güzel bir restorana götürdü.orada güveçte alabalık yedik.bol salata eşliğinde
sonra bahçesinde çaylarımızı içtik semaverden

gece eve döndüğümüzde ben kalp bir pasta yapmıştım onu çıkarttım süpriz olarak.
ama o saatten sonra yemedik tabii :))

yanii süper bi akşam geçirdim yıldönümümde kızlar.

günaydın hatunlarrrrrr

akşam kutlamamız süper geçtiii

ben dün akşam eve gidince gelinliğimi giydim ve kocamı öle karşıladım kızlarrr :)))

şimdi olsa gelinliğime giremem ben üstelik daha 1 yıl bile olmadı

arkadaşlar ben karbonhidrat diyeti yapmaya karar veriyorum galiba.. ne dersiniz.. sizin fikrinizi alayım..

ama 50 puanı kesinlikle tamamlayarak yapıcam.. çünkü karbonhidrat hayatından çıkınca verdiğin kilo kalıcı olmuyo.. 50 puanı geçmemen gerekiyo..

neyse ne diyosunuz?

Günadın kızlar.Canım bence böyle ani kilo verdiren şeyler hızlı bir şekilde tekrar kilo aldırır.Yavaş yavaş ama kalıcı kilo vermek daha iyi.

Sabah aç karnına su içerek güne başladım.
Kahvaltı: 1 kkdan biraz az peynir ,yeşil zeytin, siyah zeytin ,maydanoz, 1 dilim light ekmek ve çay.
Şimdi plates yapıcam.İnternetten EBru Şallı izleyerek yapıcam.Dün yapmıştım bugün karın kaslarım ağrıyor.

Günadın kızlar.Canım bence böyle ani kilo verdiren şeyler hızlı bir şekilde tekrar kilo aldırır.Yavaş yavaş ama kalıcı kilo vermek daha iyi.

eğer 50 puanı tamamlarsam şu şekilde yiyebiliyorum:

Kahvaltı:

Sade omlet + 2 dilim salam + yarım salatalık + yarım domates + beyaz peynir + 1 dilim k. ekmek

1 + 1 + 2 + 3 + 1 + 12 = 19

Ara:

Haşlanmış tavuk eti

Öğlen:

Yeşil salata ( 3-4 yaprak marul + 3-4 dal maydanoz-dereotu + 1 salatalık + yeşil soğan)

1 + 2 + 4 + 1 = 8

Haşlanmış tavuk göğsü 0

Ara:

2 dilim salam+ 2 dilim kaşar

1 + 1 = 2

Akşam:

Meyve

Yarım elma + çilek

8 + 8 =16

Ara:

1 bardaktan biraz daha az süt + Haşlanmış yumurta

5 + 0 = 5 TOPLAM:50

Alternatif Menüler

Öğle

• Haşlanmış Tavuk Göğsü + Rus Salatası =8

• Tost + Şekersiz Çay =8

• Haşlanmış Tavuk Göğsü + Ayran = 5

• Sucuklu Omlet + Ayran = 6

• Yumurta Salatası = 8

• Salam + Turşu + Mayonez = 1 + 3 + 2 = 6

• Kıymalı Kabak- Patlıcan Yemeği + Yoğurt(100 gr) = 4 + 4 + 1 + 5 = 14

• Kıymalı Karnabahar + ayran = 7 + 5 = 12

Akşam

• 100 g Yeşil Erik + 125 gr Kiraz = 16

• 400 g Kavun + Karpuz +Peynir = 17

• 200 gr Üzüm = 18

• 200 gr Kiraz = 16

• 1 Şeftali + 1 Kayısı =17

• 100 gr Çilek + 100 gr Kiraz = 16

• 200 gr Çilek = 16

karbonhidratı şekeri falan eksik etmeden 50 puanı tamamlayarak bazen 1-2 puan aşarak yaparsam karbonhidrat puanlamasının sakıncalı kısımlarını ortadan kaldırmış oluyorum gibime geliyor.. bi saattir de o menüleri hazırlıyorum

gününü açmayla açmaaaaa!!!!

kesinlikle burada da paylaşıyoruz ama kendmizdeki değişiklikleri gözümüzle görmemiz daha büyük bir etki yaratıyor. hep birlikte mutlu oluyoruz

ferihann ın fuara gideceğini biliyordum da arada uğrar belki diye düşünmüştüm.

diyeti bozmadan kutlama buna denir tebriklerrr.

yapma kendi başına böyle şeylere kalkışma noolurr.. diyetisyen desteği alıyor musun? almıyorsan en yakın devlet hastanesine git. kesinlikle işe yarıyor. annem devlet hastanesindeki diyetisyenle 50 yaşından sonra 10 kilodan fazla verdi. hepimiz sabırlı olmak zorundayız. çabuk giden kilo çabuk geri geliyor.

bu sabah maydonoz kürümün 11. günüydü.
önce dottorun hapını yuttum. 10 15 dk sonra maydonozu. duştan sonra da kahvaltı.

1 dilim tam buğday ekmeği
peynir
domatesli omlet (1-2 çatal)
domates salata
yedim.

şimdi soda içiyorumm.

bu saate kadar 1 litreye yakın su içtim.

ercişteyim ben burda diyetisyen yok.. uzun süre bende gittim diyetisyene ama össye hazırlandığım için diyet vermemişlerdi. ben de gitmedim bi daha..

ya ama listeme baksana bi ne sorun var.. hiç bi sorun yok.. bi bak

Selam kızlar nasılsınız?

Hafta başı yine yoğunum pazartesi, salı böyle oluyo. Dün diyetim hiiç iyi gitmedi akşam yemeğinde mantı yedim maalesef. yanında güzel bir ot kavurması vardı ama şişkinlik yaptı mantı.

Bugün 1 yumurtayla normal kahvaltımı yaptım. Su içemedim yoğunluktan daha. Öğle yemeğine kadar bir yarım elma yiyebilirim

Geçmişi okuyup yetişicem artık mazur görün please muckkkk

merhaba takımımın güzel bayanaları nasılsınız ben kaç gündür uğrayamadım takıma fuardaydım güzel geçti sayılır çok yorucu ama verimli bir 4 gün geçirdim tabi dün hiç dinlenemeden yine işe geldim ve 4 gün biriken işleri topluca yaptım bugün ancak biraz hafifledi işler bende ilk fırsatta yanınıza koştum geldim . Fuar maceramda yediklerime üzülerek söylüyorum ama hiç dikkat edemedim düzenli beslenemedim . hep kilo aldırıcı kalorili yiyecekler yedim mecburen ama artık bittiğine göre daha dikkatli davranmak durumundayım . Buarada hala maydanoz kürüme devam ediyorum hiç aksatmadım zorlanmadan içiyorum bu pazar 15 gün doluyor bir hafta ara verip tekrar devam edeceğim . yediklerimi söyleyemiyorum kahvaltı yapmadım ama öğle yemeği için pırasa getirdim yanımda onu yiyeceğim . geçmişe bakayım biraz epey ilerlemiştir oku oku bitmez ama merak ediyorum neler olmuş yokluğumda şimdilik sağlıcakla kalın öpüyorum hepinizi tekrar yazarım .

nası becerdimse yarım yolladm msjı töbe töbeeee
dün yedklerimi yazmamışım kızlar ben yaaa
sbh:
2 bar şekersz çay
1 kk pey
4 siyah zey
1 haş. yum.
avuç içi kadar yağsız ıspanaklı gözleme
1 çay k. bal
1 dilim kepek ek.
2 dilim domates

ara fln yok malesef çnkü misafir vardı ve kahvaltıyı çok geç yaptık:26:

akşam:

ki akşam yemeğini de 5 buçukta fln yedk

1 parça ızgara dil balığı
yarım porsiyon ızgara somon
salata

bida da bişi yiyemedim,önce oğlan fırsat vermedi,snrada akşam 9 da koltukta sızmış kalmışım zaten
uygar geceleri uyumuyo yaaa,yaratık gbi oldum bende,düzen müzen kalmadı kaç gndr

bugüne gelnce:

daha yeni bişiler yemek nasip oldu..

avuç içi kadar yağsız gözleme(dünden kalmıştı da)
1 kk pey.
4 siyah zey.
2 dilim domates
1 çay k. nutella
1 kupa şekersiz ıhlamur

ara:
1 bardak süt( daha içmedim planım bu)

akşam:
az yağla yapılmış tas kebabı
1 dilim kep. ek.
1 bardak ayran

öğlen yemeği yiyebilcemi hç sanmıyorm çnkü kahvaltıyı yeni yaptm daha,akşam yemeğini de 5 -5 buçuk civarı yiyorz,ancak bi ara öğn yapabilirm o arada.

öffff sular da kesik zaten çıldıriciiiiiiiiiiiim ya öffff

arkadaşlar haftasonuna kadar araştırıp bu karbonhidrat diyetine başlamayı düşünüyorum; fakat fikirlerinizi almak istiyorum sizin de..

yalnız karbonhidrat diyeti diye direk yaftalamadan yani biraz da oluşturduğum menülere bakarak yorum ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinicem.. bu diyetin de bi grubu var.. içlerinde iyi kilo verenler var.. hatta çoğu öyle.. orayı da bi iyice okuyup karar vermeliyim.. çünkü artık bi listeye başladım mı tüm kurallarıyla uymak ve kilo vermek istiyorum.. cuma günü ikinci haftam olacak ve ben şimdilik aynı kilodayım.. şöyle aylarca bozulmadan devam edecek bi düzenim olsn istiyorum biraz baktım ve karbonhidrat diyeti tam 50 kb tamamladığım zaman hiç de sağlıksız diyemeyeceğim bir liste veriyor bana..

kahvaltımı full düzenlemeye çalıştım ekmeği de ekleyerek..

öğlen sebze, et, salata, yoğurt, yumurta falan yiyebileceğim menüler oluşturdum..

günlük meyve ihtiyacımı da akşam karşılamayı uygum buldum.. hele ki yaz gelince karpuz+peynir benim vazgeçilmez akşam menüm olacak zaten..

montignac diyetine göre de kendimce eklemeler yaptım.. mesela ekmeği sadece kahvaltı öğünü ile sınırladım.. patatesi hiç eklemedim.. hamurişlerini de öyle..

bi tek tostu ekledim ama onu da yapabilecek makinem hala hazırda yok olursa birgün diye yani

günde 1 saat yürüyüşümü de yapsam..

bütün besiniydi vitaminiydi alıyorum da yani..

ben pek sorun göremedim açıkçası..

sizler ne diyorsunuz? :26:

:97:

ercişi biliyorum. 2003 te iki kere gitmiştim. listene baktım. olmaz böle hiç ekmeksiz olmaz bence. senin kilondaki birinin günde 5-6 dilim kepekli ekmek tüketmesi gerekir. örnek menü şöyle olmalı bence;

sabah
2 dilim ekmek
1kk peynir
3-4 zeytin
domates salata biber yeşillik
1 bardak yağsız süt
ya da şekersiz çay

öğle

2 dilim ekmek
1 kepçe çorba
4-5 yemek kaşığı en az sebze yemeği
yağsız yoğurt
salata

akşam öğleyle benzer. et yediğin zaman yemek yerine 5 köfte kadar falan. sen o diyeti yaparsan alt üst edersin kendini. öncelikle günlük 5-6 dilim ekmekle başlayıp, sonra birer dilim birer dilim düşürüp, en azından bir 10 15 kilo verdikten sonra, bünyen durduğunda bu dediğin diyeti yapman daha uygun bence. benim anlattığım gibi yediğinde ilk ay 7-8 kilo verebilirsin. daha sonraki aylarda 4 kg falan.

sevalcim sakın beni yanlış anlama, kendini karbonhidrat diyetine hazırladıysan, 1 hafta dene tabii ki. ben sadece asıl sorunumuzun yemek konusundaki seçimlerimizi yaparken yanlış seçimler yaptığımızdan, asıl olarak sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığını kazanmamız gerektiğini düşündüğümden böyle bir öneriyle geldim. istersen önceki mesajıma yazdığım listenin detaylarını akşam eve gidince paylaşayım burada. onaylanmadığını, desteklenmediğini düşünerek moralinin bozulmasını istemiyorum. umarım anlatabilmişimdir..

yok yanlış anlamam zaten karar verebilmek için fikir almaya çalışıyorum..

sen diyetisyene gidiyordun di mi ona benden bahsetsen biraz..

kilom 110 boyum 170 ve şeker kolestrol dahil en ufak bir hormon problemim yok.. 6 kilo doğdum -evet altı kilo- çocukluğumun kısa bi dönemi hariç hep balıketliydim.. obezite sınırlarına geldiğim zamanlar lise 1 ile başlar... lise birden itibaren her yıl 10 kilo alarak 140 kiloya dayandım.. sonra kendi çabalarımla yürüyüş falan ve beslenmem de düzenliydi ama diyetisyene gitmedim 95 e kadar düştüm 3 senede.. ve 8 ayda 110 a geri çıktım.. verdiğim kiloardan 9 kilosunu ilaç desteği ile verdim..

bi anlatsana doktoruna bunları.. tavsiyene uyucam fakat eşime akşam işten geldikten sonra meyve dışında hiçbirşey yemeyeceğime söz verdim ve bu sözü bozamam.. doğru ya da yanlış.. bu şartlar altında benim yapabileceğim en iyi liste nedir?

tamam karbonhidrat için 90lara düşmeyi beklicem.. ama seninle ve diğer grup arkadaşlarımla bana bi liste bi kural bi bişey bulalım ya

hadi bana bi el at

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…