- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
- 698
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #36.961
ara: elma
Öğlen: Mercimek çorbası 1 kase, salata ve 1 dilim light ekmek.Dolma vardı ama doydum yiyemedim.yesemiydim acaba:26: Zorla yemekte istemedim.
bugünkü menüme gelince..
sabah çeyrek ekmek sandviç peynirli salamlı..
öğlen de aynısı..
akşam biraz yoğurt biraz da süt.. bu akşam haftasonunu atlatmam için böyle geçmesi gerekiyor..
arada da 1 avuç leblebi yerim..
1 saat de yürüyüş 19-20 arası..
inşallah planladığım gibi bi gün olur
.
hıh nerde kalmıştık. Eve geldim.yemek yedim. Tam açacaktım bilgisayarımı ki babama kaptırdım. Biraz onu bekledim. Ve şükürler olsun ki burdayım
Azcık kendimce hesaplar yaptım. Aktarıyorum yanlışsa düzeltin ki doğru bilgiyi bulalım.
Bazal metabolizma hızım 1500 kalori civarında.
Bugün 1200 kalori civarında yediklerim.
Demekki bugün hep yatsam, uyusaydım hiç kımıldamasaydım bünyem 1500 kalori yakacağından, ve ben 1200 kalorilik yemek yediğimden 300 kaloriyi içerden yakmışım zaten. Bi de yürüdüm, hareket ettim, stepper a bindim, konuştum vs vs. Biraz da öyle yaktım. Karlı bir gün olmuş sanırım.
Bir de dipnot ekleyeyim; kilo ne kadar çoksa metabolizma da o kadar hızlı olurmuş. Kilo verdikçe yavaşlarmış. Bu durumda kilo verdikçe yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmaya çalışmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Az yük varsa az enerji harcıyor vücut. Vücudumuzun dengesi bu. Bu dengeyi şaşırtmak, bozmak da faydadan çok zarar getirir gibi geliyor bana.
şşşttt moral bozmak yok.
Ama ama yaaa. Yine poğaça yine poğaça. Bu kadar poğaça yemeyle kilo verirsen vallahi poğaça diyetini yaz, hepimiz uygulayalım. Poğaça diyeti, tavuk döner diyeti, bi de yeni peydah oldu cevizli sucuk diyeti. Sırayla yapalım bunları hepbirlikte.
Dün de sordum sebzeli ekmek nası bişi, nerde satılır, evde mi yapılır, içinde ne vardır.....????
hemen hemen her evin mutfağında yer alan, salataların lezzetli sosu nar ekşisi zararlı mı?
Ege üniversitesi rektörü prof. Dr. Candeğer yılmaz, salatalarda sos olarak kullanılan nar ekşisi için "tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir diye konuştu.
Ege üniversitesi tarafından düzenlenen 8'inci sağlık halk kongresi'nde uygulamalı düşük kalorili yemek hazırlama etkinliğine katılan yılmaz, salatalarda kullanılan soslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
"tabii her zaman nar ekşisi, her zaman sirke, her zaman limon demiyoruz. Damak lezzetine göre ve kalorisine dikkat ederek dönüşümlü olarak kullanalım.
diyetisyen canan değirmenci ise salata soslarının iştah açıcı olduğunu ve ekmek tüketimini arttırdığı için önermediklerini vurguladı.
(ntvmsnbc)
Eki Görüntüle 171388
arkadaşlar dün gece bi eski fotografıma rastladım. Değişiklik gördüm kendimde ve sizinle paylaşayım dedim. Alttaki fotografta 76 kilodan az değilim bu son fotografımda (üstteki) ise 68,6 yım. Umarım tam 60 olunca daha güzel bir fark görürürm.
slmlarr,
öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildim. Hem acıkmadım, hem fırsat bulamadım.
Küp küp doğranmış soğanla ıspanağı az su katarak suyunu çekene kadar pişirdim. Yağ eklemeden. üzerine de bir yumurta kırdım. Pek tadı yoktu ama büroda başka seçeneğim yoktu (dolapta dondurulmuş ıspanak, kanat, bezelye, nohut vardı. En çabuk pişecek, pratik ve az kalorili olan buydu).
Yanında 2 dilim halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğinden yedim.
Aştitomun doğumgünü olduğundan pasta almak yerine dondurulmuş cheesecake aldım. :) hem kek yok bisküvisi az hem de krema değil peynir yemiş olacağımdan. Küçük bir dilim de ondan yedim.
Akşama kapuska siparişim vardı anneme. Büyük ihtimal kapuska yiyeceğim..
iyi akşamalr sevalcim :)ben kaçar.. hepinize iyi akşam menüleri ve kaçamaksız akşamlar
afiyet olsun canım :) diyet yüzünden pastada yok yazık olmuş :))slmlarr,
öğle yemeğini saat 3 gibi yiyebildim. hem acıkmadım, hem fırsat bulamadım.
küp küp doğranmış soğanla ıspanağı az su katarak suyunu çekene kadar pişirdim. yağ eklemeden. üzerine de bir yumurta kırdım. pek tadı yoktu ama büroda başka seçeneğim yoktu (dolapta dondurulmuş ıspanak, kanat, bezelye, nohut vardı. en çabuk pişecek, pratik ve az kalorili olan buydu).
yanında 2 dilim halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğinden yedim.
aştitomun doğumgünü olduğundan pasta almak yerine dondurulmuş cheesecake aldım. :) hem kek yok bisküvisi az hem de krema değil peynir yemiş olacağımdan. küçük bir dilim de ondan yedim.
akşama kapuska siparişim vardı anneme. büyük ihtimal kapuska yiyeceğim..
Kılzar bugün benim evlilik yıldönümümmmmmmm :)))
akşama kociş beni yemeğe götürücekmiş
bende kocama şık bir gömlek aldım ve eve giderkende ufacık bir pasta alıcam kutlamak için
herkese iyi akşamlar diliyorum.bugün çok uğrayamadım yarın görüşmek üzere
bende kocama şık bir gömlek aldım ve eve giderkende ufacık bir pasta alıcam kutlamak için
doyduysan yemediğin iyi olmuş canım. zaten bizim en büyük sorunumuz doyduğumuz halde güzel diye yediğimiz şeyler değil mi?
bildiğim kadarıyla chesskekin arasında krema var canım.peynirle karıştırılan ve pasta yanında daha masum kalır kanısındayım
afiyet olsun canım :) diyet yüzünden pastada yok yazık olmuş :))
YASAFAT profilindeki senin resmin mi? Başka bir sitede o fotoyu gördüm.
yok canım ben degılım cok beyendıgım ıçın ve zayıflayınca benzemeyı planlıyorummotıvasyon amaclı
nice mutlu huzurlu saglıklı sevgı dolu yıllara
öğlen menüm değişti bildireyim..
öğlenden önceki arada 360 ml nesquik..
öğlen: biberli omlet(unsuz) 1,5 dilim tam buğday, peynir zeytin, domates, salatalık, çay
ara: yarım beyaz gofret (yarısı 105 kalori ediyor), orta şekerli kahve
iyi akşamlar canlar,
akşam yemeğim
etli kapuska
1 dilim tam buğday ekmeği
eve gelmeden önce mahalledeki takımcığımın yanına uğradım. bir tanesi bugün gitmişti doktorumuza. ben şüpheleniyordum ama kesinleşti artık. doktor; sizin grubu zayıflatmak benim için onur meselesi oldu. zayıflatmadan bırakmıycam sizi demiş. benim sürekli görüştüğüm 4 kişiyiz,bu 4 kişiden ikisi 100 kg nin üzerinde başladı. bakalım doktorun yeni aktivitelerini merakla bekliyorum
bir kaç gündür akşam yemekten sonra yeşilçay içmeyi adet edindim.
bu saate kadar 2.5- 3 litre su içtim. yatana kadar da içerim daha..
aradım taradım bulamadımkızlaaarrr ferihann yok. gören duyan bilen var mııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?