- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #37.421
ferihancım sen gopta oturuyodun demi, gittiğin diyetisyen neredee...
birde muayene bilgilerini ve ücret bilgisini özelime atarmısın.. bende diyetisyen arıyorum.. teşekkür edederimmmmm
canım benim ben goptayım evet ama evimin yakınında bir eczaneye her ay diyetisyen geliyormuş bir kaç gün süreyle ben bilmiyordum bunu cumartesi için davetiye vermişlerdi bana ücretsiz gidip vücut ölçülerimi yağ su met. hızı vs ölçtü konuştuk liste verdi . belli bir muayenehane değil bildiğin eczanelerin yaptığı bir kampanyadan yararlandım yani keşke bilsem sana bir muayenede söylesem canım ama bana verdiği listeyi paylaşabilirim istersen.
ayy cnm cok iimiş valla, birdaha gelirse banada haber werirmisin bende gelirim eczaneye eğer sorun olmassa
listeyi de paylaşırsan sevinirim hem örnek olur bize
herkese iyi akşamlar hatunlar sınavlar yaklaştı dersler başımdan aşkın oyyyy oyyy(((((((
kolay gelsın canım benımde semınerlerle basım belada
18.04 pazartesi menüüüümmmm
Sabah
Light peynirli kepekli tost
Şekersiz çay
Ara
Şekersiz yeşil çay
Öğle
6 yemek kaşığı zeytinyağlı pırasa
1 kase light yogurt
Ara
1 elma
Akşam
3 yemek kaşığı patlıcanlı tavuk ( yağsız pişirdim )
2 yemek kaşığı light yogurt
menüm nasıl kızlarrr
Günaydın kızlar,benim de hafta sonum yemek açısından neredeyse hiç bişey yemedim diyebilirim.
Yemek konusunda bi sıkıntı yoktu yani ama acayip çok çekirdek yedik karı koca :))
2 liralık paketler varya orta boy 1 paketini cumartesi akşamı bi paketini pazar akşamı yedik bitti :))
onun dışında bişey yok
bugün 1 dilim tam tahıl ekmekğiyle bi güzel kahvaltımı yaptım.
Ara olarak ta 2,3 tane mavi yeşil çubuk kraker yedim
öğlen:4 ç.k. Kaşığı kadar ıspanak ve yoğurt getirdim yanımda onu yicem
günaydın kızancıklar
Dün öğlen döner yedim pide arası
ceza olarak akşam yemedim.
Bu sabah 1 adet altın çörek
ara yeşil çay
öğlen elma - armut
ara yeşil çay
akşam sebze yemeği
bu kadar.resmen 300 -500 gram veriyorum haftada.listeye bi baktım 2 kilo 3 kilo verenler var.
ayda 500 gr veren fulya sırlarını posta gazetesine açıkladı.ayda 500gr yazı dizisi her gün postada.
fulyacım haftada 300 - 500 gr az değilki ama dengeli beslen döner yiyorsan pide arası yeme mesela sade ye meyveyle öğün geçiştirme az bile olsa yemek yemeye özen göster üstelik verdiğin 500 gr güzel bence ideal hep öyle versek hiç yoktan ayda birkaç kilo gider.
normalde öğlenleri salata yerim ama hastayım hiç halim yok.bugunluk meyve yemeye karar verdim.boğazım şişik zaten.grip olunca kilo verenlerdenim ben :) hastayken işe gelmenin değeri paha bilçilemez :2:
geçmiş olsun canım hastayken çok kötü oluyor bende geçen hafta öyleydim bademciklerim ilaç kullanırken 2 sefer şişti nasıl bir hastalıksa kendimi daha yeni iyi hissediyorum ilaçlarım bitti dünde yattım akşama kadar ancak toparlandım darısı başına canım bol ılık sıvı tüket iyi gelir .
canım takımım size cumartesi diyetisyen maceramı anlatayım verdiği bilgileride paylaşayım . Cumartesi günü gittim evimin yakınında bir eczane meğer her ay getiriyormuş diyetisyen ben burnumun dibindeki olayı bilmediğimden daha yeni öğrendim bu şekilde bir çok kadın zayıflamış ve kontrol için gelmişti onlarlada tanıştım tabi neyse gittim vucudumun yağ su oranını ölçtü . Benim vücudum tam 43 yaşındaki bir kadın metobolizmasıyla çalışıyormuş bunu duyduğumda şok oldum hatta ciddi anlamda şok geçirdim ne yapmışım ben diye , yağ oranım 50 kg olarak çıktı toplamda 29 kg yağ fazlam varmış bunun verilmesi gerektiğini söyledi . vucudumdaki organların yağ bağladığını bu ciddi rahatsızlıklara yol açacağını kolestrol şeker tansiyon ve bilimum diğer hastalıkların geleceğini söyledi :18: hiç su içmiyormusun dedi vücudunda su çok az günde 4 lt yani 16 bardak su içmelisin dedi normalde 10 bardak idealdir ama seninkilo fazlan olduğu için 4 lt içmelisin dedi . tartıya çıktığımda birde ne göreyim tam 106,8 kg çıktım Allahım ölüyorum herhalde ben ne ara çıktım bu kiloya diye şok geçirirken senin olman gereken kilo miktarın 65 dedi boyun uzun olduğu için 70 olmanda çok ideal olacaktır dedi . toplamda 36 kg fazla kilom var vermem gereken tabi bunun 29 kg yağ özellikle yağ fazlamın verilmesi gerektiğini söyledi. hiç hareket etmediğimde vücudumun yaktığı enerji 1700 call . bu kalorinin biraz altında bir diyet yapmalısın ki hiç hareket etmesende kilo verebilesin dedi ama ben sana günde en az 30 dk yürüyüş tavsiye ediyorum dedi elinde 1100 kalorilik bir diyet listesi vardı onları verdi bana sen üzerine ekleme yapıp kendine göre ayarla dedi birde bitkisel iki ilaç verdi biri yağ parçalayıcı ve iştah kesici günde 3 adet yemeklerden yarım saat önce biride yeşil çaydan yapılmış bir tablet günde 2 adet sabah ve öğle 1 er kapsül yemekten sonra alınacak yeşilçay metobolizmayı hızlandıracakmış bende bu sabah itibariyle başladım hem kapsüllere hemde diyetime yağmur yağdığı için yürüyemedim ama evde yürüyeceğim illaki hareket yapmalıyım hergün offf çok yazmışım yediklerimide az sonra yazayım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?