- 1 Ekim 2007
- 7.619
- 185
- 698
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #39.521
Aspirinin ortaya çıkması, kimyager Felix Hoffmann'ın 1897’de saf asetilsalisilik asit (ASA) üretmesiyle mümkün olmuştur. ASA, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan Aspirinin etken maddesidir. Kaynağı ise dünyanın her yerinde yetişen söğüt ağacıdır.
ASAnın kalp krizini, felci, bazı kanser türlerini önleyici etkisi kanıtlanmıştır.
kaynak: vikipedi
13 mayısta bildirim yaptı kendisinin söylediği üzere onca işinin arasında annesine giderek.. önceki kaptana da ikinci kez üstüste taşınmasından dolayı düzeni ve neti olmadığını bildirmişti telefonla.. gülsüm gelse de söylese keşke.. kız biraz önceki mesajında da neti yeni bağlattığını söyledi.. kaptan değişti diye böyle bi muamele görmesine gerek yok kimsenin..yarışmak isteyen herkes yarışır.. yarışmak istemeyen diskalifiye edilir.. yeni taşınan interneti olmayan ve gelip bunları açıklayan ve yarışmak isteyen bi kadından söz ediyoruz..
bu konuda fikirlerimiz çok ayrı
takımda yarışmayan resmi olarak listede bulunmyan birinin takım adına
konuşmasını pek önemsemiyorum açıkçası
takım kuralları her takımda aynı amaç paylaşım yapmak
neti yoktu taşındı şuydu buydu değil
hatice değil netice mühim olan
netice ne paylaşım
paylaşım yapmıyo mu bu beni ilgilendiren
dünya hali herşey olabilir
ama gelir der izinli geçin diye ya da haber yollar
burda olmamasına paylaşım yapmamasına rağmen
ben neden aynı geçeyim onu
bu kurallara aykırı mı aykırı
kurallara uyamayacak olan kendi gider
gitmiyosa diskalifiye olur hepsi bu
en ii sen anlarsın beni, bende 17 yasında geldim istanbula, 7 senedir uzaktayım bizimkilerdenn
kendi ayaklarının üstünde olmak da cok güzel bişi ama, en güzel zamanlarnda yanlarında olamamak cok üzücü.. bende son 1 senedir bi korku başladı, onları kaybetmekten cok korkuyorum.. annem 47 yasında, babam 49, yaşları ilerlemeye başladı ve ilerde onları kaybedersem onlarla ayrı kaldıgım için pişman olmaktan korkuyorumkrizlere giriyorum, nisan sonu annemin dogumgünüydü, o gece aglama krizine girdim, belki 2 saat agladım aralıksız.. bilemiyorum ya cok zor..
babamı babam 45 yaşındayken kaybettim.. ben 17 en küçük kardeşim 11 yaşındaydı.. annem de 38.. daha babamın kırkı çıkmadan menapoza girdi ve 7si çıkmadan da panik atak hastası oldu..
Allah'ın takdiri.. onlarla ne kadar zaman geçirdiğinden çok en ufak bi şekilde bile kalplerini kırmamaya çalış çünkü döndüğünde evde yoksa o acı hiç geçmiyor hep sana kırgın kalmış gibi hissediyorsun.. ölüm acısı o zaman kalıyor, kötü ayrıldıysan her baba dediğinde canını yakıyor.. baba diyip gülümseyemiyorsun.. tüm dizilerdeki baba vefatlarında ağlama krizlerine giriyorsun..
annem babamla çok güzel bi gece geçirerek ondan ayrılmış.. gözümde o kadar şanslı ki..
bi dizi izliyordum o dizide (how i met your mother) arkadaşlardan biri babasını kaybediyordu ve babasının ona söylediği son sözü hatırlamaya çalışıyordu.. onda da ben yine çok kötü oldum..
benim babam bana en son "kahvaltı edecek misin çay koyayım" demişti ben hayır deyince de"paran var mı vereyim mi" demişti yine hayır deyip kapıyı çarpmıştım..
döndüğümde evde değildi
babamı babam 45 yaşındayken kaybettim.. ben 17 en küçük kardeşim 11 yaşındaydı.. annem de 38.. daha babamın kırkı çıkmadan menapoza girdi ve 7si çıkmadan da panik atak hastası oldu..
Allah'ın takdiri.. onlarla ne kadar zaman geçirdiğinden çok en ufak bi şekilde bile kalplerini kırmamaya çalış çünkü döndüğünde evde yoksa o acı hiç geçmiyor hep sana kırgın kalmış gibi hissediyorsun.. ölüm acısı o zaman kalıyor, kötü ayrıldıysan her baba dediğinde canını yakıyor.. baba diyip gülümseyemiyorsun.. tüm dizilerdeki baba vefatlarında ağlama krizlerine giriyorsun..
annem babamla çok güzel bi gece geçirerek ondan ayrılmış.. gözümde o kadar şanslı ki..
bi dizi izliyordum o dizide (how i met your mother) arkadaşlardan biri babasını kaybediyordu ve babasının ona söylediği son sözü hatırlamaya çalışıyordu.. onda da ben yine çok kötü oldum..
benim babam bana en son "kahvaltı edecek misin çay koyayım" demişti ben hayır deyince de"paran var mı vereyim mi" demişti yine hayır deyip kapıyı çarpmıştım..
döndüğümde evde değildi
ssevalim çok iyi anlıyorum seni rabbim mekanını cennet eylesin babacığının şunu inanarak söylüyorum ki hiçbir baba evladına kırılmaz sen kapıyıda çarpsan kötü sözde söylesen kırılmaz babalar kızlarına o yüzden için rahat olsun canım . Rabbim geride kalanlara sağlık uzun ömür versin inşallah .
öğle yemeğine balık söyledim..
en ii sen anlarsın beni, bende 17 yasında geldim istanbula, 7 senedir uzaktayım bizimkilerdenn
Kendi ayaklarının üstünde olmak da cok güzel bişi ama, en güzel zamanlarnda yanlarında olamamak cok üzücü.. Bende son 1 senedir bi korku başladı, onları kaybetmekten cok korkuyorum.. Annem 47 yasında, babam 49, yaşları ilerlemeye başladı ve ilerde onları kaybedersem onlarla ayrı kaldıgım için pişman olmaktan korkuyorumKrizlere giriyorum, nisan sonu annemin dogumgünüydü, o gece aglama krizine girdim, belki 2 saat agladım aralıksız.. Bilemiyorum ya cok zor..
kızlar tavuklu salata yedim
1 küçük yuvarlak ekmekler var ya
tombili tombili olan onlardan
yanında light cola içtim canım çok çekti
bu arada kızlar diyetisyen bana eğer çok acıkıyorsan öğünler seni tutmuyorsa baklagil tercih et demişti benim hergün 1 porsiyon yiyen hastalarım var demişti.
Gerçekten çok tutuyor ama şişkinlik yapıyor onun için öğlen yemeğinde yemek daha mantıklı.
ölçü olarakta 6 ile 8 kaşık kuru fasülye yada nohut zeytinyağlı etsiz
yanında 3 kaşık yoğurt ve salata demişti..
Paylaşmak istedim
babamı babam 45 yaşındayken kaybettim.. Ben 17 en küçük kardeşim 11 yaşındaydı.. Annem de 38.. Daha babamın kırkı çıkmadan menapoza girdi ve 7si çıkmadan da panik atak hastası oldu..
Allah'ın takdiri.. Onlarla ne kadar zaman geçirdiğinden çok en ufak bi şekilde bile kalplerini kırmamaya çalış çünkü döndüğünde evde yoksa o acı hiç geçmiyor hep sana kırgın kalmış gibi hissediyorsun.. ölüm acısı o zaman kalıyor, kötü ayrıldıysan her baba dediğinde canını yakıyor.. Baba diyip gülümseyemiyorsun.. Tüm dizilerdeki baba vefatlarında ağlama krizlerine giriyorsun..
Annem babamla çok güzel bi gece geçirerek ondan ayrılmış.. Gözümde o kadar şanslı ki..
Bi dizi izliyordum o dizide (how i met your mother) arkadaşlardan biri babasını kaybediyordu ve babasının ona söylediği son sözü hatırlamaya çalışıyordu.. Onda da ben yine çok kötü oldum..
Benim babam bana en son "kahvaltı edecek misin çay koyayım" demişti ben hayır deyince de"paran var mı vereyim mi" demişti yine hayır deyip kapıyı çarpmıştım..
Döndüğümde evde değildi
annen duymasınyaşlarının ilerlediğini söylediğini 47 yaş çokmu ileri bir yaş sanıyorsun onların birbirleriyle ikinci balayı yaşayıp aşk tazeleyecekleri zamanlar bunlar benim anneannem 75 yaşında yaşlı olduğunu kabul etmeyip 3. cü dede bulma peşinde heyy Allahım 47 ymiş
Off dolmaya bende bayılırım afiyet olsun canım bu arada tebrik ederim çok güzel kilo veriyorsunnn
Bozmamaya çalışıyorum hatta dahada hırslanıyorumm sağol canımm
Balık özledim bende 10 gün olcak sanırım yemiyorum canım çekti şimdi afiyet olsun kuzucum
Semizotu yiyince ben neden aç kalıyorum 1 saat sonra ölüyorum açlıktan aslında çok severim bulgur güzel fikir en azından şişirir
Bende öğlen 3 yağsız köfte ve yağsız salata yedim
daha 1 saat oldu karnım kazınmaya başladı acilen dışarı atmam lazım kendimi oğlum uyansın diye bekliyorum hemen çıkıcam yoksa akşam zor olur bugün bana..
döndüğümde evde değildi
başın sağolsun tatlım,zor bi durum.üzüldüm okuyunca
canım benim, allah rahmet eylesin babacıgna, mekanı cennet olsun inşallah
Neler yasadıgnı tahmin edemem, eminim ki su anki bilincinle, olgunlugunla bu sekilde dawranmazdın.. 17 yasın verdiği cahillik ve gözükaralıkla o şekilde davranmışsın.. Bir ömür boyu bu vicdan azabıyla yasama bebegim, baban için ettiğin dualarınla yasa, attıgın her adımda babanın mutlu olacagı kararlar vererek yasa ve yasat onu yüreginde..
Allah sabır wersin bebeğim, nurlar içinde yatsın babacıgın insallahh
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-yarismasi-uyelerinin-paylasim-alani-279.html
püsküüt cevap vermiş kızlar
ne diyosunuz daha doğrusu triendy ne diyo
takıma fazlasıyla zaman ayıracağına inanıyo mu ya da siz inanıyo musunuz
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-yarismasi-uyelerinin-paylasim-alani-279.html
püsküüt cevap vermiş kızlar
ne diyosunuz daha doğrusu triendy ne diyo
takıma fazlasıyla zaman ayıracağına inanıyo mu ya da siz inanıyo musunuz
ii öyleyse beni bilenler bilir cevap versinler benim günümün yarısı pc başında hatta burda geçiyo oyüzden hiç şüphem yok seviyorum burayı zorla paylaşımda bulunmuyorum evde yalnızım ve burası bana ii geliyo karar size kalmış ama devam etmek isterim
ay yerim ben seni kız bi düşüniyim sizi istiyomuyum artık eeeewala eskiden paylaşımları nasıldı, pınar begüm seval en dogru yorumu yapar.. bide trendy bizi istiyo mu artık o da önemli
son söz kaptanımızın tabi ama, olayları bu kdr detaylı bilmiyodum, acıkcası paylaşım yapmayan üye burda kalmamalı demiştim senin için ki yine derim yapmayan için.. ama işin detayını ögrenince iş değişti ben de görmeyi isterim seni burda
ay yerim ben seni kız bi düşüniyim sizi istiyomuyum artık eeee:44::44:
teşekkür ederim ee yokmu arttıranbak ağlıyorum ühüüüüü giderim bak:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?