- 13 Eylül 2011
- 2.636
- 3
- 106
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #54.241
hiç sorma cnm bi naz bi naz sorma gitsinSlm kızlar... Nasılsınız?
Aslıcım eşine geçmiş olsun. Onların hastalığı da zor oluyor değil mi? Benim eşim de hala yatıyor...
coooook tsk ederm hayatm
Slm kızlar... Nasılsınız?
Aslıcım eşine geçmiş olsun. Onların hastalığı da zor oluyor değil mi? Benim eşim de hala yatıyor...
yaz canm yinede kaçamağında ykmuş:18:ben bugn menumu yazmıcm ck duznsız oldu kacamagm olmadı aslında ama yarn artık
coooook tsk ederm hayatm69 da olduk
ıyıyız betulcm sen nasılsın
yaz canm yinede kaçamağında ykmuş:18:
evet haftayada 68 kısmet olur inşallah
sen derslerine çalış canm biz idare etmeye çalışıyoruz sen yokkndemerhaba kızlar bu hafta 3 tane sınavım var onlara çalışıcam.
Kahvaltı menüm 2 br. ılık süt 2,5 dl ısıtılmış kepek ekmek domates peynir 1,5ta haşlama yumurta...
bugün üzerimde bir ağırlık var sormayın gitsin.Akşam erkenden duş alıcam yatıcam belki grip başlangıcındandır halsizliğim...
tşk ederim canmAslıcım haftanın üyesi seçiyorum seni..İstediğin bir ödül var mı?Elimizden gelebilecek birşey olduktan sonra kaptanın olarak yapmaya hazırım...Bu hafta paylaşımın vs. gözüme çok çarptı...
ayrıca verdiğin güzel bilgiler için çook teşekkürler
kolay gelsin canmMerhaba kızlar
herkese selamlar
güzel bir cumartesi günü
bugün annemin doğum günü 3 te işten çıkıcam
yarım yemeğe misafirim var,hazırlıklarımı yetiştirebilirsem akşama anneme gitmeyi planlıyorum bakalım
eve gidince telaşem başlıcak yani kızlar yemek için
sen derslerine çalış canm biz idare etmeye çalışıyoruz sen yokknde
afiyet olsun aam süt 1 bardak olsa daha iyimiş
tşk ederim canm
öğrendiklerimi sizle paylaşıyorum
ben ödül istemiyorumda takımdn bi isteğim vr lütfen bu hafta herkes çok dikkat etsin ve kg versin
bu takımımıza ve bana en büyük ödül olacaktır
evet ya o bir br. olsa daha iyi olacaktı.Neyse ki yarım yağlı yoksa dahada beter durum olacaktı :)
bu haftaki kuralları belirleme işini size bıraktım canım.Ben derslere falan yetişicem diye sağlıklı düşünemiyorum...
çok geçmiş olsun Aslıcım.Allah acil şifa versin eşine.Yorgunlukla gün de bitmek bilmezgünaydın kızlar gece pek uyumadık
gece eşim hastalandı ateşi çıktı 39 dereceydi
kolaltlarına ve alnına ıslak bezle biraz düşürüp acile gittik
çok şükür sabah daha iyiydi
dışarda çalıştığı için soğuk yemiş
şimdi işe geldim oda annesigile gitti
sizde ne var ne yok?
Maşallah pınarcım , bu ne hız böyle , su , spor , çay ,ayyy ben de gidip su içeyim .
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
Yeşil çayı, Çinliler yıllarca başağrısından depresyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanmışlardır. Kuvvetli antioksidanlar içerir.Vücudumuzun antioksidan ihtiyacını karşıladığı gibi günlük su ihtiyacını da karşılar.
Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.
Romatoid artrit olanların iyileşmesine yardım eder.
Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar
Kolestrolü düşürür.
Beyin tümorünü küçültür.
Sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltır.
Kanser ilaçlarının negatif yan etkilerini azaltır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını sağlar.
Kanın pıhtılaşmasını önleyerek,imme ve kalp krizinin riskinin azalmasına yardım eder.
Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.
Serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder.
Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.
Kalp damar hastalıklarına karşı savaşır.
Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.
Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.
Menopozun yan etkilerini azaltır.Östrojen etkisi yapan içecekler arasındadır.
Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.
Karaciğeri,alkolden ve diğer zararlı kimyasallardan korur.
Alzheimer,Parkinson gibi hastalıklara karşı korur.
Diş çürümelerini önler
Gribe karşı iyi savaşır.
Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.
Trigliseriti yüksek hastalarının günde iki fincan yeşil çay içmeleri trigliseriti normal seviyeye indirir.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.
Migrene iyi gelir.
İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.
Zararlı etkileri:
Diüretik oldugu icin bazı hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.Günde iki,üç fincan tüketilebilir.
Kafein içerdiği için uykusuzluk sorunu olanlar dikkatli kullanmalıdır.
Karaciğerinden problemi olan insanlar yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerden dolayı dikkatli kullanmalılar.
Hamileler doktora danışarak kullanmalıdır.
Aslıcım haftanın üyesi seçiyorum seni..İstediğin bir ödül var mı?Elimizden gelebilecek birşey olduktan sonra kaptanın olarak yapmaya hazırım...Bu hafta paylaşımın vs. gözüme çok çarptı...
ayrıca verdiğin güzel bilgiler için çook teşekkürler
merhaba kızlar bu hafta 3 tane sınavım var onlara çalışıcam.
Kahvaltı menüm 2 br. ılık süt 2,5 dl ısıtılmış kepek ekmek domates peynir 1,5ta haşlama yumurta...
bugün üzerimde bir ağırlık var sormayın gitsin.Akşam erkenden duş alıcam yatıcam belki grip başlangıcındandır halsizliğim...
Merhaba kızlar
herkese selamlar
güzel bir cumartesi günü
bugün annemin doğum günü 3 te işten çıkıcam
yarım yemeğe misafirim var,hazırlıklarımı yetiştirebilirsem akşama anneme gitmeyi planlıyorum bakalım
eve gidince telaşem başlıcak yani kızlar yemek için
selam evi temizledim cok yoruldum 1 saat cocugu salladım bittim ben ama o uyumadı
çok acıktım öğle ara yapamadım bugun karıştı hersey fazla bakamıorum haftasonu işler var görüşrüz
ellerine sağlık canmselam evi temizledim cok yoruldum 1 saat cocugu salladım bittim ben ama o uyumadı
çok acıktım öğle ara yapamadım bugun karıştı hersey fazla bakamıorum haftasonu işler var görüşrüz
sağol pınarım neyse günün yarısı bittiçok geçmiş olsun Aslıcım.Allah acil şifa versin eşine.Yorgunlukla gün de bitmek bilmez
yararlı olduğunu biliyordum ama bu kadar detaylı öğrenmemiştim.Emeğine sağlık.Gribe direnç sağlıyor diyor ya bir yararında ben bu kış düzenli yeşil çay içtim ve gerçekden de öyle büyük bir soğuk algınlığı yaşamadım.hasta olacak gibi oldum ama hastalanmadım.belki de yeşil çayın etkisidir.
kolay gelsin canm
senn kilo çizelgen yok sanada çizelge yapabilirim istersen
başlangıç kilo
şuanki kilo
hedef kilonu verirsen çizelgeni yaparım
misafirlerime hazırlayacağım mönümü yazıyorum kızlar:
başlangıç:ezo gelin çorba ama belki sebzede yapabilirim henüz karar vermedim
zeytinyağlı:sarma yapmıştım önceden onları çıkarıcam bide portakallı kereviz yapıcam
ana yemek:islim kebabı yapıcam yanına püre ve pilav
salatalar:havuç ve rus salatası yapıcam ayrıca karışık marul salatası yapıcam
bide baklava yufkasından peynirli börek sarıcam
tatlı olarakta kadayıflı muhallebi
işte böle kızlar
ilk defa gelicekler evime güzel ağırlmam lazım
tabii banada bunlardan hangisini yicen derseniz,hiçbirini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?