Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Slm kızlar... Nasılsınız?

Aslıcım eşine geçmiş olsun. Onların hastalığı da zor oluyor değil mi? Benim eşim de hala yatıyor...
hiç sorma cnm bi naz bi naz sorma gitsin
geçen hafta ben çalışıyorum cumartesi diye inş sende haftaya cumartesi çalışırsın dedim demez olaydım ki tuttu dediğim
senn yüzünden diyor bi kaç cmrtesi evdeyim gözüne battı diyor
senn yüzünden hasta oldum diyo
ayy bi kapriski sorma gitsin
neyse izin aldı çalışmıyor bugün
been hasta olmasını istermiyim hiç sonuçta onla beraber bende çekiyorum
işte naz yapıyorr
sennkide böyle nazlımı?

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
Yeşil çayı, Çinliler yıllarca başağrısından depresyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanmışlardır. Kuvvetli antioksidanlar içerir.Vücudumuzun antioksidan ihtiyacını karşıladığı gibi günlük su ihtiyacını da karşılar.
Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.
Romatoid artrit olanların iyileşmesine yardım eder.
Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar
Kolestrolü düşürür.
Beyin tümorünü küçültür.
Sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltır.
Kanser ilaçlarının negatif yan etkilerini azaltır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını sağlar.
Kanın pıhtılaşmasını önleyerek,imme ve kalp krizinin riskinin azalmasına yardım eder.
Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.
Serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder.
Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.
Kalp damar hastalıklarına karşı savaşır.
Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.
Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.
Menopozun yan etkilerini azaltır.Östrojen etkisi yapan içecekler arasındadır.
Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.
Karaciğeri,alkolden ve diğer zararlı kimyasallardan korur.
Alzheimer,Parkinson gibi hastalıklara karşı korur.
Diş çürümelerini önler
Gribe karşı iyi savaşır.
Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.
Trigliseriti yüksek hastalarının günde iki fincan yeşil çay içmeleri trigliseriti normal seviyeye indirir.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.
Migrene iyi gelir.
İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.
Zararlı etkileri:
Diüretik oldugu icin bazı hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.Günde iki,üç fincan tüketilebilir.
Kafein içerdiği için uykusuzluk sorunu olanlar dikkatli kullanmalıdır.
Karaciğerinden problemi olan insanlar yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerden dolayı dikkatli kullanmalılar.
Hamileler doktora danışarak kullanmalıdır.

merhaba kızlar bu hafta 3 tane sınavım var onlara çalışıcam.
Kahvaltı menüm 2 br. ılık süt 2,5 dl ısıtılmış kepek ekmek domates peynir 1,5ta haşlama yumurta...

bugün üzerimde bir ağırlık var sormayın gitsin.Akşam erkenden duş alıcam yatıcam belki grip başlangıcındandır halsizliğim...

Aslıcım haftanın üyesi seçiyorum seni..İstediğin bir ödül var mı?Elimizden gelebilecek birşey olduktan sonra kaptanın olarak yapmaya hazırım...Bu hafta paylaşımın vs. gözüme çok çarptı...
ayrıca verdiğin güzel bilgiler için çook teşekkürler

Merhaba kızlar
herkese selamlar
güzel bir cumartesi günü
bugün annemin doğum günü 3 te işten çıkıcam
yarım yemeğe misafirim var,hazırlıklarımı yetiştirebilirsem akşama anneme gitmeyi planlıyorum bakalım

eve gidince telaşem başlıcak yani kızlar yemek için

sen derslerine çalış canm biz idare etmeye çalışıyoruz sen yokknde
afiyet olsun aam süt 1 bardak olsa daha iyimiş
tşk ederim canm
öğrendiklerimi sizle paylaşıyorum
ben ödül istemiyorumda takımdn bi isteğim vr lütfen bu hafta herkes çok dikkat etsin ve kg versin
bu takımımıza ve bana en büyük ödül olacaktır

kolay gelsin canm
senn kilo çizelgen yok sanada çizelge yapabilirim istersen
başlangıç kilo
şuanki kilo
hedef kilonu verirsen çizelgeni yaparım

evet ya o bir br. olsa daha iyi olacaktı.Neyse ki yarım yağlı yoksa dahada beter durum olacaktı :)

bu haftaki kuralları belirleme işini size bıraktım canım.Ben derslere falan yetişicem diye sağlıklı düşünemiyorum...

betül gelsinde kural hakkındaki fikirlerini söyler

selam evi temizledim cok yoruldum 1 saat cocugu salladım bittim ben ama o uyumadı
çok acıktım öğle ara yapamadım bugun karıştı hersey fazla bakamıorum haftasonu işler var görüşrüz

çok geçmiş olsun Aslıcım.Allah acil şifa versin eşine.Yorgunlukla gün de bitmek bilmez

Maşallah pınarcım , bu ne hız böyle , su , spor , çay ,ayyy ben de gidip su içeyim .

teşekkür ederim derya Sabah zamanında uyanırsam gün içinde kaçağım ve düzensizliğim olmuyor ama akşamları nefsime hakim olmakda çok zorlanıyorum

yararlı olduğunu biliyordum ama bu kadar detaylı öğrenmemiştim.Emeğine sağlık.Gribe direnç sağlıyor diyor ya bir yararında ben bu kış düzenli yeşil çay içtim ve gerçekden de öyle büyük bir soğuk algınlığı yaşamadım.hasta olacak gibi oldum ama hastalanmadım.belki de yeşil çayın etkisidir.

evet evet doğru bir karar :))) tebrikler Aslıcım

aman sınav döneminde inşallah hasta olmazsın ececim.

kolay geldin Begüm.Misafirlere menüde ne hazırlamayı düşünüyorsun.

selam evi temizledim cok yoruldum 1 saat cocugu salladım bittim ben ama o uyumadı
çok acıktım öğle ara yapamadım bugun karıştı hersey fazla bakamıorum haftasonu işler var görüşrüz

kolay gelsin.ara öğünleri atlama arkadaşım sonra daha fazla yersin

ellerine sağlık canm
kolay gelsin
sağol pınarım neyse günün yarısı bitti

bende bunu okuyunca aynı şeyi düşündüm aynı şeyi düşünmüşüz senle bende bu sene öyle çok soğuk algınlığı ve grip yaşamadım çok şükür
yeşilçayın etkisidir belkide
bide ben limonu çok sevrim salatalrda falan bol kullanırım c vitamininde etkisi vardır
yemeğimi yedim geldim şimdi

kolay gelsin canm
senn kilo çizelgen yok sanada çizelge yapabilirim istersen
başlangıç kilo
şuanki kilo
hedef kilonu verirsen çizelgeni yaparım

yaparım ben tatlım sağol,geçenki dönemde sıkılmıştım ondan silmiştim o yüzden yok biliyorum ben yaparım düşünmen yeter

afiyet olsun Aslıcım.bende akşamdan karnıbahar yemeği pişirmiştim .işyerine onu getirdim 2 dilim ekmekle karnıbahar yemeği yedim.

akşama da kadınlar günü sebebiyle yemek var oraya gideceğim yemekde ızgara varmış çok sorun olmaz inşallah.ekmek yemem çorbada varmış.tatlı yoksa sorun olmaz varsa da artık yememem lazım zaten bugün ara öğünümde 1 lokma yedim.lokmayı artık hemen hemen heryerde biliyorlar ama bilmeyen varsa İzmirde genelde sokaklarda hayır olarak yapılır hamur yağda kızartılıp şerbete atılır sıcak sıcak mideye indirilir :)))

misafirlerime hazırlayacağım mönümü yazıyorum kızlar:

başlangıç:ezo gelin çorba ama belki sebzede yapabilirim henüz karar vermedim
zeytinyağlı:sarma yapmıştım önceden onları çıkarıcam bide portakallı kereviz yapıcam
ana yemek:islim kebabı yapıcam yanına püre ve pilav
salatalar:havuç ve rus salatası yapıcam ayrıca karışık marul salatası yapıcam
bide baklava yufkasından peynirli börek sarıcam
tatlı olarakta kadayıflı muhallebi

işte böle kızlar
ilk defa gelicekler evime güzel ağırlmam lazım

tabii banada bunlardan hangisini yicen derseniz,hiçbirini

menünü puanlıyorum canım

10 üzerinden 10 .e o halde misafirlerine afiyet olsun
misafir ağırlamanın en kötü yanı bir sürü yemek kalıyor sonra onları bitirmek zorunda kalıyorz.Bari miktarlarını çok yapma da fazla kalmasın çüünkü bir sürü çeşit oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…