- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #63.081
Şaşırsam mı, üzülsem mi, kızsam mı bilemiyorum... 2 gün öncesine kadar 72 kiloydum. Dün tartıldım, 73 geldim, "Sudur vs. dir " diye üstünde durmadım. Bugün tartıldım, şimdi de 74 çıktım. Kafayı yemek üzereyim. Neler yediğimi biliyorsunuz. Nasıl oluyor bu ya?
O yüzden bugün mümkün olduğu kadar az yiyeceğim. Herhalde menü yazmam çünkü ortada bir menü olmayacak.
Bana kızmayın arkadaşlar, takımı düşünüyorum. Üstelik bu cuma benim ilk tartı günüm olacak, aynı olmak ya da almış olmak istemiyorum. Ne gerekiyorsa yapacağım bunun için.
sinem kız nereye gittin hemen 2 lafın belini kırardıksütü eve gidince deniyeyim bakalm canım çok sagol
burdayım fıstıgım gıtmedım bı yere :)
bence 1 hafta daha bekleyelim derim ozelden mesajda atarız gırerse gorur.
canım benım bende ozledım valla ben yokken sen gıtmıssın sen yokken ben geldım cok ayrı kaldık
hurriyete bakıodum saglık bolumunde bir maske gordum hosuma gıttı sızınlede paylasayım dedım.
Kırışıklıklarınızdan ve sivilcelerinizden kurtulmanın doğal yolunu öğrenmek ister misiniz? Beslenme Danışmanı Uzmanı Ender Saraç, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lavanta maskesinin hazırlanışını ve uygulama şeklini anlattı.
Malzemeler
1 bardak portakal suyu
1 bardak lavanta çiçeği
2 dilim kabuksuz salatalık
1 yumurta sarısı
Mısır unu
Kaliteli ve katkısız arı balı
Hazırlanışı
Lavanta çiçeklerini ve portakal suyunu bir kapta karıştırın, kısık ateşte biraz ısınmasını sağlayın. İyice ezmiş olduğunuz kabukları soyulmuş salatalıkları karışımınıza ekleyin. Daha sonra bu karışıma geri kalan malzemeleriniz olan yumurta sarısı, mısır unu ve balı katarak krem kıvamına kavuşana kadar karıştırın. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
Uygulanışı
Haftada iki kereyi geçmeyecek şekilde hazırladığınız bu kremi bir ay boyunca düzenli olarak uygulayın. Kırışıklıklarda zaman içerisinde azalma gözleyeceksiniz. Ayrıca kırışıklıkları toparlarken aynı zamanda sivilceleri de ortadan kaldıracaktır.
Maskeyi yüzünüze sürdükten yarım saat sonra peeling yapar gibi ovuşturarak çıkarın. Bu şekilde uygulanması daha etkili olduğu gibi ayrıca temizlemeye de gerek kalmayacaktır.
Maskenize eklediğiniz lavanta çiçeklerinin yanında yapraklarını da eşit miktarda kullanın. Lavanta çiçeklerini aktarlardan temin edebilirsiniz.
ÖNEMLİ: Lavanta çiçeği yerine asla lavanta yağı kullanmayınız. Bu maske lavanta çiçekleri kullanıldığı zaman etkilidir.
Canım lavantayı,saf balı bulmak zor,bulsam oğluma yediririm valla.benim maskem şu:tavsiye ederim
1er tatlı kaşığı toz maya,kil ve mısır ununu karıştırıp varsa gülsuyuyla kremden yumuşak kıvama gelecek kadar ıslatıyorum,varsa biriki damla kayısı çekirdeği yağı ekliyorum,sadece suyla hazırlasan bile olur,yüze sürüp kurumasını bekliyorsun sonra elini ıslatıp piling gibi hafif ovarak yıkıyorsun sonra duş alıyorum ben tertemiz pırıl pırıl oluyor.
Bir de yumurta akı,yaş maya limon karışımı yapıyorum mükemmel
maske güzelmiş ben haftada bır esmer seker ile yumurtanın akını çırpıp sürüyorum sıfır sivilce 4 ay kadar dır uyguluyorum çok iyi oluyo canım
Canım lavantayı,saf balı bulmak zor,bulsam oğluma yediririm valla.benim maskem şu:tavsiye ederim
1er tatlı kaşığı toz maya,kil ve mısır ununu karıştırıp varsa gülsuyuyla kremden yumuşak kıvama gelecek kadar ıslatıyorum,varsa biriki damla kayısı çekirdeği yağı ekliyorum,sadece suyla hazırlasan bile olur,yüze sürüp kurumasını bekliyorsun sonra elini ıslatıp piling gibi hafif ovarak yıkıyorsun sonra duş alıyorum ben tertemiz pırıl pırıl oluyor.
Bir de yumurta akı,yaş maya limon karışımı yapıyorum mükemmel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?