Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Merhabalar benim de kilo günlüğüm epey hareketli,
küçüklüğümden beri toplu bı kiz çocuğuydum,sene 2003 lise sonda ÖSS sınavı sebebiyle son bir ayda 65 kilodan 72 kiloya çıktım ve ondan sonra ibre sürekli yukarı çıkmaya başladı, (boyum 1.60) sene 2004, evde olduğum icin 85 kiloya çıktım ve diyet denemelerine başladım, sene 2005 yürüyüşle 73 kiloya düşmeyi başardım, 2006 unv. Ye başladığımda 81.1 kilo olmuştum, ve unv. İkinci sınıfta cok kararlı bir sekilde diyetisyene başvurdum, asırı kararliydim zayiflayacaktimm, ilk görüşmede ölçümler yapıldı ve diyetisyenim ilk hedefimiz 65 sonra 54 e ineceksin deyince çok gülmüştüm, en son ortaokulda 50 li kilolardaydim ve şişman olmak ruhuma işlemiş gibiydi, kararliydim ama zihnimde hala kendimi zayıf hayal edemiyordum, bir gün boyunca neler yediğimi sordu ve anlattım sonra bana bir liste verdi ve haftaya görüşürüz dedi, ilk bikaç gün zorlandım akşam çayın yanına yediğim bisküvilerin gofretlerin kuruyemislerin yerinde yeller esiyordu, onun dısında zaten tek olarak aşırı yağlı şeyler pek sevmiyordum, sebze yemekleri, salata ve yürüyüşlerle de aram eskiden beri gayet iyiydi, haftada 2 gün 45 dk. Orta tempoda yürüyüş vermişti, ilk hafta kontrolde tartilincaa, 79.2olmuştum, 1.9 kilo vermiştim ve hepsi yağdan gitmişti ve aşırı motive olmuştum, o hızla bir ay icinde, 5.5 kilo vermiştim, diyetisyenim bundan sonra her ay bu kadar. Vereceğini sakin düşünme demisti ve dediği gibi de oldu 4 ay icinde 62 kiloya düştüm ve inanılmaz hoş bı duyguyu, büyük beden magaza aramama gerek kalmıyordu artık, o sene hem ablamın hem de kuzenimin düğününde beni görenler adeta sok olmuşlardı bu durum bir sene sürmeden 2008 yilinda benden 2 yas buyuk kuzenim aniden komaya girdi ve bikac ay icinde vefat etti tamamen yıkılmıştık, geceleri uyuyamiyorum, günde 2 saat uykuya yasıyordum, düzenim şaştı ve kendimi 75 kilo olarak buldum, bikaç ayda 12 kilo almıştım, sonra ibre sürekli yukarı çıkmaya başladı, 2009 yılında çalısmaya başladığımda 81 kiloydum arada ufak diyetler yapıp 2-3 kilo veriyorum ama geri alıyodum, 2010 Haziran ayında sözüm, düğünüm oldugunda 84 kiloydum, hemen hamile kaldım ama bebğim karnımda kalbi durunca kürtajla aldılar ve ondan sonra asırı iştahım açıldı psikolojim bozuldu yemekten hirsimi aliyodum,her zamanki gibi 4 ay gibi bı sürede ben kendimi 95 kilo olarak buldum, en son bu kıs tok karnına tartıda kendimi 99.9 görünce bende şimşekler çaktı, Allahtan esim baskı yapmıyordu sadece saglıgın icin kilo versen iyi olur diyodu, Nisan'dan beri beraber yürüyüşlere başladık ve aksam cayın yanına yediklerimizi kesmeye başladık, esim de çünkü düğünden bu yana 20 kilo almıştı, su an 92.5 kiloydum ve 8 haftalık hamilerim, midem cok bulanıyor cok fazla yemek yemek canım istemiyor, az az yiyorum, ayrica düşük tehlikesi devam ediyo gecen hafta kanamam oldu surekli hastaneydim, igne serum alinca azaldi, ilacla devam ediyoruz simdi, sürekli yatma halinde olmama rağmen 1.5 kilo verdim 2 haftadır, motivasyona ihtiyacım var, beni de aranıza alırsanız cok mutlu olurum, fazla uzun oldu belki ama durum bu hanımlar, görüşürüz insallah

herkes sanırım kendi memeleketini savunuyor:) ankara güzel canım ama benim gibi bir bursa fanatiği için yerini dolduramıyor maalesef:) iki şehir arasnda da belirgin bir ucuzluk-pahalılık farkı göremedim ama ben:)

canım merhaba, öncelikle başın sağ olsun ve çok geçmiş olsun, zor hadiseler yaşamışsın.
grup içerisnde paylaşım yaparak kilo vermeye çalışmak çok güzel. ama riskli bir hamileliğin olduğunu belirtmişsin, nasıl bir diyet yapacaksın, doktorana mutlaka danışmışsındır ama merak ettiğimden sormak istedim

hosgeldin canım öncelikle başın sagolsun canım zor zamanlar atlatmışşın yenıden hamıle kalmışsın bebek için sakıncalı olmaz mı dıyet yapman dıyet kelımesını kaldırıp saglıklı beslensen hem kendın hem de bebegın için protein al hamur işi tatlıları ufakdan kaldır ufak ufak yuruyusler yap kılo bu nasılsa sen ısteyınce gıdecek canım kafana takma lütfen bebegıne odaklan saglıcakla kucagına al emzırme donemınde dıyet adı altında kılo vermeye baslarsın hamıle oldugun için kılo veremezsın canım bebek buyudukce kılo alacaksın normsl olarak ama senı aramızda gormek isterız zayıflama yarısına şu evre de gıremıyecek olsan da katılım da bulunup paylaşım yapabılırsın canım elımızden geldıgın ce destek oluruz motıvasyonunu düşürme sen canımmmm

Selam kızlar,
epey oldu gelmeyeli, arayan soran arkadaşlara teşekkürler
Karatay grubuna takıklırım dedim ama oraya bile takılmaya fırsatım olmadı
Ramazandı bayramdı misafirdi derken zaman geçti.
Bu sıralar da ufaklıkların sünnet işi ile uğraşıcas
evdeki pc hala tamirde işlerde eskiye göre daha yoğun dolayısıyla internete de bı sıralar pek girmiyorum
....
Kilom pek değişmedi ama ibre aşağı yönde en son sanıyorum 67,7 falandım bi 700 gram eksilmişim
Karatay diyetine uygun beslenmeye çalışıyorum
Bu hafta yürüyüşlere başladım
....
kendimi kitaplara verdim
-işyerinde motignac Yöntemini okuyorum
-evde 'beyniniz şişman ' diye psk. yasemin soysal (ismi buydu sanırım)kitabı
-ahmet aydın'ın taş devri diyeti okunmayı bekliyor
-vee Metin Özata'nin glisemik indeks diyeti de bekliyor
-bi de harward üniv. profesörledinden birinin yazdığı 'ye iç mutlu ol' diye bir kitabı sipariş ettim, çoğu yerde kalmamış bir kaç yıl önce çıkmış bir kitap ama bilim dünyasında çığır açtı falan yazıyordu, amerikalıların başlattığı ve kendilerine bile faydası olmayan zayıflama kurallarını eleştiriyor falan deniyordu sipariş ettim bakem
....
öyle işte . bi yaramazlık yok, her şey yolunda. size de kolay gelsin

Sagol canım teşekkürler, normal zamandaki bı diyet listesini yapamam belki ama icimde oyle bir his varki kilo vererek bebeğimi doğuracağım inşallah, 10 gün sonra kontrolum var, zaten doktorum dikkat et diyecektir yada diyetisyen kontrolünde beslenmene devam et, Diyet yaptıgım dönemlerde bile yediklerim az gelirken şimdi cok daha az yemek yiyebiliyorum ve doyuyorum aslında benim bunyemdeki biri icin oldukça şaşırtıcı bı durum, gruba katılamasaydı sizlerle konustukca motive olurum, ilgin icin teşekkürler canim

canım bizimlemisin kaldııgın yerden

Son düzenleme:

Canım üzüldüm gerçekten yaşadıklarına... Ama hamileyken kendi başına diyet SAKIN yapma. Çok istiyorsan bir doktora git, onlar sana yol gösterirler. Ama kendi başına yaptığın her şey bebek için çok büyük bir risk olur. Sakın yapma canım.

Hosbulduk canım,teşekkür ederim, su an ki beslenmem zaten yeterince sağlıklı Gibi geliyo bana, 2 gündür hafif tempoda 25-30dk yürümeye başladım, yürümek cok iyi geliyo bana hem fiziksel hem psikolojik acıdan, bebeğim inşallah tutunmaya devam edip tehlikeyi anlatırsak motive edicem baya benim, hersey nasip tabi sonuc ne olursa hakkimda hayırlısı böyley mis diy cem, konuyu takip etmeye devam edicem inşallah, kilo verenleri görünce de ben mutlu oluyorum, hepimiz aşağı yukarı aynı psikolojiyle yasıyoruz, kendim kilo vermiştim gibi seviniyorum, ilgin icin teşekkürler canım, görüşürüz

Sagol canım, inşallah oyle yapmayı düşünüyorum ben de, bebeğimi riske atmak kesinlikle istemem su evrede zaten, sanada basarılar diliyorum hikayeni okumuştum yanlış hatırlamıyorsam

herzaman gel canım durumunu bızımle paylaş menülerini falan elimizden geldıgınce yardım edelim

öncelikle geçmiş olsun canım
arkadaşlarda yazmıila ama bende yazmak istedim
kiloyu hamilelikte hiç kafana takma
bende hamile kaldığımda 84 doğum yapığımda 77 kiloydum ama çok zor bi hamilelik geçirdim, onuniçin hayırlısını iste bence o kilolar nasılsa gider
hamile biri olarak takımızda olamazsın belki ama istediğin zaman yazabilrisin buraya

Tesekkurler canım, bebegin hayirli olsun, inşallah sizleri takip edicem

evet körülü tavuk enfes güzel bişey deneyin mutlaka:))

merhaba canım, ben de 24 yaşındayım, Ankarada yaşıyorum bekarım ve çalışıyorum. 54 55 kilolar arasında seyrediyorum, 51-52 olmak istiyorum.:)

asudecim aramızdaki en akıllı kişi:)
bakmış bikaç kilo almış hemen vermek için sıvamış kolları
biz gibi 70leri 80leri beklememiş
takdir ediyorum tatlım seni:))

bende vereyim bi kiloları inş öyle olucam bi iki kilo aldımmı hemen dikkat edip vericem..
idolümsün asudeeeeee:)))))))))

Masallaniz var kızlar hızınıza yetişemedim hepinize ayrı ayrı yazmıyorum aklımda kalanlara cevap yaziyim, atladım bişey olusa hatırlatın lütfen, Fundacim kaptan olmanı canı gönülden isterim ve desteklerim. Berivan bı öneri de bulunmuş benim kaptan yardımcılığı yapabileceğimi teşekkür ederim Berivancim önerin icin ama okullar açılınca beni cok yogun bir tempo bekliyor canim oğlum anasınıfi kızım ikinci sınıf git gel yapıcam o yüzden yardımcılık adına pek faydalı olabileceğimi düşünmüyorum. Fundacim kilo cetveli icin link vermiştin sağol tatlım denicem aksama ama yapamazsan benim yerime yaparsın artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…