- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #63.821
Günaydın kızlar,günaydın fundacım,ikimiziz.
Tartın hayırlı olsun canım,benimki de sinbo,daha yeni sayılır,hassas tartı.o varken bir tane daha almayayım diyorum ama aklım senin tartında kaldı yani
kahvaltımı ettim:
1kupa sütlü gayfe
1yumurta
1tatlı kaşığı peynir
1dilim light ekmek
şimdi kızlar ben anlayamadım
elif geldi selam verdi gelmeyi düşünmüyorummu demek istedi???
bilemedım kı tunıcım
Merhabalar benim de kilo günlüğüm epey hareketli,
küçüklüğümden beri toplu bı kiz çocuğuydum,sene 2003 lise sonda ÖSS sınavı sebebiyle son bir ayda 65 kilodan 72 kiloya çıktım ve ondan sonra ibre sürekli yukarı çıkmaya başladı, (boyum 1.60) sene 2004, evde olduğum icin 85 kiloya çıktım ve diyet denemelerine başladım, sene 2005 yürüyüşle 73 kiloya düşmeyi başardım, 2006 unv. Ye başladığımda 81.1 kilo olmuştum, ve unv. İkinci sınıfta cok kararlı bir sekilde diyetisyene başvurdum, asırı kararliydim zayiflayacaktimm, ilk görüşmede ölçümler yapıldı ve diyetisyenim ilk hedefimiz 65 sonra 54 e ineceksin deyince çok gülmüştüm, en son ortaokulda 50 li kilolardaydim ve şişman olmak ruhuma işlemiş gibiydi, kararliydim ama zihnimde hala kendimi zayıf hayal edemiyordum, bir gün boyunca neler yediğimi sordu ve anlattım sonra bana bir liste verdi ve haftaya görüşürüz dedi, ilk bikaç gün zorlandım akşam çayın yanına yediğim bisküvilerin gofretlerin kuruyemislerin yerinde yeller esiyordu, onun dısında zaten tek olarak aşırı yağlı şeyler pek sevmiyordum, sebze yemekleri, salata ve yürüyüşlerle de aram eskiden beri gayet iyiydi, haftada 2 gün 45 dk. Orta tempoda yürüyüş vermişti, ilk hafta kontrolde tartilincaa, 79.2olmuştum, 1.9 kilo vermiştim ve hepsi yağdan gitmişti ve aşırı motive olmuştum, o hızla bir ay icinde, 5.5 kilo vermiştim, diyetisyenim bundan sonra her ay bu kadar. Vereceğini sakin düşünme demisti ve dediği gibi de oldu 4 ay icinde 62 kiloya düştüm ve inanılmaz hoş bı duyguyu, büyük beden magaza aramama gerek kalmıyordu artık, o sene hem ablamın hem de kuzenimin düğününde beni görenler adeta sok olmuşlardı bu durum bir sene sürmeden 2008 yilinda benden 2 yas buyuk kuzenim aniden komaya girdi ve bikac ay icinde vefat etti tamamen yıkılmıştık, geceleri uyuyamiyorum, günde 2 saat uykuya yasıyordum, düzenim şaştı ve kendimi 75 kilo olarak buldum, bikaç ayda 12 kilo almıştım, sonra ibre sürekli yukarı çıkmaya başladı, 2009 yılında çalısmaya başladığımda 81 kiloydum arada ufak diyetler yapıp 2-3 kilo veriyorum ama geri alıyodum, 2010 Haziran ayında sözüm, düğünüm oldugunda 84 kiloydum, hemen hamile kaldım ama bebğim karnımda kalbi durunca kürtajla aldılar ve ondan sonra asırı iştahım açıldı psikolojim bozuldu yemekten hirsimi aliyodum,her zamanki gibi 4 ay gibi bı sürede ben kendimi 95 kilo olarak buldum, en son bu kıs tok karnına tartıda kendimi 99.9 görünce bende şimşekler çaktı, Allahtan esim baskı yapmıyordu sadece saglıgın icin kilo versen iyi olur diyodu, Nisan'dan beri beraber yürüyüşlere başladık ve aksam cayın yanına yediklerimizi kesmeye başladık, esim de çünkü düğünden bu yana 20 kilo almıştı, su an 92.5 kiloydum ve 8 haftalık hamilerim, midem cok bulanıyor cok fazla yemek yemek canım istemiyor, az az yiyorum, ayrica düşük tehlikesi devam ediyo gecen hafta kanamam oldu surekli hastaneydim, igne serum alinca azaldi, ilacla devam ediyoruz simdi, sürekli yatma halinde olmama rağmen 1.5 kilo verdim 2 haftadır, motivasyona ihtiyacım var, beni de aranıza alırsanız cok mutlu olurum, fazla uzun oldu belki ama durum bu hanımlar, görüşürüz insallah
ezgi niye izne ayrılmıştı kızlar? Yani aslında birkaç kere girip başka yerlere cevaplar yazmış ama kendi takımına neden uğramamış? Acaba bir kavga, kırgınlık falan mı oldu da çıktı. "arada bir gelirim" der gibi yazmış ama ben de anlayamadım şimdi...
kızlar ben 2 çay kaşığı chokella yedim....
Fundacim bu arada ben de bugun gittim tartı aldım hic aklımda yoktu aslında böyle bişey kıskandım senden dermisim....:) ama düşündüm de diyet yapan kilo vermek isteyen kisilerde mutlaka olması gereken bişey daha kurcalamadim aksama bakicam temizlik hala devam ediyo görüşürüz sonra.....
fundacim bu arada ben de bugun gittim tartı aldım hic aklımda yoktu aslında böyle bişey kıskandım senden dermisim....:) ama düşündüm de diyet yapan kilo vermek isteyen kisilerde mutlaka olması gereken bişey daha kurcalamadim aksama bakicam temizlik hala devam ediyo görüşürüz sonra.....
o zaman biz yeni düzenimizde başlayalım kızlar. Ezgi'yi de önceden dediğimiz gibi yazarız. Gelmek isterse gelir tekrar. öyleyse sorumu tekrarlıyorum. Kim kaptan yardımcısı olmak ister? Ben geneline yetişirim zaten, yardım olacak arkadaş ben olmadığım zamanlarda ilgilenir. Eğer kimse gönüllü olmazsa mecburen birini seçmek zorunda kalacağım. Kimseyi zorlamak istemiyorum. Yardımcı olun lütfen... :26: (ironik bir cümle oldu bu. :d)
hosgeldın kız başka neler yedın
evet körülü tavuk enfes güzel bişey deneyin mutlaka:))
asudecim aramızdaki en akıllı kişi:)
bakmış bikaç kilo almış hemen vermek için sıvamış kolları
biz gibi 70leri 80leri beklememiş
takdir ediyorum tatlım seni:))
bende vereyim bi kiloları inş öyle olucam bi iki kilo aldımmı hemen dikkat edip vericem..
idolümsün asudeeeeee:)))))))))
kızlar ben 2 çay kaşığı chokella yedim....
Selam takım!
Bugün dışarda olduğumdan menülerim kafayı yedi, o yüzden yazmayacağım. Ama korkulacak bir şey yok, merak etmeyin.
Bu arada haberlerim var. Tartı meselesini konuşuyorduk ya birkaç gün önce... Ben bugün benimkini aldım. Aramızdan biri bir model adı vermişti; Sinemcim sendin galiba, sanırım aldığım tartı aynı model. Sinbo SBS 4425.
Yalnız işin şöyle bir komik yanı var. Mağazada denediğimde kilo vs. vs. ekranda görünürken baktım yağda 31 yazıyor. "Tamam" dedim, "%31 diyor, güvenilir bir tartı." O yüzden aldım getirdim eve... Sonra kullanım kılavuzunu okurken dank etti gördüğümü yağ yüzdesi değil, yağ kilosu olduğu... Uzun lafın kısası yeni tartım şu anda beni %42 yağlı tartıyor.Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, en sonunda çok kafa yormamaya karar verdim. Buymuş demekki doğrusu deyip geçiyorum. Zaten tartıya göre %20 yağ oranına sahip olsam 60 kilo olurmuşum. Bana da anca 60'tan aşağı adam olurum gibi geliyor . O yüzden çok düşünmemeye karar verdim. Yoksa bunalıma gireceğim. Kilomu sabah yazacağım, yediklerim içtiklerim atılmış olur.
Neyse... Biraz da tartıdan bahsedeyim. Yağ, kemik, su ve kas kilo tartıyor, bmi ve bazal metabolizma hızı hesaplıyor. Ama bu su diye hesaplanan kilonun içinde vücudun diğer dokuları yani iç organlar vs. falan da var sanırım. 35 tl'ye aldım. Almayı düşünenlerinize fikir olur.
Üşenmedim sayfalar dolusu geriye gidip aradım. Doğru hatırlıyormuşum. Tartılarımız aynı model Sinemcim. Ya bir de rica etsem; senin kilonu ve yağ kilonu kaç tartıyor bana bir yazabilir misin, eğer bir tek beni %42 tartıyorsa sanırım tamamiyle gerçek tartıyordur.
Fundacım, hayırlı olsun canım tartın. gule gule kullan bol eksilere gec saglıkla canım.
ben de alırken o kadar detay beklemıyordum, ama aldıgımda cok begendım. ozelliklerine gore de cok cok ıyı fıyatı.
ben ılk aldıgımda kayıt yapmıstım 70kusurdum sanırım ozaman. yalnız o donem ıyı spor yapıyordum kas oranım yavas yavas yukselıyordu. onu takip edebilmek spora cok sevklendırıyor. sende duzenlı spor yapıyorsun, değişimleri gorunce motıve olursun.
yarın o zamankı kayıtla, guncel sonuclarımı da yazarım canım. bende bır suredir olcmemıstım hem guncellenıyım bı :)
O zaman biz yeni düzenimizde başlayalım kızlar. Ezgi'yi de önceden dediğimiz gibi yazarız. Gelmek isterse gelir tekrar. Öyleyse sorumu tekrarlıyorum. Kim kaptan yardımcısı olmak ister? Ben geneline yetişirim zaten, yardım olacak arkadaş ben olmadığım zamanlarda ilgilenir. Eğer kimse gönüllü olmazsa mecburen birini seçmek zorunda kalacağım. Kimseyi zorlamak istemiyorum. Yardımcı olun lütfen... :26: (İronik bir cümle oldu bu.)
unuttum diyette olduğumu biliyomusun....şaka gibi
canım ben yurtdışına gideceğimden yardımcı olarak da takip etmem çok zor olacak, o nedenle müsaadenle kaptan yardımcısı olmamayı diliyorum:) bu arada fundacım iskoçya ile özel bir bağın veya ilgin mi var acaba, isminin altındaki yazı nedeniyle soruyorum:)
Sen neyle tartılıyordun ki canım? Nasıl tartı aldın bakayım? Güle güle kullan. :)
canım ben yurtdışına gideceğimden yardımcı olarak da takip etmem çok zor olacak, o nedenle müsaadenle kaptan yardımcısı olmamayı diliyorum:) bu arada fundacım iskoçya ile özel bir bağın veya ilgin mi var acaba, isminin altındaki yazı nedeniyle soruyorum:)
Sen neyle tartılıyordun ki canım? Nasıl tartı aldın bakayım? Güle güle kullan. :)
hayırlı olsun canım aynısını mı aldın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?