Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bugünkü menüm:

Sabah:
1 dilim ekmek
1 kk beyaz peynir
1 domates

Ara:
20 kadar leblebi

Ara:
1 şeftali

Akşam:
1 tabak fırında patlıcan
2 yemek kaşığı yoğurt

Ara:
1/2 mısır

Bir büyük bardak yeşil çay içmiştim bugün, şimdi bir tane daha içeceğim.
Sporu da 60 dakika yapabildim, anca dayandım. Ayarını bile düşürdüm, eskisinden daha sık dinlenmek zorunda kaldım.
5 günde hamlamışım yahu...

Canım ya...
Sporu azalttın sen değil mi, ah ah, ondan oluyor. Nankör vücutlarımız, biz onları daha sağlıklı daha güzel yapalım diye spor yapıyoruz ama onlar daha fazlasını istiyor; sporu kesersen küsüyor...

Bir süre sonra tekrar kolay vermeye başlarsın bence canım. Sen yine ara öğünleri sıkı, suyu ve süt-yoğurdu bol tut. Yemeklerinden de çok kırpmamaya çalış

Hedef değişebiliyorsa da değiştirmeyin anacım.
"Hedefini %120 oranında başararak mezun oldu." diye bir şey var, değil mi ama.
En iyisi mezun olduktan sonra beraber kilo koruma başlığı açalım biz.

öyle birşey varmıydı yaa guzelmiş o ''hedefini %120 oranında basardı'' ayyy koruma grubumuzda keyıflı olur
yalnız gercekten ben 6 ay 1 sene en az diyet kadar dikkatli olucam korumada. vucudumu tekrar normal yemek duzenıne yavas yavas alıstırıcam. yoksa gıdenler gelır. en buyuk korkum koruma donemı zaten diyette hersey net belli, korumada vucudunu takıp ederek hareket etmek gerekıyor.

guzel olmus menun fundacım afıyet olsun. patlıcan nasıl oldu?

uzun zamandan sonra gecen gece senınle basladım spora. 72-73tum o aerobıgı yaparken tüylüyordum. o zamandan bu zaman kac kılo gıttı ama tıkandım o gece resmen hamlamak cok kotu.

yok tatlım gecen haftaya gore -deyım sukurde benım soyledıgım baska bıseydı.

hanı sabah tartılısın mısal 60 kılosun
aksam tartılırsın gun ıcınde yemek yedıgın ıcın en az 60.7 hatta 61 cıkman gerek.
benım bugunku halımı soyle dusun
sabah 65.4
aksam gun ıcındekı tum ogunlerımı tamamladım, bir dunya su içtim, 4 bardak bıtkı cayı ve 1 bardak kahve içtim.
az once tartıldım 65.4 yıne
yanı mıdem nasıl kıvrılıyor acım dıye.
ins bu emege bi -200 daha olurda, haftayı 800le tamamlarım. hakkettım valla bugunku eziyete ama dimi :26:

Kesinlikle haklısın canım. Koruma dönemi çok çok önemli. Diyet günlüklerinde konu açarız. Başlığımız da şöyle olur:
"5. takım mezunları kilo koruma günlüğü"
Takımımızın tüm zaman mezunlarına da kucak açmış oluruz. :) Rejimden de ayrı kalmadan ömür boyu çıtır çıtır dolaşırız etrafta.

Patlıcanı ben beğendim sayılır, sulu yemek kadar tadı yoktu tabi... Bildiğin fırında kuru patlıcan (tabi üstleri kıymalı)... Babam hiç beğenmedi, en sonunda tüm fırın tepsisini bir tencereye koyup tekrar pişirdi. Ben de yeni halini daha denemedim, yarına artık. :)

Spora başla Sinemcim, o güzelim kaslarını eritme. Hemen hamlıyoruz, daha yerleşmedi biz de o kondüsyon. Durun size bir hikaye anlatayım, sporun önemini ve değerini nasıl anladığımın hikayesini...

" gun ıcındekı tum ogunlerımı tamamladım, bir dunya su içtim, 4 bardak bıtkı cayı ve 1 bardak kahve içtim. az once tartıldım 65.4 yıne"
Sinemcim... Daha ne istiyorsun canım. Minimum -200 olur. :)

ayy evet canım ya cıtır cıtır olalım

evet sporu hızlandırmam gerek, sadece aerobik yetmiyor ayrıca parkımı ozledim parka gıdene kadar ben aerobiği x2 yapayım sabah 30dk ogleden sonra 30dk.

bu arada dipnot veriyim: yaptıgımız spor 6-7 saat boyunca etkili oluyor. yanı sporu yapıp yatmaktansa, gunun en erken saatlerıne almamız cok daha faydamıza.
orn : uykuda 1 saatte 84 kalori harcıyoruz.
yaptıgımız spor vucudumuza gore abartı ıkıye bıle katlasa bu rakam 168 yapar.
ama yıne ornek
ayakta yapılan gunluk işler 1 saatte 210 kalori yaktırıyor.
aynı hesabı yaparsak hatta ıkı katı demıyelım yarısı dıyelım 315
gun ıcersınde duruma gore en az 2-3 saat ayakta kalıyoruz.
bırde ıkıncı sporumuzu dusunursek
yaptıgımız sporda 300kalori yakıyorsak sabah yaptıgımız spor hala aktıf oldugu ıcın 300den fazla yakıyoruz.

" gun ıcındekı tum ogunlerımı tamamladım, bir dunya su içtim, 4 bardak bıtkı cayı ve 1 bardak kahve içtim. az once tartıldım 65.4 yıne"
Sinemcim... Daha ne istiyorsun canım. Minimum -200 olur. :)

yok canım bısey ıstemıyorum :))) ne kadar acım yanı anlamında yazdım.

Kızlar peloş iyi geceler diliyor hepinize ve gidiyor.
Yatsın artık,yatsın da acıkmasın,gece kocişi gelince uyamdığında da bitki çayını içsin.hadi hoşçakalın kızlar

Bundan 4, belki de 5 sene önceydi. Annemle markete gitmiştik. O alışveriş yapıyordu ben de onu bekliyordum. O sırada dışardan baksanız "ihtiyar" diyebileceğiniz bir amca da marketin sebze-meyve tartı görevlisi kız ile konuşuyordu. Konu spordu; kız bir branşa başlamak istiyormuş ama emin değilmiş. Adam da onu ikna etmeye çalışıyor. İlgimi çekti konu, bulaşmadan duramadım. Adama ne sorduğumu hatırlamıyorum ama bana şöyle dedi:

"Kasanın yanında bir resim var; git ona bak, aşık olmadan geri gel." :)

Gittim baktım, siyah beyaz eski bir resim, 30'lu yaşlarında kaslı, kuvvetli bir adam, üzerinde güreşçilerin giydiği tarzda bir kıyafet. (Hani şu mayo gibi parlak olanlar) Sonra adamın yanına geri döndüm, cevabı tahmin ettiğim gibiydi, "O benim gençliğim."

Buraya kadar normal değil mi? :)
Sonra o adam bana "Kollarıma dokun, sık." dedi. Bir dokundum, belki de 75 yaşındaki olan o amcanın kaya gibi kolları var. :S Şok oldum. Sonrasında dediklerini duyunca daha da şok oldum: "15 yıldır sporu bıraktım."

Peki bu nasıl oluyor? Belli bir disiplinle belli bir süre spor yaptığınız zaman o kaslar sizde artık oturuyor.

O adamı düşündüm, 75 yaşında, kasları sayesinde hala güçlü, çoğu işi gençlere ihtiyaç duymadan kendi yapabiliyor. Fiziksel aktiviteleri yaşıtlarına göre kimbilir kaç onlarca kat daha rahat yapıyor. Daha çok yemek yiyor. Ve tabi çok daha sağlıklı, kimbilir hala yaşayacağı ne yıllar var önünde... Üstelik 15 yıldır spor yapmamış.

Çok imrendim o adama o gün, o adam gibi olmak istedim. Ondan sonra bu konuya daha ciddi bakmaya, biraz çaba göstermeye çalıştım. Erkek arkadaşımın spor geçmişi var. Onunla çıkmaya başlayınca onun sayesinde de spor hakkında ipuçları edindim. Neyi nasıl yapmam gerektiğini daha iyi öğrendim. Pilatese onun sayesinde başladım, eliptik bisikleti onun sayesinde aldım. Çünkü spor yapan insanın +'larını onda da gördüm ve ona da imrendim.

1 yıldır kesin kararım; kas yapıp, daha sağlıklı bir ömür sürmek. Hatalarımı gördüm, hareket etmiyordum, yürüyemezdim, çevre müsait değildi, yürüyebilecek güzel bir yere gitmek için önce minibüse binmem gerekiyordu. Eskisi gibi step yapamıyordum, annem koltuğu bana vermiyordu. Pilates güzel sıkılaştırıyordu ama yağlarımı eritmiyordu. Sonra hareketi eve getirmeye karar vererek bu bisikleti aldım işte. Dün günlüğümde gördüm, tam 2 ay olmuş. 2 ayda 5 kilo vermişim.

Yağlarımı eriteceğim, kas yapacağım, sporun devamını getireceğim ve 50-60 yaşına gelip de eskisi kadar hareketli olamayacağım günler bile bu yaşımda yaptığım sporun, kasın kaymağını yiyeceğim.

Hepiniz böyle yapın. Bir düşünün... 60 yaşına geldiğimizde anca günde 1200 kalori yiyebileceğiz, bugün 2000 iken... Market torbası taşıyamayacağız, merdiven çıkamayacağız, her tarafımız ağrıyacak... Ya da tam tersi olacak. Bunun için tek yapmamız gereken şey spor. Lütfen bu takımdan az yiyip, kilo verip mezun olup gitmeyelim. Bilinçlenip de gidelim.

---------------

Bir de ismini yazmamışsın. Vermek istemeyebilirsin, anlayışla karşılarız. O zaman sana Ra diye mi hatap edelim?[/QUOTE]

arkadaşlar kilo çızergemi şu kopyala kısmına gelıyorum ve orda yapamıyorum,tam 3 saattir uğraşıyorum bende bir anormallikmı var yoksa zormu hercekden:)) bu gün yardım edin inanın başka baş ağrıtmıycam:)))))))..

Kızlar peloş iyi geceler diliyor hepinize ve gidiyor.
Yatsın artık,yatsın da acıkmasın,gece kocişi gelince uyamdığında da bitki çayını içsin.hadi hoşçakalın kızlar

İyi geceler canım. :)

Ne güzel anlatmışsın Sinemcim. :) Erken saatlerde yapmak gerek.

Canım alıntıladığın yazıda hangi kısmı kopyalaman gerektiği kırmızı ile yazılmış. :)
Hala daha işin içinden çıkamıyorsan, web sitesinin sana verdiği adresleri yaz buraya, biz nereyi kopyalayacağını söyleyelim.

menüm
sabah-- 2 erik 1 dılım kızarmış kepek ekmek
öğle 1 avuç buyüklüğünde tavuk(beyaz eti) 1 domates 3 yeşil biber
ara 1 armut 2 yemek kaşığı yeşil fasülye
akşam 1 ortaboy çupra 1 dılım k ekmeği 1 kuçuk kase salata
ara 1 galete 2 erik
1 SAAT YÜRÜYÜŞ
malesef su 1 lıtre

Raa'cım öncelikle mesaj numaralarını yaz ki ne kadar mesaj yazdığını görelim canım. Kurallarda da okuduğun gibi 5'ten sonrasına "---" koyman yeterli oluyor.

Aslında menü güzel ama 2 eksik var:
Birincisi, senin de belirttiğin gibi su. :)
İkincisi de sabah kahvaltısı... 1 dilim ekmek dışında kayda değer hiçbir şey yok... Kahvaltıdan sonra ara da yok.
Ama dediğim gibi, genel olarak güzel, üstelik yürüyüş de yapmışsın.

tamam cnm ben şu kilo çizergesinide yapıyım yarın tam kurallara uygun olarak başlarım..

canım ne guzel anlatmıssın valla. işte bır suru dıyetler, gecen yıllar derken en azından ılerleyerek gıdıyoruz, dogruları ogrenıyoruz. bundan 5-6 sene once senın anlatıgı X bırı anlatsa ne sen ne ben dınlemezdık amaaann derdık. insan gun gectıkce kendı dogrularından vazgecme olgunluguna erişiyor ve gercek dogruları arıyor..sporun faydası, yaptıktan sonrakı ınsanın zindeğilinden bile nasıl belli dimi.

73.6 çıkıyorum.

Yarına 600 gram eksilme ihtimalim nedir ki?

(600 derken, 73 olsam yeter )

Kendime bol şans diliyorum yarın için...

fundacım, yarın tartın gulumser sana ınsallah.. hatta sana bır şok yapar umarım soyle 72 kusur gıbı bir rakam gosterir.

canım oncelikle hosgeldin..
menunde fundaya katılıyorum. sabah cok zayıf olmus. kaldıkı en zengın olması gereken ogunumuz o. yarın daha saglıklı kahvaltı beklıyoruz

Öyle canım, çok doğru söylüyorsun.

fundacım, yarın tartın gulumser sana ınsallah.. hatta sana bır şok yapar umarım soyle 72 kusur gıbı bir rakam gosterir.

Umarım öyle olur. Çok isterim bunu... :)

------------

Kızlar... Ben ufaktan ufaktan yatayım en iyisi.
Yarın görüşürüz, güzel haberlerle görüşürüz umarım. :) Hepimize iyi şanslar.

M-1
Kizlar of yaa bu seferde kızım ateslendi, bizde hastalıklar maalesef iki kere yaşanıyor, birinden birine geçiyor, Allah'a şükür oğlum iyi simdi kıza uğraşıyorum. Tam okullar açılacakken, neyse binada şükür Rabbim daha kötü astık vermesin. Yarını iple çekiyorum listeye gircem gecen hafta daki performansımın aynısı olabilecek mı bakalım yarın görücez.... Ben de yatiyim iyi geceler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…