Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

yok yok kalkmasın cezalar.yani kişi cezasını uygular sporunu yapar ya da yapmaz,yaptım der yapmaz,bilemeyiz,herkesin kendi bileceği iş,ama cezalar kalsın,kaçamak yaptığımda suçlu hissetmemi sağlıyorlar

Kızlar diyet pasta fikri nasıl sizce,şu şekersiz diyet pudingler var ya,vanilyalı falan,onu yarım yağlı sütle hazırlayıp,tuzsuz etimeği kahveli sütle ıslatıp üzerine bu diyet pudingi döksem ve en üstüne birkaç ince dilim muz ve kahve tozu,kakao tozu serpsem nasıl olur,çakma diyet tiramisu olur herhalde,ne dersiniz yapılabilir mi.soğuk ve ıslak.
Delirdim ha sabahın beşinde.ya adam gibi akşam yatıp sabah kalksam böyle gece gece acıkmıycam,az önce 1incir daha yedim,çünkü içim kazınıyordu
Yani her bir dilim pastada 1dilim etimek olur.

Spor cezası KALKMASIN. Sonuç olarak hepimiz amaçlarımız için buradayız. Öbür türlü altın gununde gibi olacağız ohh gelsin pastalar, börekler o la la .... Olmaz oyle ... Hatta yapılan sporlar büyük harfle yazılsın ki hem dikkat çeksin hem özendirici olsun.

***3 KM YÜZDÜM. 1.5 SAAT YÜRÜDÜM GİBİ....

Canım önce anlatayım olmazsa internetten bulmaya çalışayım. Bunu cocukluk arkadasımın annesi teee biz lisedeyken söylemişti. Bak şimdi ayakta ya da otururken fark etmez. İki elinin ayasını açık bir şekilde –gögüs hizanda- birbirine bastırıyorsun. Bu senın hem dik durmanı sağlıyor, omurganı destekliyor hem de gögüs kaslarını çalıştıyor.
Esincim adım pelin bu arada,umut'ta oğlumun ismi.
Çok memnun oldum Pelin… Pelin en sevdiğim isimlerdendir. Funda adını da çok severim ( Eşitsizlik olmasın : ) )
Yani bence abartmamak kaydıyla haftada bir kere ve miktarı da az tutarsan uygulanabilir ve güzel bir fikir güzelim arkasından da bir saatcik yürü bişicik kalmaz : )

Günaydın Kızlarrrrrrrrrrrr: )

Heee gelelim bana ne yaptım ne yedim. Kalkar kalkmaz rüyamda görmüş gibi bir muzu mideye indirdim. Üstüne de 2 bardak su içtim. Bugun yolcuyum gezcem o yuzden kahvaltıyla midemi doldurmak istemedim. Yoldan bir simit bir de ayran alıp kahvaltı yapmayı düşünüyorum.

*** Şimdi üşenme hemen bir badak su iç ....

*** Gencim, güzelim, gezerim, ezerim …

Mesaj 2
a aaaa ben spor cezası olayını kaçırmışım anam dur hemen okuyup geri geliyorum:))

Mesaj 3
Tamam Fundam okudum şimdi.Bugün Şileye Anneme gitmeyi düşünüyorum orası müsait hem yürüyüş için hemde ip atlamak için kaçışım yok kesinlikle yapıcam emin olabilirsin.İnan öyle bişey istiyordum bende bana bir ceza veren olsa ne iyi olur diye iyiki varsınız anacım:)))

Mesaj 4
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana (henüz tanışmak nasip olmadı ama) aynı fikirdeyim.Burda olmamızın bir anlamı olmalı ve bu anlama gayet uygundur spor cezası.Hem ceza mı bu bizim iyiliğimiz için sonuçta.Pink arkadaşım adını bilmiyorum ama hep beraber gidicek bu kilolar berbaber aşıcaz bu olayı.Seviyorum hepinizi ve tabi kendimi de:))))

Günaydın kızlar. :)

2 günlük değerlendirme:

21 Eylül: Hande menü yazmamışsın.
22 Eylül: Tuni ve Sinem menüler yazılmadı. Ayrıca İrem ne mesajlarını ne de menüsünü yazmadı.

Katı görünmemek için hatırlatayım; arada bir işimiz olabilir, unutabiliriz, problem değil. Ama haftada 3 günü bulmasın menüler. Bu arada takımda bugüne kadar hiç aksatmadan menüsünü yazmış 2 kişi var: Arzu ve ben...

Bana biraz zaman verin, geçmişi okuyup geliyorum.

Pelincim "kaçamak" tanımlamamıza göre bu anlattıkların kaçamağa giriyor canım. :) Bak ben de kaç gündür "1 bardak süte tatlandırıcı katsam, 1 kaşık da pirinç unu koysam, mis gibi muhallebi olur, kalorisi de olmaz" diyorum ama kaçamak kabul edileceği için yazmadım. Keyfi yenen yiyecekler kaçamaktır demiştik. Ama tabi bilmiyorum, artık bu konuya temkinli yaklaşıyorum.

Evet takım, light puding+ etimek'ten pasta kaçamak mıdır, değil midir?
"Değildir" diyenler bari benim tatlandırıcılı muhallebimede yorum yapsın size zahmet.

Handecim kararlı gördüm seni. Buyrun: (100 kalorilik yapacaksın)

EGZERSİZ LİSTESİ…………..……….(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400

Bence kaçamak değildir ya,içinde yağ yok şeker yok.senin muhallebin mesela,ara öğünde sütü sade içmişsin de yanında yarım dilim ekmek yedin diyelim,pirinç unu ona denk gelmez bile,bir tatlı kaşğıysa.
Benim anlattığım biraz daha ekmek yerine geçebilir,bişey diyemiycem,belki öğündeki ekmekten kısıp o yenebilir,
bir de canınız tatlı istediğinde bir elmayı rendeleyip üzerine tarçın serin,birkaç ceviz veya fındığı bıçakla üzerine kıyın,o da diyet bir tatlı oluyor,hem de tarçın tatlı isteğimizi bastırıyor

Dünkü biraz yüklenen menülerin üzerine bu sabah tartılmış (ama inatla olumlamasına devam etmiş) biri olarak şunu açıklıyorum:

Olumlama (beklediğim gibi) işe yarıyor anacım; bal gibi de yarıyor, mis gibi yarıyor... Beyin gücünün gözünü seveyim.

Ooooooooh... Nerde kalmıştık?

Harikayım, süperim, zayıflıyorum, mutluyum, fıstık gibiyim, tüm istediğim kıyafetlerin içine giriyorum, düşmanlarım varsa çatlasın. Oooooooooh...

Rahatım, huzurluyum, her an daha da kilo veriyorum. Kendime inanıyorum.

Birimiz pozitif, hepimiz pozitif! :118::118::118:

NOT: Bunu okuyanlar sakın hemen tartıların üstüne koşmasın, bozuşuruz. Çünkü ben bu işe gerçekten inanıyorum, yani hiç şüphem yok, 1 gr bile yok. Ve bu konuşmayı yaptığımızdan beri de gayet kaptırmış durumdayım. O yüzden siz eğer kaptıramadıysanız; lütfen kaptırmadan gaza gelip tartılmayın. :)

NOT2: Unutan ya da okumayan arkadaşlar için hatırlatma: Daha önce de sırf olumlama ve 0 rejim + 0 spor ile 3 kg vermiştim, sanırım 1 ay kadar bir zamanda... :)

SIKICIIIIII BİR PAZAR GUNUUUU (((
Bugun yerımden kalkmak istemedim resmen. Kızlara bakayım dedim saatlerdir siz de yokmussunuz. Sizin sıkıntıdan değil eğlenceli bir Pazar'dan dolayı ugramadıgınızı umuyorum.

gecmise baktım. alıntı yapamadım ama...

handecim kacamak yapmıssın da (ona spor sozu vermıssın bısey demıyorum o yuzden) aksam menunde hem ekmek hem makarna var keske bırını secıp yanına yogurt yada salata koysaydın. Menunun geri kalanı harika...

Spor cezasınından bahsetmissiniz benim bireysel fikrim, kesinlikle kalsın. kacamak uzun zamandır yapmıyorum ama, bazen bende cok son andan donuyorum ve o bana fayda saglıyor. bu sıcakta extra 1 saat sporu dusunce, birde kilo vermek icin değilde sırf yediğimi yakmak için yapıcagım spor beni bayag bayag etkiliyor.

kacamaklar konusunda her zamanki gibiyim. muhallebi yada etimekli yada baska bırsey bana gore hepsi kacamak.. cunku keyfi..

simdi burda üç farklı durum var..
birincisi hepimiz haftalık motıve amaclı bır yarısmadayız, burdakı tek ortak noktamız, amacımız... kilo vermek.. onun dısında yarısma işin espirisi ve de motivesi.

ikincisi hepimiz farklı kilolardayız 60lar 70ler ve 80ler.. ve aynı zamanda burda bu takımda 80lerden 70lere, 70lerden 60lara dusenler var... Yani durum su ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ve yaşıyacagız. Bu durumda en az kiloda olanların daha bir yapıcı olması sart.
(gecen gun tunim 60lar konusunda bir şey demişti, benim çizelgeme bakıp ''ya sinem benim suan oldugumdan daha fazlaymıs niye uzak olsun ki bana da 60lar'' ben de aynısını dusunuyordum 70lerde. burda destek cok onemlı.

üçüncüsü hepimizin canı bırseyler istiyor, ama su sureyi uzatmaktansa (yani kacamaklarla) neden olması gereken surede bu kiloları verip rahatlamayalım? Sonrasında da kendımızı yemege, tatlıya vermicez tabıkı, zaten işin guzeli hepimizin beslenmeye bakısı değişti, ama kilomuzu korurken canımızın istediğini ölçülü yemek suan ki gibi zarar vermez.

Bunlar benim kişisel dusuncelerim tabi. Kimse katılmak zorunda değil ben sadece dusuncelerimi yazdım

Bugunku menumude yazayım

sabah
3-4 kasık nesfıt
+sut

ara
5 çiğ badem

ogle
1dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
3 zeytin

ara
1 şeftali

aksam
3 kasık yagsız makarna
1 kofte
1 bardak ayran

gecen gun eski menulerime baktım ki nesfıtı yerken hep yemek kasıgıyla olcerdım. o alıskanlıgı bırakmısım belki de fazla koyuyordum, olcusuz. o alıskanlıga tekrar dondum. ve aralardakı su badem cevız sayılarınada dıkkat etmekte fayda oldugunu dusunuyorum, onlarında sayısını arttırmısım. evet faydalı ama yag var ıcınde kararında faydalı sonucta.

merhaba bayanlar;
funda kusura bakma dün menümü yazamadım..misafirim vardı eşimin yeğeni matematik çalışmaya gelmiş birlikte kahvaltı yaptık, ders çalştık, sonra eşimin abisi geldi karısı çocukları falan..benim spor güme gitti tabi..

dünkü menüm;

kahvaltı
1 dilim beyaz ekmek
2 kk peynir
2 zeytin
patates kızartması (misafir var diye yaptım ve tabiki dayanamadım )
2 fincan çay (şeker kullanmıyorum)

ara
sütlü nescafe
2 kare çikolata

akşam
yok (yemedim kahvaltıyı geç yapmıştım)
akşam çayıyla birlikte 2 dilim tatlı (akıllı ben yemek yemeyince tatlıya saldırdım tabi )

valla fırçayı hak ettim galiba

bugün geç girme sebebim de, valla öldüm sabahtan beri temizlik yapıyorum..hazır eşimde evdeyken tülleri yıkadım eşim astı, camları sildim falan..öldüm yorgunluktan..
bugünkü menüm;

kahvaltı
kalktım eşim kalkmamıştı süt içtim, 1 küçük armut yedim

öğle
2 çorba kaşığı kadar menemen
1 simit
1 kk kaşar
2 fincan çay

akşam
1 tabak makarna
1 bardak ayran

spor:yok
su: yatana kadar 2 lt olur

Selam kızlar.
Çok güzel bir gün geçirdim, Sinemcimin dediği gibi eğlenceliydi ama keşke Sinemciminki de öyle olsaymış...

Size cevap yazacağım ama önce bir selam vereyim dedim gerçi kimse de okumuyor. Klasik pazar günü, herkes kaçak...
Olsun ben yine de bir selam vereyim dedim.

İştahın da mı yoktu bugün canım? Biraz az olmuş... Kendini keyiflendirmeye çalışsan biraz, olmaz mı? Hoşuna gidecek bir şeyler yap.

Kahvaltı ara öğün gibi olmuş.

Dün yağlı peynirlerle ilgili bir konuşma yapmıştık takımda. Rejim süresince uzak durmak lazım. Menemen 6 çorba kaşığı da yenebilirdi, hiçbir problem olmazdı. Ama simitin susumlarının yağı+ kaşar biraz yağlı bir öğün olmuş. :) En fazla kalori yağda vardır, unutmayın. 1 gram yağ = 9 kalori.

Ara öğünler yok; ara öğünleri atlayarak kalori karı yapmıyoruz kızlar, aksine metabolizmamızı yavaşlatıyoruz. Ara öğün yapın.

Akşam bir tabak makarna... Sanırım yağı da vardır. Bir tabak makarna rejimde herhangi bir öğün için zaten ağır kaçar, heleki akşam olunca daha da ağır...

Bu fikirlerimi dikkate almanı dilerim İremcim...

canım sen çok fazla yasak şey yiyorsun,yani bizim takımın yasakları değil de diyet yaslarının yasakları:)
patates kızartması,simit,kaşar,1tabak makarna,2dilim tatlı,çikolata.az yiyor bile olsan bunlarla zayıflaman zor bence,dikkat et.
Evde diyet yapmayan başkaları varken ve onlar için yağlı,şekerli,kalorili yiyecekler hazırlayıp ikram ederken yememek daha zor oluyor ama bence sen önüne tabağını al,haşlanmış yumurtanı,birkaç dilim kepek,tambuğday gibi esmer ekmeğini,az yağlı beyaz peynirini koy,diğerlerinden çok canın isterse azıcık azıcık tadımlık alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…