Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Patates kızartması...
Çikolata... (Kare derken, kare paketlerin komplesi mi, yani 160 gram çikolata mı?)
Akşam yemek yok ama tatlı mı var?

İremcim bu bir tehdit değil ama 3 hafta kilo alanın takımdan atıldığını biliyorsun değil mi canım? :)
Biz kaçamak yapan bir takım değiliz. Ama senin tüm öğünlerin kaçamağı bile aşmış durumda.

Nasıl biz bu hafta takımca üzüm olup birbirimize baka baka karardıysak; senin de üzüm olup bize baka baka kararmanı temenni ediyorum canım... :)

Sinem'in çok haklı olduğu bir konu var. Daha düşük kiloda olanlar daha çok kaçamak yapma eğilimindeler ve bu takımın genelini kötü etkileyebilir. Yani aramızda 80 küsür kilo arkadaşlarımız da var. O yol insanın gözüne zaten yeterince korkunç geliyor. Biliyorsunuz ben de bir zamanlar 88'dim, hesapla hesapla bitmezdi kilolar. 70 kilo olan biri için 60 olmak çok uzak gelmeyebilir ama 80-90 olan biri için çok geliyor. Yeri geliyor 3-5 kilo verdik diye mutlu olamıyorlar çünkü önlerindeki kilolar gözlerinde büyüyor. Ve kaçamak olarak yazılan (ve buna izin verilen) her şey bu arkadaşları daha kötü hissettirir.

O yüzden bence de keyfi olan 1 tanecik jelibona bile ceza kesmemiz lazım. Dışardaysanız ve abartmadıysanız kabul. Eş-dost toplantısıydı, önemliydi, kabul. Doğumgünüydü, yılbaşıydı kabul. Ama normal günde keyfi olan her şey kaçamak olmalı gerçekten. Yani takımın genelini düşününce ortaya öyle bir sonuç çıkıyor. Aksi görüşte olan varsa belirtsin, karara bağlayalım.

iremcim, funda ile pelin zaten herseyi soylemisler. diyette en olmazlar girmis listene. Kaşar peynırını bır kac gundur goruyorum menulerde kim de gordum hatırlamıyorum. Kasar peynırı sevmeyen yoktur heralde :) ben bayılırım. ama diyette yeri asla yok.
daha ne senesi doldu, ne taksidi bitti :) tefal aldım (şu 1 kasık yagla patates kızartması yapan) ben değil 1 kaşıkla, yagsız yapıyordum patatesı ama, suan yıyemıyorum. ne olur ne olmaz diye :) tefal kursagımda kaldı patates konusunda. sadece yagsız tavuk yapıyorum. :)
simit desek daha bugun bıle sabah aklıma dustu :) cok severım ama uzak durmamız gerek. (cok canın cektıgınde çeyrek simit ama susamlarını mumkun oldugunca düşürerek yıyebilirsin, olay bastırmak sonucta) tatlıya soylenecek laf yok zaten.
biz bazen tatlı krimiz tuttugunda birbirimiz yiyoruz burda dimi kızlar :))))))))

Niye okumayalım Fundacım :)))) Okudum ve cevap hakkımı kullanıyorum ; Selammmmm :)

İştahın da mı yoktu bugün canım? Biraz az olmuş... Kendini keyiflendirmeye çalışsan biraz, olmaz mı? Hoşuna gidecek bir şeyler yap.

Oyle mi olmus ? iyi bari ya ben tıka basayım. banada cok gıbı gelmıstı :) rahatladım simdi. gerci benim rahatsızlıgım baska 2 gundur wc sıkıntısı yasıyorum sonunda catlıcam galıba ((((

Valla Fundacım artık beni ne keyiflendirir onu bulamıyorum sorunda orda. Bu sene calısıcaktım, ama sartlar yıne olmadı. bu sene 3 yıl olucak eve sıgamıyorum artık gun gecmıyor resmen..

Menüm

Kahvaltı
1 kase mısır gevreği
1 bardak süt

Ara
2 elma

Günün geriye kalan tek öğünü (Dışardaydım) (Tahmini saat 16:00 civarı yedim)
1 lahmacun
1 ayran

Aslında yorgunum, tembellik yapmak istiyorum ama ne yazıkki bugün sporda izin günüm değil. 40 dakikayı bitirebilir miyim bilmiyorum ama bisiklete binmeyi planlıyorum. Planımı gerçekleştirebilirsem yazarım.

Ya binmem de lazım aslında, yarın da yokum. Of, of... Kurtuluşum yok kızlar, mecbur 40 dakika bineceğim.
Bana dayanma kuvveti dileyin.

Ben gecen gun konustugumuz konuda hem fıkırım..

Ayda 1 eşle, sevgiliyle, cocuklarla, cıkılan normal gunde olsa (abartısız) bir kacamak normal. Kullanmak ıstenır veya ıstenmez ama menude de parantezle (bu ayki kacamagım) diye yazarsak herkes anlar.

Onun dışında, özel gunler.. Kimse kimseye dogum gununde pasta yeme demez zaten :) yada bir yıl donumunde 1 kadeh ıcme demez vs vs.. Ozel gunlerde de yıne kacırmamak kaydıyla yıne kacamak olabılır. (o gun de kımse kalorı hesabı yapmak ıstemez, gunun ozelliğini hissetmek ister)

diğer zamanlarda kesinlikle 1 seker yada 1 jelıbon bıle olsa bencede kacamak.

bu konuda hakıkaten bır oylama yapalım ve hatta ortak kararımıza gore, takım kurallarımıza buna uygun bır madde koyalım.

Bilmez miyim canım ya... Okuldan mezun oldum da kaç sene evde oturmak zorunda kaldım. Bir yere girdim 2 ay sürdü, bir yere girdim 3 ay sürdü... Doğru düzgün çalışamadım. Çok sıkıntılıydım ben de... Neyseki şimdi fena gitmiyor, hatta güzel planlarım var. Olursa yazacağım buraya, belki ziyaretime gelirsiniz.

Boşa zaman geçirmişlik duygusunu azaltmak adına sana dil öğrenmeyi tavsiye edebilirim. Edebiyatı seviyordun, yabancı dil bilmeyi de sevebileceğini düşünüyorum bu yüzden. :) Bilmiyorsan İngilizce öğren, biliyorsan da en sevdiğin dili keyfi öğren. Benim en sevdiğim dil İspanyolcaydı, bir ara kendi kendime öğretmeye başlamıştım. Ama İngilizcede henüz istediğim yerde olmadığımı, önceliği ona vermem gerektiğini düşününce bıraktım. Hem bir dil bilmek cv'de her zaman +'dır. Kariyerine büyük bir yatırımdır. "Aman benim işimde dilin önemi yok" deme, geleceğin hayatımıza neler getirebileceğini hiçbirimiz bilmiyoruz...

İlerde mesleğe dönüştürebileceğin bir hobi edinmeyi de deneyebilirsin. Belediyeler kurslar açıyor, herhalde Antalya'da da vardır. Ya da istediğin hobiyi internetten araştırıp kendin de başlayabilirsin. Sermayen olursa eğer, ilerde kendine bir yer açabilirsin.

Her şey hayalgücüne kalmış canım...

Oyları ve yorumları alalım kızlar...

NOT: Fikrini beyan etmeyenler daha sonra itiraz etme hakkına sahip olmayacaklar, bilginize...

çikolata olayına açıklık getireyim, 1 pk çikolatadan 2 küçük kare kırılmış yedim, 2 pk değil yani....

iki gündür o kadar dengesiz yedim ki, zaten bu uyarılara ihtiyacım vardı..menülerimi tam yazmamayı düşündüm bi an, ama şimdiden dürüst davranmayıp bişeyleri saklasam zaten kilo veremem..kendime çeki düzen verip, yarın yeni bir gün ve yeni bir haftanın başlangıcıyla, sporumu da aksatmayarak kendimi aklicam sizlere..söz veriyorum..

Canım, aynen bende onu denedım 2 yıl once. :) İngilizceye daha dogrusu yeni dillere cok merakım var. Kursa basladım zaten 0 bilgi değildim (ozellikle kelime konusunda) ılk dersler yavan ve yavas gıttı. esas konular ıse hızlı. ama yıne de cok memnunıyetsız bıtırmedım.
Sonrakı kurda cok cok cok kotu bır hoca denk geldı ne sorsam bilmiyorum....

Ben her konuda bilgiye doymayan bırıyım. Kaldı ki dil öğretecek birinin bana bilmiyorum demesi ''o zaman bana ne ogretecek'' dedirtti. ve ingilizce yarım kaldı Kesinlikle katılıyorum sana, dil'in iş hayatındaki etkisi acısından. ..Ve ben hem bireysel, hemde iş hayatım için cok ıstıyorum. Ama ne yazık ki ben bu sene ne yapıcam bunalımdan butun kurslar dolmus ((
( tamamen benım hatam yanı)
Bugun kurslara cok baktım, sadece dil değil, benim gidebilecegim butun bolumler dolmus (( O yuzden cok sıkıldı canım. evime yakın ucretsiz kurslar vardı.

Kusura bakma canım basını agrıttım. bende yasadım, anlıyorum seni diyince, sullar seller olmusum :)

iremcim, bizimde beklediğimiz cevap buydu diyette pişmanlık değil, hemen telafi yolu dogru olan zaten. yarın saglıklı hafıf ogunler beklıyoruz
ayrıca burda menulerimizi tam yazmak hem yuzlesmemizi saglıyor, hemde her zaman destek oluyoruz dogru seçim..
Diyete yeni mi basladın bilmiyorum orayı kacırmısım (yanı hayatında ilk defa anlamında değil :) bu seferkı :)) hepimiz yıllarca kac dıyet yapmısızdır)ama eger oyleyse ılk zamanlar irade zorluyor insanı canın birşey cekince yada ekstra acıkınca, yeme once buraya yaz. mutlaka caydırmaya calısırız senı. :)
Bu arada adım Sinem :)

Selam Kizlar sonunda gelebildim
Dün öğle saatlerinde çıktığım evime an itibarıyla gelmiş durumdayım:))
Guzel bir pazar geçirdim:))
Dün gündüz ve aksam programlarımız vardı
Gece annemlerde kaldım
Sabah kahvaltıya misafir vardı annemlerde
Sonra pazara çıktık hep beraber
Aksam yemeğinde disardaydik
Şimdide olanı yatırdım ins uyur geçtim tv karşısına ben bilmem esim bilire bakıyorum
Cok eğlenceli bı program:))

Hemen menumu yazayım
Sabah
4 kasik patates salatasi
Domates
1 dilim ekmek
1 kasik ayva reçeli

Ara
5 erik 1 dilim kavun

Öğle
2 kofte
1 dilim ekmek
Domates

Ara
1 haslanmis misir

Aksam
ızgara tavuk
Salata

30 dk yuruyus
Yesilcay icemedim henüz ama icicem hemen

menün bana az geldi sinemcim,sabah ve öğlen diye yazdıkların kahvaltı ve ara olur bence,öğle yemeğin eksik.
Kuruyemişi kaç adet yemek gerekir,ben son günlerde 10badem yer oldum ara öğünlerde,çok mu acaba

Oyları ve yorumları alalım kızlar...

NOT: Fikrini beyan etmeyenler daha sonra itiraz etme hakkına sahip olmayacaklar, bilginize...

Ya ben ne diyeceğimi bilemiyorum

yine söylüyorum kaçamak yapılmasına aslında karşıyım sinemin her dediğine katılıyorum bu yola başlamışsak amacımıza ulaşmak icin hayatimiZdan çıkarmalıyız
Küçücük dediğimiz kacamaklar bizi hooop 1 hafta geriye ativeriyor farkındayım

Amaaa

Yine oncedende söylediğim gibi bende başka türlü diyetime devam edemiyorum
Sıfır kacamakla yaşamamıyorum
Diyetimin devamiyeti acısından arada canımın cok istedigi seyleri ucundan tirtiklamazsam mutsuzluktan ölüyorum

Onun icin ben bu konuda tarafsız kalıyorum
Nasil uygun derseniz oyle olsun
Kaçamak yapmama konusunda caba harcayacağından eminolabilirsiniz
Ama kesinlikle yapmayacağım diyemiyorum kendimi biliyorum çünkü
Sonra kaçamak olmasın dedin yapıyorsun denilmesini istemem

Yani bu konuda hala kendimle celisiyorummm
Kararıda size bırakıyorum canlarimm:))

peki şekerim,
mesaj alınmıştır.

memnun oldum sinem:)
belki inanmayacaksın ama bu benim ilk kontrollü diyete başlayışım (tam olarak başlayamasamda) yani bu kiloya kadar kontrolsüz geldim diyebilrim...eşim ve ben abur cuburu çok severiz..evlendikten sonra 10 kilo kadar aldım..nişanlığım 40 bedenken, şimdi 42 sıkmaya başladı..ne zaman 44 giymeye başladım o zaman kocaman bi DANK geldi diyebilirim:):) kk 2 senedir takip etsemde bir türlü üye olup başlayamadım ki bu da kendime güvensizliğimden geliyor..şimdi hamile kalana kadar ne kadar kilo versem kar diye düşünüyorum..çok daha özverili davranıcam sizlerin sayesinde..

Selam Kızlar ;

Sabah : 1 muz

Ara : simit + ayran

Akşam üstü : açık büfe kahvaltı

Akşam : Naneli su

SPOR: 2 SAAT YÜRÜYÜŞ ( normali 1 saat dünkü kaçamak için + 1 saat)

** Her geçen gün irademe daha hakim oluyorum. Vucudum gittikçe sıkılaşıyor ve güzelleşiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…