- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #66.261
merhaba bayanlar;
funda kusura bakma dün menümü yazamadım..misafirim vardı eşimin yeğeni matematik çalışmaya gelmiş birlikte kahvaltı yaptık, ders çalştık, sonra eşimin abisi geldi karısı çocukları falan..benim spor güme gitti tabi..
dünkü menüm;
kahvaltı
1 dilim beyaz ekmek
2 kk peynir
2 zeytin
patates kızartması (misafir var diye yaptım ve tabiki dayanamadım)
2 fincan çay (şeker kullanmıyorum)
ara
sütlü nescafe
2 kare çikolata
akşam
yok (yemedim kahvaltıyı geç yapmıştım)
akşam çayıyla birlikte 2 dilim tatlı (akıllı ben yemek yemeyince tatlıya saldırdım tabi )
valla fırçayı hak ettim galiba
SIKICIIIIII BİR PAZAR GUNUUUU(((
Bugun yerımden kalkmak istemedim resmen. Kızlara bakayım dedim saatlerdir siz de yokmussunuz. Sizin sıkıntıdan değil eğlenceli bir Pazar'dan dolayı ugramadıgınızı umuyorum.
gecmise baktım. alıntı yapamadım ama...
handecim kacamak yapmıssın da (ona spor sozu vermıssın bısey demıyorum o yuzden) aksam menunde hem ekmek hem makarna var keske bırını secıp yanına yogurt yada salata koysaydın. Menunun geri kalanı harika...
Spor cezasınından bahsetmissiniz benim bireysel fikrim, kesinlikle kalsın. kacamak uzun zamandır yapmıyorum ama, bazen bende cok son andan donuyorum ve o bana fayda saglıyor. bu sıcakta extra 1 saat sporu dusunce, birde kilo vermek icin değilde sırf yediğimi yakmak için yapıcagım spor beni bayag bayag etkiliyor.
kacamaklar konusunda her zamanki gibiyim. muhallebi yada etimekli yada baska bırsey bana gore hepsi kacamak.. cunku keyfi..
simdi burda üç farklı durum var..
birincisi hepimiz haftalık motıve amaclı bır yarısmadayız, burdakı tek ortak noktamız, amacımız... kilo vermek.. onun dısında yarısma işin espirisi ve de motivesi.
ikincisi hepimiz farklı kilolardayız 60lar 70ler ve 80ler.. ve aynı zamanda burda bu takımda 80lerden 70lere, 70lerden 60lara dusenler var... Yani durum su ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ve yaşıyacagız. Bu durumda en az kiloda olanların daha bir yapıcı olması sart.
(gecen gun tunim 60lar konusunda bir şey demişti, benim çizelgeme bakıp ''ya sinem benim suan oldugumdan daha fazlaymıs niye uzak olsun ki bana da 60lar'' ben de aynısını dusunuyordum 70lerde. burda destek cok onemlı.
üçüncüsü hepimizin canı bırseyler istiyor, ama su sureyi uzatmaktansa (yani kacamaklarla) neden olması gereken surede bu kiloları verip rahatlamayalım? Sonrasında da kendımızı yemege, tatlıya vermicez tabıkı, zaten işin guzeli hepimizin beslenmeye bakısı değişti, ama kilomuzu korurken canımızın istediğini ölçülü yemek suan ki gibi zarar vermez.
Bunlar benim kişisel dusuncelerim tabi. Kimse katılmak zorunda değil ben sadece dusuncelerimi yazdım
merhaba bayanlar;
funda kusura bakma dün menümü yazamadım..misafirim vardı eşimin yeğeni matematik çalışmaya gelmiş birlikte kahvaltı yaptık, ders çalştık, sonra eşimin abisi geldi karısı çocukları falan..benim spor güme gitti tabi..
dünkü menüm;
kahvaltı
1 dilim beyaz ekmek
2 kk peynir
2 zeytin
patates kızartması (misafir var diye yaptım ve tabiki dayanamadım)
2 fincan çay (şeker kullanmıyorum)
ara
sütlü nescafe
2 kare çikolata
akşam
yok (yemedim kahvaltıyı geç yapmıştım)
akşam çayıyla birlikte 2 dilim tatlı (akıllı ben yemek yemeyince tatlıya saldırdım tabi )
valla fırçayı hak ettim galiba
bugün geç girme sebebim de, valla öldüm sabahtan beri temizlik yapıyorum..hazır eşimde evdeyken tülleri yıkadım eşim astı, camları sildim falan..öldüm yorgunluktan..
bugünkü menüm;
kahvaltı
kalktım eşim kalkmamıştı süt içtim, 1 küçük armut yedim
öğle
2 çorba kaşığı kadar menemen
1 simit
1 kk kaşar
2 fincan çay
akşam
1 tabak makarna
1 bardak ayran
spor:yok
su: yatana kadar 2 lt olur
Kahvaltı ara öğün gibi olmuş.
Dün yağlı peynirlerle ilgili bir konuşma yapmıştık takımda. Rejim süresince uzak durmak lazım. Menemen 6 çorba kaşığı da yenebilirdi, hiçbir problem olmazdı. Ama simitin susumlarının yağı+ kaşar biraz yağlı bir öğün olmuş. :) En fazla kalori yağda vardır, unutmayın. 1 gram yağ = 9 kalori.
Ara öğünler yok; ara öğünleri atlayarak kalori karı yapmıyoruz kızlar, aksine metabolizmamızı yavaşlatıyoruz. Ara öğün yapın.
Akşam bir tabak makarna... Sanırım yağı da vardır. Bir tabak makarna rejimde herhangi bir öğün için zaten ağır kaçar, heleki akşam olunca daha da ağır...
Bu fikirlerimi dikkate almanı dilerim İremcim...
Patates kızartması...
Çikolata...(Kare derken, kare paketlerin komplesi mi, yani 160 gram çikolata mı?)
Akşam yemek yok ama tatlı mı var?
İremcim bu bir tehdit değil ama 3 hafta kilo alanın takımdan atıldığını biliyorsun değil mi canım? :)
Biz kaçamak yapan bir takım değiliz. Ama senin tüm öğünlerin kaçamağı bile aşmış durumda.
Nasıl biz bu hafta takımca üzüm olup birbirimize baka baka karardıysak; senin de üzüm olup bize baka baka kararmanı temenni ediyorum canım... :)
canım sen çok fazla yasak şey yiyorsun,yani bizim takımın yasakları değil de diyet yaslarının yasakları:)
patates kızartması,simit,kaşar,1tabak makarna,2dilim tatlı,çikolata.az yiyor bile olsan bunlarla zayıflaman zor bence,dikkat et.
Evde diyet yapmayan başkaları varken ve onlar için yağlı,şekerli,kalorili yiyecekler hazırlayıp ikram ederken yememek daha zor oluyor ama bence sen önüne tabağını al,haşlanmış yumurtanı,birkaç dilim kepek,tambuğday gibi esmer ekmeğini,az yağlı beyaz peynirini koy,diğerlerinden çok canın isterse azıcık azıcık tadımlık alırsın
Selam kızlar.
Çok güzel bir gün geçirdim, Sinemcimin dediği gibi eğlenceliydi ama keşke Sinemciminki de öyle olsaymış...
Size cevap yazacağım ama önce bir selam vereyim dedim gerçi kimse de okumuyor.Klasik pazar günü, herkes kaçak...
Olsun ben yine de bir selam vereyim dedim.
İştahın da mı yoktu bugün canım? Biraz az olmuş... Kendini keyiflendirmeye çalışsan biraz, olmaz mı? Hoşuna gidecek bir şeyler yap.
Niye okumayalım Fundacım :)))) Okudum ve cevap hakkımı kullanıyorum ; Selammmmm :)
Oyle mi olmus ? iyi bari ya ben tıka basayım. banada cok gıbı gelmıstı :) rahatladım simdi. gerci benim rahatsızlıgım baska 2 gundur wc sıkıntısı yasıyorum sonunda catlıcam galıba((((
Valla Fundacım artık beni ne keyiflendirir onu bulamıyorum sorunda orda.Bu sene calısıcaktım, ama sartlar yıne olmadı. bu sene 3 yıl olucak eve sıgamıyorum artık gun gecmıyor resmen..
Ben gecen gun konustugumuz konuda hem fıkırım..
Ayda 1 eşle, sevgiliyle, cocuklarla, cıkılan normal gunde olsa (abartısız) bir kacamak normal. Kullanmak ıstenır veya ıstenmez ama menude de parantezle (bu ayki kacamagım) diye yazarsak herkes anlar.
Onun dışında, özel gunler.. Kimse kimseye dogum gununde pasta yeme demez zaten :) yada bir yıl donumunde 1 kadeh ıcme demez vs vs.. Ozel gunlerde de yıne kacırmamak kaydıyla yıne kacamak olabılır. (o gun de kımse kalorı hesabı yapmak ıstemez, gunun ozelliğini hissetmek ister)
diğer zamanlarda kesinlikle 1 seker yada 1 jelıbon bıle olsa bencede kacamak.
bu konuda hakıkaten bır oylama yapalım ve hatta ortak kararımıza gore, takım kurallarımıza buna uygun bır madde koyalım.
Patates kızartması...
Çikolata...(Kare derken, kare paketlerin komplesi mi, yani 160 gram çikolata mı?)
Akşam yemek yok ama tatlı mı var?
İremcim bu bir tehdit değil ama 3 hafta kilo alanın takımdan atıldığını biliyorsun değil mi canım? :)
Biz kaçamak yapan bir takım değiliz. Ama senin tüm öğünlerin kaçamağı bile aşmış durumda.
Nasıl biz bu hafta takımca üzüm olup birbirimize baka baka karardıysak; senin de üzüm olup bize baka baka kararmanı temenni ediyorum canım... :)
Bilmez miyim canım ya... Okuldan mezun oldum da kaç sene evde oturmak zorunda kaldım. Bir yere girdim 2 ay sürdü, bir yere girdim 3 ay sürdü... Doğru düzgün çalışamadım. Çok sıkıntılıydım ben de... Neyseki şimdi fena gitmiyor, hatta güzel planlarım var. Olursa yazacağım buraya, belki ziyaretime gelirsiniz.
Boşa zaman geçirmişlik duygusunu azaltmak adına sana dil öğrenmeyi tavsiye edebilirim. Edebiyatı seviyordun, yabancı dil bilmeyi de sevebileceğini düşünüyorum bu yüzden. :) Bilmiyorsan İngilizce öğren, biliyorsan da en sevdiğin dili keyfi öğren.Benim en sevdiğim dil İspanyolcaydı, bir ara kendi kendime öğretmeye başlamıştım. Ama İngilizcede henüz istediğim yerde olmadığımı, önceliği ona vermem gerektiğini düşününce bıraktım. Hem bir dil bilmek cv'de her zaman +'dır. Kariyerine büyük bir yatırımdır. "Aman benim işimde dilin önemi yok" deme, geleceğin hayatımıza neler getirebileceğini hiçbirimiz bilmiyoruz...
İlerde mesleğe dönüştürebileceğin bir hobi edinmeyi de deneyebilirsin. Belediyeler kurslar açıyor, herhalde Antalya'da da vardır. Ya da istediğin hobiyi internetten araştırıp kendin de başlayabilirsin. Sermayen olursa eğer, ilerde kendine bir yer açabilirsin.
Her şey hayalgücüne kalmış canım...
buffy26 çok haklısın..dediklerini yazdım aklımın bi kenarına..
çikolata olayına açıklık getireyim, 1 pk çikolatadan 2 küçük kare kırılmış yedim, 2 pk değil yani....
iki gündür o kadar dengesiz yedim ki, zaten bu uyarılara ihtiyacım vardı..menülerimi tam yazmamayı düşündüm bi an, ama şimdiden dürüst davranmayıp bişeyleri saklasam zaten kilo veremem..kendime çeki düzen verip, yarın yeni bir gün ve yeni bir haftanın başlangıcıyla, sporumu da aksatmayarak kendimi aklicam sizlere..söz veriyorum..
Pelin, Tuni goruyorum sizi yazsanıza yahu
Bugunku menumude yazayım
sabah
3-4 kasık nesfıt
+sut
ara
5 çiğ badem
ogle
1dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
3 zeytin
ara
1 şeftali
aksam
3 kasık yagsız makarna
1 kofte
1 bardak ayran
gecen gun eski menulerime baktım ki nesfıtı yerken hep yemek kasıgıyla olcerdım. o alıskanlıgı bırakmısım belki de fazla koyuyordum, olcusuz. o alıskanlıga tekrar dondum. ve aralardakı su badem cevız sayılarınada dıkkat etmekte fayda oldugunu dusunuyorum, onlarında sayısını arttırmısım. evet faydalı ama yag var ıcınde kararında faydalı sonucta.
Oyları ve yorumları alalım kızlar...
NOT: Fikrini beyan etmeyenler daha sonra itiraz etme hakkına sahip olmayacaklar, bilginize...
Sinem'in çok haklı olduğu bir konu var. Daha düşük kiloda olanlar daha çok kaçamak yapma eğilimindeler ve bu takımın genelini kötü etkileyebilir. Yani aramızda 80 küsür kilo arkadaşlarımız da var. O yol insanın gözüne zaten yeterince korkunç geliyor. Biliyorsunuz ben de bir zamanlar 88'dim, hesapla hesapla bitmezdi kilolar. 70 kilo olan biri için 60 olmak çok uzak gelmeyebilir ama 80-90 olan biri için çok geliyor. Yeri geliyor 3-5 kilo verdik diye mutlu olamıyorlar çünkü önlerindeki kilolar gözlerinde büyüyor. Ve kaçamak olarak yazılan (ve buna izin verilen) her şey bu arkadaşları daha kötü hissettirir.
O yüzden bence de keyfi olan 1 tanecik jelibona bile ceza kesmemiz lazım. Dışardaysanız ve abartmadıysanız kabul. Eş-dost toplantısıydı, önemliydi, kabul. Doğumgünüydü, yılbaşıydı kabul. Ama normal günde keyfi olan her şey kaçamak olmalı gerçekten. Yani takımın genelini düşününce ortaya öyle bir sonuç çıkıyor. Aksi görüşte olan varsa belirtsin, karara bağlayalım.
Pelin, Tuni goruyorum sizi yazsanıza yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?