Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ay yakalandikmiii:)))
Okuyordum canım :))
Nasılsın??
:))) iyiyim tunicim ne olsun. koltuga saplandım butun gun.

ya funda da az dedi bir daha baktım sende az dedin bır daha baktım :) sıkıntıdan cok yemıyım yemeye saldırmıyım derken hakıkaten oyle olmus. sabah kahve keyfım uzun suruyor dıye hemen nesfıt yıyım dedım (mıdem bos kalmasın dıye) ama toplam gunu etkılemıs. iyisimi ben yarın kuru kayısı alayımda sabahları kuru kayısıya doneyım.

pelincim senin icin 10 badem cok değil. ama caktırmadan cogaltma benım gıbı :) ben 2 ile baslamıstım bır baktım 7-8 olmus :)))) ben bellıkı tıkanma donemındeyım o yuzden bu ara listelerimdeki acıkları arıyorum. ve de benım onumde sana gore cok kılo var daha. Ben zaten artık bademi cıkarmam hayatımdan, onceden cerez gozuyle bakıyordum. badem, ceviz, kuru kayısı vazgecilmezlerim oldu :)

Sinemcim senin bölümün neydi??

tunicim brans ogretmenlıgı (guzellik hizmetleri)

peki şekerim,
mesaj alınmıştır.

pelin demeden gecemicem... yerim seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....... :)))))

Bugun ku menüm

Sabah : cok geç yaptık saat 12 gibi 2 dilim ekmek, biraz peynir, körlerimiz kırmızı biber, az bişey sucuklu yumurta, domates, 1 çay kasığı reçel

Öğlen : yok

Aksam : 5.30 ta yedik 2 dilim ekmek, yarım palamut firinda, salata

Ara : 1 büyük kara erikler varya ondan anjelik diyorlar, 1 yesilcay yaseminlisinden

Spor olarak 1 er kiloluk dambillarla kollarımı çalıştırdım biraz

Sinemcim ben sana bir şey diyeyim...
Ben okullarda ingilizce adına sadece "what is this? my name is funda" yı öğrendim desem yeridir. Doğru düzgün öğretmediler; ben de zaten hayatım boyunca hiç öğrenci olamadım... :)

Ne zamanki lise 2'ye geçtim, ingilizce artık okul dersim olmaktan çıktı; o zaman öğrenmeye başladım. Nasıl öğrendim? Temellerimi cnbc-e 2000-2005 dizilerinde attım, MTV'nin şarkılarında attım. O kadar komik çevirilerim vardı ki başta. Ve temel dediğim de ağırlıklı olarak kelimeler. Sonra üniversite 2. sınıfta mesleki ingilizce dersini gördüğüm zaman artık gerçekten derse hakim olabilecek kadar ingilizce bildiğim zamandı. Okul bitti... Evde internetten araştırmalar yaptım. Bir tense'in tüm kullanılışlarını bulmak için saatler harcadım ve onları defterime yine ingilizce olarak yazdım. Bir sürü defterim var şimdi. Tense'ler, gramer kuralları, telaffuzlar... Bir romanı elime alsam gayet rahat okuyabiliyorum, arada sözlüğe bakmam gerekse de...

Yani demek istediğim şu canım. Anladığım kadarıyla okuduğunu problemsiz anlayabilecek ingilizcen var, kelime bilgin de var. Öğrenmek istiyorsan bir defter al ve internetin karşısına geç. Bak ben ispanyolcaya bile kendim başlamıştım, yine defter tutarak. Kimse bana ispanyolcanın "what is this" ini öğretmedi. Ama kendi kendime öyle bir öğretmiştim ki artık orta seviye karışıklıktaki cümleleri anlayabiliyordum. Bir şeyi gerçekten isteyen insanın önünde hiçbir şey duramaz. İlla kursa gitmen gerekmez, kendi öğretmenin ol. Bunu yapabilecek niteliklere sahipsin bence...

Evet Tunicim, biraz karışık işler bunlar... Kaçamakların etkisini biliyoruz ama "aman aman, cıssss, tu kaka" deyince de sanki olmuyor. Orası bir gerçek ama yaptığımız kaçamağı buraya da yazdığımız için herkesi etkiliyoruz. İlla kaçamak yapmak isteyenler cezasını göze alarak yapacak, başka şansımız yok. Ve bundan sonra 10 kalori bile olsa ceza versek iyi olacak. Biliyorum komik geliyor kulağa ama öbür türlü çok esnek davranmaya alışıyormuşuz gibime geliyor. :)

peki şekerim,
mesaj alınmıştır.

Pelincim ben de o muhallebiyi çok düşünüyordum ama Sinem'in yazdıklarını okuyunca haklı olduğunu düşündüm. Buraya biri bir şey yazdığında hepimizin aklını biraz çeliyor gerçekten. Kimimiz çok iradeli oluyor, anında unutuyor. Kimimiz dayanamayıp aynısından veya benzerinden alıyor. Hepimiz denk değiliz. :) Ben de zayıf iradelilerdenim sanırım. :) Arzu ve Sinem'in de irade konusunda başı çektiğini düşünüyorum. Tuni de sanki fena gitmiyor. Ama bazen ipin ucunu çok kaçıranlar olabiliyor. Ben spor cezasından önce neler neler yerdim.

-----

Konu oy çoğunluğu sağlanana kadar yoruma hala açık kızlar.

Kaçamak konusunda benim bakış açım biraz daha farklı… Mesela bugun sevgilimle dısardaydık ve kahvaltıcıya gittik. Ha nedir ? elimden geldiği kadar sağlıklı kahvaltılıklara yöneldim ve miktara dikkat ettim. Yine de ucundan kaçmadı mı kaçtı ama nedir bunun intikamını alcam ben…

Takımın genelinde ben bir Fundayı görüyorum düzenli spor yapan bir de ben … Başka varsa yazsın lütfen… Spor cezası şöyle olur normalde zaten düzenli yapıyorsundur kaçamak olunca + bir şey koyarsın . Bugunkü gibi… +1 saat … Yapamayana yarım saat… Mesela gunde ortalama bir saat ya yürürüm ya yüzerim ya cardio yaparım…
Sporun biraz faydalarından bahsedeyim size de çekici gelsin.. Sıkılaşma diyorlar ya . Sıkılaşmayı o kadar ıyı hissediyorsun ki tutup bacağını sıkıyorsun eline kas geliyor. Yanlarına bakıyorsun semsert. Kotu bir giyiyorsun popona cuk diye oturuyor. Sonra daha esnek ve zindesin. Erkek arkadasınla saatlerce ıkınıp yorulmadan yuruyebiliyorsun. Kondisyonun oluyor. Kendini daha çekici ve daha güzel buluyorsun. Aynaya bakınca aynadaki kim diyorsun…

O yüzden kaçamak yapana + spor diyorum ki tekrarlamasın. Ben daha mı o cheesecake diyince midem bulanıyor. Cidden.

** İnceciğim, her gecen gun hedefime dev adımlar atıyorum ...

Menün güzelmiş sekerim afiyet olsun...

bak canım ben 3yıl önce 58kiloydum,uzunca bir sore o kiloda kalmıştım,o günlerde biri çıkıp bana 71kilo olsan nasıl olur dese,ohaaa derdim,ben 71kiloya çıksam kafayı yerim derdim.sonra hamilelik doğum,emzirme derken,tartıya her çıkışımda yarım kilo,bir kilo fazlalık gördüm,her seferinde biraz şaşırdım,sonra alıştım,böyle böyle alıştıra alıştıra bir baktım 71kg olmuşum,üstelik kısa boyluyum,bu benim için çok fazla bir kiloydu.
O yüzden biyerde ipin ucunu tutmak gerekiyor,sadece diyet yaptığın zamanda değil,bazı kuralları hayatına oturtmak gerekiyor,yoksa 3aylık diyette verdiğin kilolar hooop bir bakmışsın 3haftada geri gelir.
Mesela ben artık beyaz ekmek yiyemiyorum,oğluma patates kızarttığım zaman çok canım istiyor ama onu bir zehir gibi görüyorum,en fazla 1çatal alıyorum.şekerli içecekler de öyle,geçen gün yanlışlıkla diyet diye normal kola almışım,açıp bir yudum alınca farkettim,çöpe attım.yalnız tatlıya bende dayanamıyorum,tuninin dediği gibi çok mutsuz oluyorum,o yüzden onu da mümkün olduğunca küçük porsiyonlarla ve uzun zaman aralıklarıyla yemeye çalışıyorum.
Taylan kümeli bir programda demişti ki,haftanın bir günü kaçırırsan kilo almazsın,iki günü kaçırırsan almazsın,ama üç günü kaçrırsan mutlaka kilo alırsın.bu diyette olduğumuzda değil,normal zaman için geçerli.
Benim evimde ne un dayanırdı,ne şeker,ne yağ.her hafta mutlaka bunları alırdım,çünkü gün aşırı hamur işi,tatlı pişirirdim,en çok ta ben yerdim.şimdi çok canım isterse ayda yılda bir sütlü tatlı alıyorum,evde yapmıyorum çünkü kendime güvenmiyorum,evde durdukça yerim,en mantıklısı evde zararlı şeyler tutmamak.kolayı,cipsi,çikolatayı eve hiç sokmamak.
Çok uzun oldu kusura bakmayın,iremi benim başladığım noktada gördüm de,anlatmak istedim.

Çok güzel yazmışsın Pelincim. Hepsi doğru.

Menümü yazayım
sabah
1buçuk dilim tambuğday ekmeği
1yumurta
1çay kaşığı marmaelat
1kk beyaz peynir,bakınız tulum peynirinden vazgeçtim.

Öğle
3biber dolması
dün yazmıştım,az pirinç,az yağ,bol sebzeyle yaptım,küçüklerdi de.

Ara
yarım kase yoğurt
1küçük incir

akşam
1tane daha dolma,bitti şükür,on gün aralıksız yiyebilirim,bayılırım
1kase domates çorbası-hazır poşetlerden

az önce,ara
1bardak süt,yarım dilim ekmek,
bir tatlı kaşığı peynir

çok iş yaptım akşam,ev temizledim ondanmıdır bilmiyorum çok acıktım,o yüzden ara öğünüm biraz ağır oldu.

Kızlar ben hamileyken apartman faturası için alt komşumun kapısını çaldım,açtı,yüzüme bir biber dolması kokusu vurdu,allahım ömrümde o kadar güzel kokan bir yemek daha koklamamıştım,faturayı verdim,evime çıktım,ağlıycam derdimden,o kadar canım istiyor ki o dolmayı yemezsem ölücem sanki.birazdan zil çaldı,sağolsun kıymalı patlıcan yemeği getirmiş bana alt komşum,ev çok kalabalıktı,belki yetmez diye dolma getirmemiştir belki,azdır,bilemiyorum.hırsımdan o patlıcanı yemedim,çöpe döktüm ve o günden biber dolmasından nefret eden 7yıllık evliliğinde 7kere pişirmemiş olan ben,bu yemeğe asla doymuyorum,hergün yiyebilirim.
Hamileyken canın isterse yiyemezsen,bir daha o yemeğe hiç doyamazsın derler,demek doğruymuş

Sonuc olarak bırbırımizin nasıl yediklerinden etkileniyorsak kaçamaklarından da etkileniyoruz ki bunun için buradayız. Birinin listesinde mercimek corbası ile yogurt yazsın en gec 3 gun içinde kıyısından köşesinden aynısını yeriz. O yüzden ilk seferde yediğim kaçamağın adını yazmadım kaçamak diye yazdım.
Zaten diyetteyiz zaten her gun ne yiyeceğiz derdimiz var. Birbirimize bakıp kuvvet topluyoruz.

Açık konusayım benim kilom 60 larda değil aşağıda yazıyor. Mönülere bakınca bunlarla mı doyuyorlar diyorum. Ha ben de o kiloya gelince demek ki bunlar bana yetecek diyorum. Ya da bakıyorum helal olsun kıza hem az hem öz yemiş dur ben de çok yemiyeyim diyorum.

***Kaçamağa spor cezası verilsin.

Merhaba kızlar
çok yorucu bir gün geçiirdim hem eğlenceli hem yorucu.Şuanda ölüyorum ayaklarımın ağrısından ve dehşet bir mide bulantısı var yataktan yazıyorum.Yarın sabah bugünkü menümü yazıcam İnşallah ama şuan müsade istiyorum hepinizden çünkü gerçekten zorlanıyorum yazmakta.Yarın görüşürüz inşallah çocukları okula yollıyınca ilk iş menülerimi paylaşmak olucak.Seviyorum bizi kızlar iyi geceler...

çok doğru söylüyorsun..aslında sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor..mesela ben de misafire patates kızarttım ama dayanamadım yedim..benim sorunum bu zaten, misafirliğe gidince de dayanamıyorum..bende özellikle ilk evlendiğim zaman her hafta iki kere en az tatlı yapardım..pastalar, kekler, muhallebiler..ama şimdi en son ramazanda misafirlerime pasta yapmıştım..bu konuda frenledim kendimi, inşallah daha da frenleyebilirim...

Mesajını okuyunca gozlerim yuvalarından fırladı Fundacım. Sanki kendim yazmısım mesajı.. :) Niye mi ? Anlatıyım.. :)

Orta okula baslarken en buyuk sevıncım ıngılızce ogrenecek olmamdı. ilk sene ilk donem harıkaydı cok şeker bır hocamız vardı, cok guzelde ogrenıyordum. Ama ne yazıkkı ikinci donem hocamız ciddi bir rahatsızlık gecırdı ve tum sınıf kaldık ortada... (yerıne hoca bulamadılar) o zaman okulda koptu bende ingilizce ama kendim hep çabaladım.
Sene 95ler 12-13 yaslarındaydım Mtv ve blue jeans zamanları.. :) kucuk sarkı kıtapları verırlerdı (yabancı) onları yerdım resmen :)

Sonra Cnbce :) Buffy ismi nerden geliyor dersin :) Diziler 90lı yıllar 2000 yıllar ve hala devam. Bildiğim ne varsa onlardan ogrendım. Hala bıle dizi izlerken yeni bir şey farkettiğimde sozlukten bakarım :) (sık kullanılanlarda sozluk:) ) Bayag bayag da anlıyorum artık. ve hala 12-13 yasımdan tut bugune kadar yazdıgım cizdiğim bır suru defter vardır. :) Benim için artık iş cumle detaylarında saklı. Yani aylarca kursa gıtmem gerekmıyor ama gramer desteği şart sanırım..
İşin ozu hala kursa gıtsem de gıtmesemde ugrasıyorum. ...ve bu arada gittigim kursta aylarca what is your name? how are you? diye beynim utulendi. sonlara dogru will geliyorduki kurs bitti. :)))
Diyette nasıl motive ediyoruz ya birbirimizi bu konuda beni canlandırdın internetten buldugum dersler vardı onları kurcalıcam bıraz: tesekkur ederim :)
Ama beni şoke eden kısım :) mesajını okudugum an :))) yoksa biz kardeşmiyiz moduna soktun beni :))))))

Dikkat et kendine Handecim, yarın görüşürüz...

kız ben çok kaloriliyim yeme beni,
senin için çok değil demişsin,5kilo var aramızda ki ben bücürüm :)

ya sen nesfit yazdıkça benim canım istiyor,her markete gidişimde elim gidiyor ama almak istemiyorum,kendime hakim olamamaktan korkuyorum,çok severim çünkü,çok yiyebilirim

Sinem ben de aynı fikirdeyim, ayda bir kaçamak normal tabi o da aşırıya kaçmadan ertesi gunü spor ve o gün ku menüyü daha dikkatli olarak telafi edilebilir...diger zamanlarda ki kaçamak olmaz olursa zaten diyet yapmanın bir anlamı olmaz...

Kız ben çok pis heveslendim şimdi,bende ingilizce öğrenicem adam akıllı.zaten cnbce dizilerinden epey kazancım oldu,
madmen aaaahhhhhh don draper,ölüyorum o adamı izlerken,
breaking bad,yanlış yazmadıysam,ve dexter,ve de tudors allahım o nasıl bir diziydi.sağolsunlar bu diziler sayesinde yes,no'dan öteye gidebildim.
Devamını getiricem,şimdi karar verdim sayenizde.
Eşim bana hep der ki "kim bende hıyar var dese,sen tuz alıp koşuyorsun"tabii bu kadar kibar söylemiyor,ben sansürledim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…