- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #66.281
Pelin, Tuni goruyorum sizi yazsanıza yahu
:))) iyiyim tunicim ne olsun. koltuga saplandım butun gun.Ay yakalandikmiii:)))
Okuyordum canım :))
Nasılsın??
menün bana az geldi sinemcim,sabah ve öğlen diye yazdıkların kahvaltı ve ara olur bence,öğle yemeğin eksik.
Kuruyemişi kaç adet yemek gerekir,ben son günlerde 10badem yer oldum ara öğünlerde,çok mu acaba
Sinemcim senin bölümün neydi??
peki şekerim,
mesaj alınmıştır.
Canım, aynen bende onu denedım 2 yıl once. :) İngilizceye daha dogrusu yeni dillere cok merakım var. Kursa basladım zaten 0 bilgi değildim (ozellikle kelime konusunda) ılk dersler yavan ve yavas gıttı. esas konular ıse hızlı. ama yıne de cok memnunıyetsız bıtırmedım.
Sonrakı kurda cok cok cok kotu bır hoca denk geldı ne sorsam bilmiyorum....
Ben her konuda bilgiye doymayan bırıyım. Kaldı ki dil öğretecek birinin bana bilmiyorum demesi ''o zaman bana ne ogretecek'' dedirtti. ve ingilizce yarım kaldıKesinlikle katılıyorum sana, dil'in iş hayatındaki etkisi acısından. ..Ve ben hem bireysel, hemde iş hayatım için cok ıstıyorum. Ama ne yazık ki ben bu sene ne yapıcam bunalımdan butun kurslar dolmus ((
( tamamen benım hatam yanı)
Bugun kurslara cok baktım, sadece dil değil, benim gidebilecegim butun bolumler dolmus(( O yuzden cok sıkıldı canım. evime yakın ucretsiz kurslar vardı.
Kusura bakma canım basını agrıttım. bende yasadım, anlıyorum seni diyince, sullar seller olmusum :)
Ya ben ne diyeceğimi bilemiyorum
yine söylüyorum kaçamak yapılmasına aslında karşıyım sinemin her dediğine katılıyorum bu yola başlamışsak amacımıza ulaşmak icin hayatimiZdan çıkarmalıyız
Küçücük dediğimiz kacamaklar bizi hooop 1 hafta geriye ativeriyor farkındayım
Amaaa
Yine oncedende söylediğim gibi bende başka türlü diyetime devam edemiyorum
Sıfır kacamakla yaşamamıyorum
Diyetimin devamiyeti acısından arada canımın cok istedigi seyleri ucundan tirtiklamazsam mutsuzluktan ölüyorum
Onun icin ben bu konuda tarafsız kalıyorum
Nasil uygun derseniz oyle olsun
Kaçamak yapmama konusunda caba harcayacağından eminolabilirsiniz
Ama kesinlikle yapmayacağım diyemiyorum kendimi biliyorum çünkü
Sonra kaçamak olmasın dedin yapıyorsun denilmesini istemem
Yani bu konuda hala kendimle celisiyorummm
Kararıda size bırakıyorum canlarimm:))
peki şekerim,
mesaj alınmıştır.
Bugunku menumude yazayım
sabah
3-4 kasık nesfıt
+sut
ara
5 çiğ badem
ogle
1dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
3 zeytin
ara
1 şeftali
aksam
3 kasık yagsız makarna
1 kofte
1 bardak ayran
gecen gun eski menulerime baktım ki nesfıtı yerken hep yemek kasıgıyla olcerdım. o alıskanlıgı bırakmısım belki de fazla koyuyordum, olcusuz. o alıskanlıga tekrar dondum. ve aralardakı su badem cevız sayılarınada dıkkat etmekte fayda oldugunu dusunuyorum, onlarında sayısını arttırmısım. evet faydalı ama yag var ıcınde kararında faydalı sonucta.
memnun oldum sinem:)
belki inanmayacaksın ama bu benim ilk kontrollü diyete başlayışım (tam olarak başlayamasamda) yani bu kiloya kadar kontrolsüz geldim diyebilrim...eşim ve ben abur cuburu çok severiz..evlendikten sonra 10 kilo kadar aldım..nişanlığım 40 bedenken, şimdi 42 sıkmaya başladı..ne zaman 44 giymeye başladım o zaman kocaman bi DANK geldi diyebilirim:):) kk 2 senedir takip etsemde bir türlü üye olup başlayamadım ki bu da kendime güvensizliğimden geliyor..şimdi hamile kalana kadar ne kadar kilo versem kar diye düşünüyorum..çok daha özverili davranıcam sizlerin sayesinde..
bak canım ben 3yıl önce 58kiloydum,uzunca bir sore o kiloda kalmıştım,o günlerde biri çıkıp bana 71kilo olsan nasıl olur dese,ohaaa derdim,ben 71kiloya çıksam kafayı yerim derdim.sonra hamilelik doğum,emzirme derken,tartıya her çıkışımda yarım kilo,bir kilo fazlalık gördüm,her seferinde biraz şaşırdım,sonra alıştım,böyle böyle alıştıra alıştıra bir baktım 71kg olmuşum,üstelik kısa boyluyum,bu benim için çok fazla bir kiloydu.
O yüzden biyerde ipin ucunu tutmak gerekiyor,sadece diyet yaptığın zamanda değil,bazı kuralları hayatına oturtmak gerekiyor,yoksa 3aylık diyette verdiğin kilolar hooop bir bakmışsın 3haftada geri gelir.
Mesela ben artık beyaz ekmek yiyemiyorum,oğluma patates kızarttığım zaman çok canım istiyor ama onu bir zehir gibi görüyorum,en fazla 1çatal alıyorum.şekerli içecekler de öyle,geçen gün yanlışlıkla diyet diye normal kola almışım,açıp bir yudum alınca farkettim,çöpe attım.yalnız tatlıya bende dayanamıyorum,tuninin dediği gibi çok mutsuz oluyorum,o yüzden onu da mümkün olduğunca küçük porsiyonlarla ve uzun zaman aralıklarıyla yemeye çalışıyorum.
Taylan kümeli bir programda demişti ki,haftanın bir günü kaçırırsan kilo almazsın,iki günü kaçırırsan almazsın,ama üç günü kaçrırsan mutlaka kilo alırsın.bu diyette olduğumuzda değil,normal zaman için geçerli.
Benim evimde ne un dayanırdı,ne şeker,ne yağ.her hafta mutlaka bunları alırdım,çünkü gün aşırı hamur işi,tatlı pişirirdim,en çok ta ben yerdim.şimdi çok canım isterse ayda yılda bir sütlü tatlı alıyorum,evde yapmıyorum çünkü kendime güvenmiyorum,evde durdukça yerim,en mantıklısı evde zararlı şeyler tutmamak.kolayı,cipsi,çikolatayı eve hiç sokmamak.
Çok uzun oldu kusura bakmayın,iremi benim başladığım noktada gördüm de,anlatmak istedim.
bak canım ben 3yıl önce 58kiloydum,uzunca bir sore o kiloda kalmıştım,o günlerde biri çıkıp bana 71kilo olsan nasıl olur dese,ohaaa derdim,ben 71kiloya çıksam kafayı yerim derdim.sonra hamilelik doğum,emzirme derken,tartıya her çıkışımda yarım kilo,bir kilo fazlalık gördüm,her seferinde biraz şaşırdım,sonra alıştım,böyle böyle alıştıra alıştıra bir baktım 71kg olmuşum,üstelik kısa boyluyum,bu benim için çok fazla bir kiloydu.
O yüzden biyerde ipin ucunu tutmak gerekiyor,sadece diyet yaptığın zamanda değil,bazı kuralları hayatına oturtmak gerekiyor,yoksa 3aylık diyette verdiğin kilolar hooop bir bakmışsın 3haftada geri gelir.
Mesela ben artık beyaz ekmek yiyemiyorum,oğluma patates kızarttığım zaman çok canım istiyor ama onu bir zehir gibi görüyorum,en fazla 1çatal alıyorum.şekerli içecekler de öyle,geçen gün yanlışlıkla diyet diye normal kola almışım,açıp bir yudum alınca farkettim,çöpe attım.yalnız tatlıya bende dayanamıyorum,tuninin dediği gibi çok mutsuz oluyorum,o yüzden onu da mümkün olduğunca küçük porsiyonlarla ve uzun zaman aralıklarıyla yemeye çalışıyorum.
Taylan kümeli bir programda demişti ki,haftanın bir günü kaçırırsan kilo almazsın,iki günü kaçırırsan almazsın,ama üç günü kaçrırsan mutlaka kilo alırsın.bu diyette olduğumuzda değil,normal zaman için geçerli.
Benim evimde ne un dayanırdı,ne şeker,ne yağ.her hafta mutlaka bunları alırdım,çünkü gün aşırı hamur işi,tatlı pişirirdim,en çok ta ben yerdim.şimdi çok canım isterse ayda yılda bir sütlü tatlı alıyorum,evde yapmıyorum çünkü kendime güvenmiyorum,evde durdukça yerim,en mantıklısı evde zararlı şeyler tutmamak.kolayı,cipsi,çikolatayı eve hiç sokmamak.
Çok uzun oldu kusura bakmayın,iremi benim başladığım noktada gördüm de,anlatmak istedim.
Sinemcim ben sana bir şey diyeyim...
Ben okullarda ingilizce adına sadece "what is this? my name is funda" yı öğrendim desem yeridir.Doğru düzgün öğretmediler; ben de zaten hayatım boyunca hiç öğrenci olamadım... :)
Ne zamanki lise 2'ye geçtim, ingilizce artık okul dersim olmaktan çıktı; o zaman öğrenmeye başladım. Nasıl öğrendim? Temellerimi cnbc-e 2000-2005 dizilerinde attım, MTV'nin şarkılarında attım. O kadar komik çevirilerim vardı ki başta.Ve temel dediğim de ağırlıklı olarak kelimeler. Sonra üniversite 2. sınıfta mesleki ingilizce dersini gördüğüm zaman artık gerçekten derse hakim olabilecek kadar ingilizce bildiğim zamandı. Okul bitti... Evde internetten araştırmalar yaptım. Bir tense'in tüm kullanılışlarını bulmak için saatler harcadım ve onları defterime yine ingilizce olarak yazdım. Bir sürü defterim var şimdi. Tense'ler, gramer kuralları, telaffuzlar... Bir romanı elime alsam gayet rahat okuyabiliyorum, arada sözlüğe bakmam gerekse de...
Yani demek istediğim şu canım. Anladığım kadarıyla okuduğunu problemsiz anlayabilecek ingilizcen var, kelime bilgin de var. Öğrenmek istiyorsan bir defter al ve internetin karşısına geç. Bak ben ispanyolcaya bile kendim başlamıştım, yine defter tutarak.Kimse bana ispanyolcanın "what is this" ini öğretmedi. Ama kendi kendime öyle bir öğretmiştim ki artık orta seviye karışıklıktaki cümleleri anlayabiliyordum. Bir şeyi gerçekten isteyen insanın önünde hiçbir şey duramaz. İlla kursa gitmen gerekmez, kendi öğretmenin ol. Bunu yapabilecek niteliklere sahipsin bence...
Merhaba kızlar
çok yorucu bir gün geçiirdim hem eğlenceli hem yorucu.Şuanda ölüyorum ayaklarımın ağrısından ve dehşet bir mide bulantısı var yataktan yazıyorum.Yarın sabah bugünkü menümü yazıcam İnşallah ama şuan müsade istiyorum hepinizden çünkü gerçekten zorlanıyorum yazmakta.Yarın görüşürüz inşallah çocukları okula yollıyınca ilk iş menülerimi paylaşmak olucak.Seviyorum bizi kızlar iyi geceler...
:))) iyiyim tunicim ne olsun. koltuga saplandım butun gun.
ya funda da az dedi bir daha baktım sende az dedin bır daha baktım :) sıkıntıdan cok yemıyım yemeye saldırmıyım derken hakıkaten oyle olmus. sabah kahve keyfım uzun suruyor dıye hemen nesfıt yıyım dedım (mıdem bos kalmasın dıye) ama toplam gunu etkılemıs. iyisimi ben yarın kuru kayısı alayımda sabahları kuru kayısıya doneyım.
pelincim senin icin 10 badem cok değil. ama caktırmadan cogaltma benım gıbı :) ben 2 ile baslamıstım bır baktım 7-8 olmus :)))) ben bellıkı tıkanma donemındeyım o yuzden bu ara listelerimdeki acıkları arıyorum. ve de benım onumde sana gore cok kılo var daha. Ben zaten artık bademi cıkarmam hayatımdan, onceden cerez gozuyle bakıyordum. badem, ceviz, kuru kayısı vazgecilmezlerim oldu :)
tunicim brans ogretmenlıgı (guzellik hizmetleri)
pelin demeden gecemicem... yerim seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....... :)))))
Ben gecen gun konustugumuz konuda hem fıkırım..
Ayda 1 eşle, sevgiliyle, cocuklarla, cıkılan normal gunde olsa (abartısız) bir kacamak normal. Kullanmak ıstenır veya ıstenmez ama menude de parantezle (bu ayki kacamagım) diye yazarsak herkes anlar.
Onun dışında, özel gunler.. Kimse kimseye dogum gununde pasta yeme demez zaten :) yada bir yıl donumunde 1 kadeh ıcme demez vs vs.. Ozel gunlerde de yıne kacırmamak kaydıyla yıne kacamak olabılır. (o gun de kımse kalorı hesabı yapmak ıstemez, gunun ozelliğini hissetmek ister)
diğer zamanlarda kesinlikle 1 seker yada 1 jelıbon bıle olsa bencede kacamak.
bu konuda hakıkaten bır oylama yapalım ve hatta ortak kararımıza gore, takım kurallarımıza buna uygun bır madde koyalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?