Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

uzay yolundan da güzelse hemen deneyecegım adı ne olarak geçiyor du tatlım

Tunaydın Fıstıklar...
Esim az once gitti. Sabah 9:30 da kalktım. Sabah kahvesi ve kahvaltı coktan bıttı ama ancak geldım. Dunle bugunu okudum biraz. :)
----------------------------------------------------------

Fundacım testi yaptım ama mailime sadece bir link gelmis. senin ki gibi detaylı bir anlatım yok

Sitenin son sayfasında az bır acıklama vardı sadece.. O da şöyle;

TİP 1 : Mükemmeliyetçi

İdealist, amaçları olan, standartlara ve kurallara bağlı biriyim. Neyin hatalı olduğunu hemen görürüm ve düzeltirim ya da düzeltilmesini sağlarım.

+Güçlü Yönleri

Kalite Odaklı
Disiplinli
Detaycı
Geliştirici

-Geliştirmesi Gereken Yönleri
Eleştirel
Savunmacı
Esnek Olmayan
Yargılayıcı

Resimde elinde X işareti tutan bir adamcık vardı. Baloncugunda da soyle yazıyordu; Eleştirmiyorum, sadece doğru olanın yapılmasına çalışıyorum.

------------------------------------------------------------------------

Olumlu, olumsuz tum analizi dogru kesinlikle :) ben zaten herkesten once kendimi cok eleştiririm ve en çok kendime acımasız olurum hata kabul etmem. kararında olsa güzel bir huy ama benimki kararında değil o yuzden iyi bir huydan cıkıyor.

Ama cok kısa acıklama yapmıslar. O kadar sorudan sonra iki satır yazmıslar.

Cuma'dan beri kilom aynıydı. Tabi facia bir gun yasadım o gunden bugune (menu acısından) onunda etkısı oldugunu biliyordum, artı vucut alısık olmadıgı seyleri yiyince kac gundur mırastı bana yediklerim, tuvalete cıkamıyordum. ama yıne de 100gr az yada cok cıkmaması ''ne oldu bu tartıya otomatıge bagladı'' dedirtmişti bana

Kaç gundur buraya yazmıyorum unutmusum ama ben içimden hep olumlama yapıyorum. Dun olumlama cok yaptım, tartıyı bozmak icin surekli.. :)
64 kiloyum 64 kiloyum dedim durdum :)
bu sabah tartıldım 65.5 den 64.9 a dusmusum (yine:)))) sokzede olmadan oncekı kılomdu ya :)))) )

mutluyum, herşey çok güzel, 63 kiloyum... :)

Sinemcim o linke tıklayınca açılan sayfada "pdf" linki var. Yani bir sürü farklı formatta indirme linkleri var, biri de pdf... Ben onla açıp ayrıntısını görmüştüm. :)

Daha da düşecek o rakam canım. Olumlamaya devam!

Sinemcim o linke tıklayınca açılan sayfada "pdf" linki var. Yani bir sürü farklı formatta indirme linkleri var, biri de pdf... Ben onla açıp ayrıntısını görmüştüm. :)

:))))))) simdi gordum canım :)))))))) e adamlarda demiş ama dimi eleştrici diyee :))) ay cok guldum...

simdi ayrıntılı halınıde yazarım :))))))

Daha da düşecek o rakam canım. Olumlamaya devam!

:) bundan sonra surekli bir alt kiloyu da eklicem olumlamalara :) dıyetın ılk zamanlarıda cok yapıyordum ve etkısı oluyordu. gece yatarken soylenıyordum. 70 kiloyun diye :)))
--------------------------------------------------------------------
ya bu arada, bu ara duraksamadan dolayı bayag bir sorgular oldum ya kendimi, bir şey daha farkettim. ilk zamanlar yemek yerken çiğnemeye ekstra dikkat ederdim. farkında olmadan o dikkati unutmusum. simdi o alıskanlıga tekrar dikkat edicem.
bu olay cok kotu ya diyet devam ettikçe bazı seyler gevsiyor unutuyor ınsan, ufak ufak seyler birikince buyuyor. aslında duraklamanın sebebi ortada da biz zamanla goremıyoruz sanırım.
ben eski menulerime cok baktım hafta sonu. kesinlikle size de tavsiye ederim.

Tip 1 Mükemmeliyetçi

Genel Tanımlama

etik değerlere önem veren
idealist
düzenli, titiz
detaycı
disiplinli
planlı
eleştirel
kontrollü

Temel motivasyon kaynağınız, doğru olanı yapmak ve kendinizi ve başkalarını devamlı geliştirmek. İşleri doğru şekilde yapmak isteyen mükemmeliyetçi bir yapınız var. İdealleriniz doğrultusunda yaşamayı istiyorsunuz. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu içgüdüsel olarak bilebiliyorsunuz. En kaçındığınız şey, yanlış ya da uygunsuz davrandığınız için eleştirilmek veya suçlanmak.

Enneagram Tipinizin Güçlü Yönleri

Her işin en doğru şekilde yapılmasını istiyorsunuz. Size göre mükemmel olmaya çalışmak, birşeyi düzeltmek için zaman, enerji ve para harcamaktan her zaman için daha iyi.
İyi bir rol modelsiniz. Mükemmeli yakalama isteğiniz, neyin doğru neyin yalnış olduğunu bilmeniz, çevrenizdeki kişileri geliştirme konusundaki hevesiniz sizi iyi bir öğretici yapıyor.
Sorumluluk duygunuz çok gelişmiş. Kendinizi, her şeyi doğru yapmak zorunda hissettiğiniz için, her şey doğru yapılana kadar içiniz rahat etmiyor. Herhangi bir işi, içinize sinen şekilde tamamlayana kadar sebat ediyorsunuz.

Çok detaycısınız. Kalitenin ayrıntılarda gizli olduğuna inanıyorsunuz. Hiç bir detayı atlamamaya özen gösteriyorsunuz.
Planlısınız. Ne zaman ne yapmanız gerektiğini, nasıl yapacağınızı önceden planlıyorsunuz. Yapılacak işleri mutlaka ajandanıza not ediyor, organize bir şekilde çalışıyorsunuz.
Mevcut kurallara uygun şekilde hareket etmeye çalışıyorsunuz. Kurallara, standartlara, yönetmeliklere saygı gösteriyorsunuz. Kuralların herkes için aynı şekilde uygulanması gerektiğine inanıyorsunuz, istisnalara kesinlikle karşı çıkıyorsunuz.

Ahlaki değerlere ve etik kurallara çok önem veriyorsunuz. Yüksek standartlarınız ve idealleriniz var. Hem kendinizi hem de çevrenizdekileri bu idealler doğrultusunda yaşamaya teşvik ediyorsunuz.

Stres Altında Hissettiğinizde;

karamsar
duygusal
kendine acıyan
çabuk öfkelenen

Disiplinli, planlı ve kontrollü biri olmanıza rağmen stres altında hissettiğinizde Tip 4’ün olumsuz yönlerini sergileyebiliyorsunuz: Doğru olanı yapma çabanızı kimsenin anlayamadığını düşünebiliyor ve duygusal davranabiliyorsunuz. Yüksek beklentilerizin karşılanamaması gerginleşmenize ve öfkelenmenize yol açabiliyor.

Kendinizi Güvende Hissettiğinizde;

iyimser
neşeli
eğlenceli
doğal, anlık hareket eden

Disiplinli, planlı ve kontrollü olmanızın yanısıra kendinizi güvende hissettiğinizde Tip 7’nin olumlu yönlerini sergileyebiliyorsunuz: Bardağın dolu tarafını daha rahat görebiliyorsunuz. Daha az eleştirel olabiliyor, kendinizi ve çevrenizdekileri olduğu gibi kabul edebiliyorsunuz.

(bu da cok uzunmus ya)

Benim seni burdan tanıyabildiğim kadarıyla genel olarak uyduğunu düşünüyorum. Ama o mükemmeliyetçilik çok kötü bir şey...

XXXXXXXXXXXL mükemmeliyetçi bir annenin kızı olarak ben de mükemmeliyetçiydim. Yani o kadar kötüydüm ki, bir tablo yaptım diyelim, 2 ayımı harcadım, sonuna da geldim, bitirdim ve çok da güzel olduğunu düşünüyorum. Daha sonra o tabloya az bir şey tiner damladı diyelim. 2 ton fark oluştu. Onu çöpe atar, yenisini yapardım. :S

Neyseki artık aştım; nasıl yaptığım konusunda hiçbir fikrim yok gerçi... 2 senedir normal biri oldum.

Sinemcim bu durum seni çok rahatsız ediyorsa Doğan Cüceloğlu'nun "İçimizdeki Çocuk" kitabını oku... İnsanların biraz miras bıraktığı kötü huyları; neden öyle olduğumuzu ve bunun mantıksal irdelemesini öyle güzel anlatıyor ki... Her konuda yapıyor bunu... Mükemmeliyetçilik, suçluluk duygusu, kendini küçük görme, acıdan zevk alma... Bütün bunların nedenlerini gösteriyor ve yıllardır yaşadığınız takıntıların, ruh hallerinin ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorsunuz. İyice içinize işlediğiniz zaman da kendinizle barışıyorsunuz ve o huylar sizin gücünüze göre ya tamamen, ya da büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

Hepinize tavsiye ederim. Okumayan varsa okusun. Okuyan da bir daha okusun. Ben de ara ara tekrar okuyorum.

Arkadaşlar 1 yaşında ikiz kızlarım var daha öncesinde bu forum sayesinde 10 kg vermiştim ama hamilelik doğum derken aldım yine eski kiloma dönmek istiyorum çocuklarla çok fazla diyet yapamıyorum açıkcası ne bulursam onu yiyorum ama şu an itibari ile bir karar aldımm diyete tekrar başlıycam önceden yürüyüş yapıyordum şimdi böle bişey yapamam ama dikkat ederek zayıflayabilirim yoksa alıp başımı gidicem şu anda 71 kg geliyorum ilk hedefim 63 kg bu arada boyum 1.60 yinede biraz çok ama ilk etap için yeterli beni takıma alırmısınızz...

İkizlerini emziriyor musun canım?

bende çok sverim:))
adrenalinin her türlüsünü çok severim:)
gerçi oğlum doğduktan sonra aman ona bişeymi olacka diye hafif panik atak takıldım ama kısa zamanda sahalara dönerim diye düşünüyorum:))

İkizlerini emziriyor musun canım?

yok canım emzirmedim hiç emmediler 6 aylık doğdular kendileri çok stresli günler atlattım onun için bu zamana kadar bide diyetle kendimi strese sokmak istemedim serbest bıraktımm ama artık yeter...

yok canım emzirmedim hiç emmediler 6 aylık doğdular kendileri çok stresli günler atlattım onun için bu zamana kadar bide diyetle kendimi strese sokmak istemedim serbest bıraktımm ama artık yeter...

Anladım canım. Öyleyse bizim için aramıza katılmanda bir engel yok. :) Ben sana kural listesini yazayım. Onları bir oku. "Bana uyar." dersen, bizle başlarsın. :)

5. TAKIM KURALLARI

1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması lazımdır. Bu kuralın istisnası yoktur.

2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 5 kilo, haftada 3 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.

3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak kuraldır. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmak; v yerine w, g yerine q yazmak; cümleleri anlaşılmayacak şekilde birleştirmek; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmak yasaktır.

4. Kilo çizelgesi eklemek zorunludur. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.

5. Günlük 5 mesaj yazmak zorunludur. Her üye kendi yazdığı mesajların üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…). 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala açıkça uymayan (yani günler boyu 5 mesajı doldurmayan veya saymayan) üye iki kez uyarılır. Aynı durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.

6. Günde 5 mesajı tamamlamak için üst üste mesaj atıp devamını getirmeyenler de iki kez uyarılır, tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Henüz listeye girmemiş, deneme süresinde olan üye adayları için paylaşım daha da önemlidir. Günde 5 mesajın üzerinde paylaşımda bulunmaları gerekir ki niyetinin ciddi olduğu anlaşılsın.

8. Spor yapan yaptığı sporu günlük menüsünün sonuna ekler. Yapmayanlar için bir zorunluluk yoktur.

9. Her gün menü paylaşımı yapılması zorunludur. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Aynı hafta içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye uyarılır. Bu durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.

10. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, önce uyarılır, aynı davranışın 3. tekrarı halinde diskalifiye edilir.

11. 1 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

12. Üç hafta üst üste kilo alan üyenin aldığı toplam kilo 1 kg’nin üzeri ise, 3. haftanın sonunda üyenin yanına “Kendi isteği ile ayrıldı.” notu düşülür.

13. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 13:00’e kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.

14. Kaçamak yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapmak zorundadır. Egzersiz listesinden ne yapacağını kendisi seçer.

EGZERSİZ LİSTESİ…………..……….(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400

Evet analiz bayag bayag dogru. iyisiyle kotusuyle.. O dediğin aşırı mükemmeliyetçilik ne yazık ki var. cok ugrasıyorum onu kırmak icin ama surekli bir kısır dongu yasıyorum.

Kendinize acırsınız demiş mesela, ben de kendime acıma yok keske olsa daha ziyade kendime aşırı kızarım.. mesela bir şeyi iyi yapamadıysam, hemen kendimi cezalandırırım sevdiğim birşeyden soyutlarım kendimi o yapmam gerekenı ıyı yapana kadar sevdiğim şey bana yasaklıdır. bu belli bır sure sonra insanı yoruyor. dediğin kitabı muhakkak okucam Fundacım, Arzunun da alıntı yaptıgı yasemin soysalın kitabı vardı. ikisini de listeme aldım, ilk fırsatta ıkısınıde okucam. Sağol fısıtıgım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…