Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bence asın ,keserseniz kes kes bitmez yorulursunuz benden söylemesi......canım söz bundan sonra cok daha guzel menülerle gelicem....

Kızlar...

Eşli yarışa bugüne kadar tamam diyenler 3 kişi var. Olabilir diyen Pelin var. Şöyle bir tablo çıkıyor ortaya:

Arzu: 63.2 kg / 25 bmi
Hande: 64 kg / 21.3 bmi
Pelin: 60 kg / 24.3 bmi
Raa: 85 kg / 30 bmi

Bu değerleri tickerlarınıza bakarak yazdım, yani şu an farklı olabilirler. Ben bmi'ye göre eşleşmenizden yana olurum. Tabi aynı kilolar kulağa daha güzel geliyor ama 60 kg olan 2 kişinin biri 1.50 biri 1.60 olursa arada çok büyük de fark olur. Karar sizin.

Raa'cım, brave dün hastaydı, o yüzden pek yazamadı. Eşleşmeyi de okuyabildi mi bilmiyorum. Okursa ve kabul ederse bmi olarak birbirinize yakın sayılırsınız.

Brave: 75 kg / 27.5 bmi

----

Şimdilik durum bu. Yeni üyeleri eş isteyenlerin kilosuna uygun alayım diyeceğim ama gelene ilk cevap verebilen olur muyum belli olmaz. İstenen kiloda aday olur mu belli olmaz. Davet etsek kalıcı olur mu belli olmaz. Bu risk zaten herkeste var.

Ne yapılacağına siz karar verin. Aranızda anlaşın.

Vallaa ne yapıyorsak onu yapmak lazım cezasını kesmek lazım...::))))

Kızz dışarda yediğim ızgara kofte, lıght kola bu fazla mı? Arkadaşlarım iskender yedi ben yemedim...

Öğlen : Dışardaydım arkadaşlar iskender yedi ben ızgara kofte, lıght kola

Bak şimdi, noktalama işaretlerinin önemine:

Ben anladım ki...
Dışardaydım arkadaşlar. İskender yedim ben. (Bir de) ızgara köfte, light kola.

Oysa senin dediğin, bayağı bayağı:
Dışardaydım. Arkadaşlar iskender yedi. Ben, ızgara kofte- lıght kola.

Konuyu imlaya kurallarına çekmiyorum, yanlış anlaşılmasın. O kısım zaten kurallardan kalktı, biliyorsunuz.
Sadece iki tane nokta algıyı nasıl değiştiriyor onu diyorum.

Tabi ben öyle anlamak için çok uğraşmışım gibi gözüküyor.

Sonuç olarak yine harika bir menü olmuş Arzucum, dışarda olmana rağmen... :)
Ah, ahh... Aslında ben de iskender vakasında adama "köfteniz var mı" demiştim, adam "bizde sadece iskender var." demişti. Ben de iyi bir seçim yapmak istemiştim aslında... Hiç inandırıcı durmuyor yazınca ama... Adını duyduğunuz bir yerdir de şimdi hatırlayamıyorum...

Neyse... Eski mevzuları açmayayım artık.

haklısın sinemciğim bu ara yogun bir dönemdeyim ve kotü menülerim var düzeelecek cnm.

canım hayatımız yogun telaşımız var dersek diyet hic bir zaman yapamayız. cunku hayatımızın sakın telassız olacagı bır zaman varsa o da yaşlılığımız, özelliklede bugun saglıgımıza dıkkat etmezsek, bayag kıpırdayamayan, sakın bir yaslılığımız olur...

az once eski diyetlerden bahsettik biraz. nasılda sonucsuz oldugu ortada..

ben bundan onceki tum diyetlerimde su bahneleri hep kullandım;

-eve geç geldım vakit yoktu...
-e napiim eşime yaptım bende yedim, kendime ayrı yemek mi yapsaydım birde..
-bu günde böyle olsun canım artık...
-misafire ayıp olmasın dedım...
-cok canım cektı yedım, yarın mutlaka spor yapıcam (ki hiçbir zaman yarın o vakıtte spor yapılmaz aynı seyden canın tekrar ıstemıstır cunku)
-tamam buraya kadar ınıs cıkıslı oldu, bu haftayı diyete hazırlama sayıyorum (1 ay boyle gecer, 1 ay sonunda yerım, yerim, ama tartıdan sonuc beklerim -tartı beni memnun etmez diyet biter)

halbuki bunların hepsinin cozumu varmıs...

-eve madem gec geldım bır salata yapabılırım yada yagsız makarna..
-madem eşimle kendime ayrı yemek yapamıyorum neden bazen sadece onun sevdıgı yemegı yapınca kendıme ayrı yapabılıyorum? demek ki oluyormuş..
-bugun yada yarın, bugun de boyle olsun denilen bir yemek olmaz mecburiyetten değil kendimi kandırarak, yemem gerekenı değil canımın istediğini yememim acık bir söylemidir.
-onumuze saglıklı bır tabak almak mısafıre hıc bırzaman ayıp olmaz
-diyeti, canımın cektikleri yemek icin değil, canımın istediğini yapmak icin yapıyorum.. ( zayıflamak, fit ve saglıklı olmak)
-tartıya baglı bırakılan dıyet, zaten hiç baslamamıstır..

daha bunun gibi bir suru sey sayabılırım... hepimiz sayabılırız.. cunku dıyetı bırakmak ıcın bunlara ıhtıyacımız var..

yani hiç bir şeyi beklemek gerekmiyor. yemek aslında hayatımızda, yaşabılmek için bir ihtiyaç. biz insanlar onu zevk haline getirdik. ama en azından bireyselliğimizde biraz olsun yıkabılırız onu.

ben 10larca dıyetten sonra, tekrar baslamayı dusundugumde 2-3 ay bekledım kafamda hep vardı dıyet, ama psikolojımı hazırladım. bu kadar dıyetten sonra ogrendıgım seylerden bırı de bu oldu. kararsız aniden baslanılan diyet, aniden de bitiyor.

biz burda birbirimize destek amaclı burdayız, ben senın menulerını gorup sessiz kalamam. ama ben yada bız bı yere kadar bıseyler yapabılırız. hersey sen de baslar ve bıter, once kendıne sor, diyete hazırmıyım? hazırsam neden boyle oluyor? hazır değilsem ne yapmalıyım?

koptummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

cnm çok güzel izah etmişin, evet bencede sesiz kalmamalıyız burda olmanın mantığı bu ama ben diyetimin sadece biraz kaçamaklı olduğunu düşünüyorum ,asla biten bir diyet yok illaki inişler çıkışlar olacakdır bu uzun bir süreç önemli olan istikrar kendime hazır olup olmadığımı soracak aşamada olduğumu çok düşünmüyorum,ama daha güzel menüler çıkarmam gerekdiğini düşünmem gerekiyor , çok tesekkürler sinemciğim yanımda olmanız bana güç veriyor...

cnm çok güzel izah etmişin, evet bencede sesiz kalmamalıyız burda olmanın mantığı bu ama ben diyetimin sadece biraz kaçamaklı olduğunu düşünüyorum ,asla biten bir diyet yok illaki inişler çıkışlar olacakdır bu uzun bir süreç önemli olan istikrar kendime hazır olup olmadığımı soracak aşamada olduğumu çok düşünmüyorum,ama daha güzel menüler çıkarmam gerekdiğini düşünmem gerekiyor , çok tesekkürler sinemciğim yanımda olmanız bana güç veriyor...

Vallaa ne yapıyorsak onu yapmak lazım cezasını kesmek lazım...::))))

bence asın ,keserseniz kes kes bitmez yorulursunuz benden söylemesi......canım söz bundan sonra cok daha guzel menülerle gelicem....

Kasım "bir daha olmayacak" demiş. İyi ama Kasım, olan oldu. Şehre kadar gittik, o kadar dikkat çektik. Boşuna çıktı, her kapıda işaret vardı. İşareti sen yapmayacak mıydın Kasım?

Bu kadar kolay yırtmak yooook...
Sağlam bir ceza kesmek lazım bu defa gerçekten. Spor cezası verirsek en az bir 600-700 kalori olur gibime geliyor. Ama bence güzel alternatifler de bulmalıyız. Ben vakti zamanında kardeş takıma yazı yazmayı önermiştim, eski bir kuraldan çakarak... Ama ona yorum yapan olmamıştı, işinize gelmemişti kesin...

Bak Raa'cım. Bence bu kuralı uygulamanın tam sırası... Kimse seni aşağılamıyor, yanlış anlama. Aşağılanmana da çalışmıyor. Ama ben bu cezanın çok etkili olacağını düşünüyorum. Kardeş takıma gidip:

"Dayanamadım, yedim, şu boğazımı bir tutamadım. x yedim doymadım, w yedim doymadım. Ettim ettim de yine kendime ettim.
Bir daha bunu yapmayacağım. Ben zayıflamak için burdayım. Tekrar kendime zarar vermeyeceğim. spor yapacağım."

ya da benzeri bir yaz. Hatta bence "lütfen bu yazdıklarıma yorum yapın" da de. Takım dışında birilerinden de yorum almış olursun. Aynı olayı bir daha tekrarlamamak için tekrar yemezsin.

Tuttum ben bu fikri ya... Çok büyük bir şiddetle karşı çıkan yoksa bu kuralı uygulamaya koyuyorum kızlar. Bizi en iyi bu adam eder. Düşünsenize aynı şeyi 5. kez yapmışız. Kardeş takımın maskarası oluruz artık. Eninde sonunda pes eder ve vazgeçeriz diye düşünüyorum.

aaaaa funda amaaaaaa !!!!! ben bunu yeni duyuyorum bak söz bundan sonra bu cezayı düşünerek çok dikkatli olucam

Sinemcim yine çok güzel yazmışsın. Ama ben en çok "tartıya baglı bırakılan dıyet, zaten hiç baslamamıstır" cümlesini beğendim. Çünkü galiba ben de rejimimi tartıya bağlıyorum, kendime değil.

Bundan sonra kontrol bende; sağlıklı yiyen benim, sporunu yapan benim. Kiloyu veren de benim, tartı değil. Ben ne yaparsam o olacak. Piyango sonucunu bekler gibi tartının göstereceği rakamı beklemeyeceğim artık.

canım benim, ben sana diyetin bitiyor demek istemedim zaten. tehlike çanları calıyor suan bende burdakı payıma dusenı yapıyorum :) diyetin ilk zamanları zor oluyor. ve madem burdayız her zaman tam destek olmalıyız birbirimize..

Evet ya... Yapacağım bunu, bu defa şeytan olacağım.

Kaptanlık inisiyatifimi kullanıyorum.

İtiraz edemezsiniz.

Çünkü buna yapılan itiraz açıkca "Ben kaçamağımı yaparım, başkalarına yazıp da rezil olmak istemiyorum, keyfime göre yemek istiyorum." demektir. Bu kurala yapılan itirazlar iyi niyetli O-LA-MAZ.

Spor cezasından daha etkili olacak bu.

Yeni kuralımız hayırlı olsun kızlar.

Aylık kaçamağınız dışında ya da eşle-dostla dışarda yenen mecburiyetler, özel günler dışında bir tanecik jelibon, bir tanecik cips, bir parçacık bile çikolata yiyen bunu kardeş takıma yazacak ve özellikle yorum istediğini söyleyecek.

Hadi yine iyisiniz, sayemde birkaç yüz gram fazladan vereceksiniz.

Sağol Fundacım.. Birde diyetin icin de spor varsa zaten goruntu ve tartı birebir uymuyor aslında.

Bak aklıma ne geldı gecen sene Pınar Altuğ kışın dıyet yapmayı dusunmus. Ama herkes nasıl once dıyet sonra spor der. O tam tersı dusunmus ''kışın guzel yemekler oluyor once bır spor yapayımda, yaza dogruda dıyet yaparım'' demıs. yaza dogru tv de bunları anlatırken fıstık gıbıydı 5 kılo vermıs ama 8-9 kılo vermıs gıbı gozukuyor. vayy be oldum resmen..

işte bir ara sen resimler eklemiştin ya Yağ ve Kas'ın. onu dusun suan burda spor yapanlarla, spor yapmayanlar arasında 3-5 kıloluk bır goruntu oynayacak hedefe gıderken. o yuzden benim basından berı 56 dememi, ya aslında kaslı 58de 56dan guzelde gozukebilir dusuncesı sarstı.

Fundacım, bu kuralla hakıkaten sayen de bırkac yuz, bırkac yuz bayag bı gıder :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…