- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #67.101
Şimdi ben gidicem kardeş takıma diyce ki heeeey kardeş takım benim dibim kara ama sizinkier benden de kara.
Ya bence bu cezayı kaldıralım,saçma.kendileri herşeyi yiyor,sonra biz yarım simit,yarım tiramisu için gidip onlara yazıyoruz,bi de yorum istiyoruz,tanımadığımız insanlara maskara oluyoruz.hem günde biimiz bu cezayı alıyor ortalama,onlar da sıkılıp ne bu böyle,rahatsız oluyoruz demesinler,izin istedik mi biz bunlardan bunu uygulamak için.
Kıvırmıyorum valla,şimdi gidip yazıcam.13.takımdı dimi söyleyin,birazdan yazıcam
Diycem ki sevgili kardeş takım,ayıptır söylemesi bu hafta bireysel ikinci oldum,takımın da birincisiydim,1,3 kilo verdim ama geçen gün misafirlerime hazırladığım enfes yiyeceklerden (işte burda ballandıra ballandıra anlatmazsam ne olayım,buraya yazmayayım canınız çekmesin)yedim.e yememek enayilik olurdu,herkes telaşla yediğinin tarifini yazmak için kağıt kalem ararken ben siz yiyin ben bakayım diyemedim.ama bizim takımımızın böyle bir kuralı ve de eli maşalı bir kaptanı var :) bunu yapmam gerekiyor,ben pisboğazın tekiyim,olmasam diyet topiğinde ne işim vardı zaten de mi,yedim yedim de kendime ettim,kaç günlük emeğim ziyan oldu diycem okey mi
Funda bencede başka bı çözüm bulalım
Yemişler yemişler oooh pekte lezzetliydi demişler yorumlarda afiyet olsun demişler
Bizde gidip sunu yedik diyoruz
Yok yok cok komik oluyor başka şey bulalım:))
Kardeş takımla ceza hakkında görüşeceğim kızlar. Aklımda bir fikir var. Kabul ederlerse iki takım için de güzel olur.
Funda bencede başka bı çözüm bulalım
Yemişler yemişler oooh pekte lezzetliydi demişler yorumlarda afiyet olsun demişler
Bizde gidip sunu yedik diyoruz
Yok yok cok komik oluyor başka şey bulalım:))
fundacım yeni kara gelinceye kadar bekleyimmm cnmmmmmm
Raacım canım...
Sen kabahat olduğunu bile bile dün devam etmişsin...
Kaçmak yok...
Bence cezayı alalım.
çok acımasızsın fundacığımmmm
tuniciğim ,işin kötüsü o işde komik duruma duşmek,bu gidişde orası zaten kardeş takımdan çıkıp resmen düşmen takım olucak ,şimdiden yorumları düşünüp düşünüp utanıyorum,ya sen gerçek hayatta sözü dinlenen fikirleirne güvenilen biri ol saonrada geç bir çikulata için duymadığın laf kalmasın valla çok sinizr bozucu offfffff offfffffffffffff
evet cezamı çekicem ama sizi hakkaten söz veriyorum artık böyle saçma sapan kaçamaklar yokkk sözzz ,kendime ve size ,ben buraya boşu boşuna mesai harcıyorum eyer kilo vermıyceksem saatlerce burda durmaın hiç bir mantığı yok ayrıcada sizi meşkul etmenin.
ben bu cezayı fazlasıyla hakettimde karşı takım diyecek bunlar ne kocaboğazlıymışşşş,,kızlarrrrr gelinn takımım için ben yazzzzzzzzzzzzzzzzzmayımmmmmmmmmmmm baaakınnnn bize kocaboğaz diyeceklerrrr..offffffffff funda sen kesin yaz diycen ben direk gidiyorummm yazmayaaaaaaaa ...
çok acımasızsın fundacığımmmm
bak gidiyorummmm son yalvarışımmmm karışmam bize kocaboğazlı takım demesinler diye uğraşıyorum ben ,kendim için se inan ne olayımmm..
off tamam tamammm ,inan ben hiç nkaçamak yapmam diye takımın adını bile almadım ,hangi takımdı..
Selam Kızlar,
Kaçamaklar konsunda farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum. Önce sorunu tespit edelim. Sorun herkesin farklı diyet tarzları uygulaması değil mi ? Öyleyse ... Kişiye özel çözüm üreteceğiz. Nasıl mı ? Herkes ne diyet uyguluyorsa yazacak...
Mesela, Berivan Karatay uyguluyordu. Karatay'da ekmek, şeker pasta, börek yasak.
Umutcan 'da diyor ki ben arada bir şey yemessem dünyayla bağlantım kesiliyor diyor. ( -ki kendisi bu haftanın en çok kilo vereni ve alkışlananı ) Demek ki Umutcan boyle zayıflıyor.
Bir başkası işte 6 öğün yicem ben arada bir top dondurma var diyor. Ama diğeri dondurmayı okuyunca benım de canım çekti diyor. İkisi de haklı. İnanır mısınız geçen gün bir mönüde b. kurusu yazmış biri aylardır yemiyordum. Markete gidince ilk onu aldım. Bu kadar iradesizsen burada ne işin var diyen de olabilir.
Şimdi kızlar;
Kadınların ömrünün yarısı bugun ne pişircem diye düşünürken gidermiş... Bu işin bekarı evlisi yok... Geçen gün ben mesela Karatay topiğinde Tarhana çorbası yazdım azcık da ballandırarak anlattım baktım 3-4 arkadasın ertesi günkü mönüsünde var. Birimiz ne yersek diğerimiz en geç 3 gün içinde onu yiyor. Neden ? Göz, yazının fotografını çeker... ve eşleştiği zaman hatırlatma yapar. O yüzden '' Söz uçar yazı kalır ''
Bu yüzden de kaçamakları yazmak sıkıntı oluyor. E diceksiniz bu kadar anlattın çözüm ne ...
Çözüm :
1. Adım : Herkes ne yaptıgını önce bir anlatsın. Karatay mı, dukan mı, diyetisyen diyeti mi yoksa kendi başına porsiyon küçülterek diyet yapıyor bile olabilir. Yazsın...
2. Adım: Herkes ne yapıyorsa en az bir hafta süreyle yapsın. ve tecrübelerini bizimle paylaşsın.Nerelerde zorlandı , nerelerde keyifliydi gibi...
3. Adım: Ortak platformda bulunmak demek karsılıklı saygıda bulunmak demektir. Ben Karatay yapıyorum diye Umutcan Karatay yapmak zorunda değildir. Ya da başkası Dukan yapıyor diye diğeri dukanı kötüleyemez. Şok diyetleri hariç tutuyorum tabii...
Kızlar zaten Sevgili Funda hem cok bilgili hem de çok arastırmacı bir kaptan ve tüm diyet sistemleri hk bilgisi var . Hatta Berivan'a kaşarı sormustu... Bu takımın en büyük güzelliği Funda gibi bir kaptan Buffy gibi bir toparlayıcı Umutcancık gibi dünya şekerinin olması...
4. Adım: Biri bana mönüde sakızlı muhallebi değil de ''bir porsiyon tatlı'' diye yazarsa canım çekmez.
Sonuc olarak burada ne yiyeceğimizi yine biz belirliyoruz.
***pasta,börek,simit, açma ve türevleri için........... sadece unlu yiyecek
***tiramisiu,cheesecake,profiterol, dondurma ve türevleri için... sadece tatlı diyebiliriz.
**** patates , kabak, patlıcan kızartması için de .... sadece kızartma diyebiliriz..
Böylece kimsenin de canı çekmemiş olur. Ha nedir kaçamak yaptıysan da kaçamak diye yazarsın kaçamakta ne yediğin de kimsenın umrunda değildir!! Ama o kaçamağın cezasını çekmen yani bir bedel ödemen herkesi ilgilendirir. Buradaysak sorumluluk alıcaz.
Örnek mönü 1
öğlen : mercimek corbası, pırasa yemeği, salata, 2 dilim unlu yiyecek
ara : tatlı ( kaçamak değil)
akşam : ızgara köfte , salata
ara: tatlı kaçamağı ( cısssssss) <---------------------- (cezalık)
*** Bu mönüde 1. tatlı diyetisyenin listesinde varken 2. tatlı kaçamak olmustur. Herkes cezalık kaçamağını kendi diyetine göre belirler.
Kaçamaklara ne yapılmalı ?
Tabii ki başka takıma yazmak da olabilir ama ... Spor cezası olmazsa olmaz. Kızlar cok basit bir hesap:
Giren kalori =Çıkan kalori bu olursa dengede kalırız. Daha cok kalori çıkarırsak zayıflarız.
Şimdi sen diyet yapmaya ya da sağlıklı yaşamaya karar vermişsin. Atıyorum 4 gün yapmışsın 5. gün de bir unlu yiyeceği ya da tatlıyı ya da kızartmayı kıvırıvermişsin. Eh bedeli ödenecek!!! Zaten gördüğüm kadarıyla bu takımda hiç spor yapımlıyor . En azından cezalarda spor yapılmış olur. Ki tekrar yaparken akla o ceza gelsin.
Kızlar burada Funda'ya özel bir tebrik gönderiyorum. Cidden çok ugrasıyor. düşünsenize hepinizin siniri onda patlıyor. Gazınızı alıyor. Eşinize annenize yapmadıgınız kaprisi kızcağıza yapıyorsunuz. Hangi biriyle uğraşsın:
-kaçamakla dolu mönülerinizle mi
-tembellikten yapamadıgınız sporlarla mı
- zamanında yapmadıgınız bildirimlerle mi
- çemkirmelerinizle mi
- fikir beyanında bulunmadıgınız kurallarla mı boğuşsun
Kızcağız Don Kişot misali yeldeğirmenlerle yani bizle savaşıyor. O da nihayetinde bizim gibi etten kemikten ve duyguları olan bir insan... Lütfen dediklerine uymaya çalışalım o bizi çok seviyor. Birimiz hepimizi için...
Bir de bakıyorum uzun zamandır olumlama yapan yok
**** Kendimi ve herkesi seviyorum. Sıkı sıkı sımsıkıyım :)
Bu da benden takıma hediye gelsin : ) Beybiler seviyorum sizi :)
Kenan Doğulu - Sımsıkı Sıkı Sıkı 1994 - YouTube
*** Heee biri de bana sen de kimsin bizim takımda bile değilsin de bizi eleştiriyorsun derse küserim, masum masum bakar göz pınarlarımı doldurur daha da yazmam peşinen soyliim de...
Selam Kızlar,
Kaçamaklar konsunda farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum. Önce sorunu tespit edelim. Sorun herkesin farklı diyet tarzları uygulaması değil mi ? Öyleyse ... Kişiye özel çözüm üreteceğiz. Nasıl mı ? Herkes ne diyet uyguluyorsa yazacak...
Mesela, Berivan Karatay uyguluyordu. Karatay'da ekmek, şeker pasta, börek yasak.
Umutcan 'da diyor ki ben arada bir şey yemessem dünyayla bağlantım kesiliyor diyor. ( -ki kendisi bu haftanın en çok kilo vereni ve alkışlananı ) Demek ki Umutcan boyle zayıflıyor.
Bir başkası işte 6 öğün yicem ben arada bir top dondurma var diyor. Ama diğeri dondurmayı okuyunca benım de canım çekti diyor. İkisi de haklı. İnanır mısınız geçen gün bir mönüde b. kurusu yazmış biri aylardır yemiyordum. Markete gidince ilk onu aldım. Bu kadar iradesizsen burada ne işin var diyen de olabilir.
Şimdi kızlar;
Kadınların ömrünün yarısı bugun ne pişircem diye düşünürken gidermiş... Bu işin bekarı evlisi yok... Geçen gün ben mesela Karatay topiğinde Tarhana çorbası yazdım azcık da ballandırarak anlattım baktım 3-4 arkadasın ertesi günkü mönüsünde var. Birimiz ne yersek diğerimiz en geç 3 gün içinde onu yiyor. Neden ? Göz, yazının fotografını çeker... ve eşleştiği zaman hatırlatma yapar. O yüzden '' Söz uçar yazı kalır ''
Bu yüzden de kaçamakları yazmak sıkıntı oluyor. E diceksiniz bu kadar anlattın çözüm ne ...
Çözüm :
1. Adım : Herkes ne yaptıgını önce bir anlatsın. Karatay mı, dukan mı, diyetisyen diyeti mi yoksa kendi başına porsiyon küçülterek diyet yapıyor bile olabilir. Yazsın...
2. Adım: Herkes ne yapıyorsa en az bir hafta süreyle yapsın. ve tecrübelerini bizimle paylaşsın.Nerelerde zorlandı , nerelerde keyifliydi gibi...
3. Adım: Ortak platformda bulunmak demek karsılıklı saygıda bulunmak demektir. Ben Karatay yapıyorum diye Umutcan Karatay yapmak zorunda değildir. Ya da başkası Dukan yapıyor diye diğeri dukanı kötüleyemez. Şok diyetleri hariç tutuyorum tabii...
Kızlar zaten Sevgili Funda hem cok bilgili hem de çok arastırmacı bir kaptan ve tüm diyet sistemleri hk bilgisi var . Hatta Berivan'a kaşarı sormustu... Bu takımın en büyük güzelliği Funda gibi bir kaptan Buffy gibi bir toparlayıcı Umutcancık gibi dünya şekerinin olması...
4. Adım: Biri bana mönüde sakızlı muhallebi değil de ''bir porsiyon tatlı'' diye yazarsa canım çekmez.
Sonuc olarak burada ne yiyeceğimizi yine biz belirliyoruz.
***pasta,börek,simit, açma ve türevleri için........... sadece unlu yiyecek
***tiramisiu,cheesecake,profiterol, dondurma ve türevleri için... sadece tatlı diyebiliriz.
**** patates , kabak, patlıcan kızartması için de .... sadece kızartma diyebiliriz..
Böylece kimsenin de canı çekmemiş olur. Ha nedir kaçamak yaptıysan da kaçamak diye yazarsın kaçamakta ne yediğin de kimsenın umrunda değildir!! Ama o kaçamağın cezasını çekmen yani bir bedel ödemen herkesi ilgilendirir. Buradaysak sorumluluk alıcaz.
Örnek mönü 1
öğlen : mercimek corbası, pırasa yemeği, salata, 2 dilim unlu yiyecek
ara : tatlı ( kaçamak değil)
akşam : ızgara köfte , salata
ara: tatlı kaçamağı ( cısssssss) <---------------------- (cezalık)
*** Bu mönüde 1. tatlı diyetisyenin listesinde varken 2. tatlı kaçamak olmustur. Herkes cezalık kaçamağını kendi diyetine göre belirler.
Kaçamaklara ne yapılmalı ?
Tabii ki başka takıma yazmak da olabilir ama ... Spor cezası olmazsa olmaz. Kızlar cok basit bir hesap:
Giren kalori =Çıkan kalori bu olursa dengede kalırız. Daha cok kalori çıkarırsak zayıflarız.
Şimdi sen diyet yapmaya ya da sağlıklı yaşamaya karar vermişsin. Atıyorum 4 gün yapmışsın 5. gün de bir unlu yiyeceği ya da tatlıyı ya da kızartmayı kıvırıvermişsin. Eh bedeli ödenecek!!! Zaten gördüğüm kadarıyla bu takımda hiç spor yapımlıyor . En azından cezalarda spor yapılmış olur. Ki tekrar yaparken akla o ceza gelsin.
Kızlar burada Funda'ya özel bir tebrik gönderiyorum. Cidden çok ugrasıyor. düşünsenize hepinizin siniri onda patlıyor. Gazınızı alıyor. Eşinize annenize yapmadıgınız kaprisi kızcağıza yapıyorsunuz. Hangi biriyle uğraşsın:
-kaçamakla dolu mönülerinizle mi
-tembellikten yapamadıgınız sporlarla mı
- zamanında yapmadıgınız bildirimlerle mi
- çemkirmelerinizle mi
- fikir beyanında bulunmadıgınız kurallarla mı boğuşsun
Kızcağız Don Kişot misali yeldeğirmenlerle yani bizle savaşıyor. O da nihayetinde bizim gibi etten kemikten ve duyguları olan bir insan... Lütfen dediklerine uymaya çalışalım o bizi çok seviyor. Birimiz hepimizi için...
Bir de bakıyorum uzun zamandır olumlama yapan yok
**** Kendimi ve herkesi seviyorum. Sıkı sıkı sımsıkıyım :)
Bu da benden takıma hediye gelsin : ) Beybiler seviyorum sizi :)
Kenan Doğulu - Sımsıkı Sıkı Sıkı 1994 - YouTube
*** Heee biri de bana sen de kimsin bizim takımda bile değilsin de bizi eleştiriyorsun derse küserim, masum masum bakar göz pınarlarımı doldurur daha da yazmam peşinen soyliim de...
cnmm hoş geldinsen siğarayı bırakarak ,kilo vermekden çokdaha zorunu başardın eminim bunu çak daha kolay halledeceksindir,ama yolumuz uzun önemli olan bu yolda hangimiz tokezlersek onun kolundan tutup yolumuza devam etmemiz...
tekrar hoş geldin hayatım...
cnmm hoş geldinsen siğarayı bırakarak ,kilo vermekden çokdaha zorunu başardın eminim bunu çak daha kolay halledeceksindir,ama yolumuz uzun önemli olan bu yolda hangimiz tokezlersek onun kolundan tutup yolumuza devam etmemiz...
tekrar hoş geldin hayatım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?