- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #68.161
ben sutlu ballı anlamam valla haftada 1 cok sacma gelır bana oldum olası. diyetisyenlerin iyi niyetli verdiklerini sanmıyorum. 1 ayda kılo verecegıne 2 ayda kılo versın bana da 2 aygelsın para versın ohhhh..
canım ıstediğin kadar yeee..
-----YARIŞ DEKLARASYONU-----
Kafa Tutan: Sinem
''Vayyy oylemi tamam beee'' diyen: Hande
5.takıma duyurulur..
handecim bence sinemle yarışmaya yürek lazım :)) valla ben tırsıyorum şahsen, bak kıyıda köşede yakaladı hemen tatlıyı :))
Canım bende öyle bir ahkam kesiyorum ki sütlü tatlıyı kimse görmedi diye.Bak Sinem beni de yakaladı yine yok anam kaçış yok bu kızdan:))))
handecim bence sinemle yarışmaya yürek lazım :)) valla ben tırsıyorum şahsen, bak kıyıda köşede yakaladı hemen tatlıyı :))
Kim tutar bizi bu saatten sonra be:)))
Geçen hafta kek di bu hafta sütlü tatlı oldu haftaya da meyve olucak işte yavaş yavaş kuzum:)))
Tamam dır eyvallah Sinemim severim dişli rakipleri ıhahahaha hırrrrr
Hepimiz gördük. :) 5. takımdan kaçış olmaz. Ama ben sütlü diye, bir de yarım dilim diye üstünde durmadım. Öyle menüler okuyoruz ki bazen yarım dilim sütlü tatlı çok masum geldi gözüme...
çıtır olucaz çıtır ama kim once olucak
(takılmak serbest dimi :) )
Günaydın dilsiz takım!
Aranızda konuşma yetisini geri kazananlar varsa belki gelirler de iki muhabbet ederiz. :)
"Uyarı dışında hatırlatma yapmayacağım" demiştim. Ama defterime baktığımda son günlerde işlerin çığrından çıktığını görüyorum. Bir sürü çarpılar var. Çarpı demek, uyulmayan kural demek. Üye sayısı arttıkça kuralları umursamaz olduk sanki... Ama burda iki kişiye uyarı da verdim. Uyarıların lafta kalmadığını, bu uyarıların hesabını tuttuğumu ve çok kaşınanı diskalifiye edeceğimi de söylemek isterim. :)
Ben yazmadıkça galiba takip etmeyi bıraktığım düşünülüyor ama öyle değil. Her şey tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Bu paylaşımsızlık, umursamazlık beni çok rahatsız etmeye de başladı. Sadece beni de değil; bu takıma emek veren ve takıma inanan arkadaşları da...
Öncelikle bir hatırlatma: Daha önceden söylemeniz kaydıyla izinli yazılırsınız. Yani "yarın şehirdışındayım, internete giremeyeceğim." dersiniz; "4 günlüğüne memlekete gidiyorum." dersiniz... İzinli yazıyorum öyle durumlarda ama ÖNCEDEN söylenildiği zaman. 3 gün sonra gelip "çok işim vardı, yazamadım." derseniz bu hiçbir şeyi değiştirmiyor. Aldığınız uyarıyla kalırsınız.
Bu yazdıklarıma alınan çok kişi olacaktır çünkü çoğumuz bunu yapıyoruz. O yüzden şöyle söyleyeyim. Bunları yazarken aklımda belli bir kişi yok. Ama bunu çok kişinin yaptığını biliyorum. Bir kişinin yaptığı bir kuralsızlık bir başkasının da kuralsızlık yapmasını tetikliyor. O yüzden bugünden sonra daha dikkatli olun.
Biraz deşifre yapacağım şimdi; buna da kimse alınmasın.
Öncelikle Tuni'ye de galiba nazar değdirdik. :) Son zamanlarda paylaşım yapamadı; iki günü zaten izinli geçirdi... Son iki günde de ne mesaj ne menü yazmadı. Tunicim bu 7 günde yazılmayan bir şey daha olursa uyarı vermek zorundayım. Senin dikkat edeceğini biliyorum gerçi ama hatırlatmak ve seni durumdan haberdar etmek istedim.
En yeni üyelerimiz olan İrem, Şeyda ve Reyna pek dikkatli değiller. Bunları genel tablonuza bakarak yazıyorum kızlar. Son birkaç güne özel falan değil. Geçerli sebeplerin olduğu günler tabiki de var, o yüzden genele bakarak söylüyorum. Reyna'nın ben sormadan durumunu belirtmesini tercih ederdim. Ama internet bağlantısı bulamadı diyelim şimdilik; zaten onu bugüne kadar izinli yazmıştım yine de...
Bakın üyelerimizin yarısının bilmediği bir şey anlatayım. Ramazan bayramı civarında bu takımda aşağı yukarı 5 kişiydik. Ama bir günde 3 sayfa mesaj yazardık. Şimdi 11 kişiyiz ama dün 1 sayfayı bile dolduramadık. Hafta içi normal günlerde 2 sayfa anca doluyor.
5 kişi = günde 3 sayfa
11 kişi = günde 2 sayfa
Nasıl oluyor bu şimdi?
Yeni üyeler gelip, "5 mesajı yazayım da gideyim" tavrıyla hareket ettikleri zaman herkesin hevesi kaçıyor. "X kişi gelip peşpeşe 5 mesaj yazıp gidiyor; ben bütün gün burdayım." deyip haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar üyelerimiz. Bence gayet de haklılar. Ben de hep düşünüyorum "Bu 5 mesajı yazıp gidenler uyanık da biz enayi miyiz?" diye...
5 mesaj kuralını koyduğumuz zaman üyelerimizin çoğu "5 mesaj çok az değil mi, ben günde en az X kere mesaj yazıyorum." dedi. Ben de onlara şuna benzer bir şey dedim: "Burda hepimiz zaten mesaj yazıyoruz. 5 mesaj yeni gelenlerin adaptasyonunu sağlar, sonra onlar da çok yazmaya başlarlar."
Ama şimdi bu kuralın iyi niyetimizi suistimal eder gibi kullanıldığını düşünüyorum. İlk günlerde ılımlı yaklaşıyorum "ilerde açılır" diye... Ama aradan haftalar geçiyor ve o kişi hala gelip 5 mesaj yazıp gidiyorsa bu hoş olmuyor. Zaten 5 mesajla kimse kimseyle kaynaşamıyor da...
Ben buraya ilk geldiğim gün bile belki 20 mesaj yazmıştım. Ramazan tatilinde bir ara pek kimse yoktu ama yine de az paylaşımdan takımımız kapanmasın diye kendi kendime bir şeyler yazardım. Ve bazı arkadaşlar 2 hafta bekleme süresinden yakınıyor. Ben takıma geldikten yaklaşık 4 hafta sonra yarışma listesine girdim. Ama hiçbir zaman "dur bakalım ya, kendimi çok kasmayayım, nasılsa daha deneme süresindeyim, çok mesaj falan da yazmayayım, önce bir listeye gireyim de..." demedim.
Takım kurallarına bir madde var, orda "üye adaylarında deneme süresinde günde 5 mesajın üzerinde paylaşım bekliyoruz, çünkü niyetinin ciddi olduğunu görmek istiyoruz." diyor. Günde 5 mesaj yazıp gidenleri bile listeye alıp üye yaptım. "O kadar bekledi, şimdi üzülmesin." dedim. Ama gördüm ki bir şey fark etmedi.
Yani ne yapacağız, nasıl yapacağız bilmiyorum ama bu böyle gitmemeli diyorum. Bundan sonra da 5 mesaj yazıp tüyen adayları üye yapmayı da düşünmüyorum. 1-2 kere hatırlatmasını yaparım; aynı şekilde devam ederse gider katılmak isteyenler başlığına yine yazar; başka bir takımdan davet bekler. Deneme süresindeyken uyarı alan adayların deneme süresini uzatmayı da düşünüyorum. Ama 5. takımın iyi niyetinin suistimal edilmesini artık istemiyorum. Buraya gerçekten bağlı olan tüm üyelerimiz adına ayrı ayrı üzülüyorum.
Belki bu yazdıklarım yeterli olur da bu anlattığım sorunlar düzelir. Hiçkimseyi takımdan atmak gibi bir planım ya da isteğim zaten yok. Ve tekrar hatırlatmak istiyorum, yazdıklarım özellikle birilerini hedef almıyor. Ama eğer bu yazdıklarıma alınıyorsanız; demekki yakındığım durumları siz de yapıyorsunuz ve farkındasınız demektir. O yüzden bu yazıyı okuyup da "Acaba beni mi kastediyor?" diyen arkadaşlar lütfen bu yazdıklarım konusunda biraz daha özenli davransın.
Eğer "Geçmişte düzensiz yazdığım oldu ama artık düzenli yazıyorum. Üstelik takımımla konuşmak için yazıyorum, 5 mesajı doldurmak için değil."diyorsanız ve bunu da samimi diyorsanız; bir problem yok demektir.
fundacım geçmiş sayfalarda okudum, fantastik, bilim-kurgu kitap önerilerine açığım demişsin..okudun mu bilmiyorum ama ADAM FAWER'in kitapları harika..ben "olasılıksız" ve "empati" adlı kitaplarını okudum, tek kelime ile mükemmeldi..hem bilim-kurgu hem edebi hem de fizik konularını işleyen mükemmel bir yazar..tavsiye ederim kesinlikle..
bir de DAN BROWN'un meşhur üçlemesi, "da vinci şifresi", "melekler ve şeytanlar", "kayıp sembol" tavsiye ederim..dediğim gibi belki okumuşsundur ama yine de söylemek istedim..
keyfin yok gbi canım ben mi yanlış anladım acaba
ben sutlu ballı anlamam valla haftada 1 cok sacma gelır bana oldum olası. diyetisyenlerin iyi niyetli verdiklerini sanmıyorum. 1 ayda kılo verecegıne 2 ayda kılo versın bana da 2 aygelsın para versın ohhhh..
canım ıstediğin kadar yeee..
-----YARIŞ DEKLARASYONU-----
Kafa Tutan: Sinem
''Vayyy oylemi tamam beee'' diyen: Hande
5.takıma duyurulur..
Aynen canım ya dizleri olucak dı o ://
Yapıcak inşallah öyle ümid ediyorum.Beni bu konuda en çok sen teşvik ettin Fundam spor konusun da yani.Her menünün altına yaptığın sporları yazınca günlük etkileniyodum bende.''Kız ne güzel azimle spor yapıyo ben hiç '' diye.Valla iyiki varsınız hepiniz tek tek:)))
fundacım geçmiş sayfalarda okudum, fantastik, bilim-kurgu kitap önerilerine açığım demişsin..okudun mu bilmiyorum ama ADAM FAWER'in kitapları harika..ben "olasılıksız" ve "empati" adlı kitaplarını okudum, tek kelime ile mükemmeldi..hem bilim-kurgu hem edebi hem de fizik konularını işleyen mükemmel bir yazar..tavsiye ederim kesinlikle..
bir de DAN BROWN'un meşhur üçlemesi, "da vinci şifresi", "melekler ve şeytanlar", "kayıp sembol" tavsiye ederim..dediğim gibi belki okumuşsundur ama yine de söylemek istedim..
hadi bakalım sinemle hande yarışıp durun..herkesin rakibi varmıkine
Kesinlikle arkadaşım takılabilirsin acaip keyif alıyorum:))
Sen titre dur bakalım ben senden önce çıtır olayım da,sende sonra yattığın yerde titrediğin günlere yan :)))
Fundacim öncelikle cok iyi bir takipçi ve gözlemcisin cok guzel, net bir sekilde yazmissin. Evet bu aralar takım da kopukluk var. Buna bende dahil ediyorum kendim çünkü okullar açılmadan önce girmiştim takıma gayet iyi gidiyordum. Ama okullar açılınca isler öyle gitmedi gıtmıyor da bazen gece girip 5 mesajı son yarım saate sığdırdığım zamanlar oluyor. Yetişemiyorum artık eskisi gibi bilmiyorum diger arkadaslar nasıl yetişiyor. Sabah kalk kahvalti, Cocukları hazirla, okula götür, gel ev isleri, yemek, sonra bir bakmissin okul saati gelmis, git al yorgun bir sekilde eve gel aksam ymegi telasi, yemekten sonra odev yani anlayacagin arkadasim sadece artik sizinde gordugunuz gib gece girebiliyorum onu da yorgunlukta uykum geliyor. Bende isterim burda sayfalarca yazi yazmak ama maalesef bazi hayat sartlari buna el vermiyor. Arkadaslar yetişiyor ne guzel ben yapamıyorum arkadasım. Ben kendi adıma sunu soyliyim burda sizlerle birlikte olmaktan cok mutluyum, sizleri sanal ortamda da olsa tanıdığım icin şanslıyı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?