Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ben kasların gelişmesi için dinlenme günleri olmalı diye biliyorum... Yoksa kas erimesi oluyormuş.

Bedenin hafızası varmış, biliyor muydunuz? Yani şöyleki; çıtığı maksimum kiloyu unutmazmış. Ve o maksimum kilodan sonra zayıfladığında hep kaybolan her şeyi yerine koyma ihtiyacı hissedermiş. O yüzden de hep kilo almaya çalışırmış.

Yani uzun lafın kısası işi garantiye almak için siz deyin 10, ben deyim 15 sene var. Beden sürekli zorlayacak; "gücümü kaybettim, küçüldüm, eski halime kavuşmalıyım." diyip duracak. Onu yeni haline alıştırmak çok uzun zaman sürecek. Ona göre yani... :)

ya mekik çekenlere bişey sorucam. ilk gunler karnınız cok agrıdımı ya karnımdakı etler nasıl agrıyor. ne zaman gecıcek bu :2:

Sinemcim birkaç sene öncesine kadar ne zaman hamken birden mekiğe başlasam benim de ağrım olurdu. 3-4 gün sürerdi herhalde. Ama üstüne mekik çekmeye devam edersen 10 gün bile sürebilir. O ağrılar ne kadar doğru tartışılır tabi... Bende olmuyor artık; dün 100 tane mekik çektim, aylardır çekmemiştim. Ama sanırım karın kaslarım oturmuş. Gerçi sürekli bel hareketleri yapıp duruyorum, bunun da büyük etkisi vardır.

Sana tavsiyem çok acılı ağrılarsa bir süre mekik çekme, sonra da yavaş yavaş başla. Ya da en iyisi bütün dediklerimi unut, git bir spor hocasına sor. Burdan bilmediğim konularda yanlış yönlendirmeyeyim kimseyi...

ya ben 8 dakıka olanı denedım de daha mekıkte yanıyorum o cok yorucu geldı. mekıkle su agrılar gecse ona baslıcam. birde sırtımda cok agrıdı

o hafızayı acılen unutsun bı zahmet benden bagımsız kafasına gore takılmasın

ya hayatımda ılk defa mekık cekmeye basladım. vucut bu nasıl bırsey boyle dedı heralde. cok agrım oldu bide dediğim gıbı sırtım yaparken dehşet agrıyor, sonra agrımıyor ama yaparken yıkılıyor resmen. 50 ile basladım ben bugun sanırım 3.gunu. olmazsa bır kac gun 20-30 yapıyım. ama sırtımın bu agrısı devam ederse temellı bırakmak durumunda kalırım. cunku belim cok saglam değil. senelerce makyaj yaparken iki buklum oluyordum onlardan kotu bır mıras kaldı

Pelincim... Suçunu kabul ettin diye affedilmek var mı bizim kitabımızda sence? Bir de yardımcı olacaksın... Profilinde önlisans mezunu yazıyor. Hayatında hiç hesap yapmadın mı demek bu acaba? Üstelik hiçbirimiz kağıt üzerinde yapmıyoruz hesabı, hesap makinesinde yapıyoruz. Herhalde bu takımda herkes kullanmıştır hesap makinesi...

---------------------------------

Şimdiden sonra yazacaklarım hepinize hitaben:

Tuni ve Şeyda dışındaki herkes gerçekten de "tüydü". Çünkü ben ne zaman ki "Hesaplarda bir hata var mı, siz de bir kontrol edin." yazdım; 6 kişi olan üye sayısı düştü 2'ye... O da zaten ben ve Sinemdi...

Kimseyi zorlayarak bir şey yaptırmak istemedim bugüne kadar. Ama açıkcası bugün yardımcı olmak isteyenler daha fazla olur diye düşünüyordum. Ama kimileri "sefasını süreyim, cefası uzak olsun." diyor galiba...

Bugün eğer Sinem olmasaydı liste belki de hala yayınlanmamış olurdu. Sayfaya da herhalde kimse bir şey yazmamış olurdu, gelip de yakalanmamak için...

Bu iş böyle gitmeye devam ederse her hafta takımdan birini listeleri hazırlamakta yardımcı seçeceğim... Yardımcı derken de ilk hesapları o yapıp yayınlayacak... Ben sadece kontrol edeceğim.

Tuni izinde... Bir gün ben olmasam ne yapacaksınız? Verilen kiloları yazıp, birbirinize mi bakacaksınız biri yayınlasın diye... Bu hafta 7. takımda bu durumun aynısı oldu... 6. takım da kaptanı olmadığı günlerde liste hazırlamadı...

Benim IQ 200, sizinki de 90 falan değil... Aşağı yukarı hepimizin anlama kapasitesi aynı...

Bugün tüyen herkese teessüf ederim gerçekten... Günlerdir konuşuyoruz, "bu cuma işimiz daha zor olacak" diyoruz.

Ben eğer bu takımda zorla yaptırımlar uygulamaya başlarsam takımın yarısı kaçar. Kalan yarısının da yarısı beni egoist bir öcü olarak görmeye başlar.

Bugüne kadar zaten sizden hiçbir şey istemedim. Bir tek Pelincimden düzenli olarak yapmasını istediğim bir şey var. Onun dışında kimsenin bir görevi yok. Ama size bu kadar kolaylık sağlayan biri "zor durumda kalacağım, sizden yardım isteyebilirim." dediği anda kimse kalmıyor.

Başka takımlarda işler nasıl yürüyor, ya da bir zamanlar nasıl yürürdü size anlatayım... (ki Tuni, Sinem ve Berivan bu anlatacağım zamanları yaşadılar) Kaptan her hafta birini seçer ve o kişi o haftanın mesaj ve menü takibini yapmaktan sorumlu olur. Üstelik benim yaptırdığım gibi günlük 5 mesajın takibini yapmaz seçilen kişi; herkesin haftalık tüm mesajlarını sayar.

Herkesin birbirinin menüsüne yorum yapma zorunluluğu vardır.

Böyle mi olalım istiyorsunuz gerçekten?

Yarışmadan haberdar olmamaya devam ederseniz ve haftaya cuma günü hesaplarda katılımcı olmazsanız bu dediklerimi yapacağım sanırım. Başka türlü kimse işleyişe katkı sağlamayacak yoksa...

herkese iyi akşamlar galiba artık bende sizinleyim :)

merhaba,hoşgeldin arkadaşım.biz burda birbirimize genelde isimlerimizle hitap ediyoruz,mahsuru yoksa ismini yazar mısın.umarım takımımızın kuralları seni korkutup kaçırmaz:)
gerçi şu anda bazılarına zorlayıcı gelen sadece günde 5mesaj yazma ve bunları numaralandırma zorunluluğu var.kaptanımız funda senin için kuralları alıntılayacaktır.ismim pelin,tekrar hoşgeldin

menum

sabah
1 kuru kayısı+su+nescafe

kahvaltı
1 dilim kepekli ekmek
1kk peynır
1 haslanmıs yumurta
1 çay kaşıgı bal
1 çay kasıgı kahvaltı sosu

ara
7 badem+1 kuru ıncır+ 1 kuru kayısı+1 çay bardağı süt

ogle
2 yemek kaşığı pilav
1 bardak ayran

ara
yarım elma
1 bardak sut

aksam
1 kucuk urfamıdır nedir bu hazırlar var ya ondan (150kaloriymis)
2 yemek kasıgı pilav
bir kucuk kase coban salata

Canım madem öyle problemlerin oldu yapma bence mekik. Yani bir spor hocasına danışmadan yapma. Kalıcı sakatlık falan olur sonra, aman Sinemcim...

Funda takımların üye sayısıyla ilgili oylama yapılıyor canım.nasıl olacak,önce kendi aramızda mı oylayacağız

Pelincim Püsküüt "maddeyi düzenleyip, karar defterini güncelleyeceğim." demiş. Oylama yok.
Ben bugün cuma, zten yoğun olacak diye üye sayısı ile ilgili bir şey yazmayayım demiştim. Ama genelde hiçbir şeye cevap gelmezken üye sayısına bayağı cevap veren olmuş... Madde yayınlanınca göreceği ne olduğunu artık...

gerçekten sizinle olmak istiyorum kabul ederseniz aranıza tabii adım ayşegül öğretmenim bir kızım var onunla zor oluyor şu an bunları yazmak ama olsun.
kuralları uygulamaktan ziyade bilmemek beni endişelendiriyor.bu konuda gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.

Bak fundacım,ben önlisans mezunuyum amaselçuk üniversitesi silifke taşucu myo da yerel idare okudum,sözel bölümdü,muhasebe dersiyle bile aylarca cebelleştim,evet elbette hesap makinesi kullanmayı beceririm ama önce birinin bana neyi nasıl yapacağımı anlatması gerekirdi,bütün iyi niyetimle dürüstlüğümle yazdım beceremiyorum,bunun zeka seviyesinin geriliği yüksekliğiyle alakası yok,belki matematiğe basmıyordur kafam,başka şeylerde çok iyiyimdir,belki gerçekten aptal bir insanımdır,hiçbirini beceremem ama geldiğimden beri söylüyorum yapamıyorum beceremiyorum.gerçekten birgün bu hesaplamaları benim yapmam gerekirse ben çeker giderim,ayrılırım,o kadar,yapamam yani

AAAA, aşk olsun; hemen "çeker giderim." e geldi olay.

Pelincim ben yazacağımı yazdım canım. Orda ne diyor "siz kaçmaya devam ederseniz zorla yaptırırım heee... Ama olaylara dahil olursanız her şey aynı kalır."

Ben bu takımda kimlerin hangi konuları karmaşık gördüğünü aşağı yukarı biliyorum. İstediğim tek şey; bir gün ben, Sinem veya Tuni'nin olmayacağı tutarsa listemizin yayınlanması; kendi haline bırakılması değil...

Benim de matematiğim bir felaket; çünkü hiç kafa yorma zahmetine girmedim. :) Zaten kimseye aptal da demedim canım. O yazının büyük bölümünü de herkese yazdım. Sen yaptığın görevle bana yardımcı oluyorsun zaten. Ama gözüm arkada kalmasın; takımdaki herkes ayaklarının üzerinde durabilsin istiyorum... :/

Ayşegülcüm endişelenmene gerek yok. :) Her takımın kuralları farklıdır. Ben sana bizim kurallarımızı yazıyorum şimdi. Sen onları bir oku; eğer "bana uyar" dersen aramıza katılırsın canım. Anlamadığın bir şey olursa da sor.

Bu arada senin mesajın bana gelmedi, gelmeyecek de sanırım. Önemli bir şeyse tekrar at canım. :)

------------------

5. TAKIM KURALLARI

1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması lazımdır. Bu kuralın istisnası yoktur.

2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 5 kilo, haftada 3 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.

3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak kuraldır. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmak; v yerine w, g yerine q yazmak; cümleleri anlaşılmayacak şekilde birleştirmek; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmak yasaktır.

4. Kilo çizelgesi eklemek zorunludur. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.

5. Günlük 5 mesaj yazmak zorunludur. Her üye kendi yazdığı mesajların üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…). 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala açıkça uymayan (yani günler boyu 5 mesajı doldurmayan veya saymayan) üye iki kez uyarılır. Aynı durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.

6. Günde 5 mesajı tamamlamak için üst üste mesaj atıp devamını getirmeyenler de iki kez uyarılır, tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Henüz listeye girmemiş, deneme süresinde olan üye adayları için paylaşım daha da önemlidir. Günde 5 mesajın üzerinde paylaşımda bulunmaları gerekir ki niyetinin ciddi olduğu anlaşılsın.

8. Spor yapan yaptığı sporu günlük menüsünün sonuna ekler. Yapmayanlar için bir zorunluluk yoktur.

9. Her gün menü paylaşımı yapılması zorunludur. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Aynı hafta içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye uyarılır. Bu durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.

10. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, önce uyarılır, aynı davranışın 3. tekrarı halinde diskalifiye edilir.

11. 1 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

12. Üç hafta üst üste kilo alan üyenin aldığı toplam kilo 1 kg’nin üzeri ise, 3. haftanın sonunda üyenin yanına “Kendi isteği ile ayrıldı.” notu düşülür.

13. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 13:00’e kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.

Çeker giderim o kadar derken bu bir rest çekme değil,yanlış anlaşılmasın,o kadar ki beceremem demek istedim.peki o zaman öğrenmeye çalışacağım ok mi,haftaya takımın hesaplarını ben kontrol edeyim ama cumadan önce sorucam açıklarsın tamam mı neyi nasıl yapacağımı

galiba gergin bir zamana denk geldim.

Yok canım, bir gerginlik yok. Yazdığım mesaj biraz sert gibi oldu ama herkes benim nasıl biri olduğumu ve mesajı ne niyetle yazdığımı bilir. Kimsenin gerileceğini sanmam. :)

Ama hep böyle oluyor...

Bir şeyden sitem ediyorum hep ters taraftan birileri üzerine alınıyor.

Pelincim sen yine işin bir ucundan tutuyorsun canım. Ama hiçbir şeye bulaşmayanlar var...

Öyle ya da böyle en iyisi ben gözüme kestirdiğim birilerine bu hesap işlerini yaptırayım; yoksa başka çaresi yok. Bir gün 6. takım gibi ortada kalıveririz sonra...

Şöyle bir listeye ve sizin durumlarınıza bakayım; haftaya bana kimin yardımcı olacağına karar veririm. Onu da yazarım size...

Funda cepten girdiğim için başka konudan alıntı yapamıyorum bak paylaşım alanındaki püsküütün son mesajını oku,oylamaya sunuyorum yazmış

Haklısın sevgili yardımcım... Bugünün stresiyle kör olmuşum ben...

Ama şöyle demiş:

"Sonuç olarak yukarıdaki incelemelerim sonrasında, karar defterimizdeki maddeyi düzenliyorum ve düzenlenmiş halini oya sunuyorum. Bilginize."

Yani henüz oylamaya çıkmış bir madde yok. Püsküüt maddeyi yayınladığı zaman fikrimizi yazarız.

İsteyen herkes fikrini belirtsin arkadaşlar. "Ne hakkında?" derseniz de; paylaşım alanına bugün yazılanları okuyun.

kızar hemen menumu yazıp cıkıcam abımerdeyım yatıya kavyede bazı tusar bzuk yazamıyrum anarsınız ınsaah

sabah : 1 dım ekmek, dmates, saataık, 3 yesı zeytın

gen : 1 pgaca, patates saatası

aksam : 1 kepce crba, baık, saata

ara : 3 parca kavun yıyecegım

ayy ck kmık yazdım artık guersınız bana hadı sıze ıyı geceer

Ay Arzucum çok komik oldu gerçekten. Ama güzel oldu. :)

Bu arada o öğlenki poğaça+ patates karbonhidrat bombasını abinlerde olduğuna yoruyorum canım...

İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…