Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Raacım dediğim gibi, dünkü halimi boşverin... O stresin üstüne Pelin'le olan tatsız konuşmalarda eklenince biraz garipleştim. Bugün de dışardayım, şu an zor yazıyorum.
Görev paylaşımı yapacak bir şey yok, yani bir gerek yok. Sadece birkaç kişiye hesaplamaları öğreteceğim. Sen de bunlardan birisin.

Konuşuruz bunları daha sonra. Hiç gerilecek bir şey yok. Ayarlayacağız, boş verin.

Tunicim bize hep yardımcı olduğunu biliyorum canım. Sen iyileş de gel, o yeter... :)

bensenin bu uzlaşmacı tarafını cok beğeniyorum fundacığım ,gunun mutlu geçsin....

cnm hoş geldin.urda ortak lisde yok ama takip edildiğin düşüncesi seni hep diyet modunda tutuyor ve son derece etkili ,umarım bendeki etkiyi sendede sağlar...

kızlar geçmişi okudum. çok yorum yapıp tekrar canlandırmaya gerek olmadıgını dusunuyorum. ama gormezden gelıp de laylalom da olamayacagım ıcın. kısaca yazıcam. (bendeki çeneye gore kısa )
fundayı haklı buluyorum, şöyleki ben dunku mesajlarımdan bırınde de yazdım, daha once el vermedıgıme utandım ve o lafım gecerlı. her nekadar basıtte gorunse iş basıt değil ve o sorumluluk olayı varya işte o insana iş kolay da olsa zorda olsa daha da zorluyor. insan o kadar hesap yaparken sadece 2. yada 3. bir taze göz istiyor. aslında istenilen buyuk birşey değil.

fundanın köpürmesine gelinece simdiye kadar, o kadar cok sustu kı hep bızden bır hareket bekledı. olmadı yıne ses cıkarmadı, ama gectıgımız hafta hemen hemen her gun, bu cumanın zor oldugunu her yardıma acık oldugunu ve ıstedıgını belırttı. İlk yarış sonucları duzenlemesiydi ve bu defa 5. takım sorumlulugu değil tum yarısmanın sorumlulugu oluyor bır kişide.

yani işin ozu bu kadar kopurmesi normal stresli bir gun yaşadı.

gunduz ne yalan soylıyım bende sıtemlendım içimden, cunku bız takımız ya.. hatta fundaya ozelden mesaj atayım her hafta bır kısı gorevlı olsun, boylelıkle herkesın 1 kere elınden gecer dıye dusundum. ama o kadar strese sımdı soylemıyım. daha sonra bır sekılde bır yol buluruz hepberaber dedım. fundanın yazılarını gorunce guldum o yuzden :) aynı seyı dusunmusuz.
ya işin matematiksel boyutuna gelince (Pelin direk ustune alırsan yolarım valla herkes matematıge zor yapamıyorum dıyor o yuzden herkese yazıyorum)
inanın bende matematikte kotu değil iğrencim. hayatımın hıc bır donemınde matematık dersinden gecemedim. cunku nefret derecesındeyım. :))
ama hayatta ne yazık ki burun buruna gelmek durumunda kalıyor ınsan :))) hem bu hesaplarla matematıgımızıde gelıstırırız dıyetle beraber :))))) zayıflamak ne kadar faydalı yahu

neyse işin ozu ben dunku mesajlara uzulmekten ziyade sevındım, cunku pelinle fundanın arasında sonradan cok seker diyologlar olmus. ben onları gordum oburlerını gormedım. :)
yerim sizi kızlar diyorum ve nokta diyorum

(allahtan kısa yazdım, normal açıklasaydım roman cıkıcaktı :)))) )

normalde hafta sonu calışmıyorduk ama malasef 5 den önce çıkamıyorum sizinle olmak bana çok ıyı gelıyor canımmmmmmm

bana da aynen canım :)

ya bugun hava cok guzel aslında tam dısarı cıkmalık burda. ama sabah hapşii diye uyandım :) gozum yemıyor sokaga cıkmayı. laptopumu aldım balkona cıktım en azından.

Uzman Diyetisyen Gökmen Gök’e sorduk. Sadece bu diyet kurallarına uyarak ayda 4 kg vererek form tutun.

İnsülin direncini azaltın…

Kilo vermeye başlamak için öncelikle yeni oluşumları engellenmesi gereklidir. Yeni yağ oluşumunu tetikleyen unsurların başında insülin direnci gelir. Yirmi bin kişiye yakın yaptığımız besin intolerans testlerinde insülin direncini oluşturan besinlerin başında Maya ve soya gelmektedir. Mayalı ve soyalı besinler vücutta şekerin kullanılmasını engelleyerek şekerin yağa dönüşmesine neden olurlar. Mayalı besinlerden uzak durmak için en başta turşu, sirke, şalgam suyu, kefir, bira ve şaraptan uzak durmaları gerekir. Günlük hayatta Mayayı en çok ekmekte, peynirden ve yoğurttan alırız. Ekmeğinizi kepekli yufka ekmeğine ya da kepekli tortilla ekmeğini, yoğurtta prebiyotik yoğurtları, peynirde ise lor peyniri tercih etmeliyiz. Soyalı ürünler günlük tükettiğimiz o kadar çok besinin içerisinde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Soya tüketimini azaltmak için tükettiğimiz hazır besinlerin etiketlerini okuyarak soyalı ürünleri tüketmemeye çalışın. Tatlı tüketimini azaltmaya çalışın. Bir öğünde tatlı tüketmek istiyorsanız o öğünde mayalı ve soyalı ürünleri tüketmemeye çalışın. Mayalı ve soyalı ürünler şekerin yakılması yerine depolanmasını kolaylaştırırlar.

Vücudunuzdaki suyu yenileyin…

Vücudumuzdaki depoladığımız suyun bir kısmını kaybettirip yerine yenisini ekleyin. Basit bir detoks ile hemen enerji kaybetmeyi sağlarken hem de sağlıklı su oranında artış sağlamış olursunuz. Rondodan geçireceğiniz bir demet maydanoz sıvı hale getirdikten sonra üzerine 2 tane limon sıkıp sabah aç karına tüketin. Gün içerisinde 2 litre soğuk su içerek kaybettiğiniz suyu yenileyin.

Yumurtasız kahvaltısız kahvaltı yapmayın…

Boşalan enerji depolarınızı doldurarak güne başlayın. 1 tortilla ekmeği içerisine peynir, maydanoz, roka, domates, yumurta ile dürüm yapıp yiyin. Kahvaltıda yiyeceğiniz bir tane yumurta sizi öğlen yemeğine kadar tok tutacaktır.

Öğlen Yemeğinde mutlaka öncesinde çorba tüketin…

Öğlen ile akşam öğünü arasındaki uzun zamanda sizi tok tutması için mutlaka yemeğe başlamadan önce çorba tüketin. Yemek öncesi tüketilen çorba hızlı tokluk hissi oluşturarak yemeklere saldırma hissini azaltarak az yemek yemeği sağlar.

Akşam mutlaka protein tüketin…

Akşam öğününüzde mutlaka en az 100 gram kırmızı yada beyaz et tüketin. Yeterli miktarda protein aldığınızda akşam yemeğinden birkaç saat sonra acıkma hissini engelleyerek atıştırmalık bir şeyler yemenizi engeller.

İkindi öğününde domates kurusu…

Ara öğünlerde tüketmek için sıcak su içerisinde ıslatacağınız domates kurusu içerisindeki lif oranı ile acıkmanızı engeller. Üzerine gezdireceğiniz çok az zeytinyağı ile kabızlığı engelleyerek tuvalete çıkmanızı kolaylaştırır.

Her öğün mutlaka salata tüketin…

Acıktığınızda kendinize kocaman bir yeşil salata hazırlayın. Yağlı olmayan salata yemek öncesinde tükettiğinizde doygunluk hissi yaratmayacağı için yağsız tükettiğiniz salatalarınızı mutlaka yemekle birlikte tüketin. İnsanların şişmanlamalarının en büyük nedeni fark etmeden aldıkları boş enerjilerdir. Salataların üzerine kullanılan soslar ve yağların kalorileri oldukça yüksektir.

Düzenli aktivite yapın…

Haftada 3 yada 4 defa en az 45 dakika düzenli aktivite yapın. Günlük hayatta daha aktif olun, işe ara verdiğinizde birkaç dakika yürüyüş yapın, çayınızı kendiniz alın, asansör kullanmayın. Günde 10.000 adım atmaya çalışın.

Iyi tatiller arkadaşlar ben de şiimdi çıkıyorum eve gidip birseyler yıyıp biraz uyumak ıstıyorum bakalım olursa kendinize çok iyi bakın canlarımmmm

teşekkürrler beriancığım..

ikisininde keyfı farklı bence :) aslında hareketlı zamanlarıda severım. ama tam bır ev kedisiyim. hatta çok fena dekorasyon merakımda vardır ev delisi oldugumdan. :)

-------------------------
bugun sayfamız yıne sakındı. hadı aksam oldu kızlar nerdesınızz...

benimde özel bir merakım vardır dekarosyona sinemciğim...

menüm

sabah
1 kuru kayısı+suuuu+kahve

kahvaltı
1 dilim kepekli ekmek
yarım domates
2-3 zeytın
1kk peynır

ara
1 avuc badem
(bugun badem konusunda koptum galiba :) )

ogle
3 kasık pilav
2 kasık yogurt

ara
1 porsiyon üzüm
1kuru incir

aksam
1 kase nesfıt + sut
(canım hıcbısey ıstemedı)

spor yok bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…