- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #68.841
fundacığım bu mesajı ben sana senin siteminden önce dün yazmıştım ,konuyu tekrar açmam sadece açıklama istegimden birde gerçekde öneri getirme adına bundan sonra takım işlerinde herkezin görevi belli olsun ne yapacagı ayrıntılı anlatılsın perşembe gecesi okadar muhabbet edildiki yarısı bile bu konu hakkında olsaydı şu anda hiçbirimiz bu yazıları yazıyor olmazdık,birde ciddi konularda lütfen isim verilsin muhaddap kişi açıklamasını yapar şeydanın dediği gibi üstüme alındım ama ben acıklamamı senin yazı öncesi yapınca şok oldum ,, gerçek hakkaten hiçbir şey hakkında bilğim yok ve ben ne yaptığınızı bile bilmiyorum bu yarışmada sadece sizi ve başarı öykülerini okuyorum ,dünki hadiseninde önceden okadar zorluğundan bahsedilmediği için bilmiyordum tekrar rica ediyorum yapabilecegimiz ölçüde görev paylaşimi yapılsın açıklamayıda kaptan olarak sen bize yap ve bizde uygulamayı yapalım yok yapmazsak ozaman dünki konuşmayı hak etmiş oluruz.....
sadece öneri ve netlik getirme adına yazılmış bir yazıdır asla dunki yazıyı eleşdiri deyildir ,birlik ve beraberliğin pekişmesi için bu tip hadiseler hep olabilir ,önemli olan birbirimizi kırmamamız
Merhaba arkadaslar
İyice göçmüş durumdayım
Oğlum hala hasta ve bende cok hastayimm(
Ve geceleri hic uyumuyor gec yatıyor diye şikayet ederken dün sabah 5 e geliyordu yattığımızda ve sabah erkenden yine ayaktaydi
Hem hasta hem müthiş uykusunun
Hem fizyolojik hem psikolojik olarak göçmüş durumdayım((
Fundacim canım benim okuyamadık tam ama son bı kac msjdan anladığım kadarıyla dün baya zorlanmissin
Gercekten sana yardım etmek isterdim tatlım durum müsait olsa ederdimde biliyorsun
Ama döndüğümde hep yanındayım merak etme:))
Bana dua edin su buhran halinden bı an once çıkayım(
Hepinizi öpüyorum seviyorum:))
Raacım dediğim gibi, dünkü halimi boşverin... O stresin üstüne Pelin'le olan tatsız konuşmalarda eklenince biraz garipleştim. Bugün de dışardayım, şu an zor yazıyorum.
Görev paylaşımı yapacak bir şey yok, yani bir gerek yok. Sadece birkaç kişiye hesaplamaları öğreteceğim. Sen de bunlardan birisin.
Konuşuruz bunları daha sonra. Hiç gerilecek bir şey yok. Ayarlayacağız, boş verin.
günaydın diyecem ama öğlen oldu.yeni tanışacağım arkadaşlarada merhaba ben ayşegül.yeni katıldım aranıza :)
dışarı çıkmadan bi bakayım dedim.kızımı dışarı çıkartıcaz alış-veriş falan var.anca akşama yazarım tekrar.
kızlar herkes kendi diyet listesini uyguluyor ortak bir liste yok sanırım.
canım canımmmmmmmmm hosgeldın snemcımmmmmm
hosbuldum fıstık
Gecen hafta cumartesi yoktun ya ben bugun yoksun bılıyorum :) dun sana ıyı hafta sonları dedım sen yıne iştesin.
Ama bizlesin :)
normalde hafta sonu calışmıyorduk ama malasef 5 den önce çıkamıyorumsizinle olmak bana çok ıyı gelıyor canımmmmmmm
bana da aynen canım :)
ya bugun hava cok guzel aslında tam dısarı cıkmalık burda. Ama sabah hapşii diye uyandım :) gozum yemıyor sokaga cıkmayı. Laptopumu aldım balkona cıktım en azından.
Uzman Diyetisyen Gökmen Gök’e sorduk. Sadece bu diyet kurallarına uyarak ayda 4 kg vererek form tutun.
İnsülin direncini azaltın…
Kilo vermeye başlamak için öncelikle yeni oluşumları engellenmesi gereklidir. Yeni yağ oluşumunu tetikleyen unsurların başında insülin direnci gelir. Yirmi bin kişiye yakın yaptığımız besin intolerans testlerinde insülin direncini oluşturan besinlerin başında Maya ve soya gelmektedir. Mayalı ve soyalı besinler vücutta şekerin kullanılmasını engelleyerek şekerin yağa dönüşmesine neden olurlar. Mayalı besinlerden uzak durmak için en başta turşu, sirke, şalgam suyu, kefir, bira ve şaraptan uzak durmaları gerekir. Günlük hayatta Mayayı en çok ekmekte, peynirden ve yoğurttan alırız. Ekmeğinizi kepekli yufka ekmeğine ya da kepekli tortilla ekmeğini, yoğurtta prebiyotik yoğurtları, peynirde ise lor peyniri tercih etmeliyiz. Soyalı ürünler günlük tükettiğimiz o kadar çok besinin içerisinde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Soya tüketimini azaltmak için tükettiğimiz hazır besinlerin etiketlerini okuyarak soyalı ürünleri tüketmemeye çalışın. Tatlı tüketimini azaltmaya çalışın. Bir öğünde tatlı tüketmek istiyorsanız o öğünde mayalı ve soyalı ürünleri tüketmemeye çalışın. Mayalı ve soyalı ürünler şekerin yakılması yerine depolanmasını kolaylaştırırlar.
Vücudunuzdaki suyu yenileyin…
Vücudumuzdaki depoladığımız suyun bir kısmını kaybettirip yerine yenisini ekleyin. Basit bir detoks ile hemen enerji kaybetmeyi sağlarken hem de sağlıklı su oranında artış sağlamış olursunuz. Rondodan geçireceğiniz bir demet maydanoz sıvı hale getirdikten sonra üzerine 2 tane limon sıkıp sabah aç karına tüketin. Gün içerisinde 2 litre soğuk su içerek kaybettiğiniz suyu yenileyin.
Yumurtasız kahvaltısız kahvaltı yapmayın…
Boşalan enerji depolarınızı doldurarak güne başlayın. 1 tortilla ekmeği içerisine peynir, maydanoz, roka, domates, yumurta ile dürüm yapıp yiyin. Kahvaltıda yiyeceğiniz bir tane yumurta sizi öğlen yemeğine kadar tok tutacaktır.
Öğlen Yemeğinde mutlaka öncesinde çorba tüketin…
Öğlen ile akşam öğünü arasındaki uzun zamanda sizi tok tutması için mutlaka yemeğe başlamadan önce çorba tüketin. Yemek öncesi tüketilen çorba hızlı tokluk hissi oluşturarak yemeklere saldırma hissini azaltarak az yemek yemeği sağlar.
Akşam mutlaka protein tüketin…
Akşam öğününüzde mutlaka en az 100 gram kırmızı yada beyaz et tüketin. Yeterli miktarda protein aldığınızda akşam yemeğinden birkaç saat sonra acıkma hissini engelleyerek atıştırmalık bir şeyler yemenizi engeller.
İkindi öğününde domates kurusu…
Ara öğünlerde tüketmek için sıcak su içerisinde ıslatacağınız domates kurusu içerisindeki lif oranı ile acıkmanızı engeller. Üzerine gezdireceğiniz çok az zeytinyağı ile kabızlığı engelleyerek tuvalete çıkmanızı kolaylaştırır.
Her öğün mutlaka salata tüketin…
Acıktığınızda kendinize kocaman bir yeşil salata hazırlayın. Yağlı olmayan salata yemek öncesinde tükettiğinizde doygunluk hissi yaratmayacağı için yağsız tükettiğiniz salatalarınızı mutlaka yemekle birlikte tüketin. İnsanların şişmanlamalarının en büyük nedeni fark etmeden aldıkları boş enerjilerdir. Salataların üzerine kullanılan soslar ve yağların kalorileri oldukça yüksektir.
Düzenli aktivite yapın…
Haftada 3 yada 4 defa en az 45 dakika düzenli aktivite yapın. Günlük hayatta daha aktif olun, işe ara verdiğinizde birkaç dakika yürüyüş yapın, çayınızı kendiniz alın, asansör kullanmayın. Günde 10.000 adım atmaya çalışın.
hayatımda en mutlu olduğum anlar evimde yuvarlandığım anlardır ,ama malesef özellikle kışları çok hareketli oluyor hayatım ve ben buna istesemde engel olamıyorum çünki hayatımın normal rutini çok yoğun
ikisininde keyfı farklı bence :) aslında hareketlı zamanlarıda severım. ama tam bır ev kedisiyim.hatta çok fena dekorasyon merakımda vardır ev delisi oldugumdan. :)
-------------------------
bugun sayfamız yıne sakındı. hadı aksam oldu kızlar nerdesınızz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?