Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ay kırpışımı göz ardı etmeyin. :))

Tamam beybim ... İyi ki hatırlattın zaten alırsam önce sana sorucam :) Video çoook güzeldi yaaa... Tadı damağımda kaldı :)
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Gönlümün kaptanı güzel olan sensin ve takımın : )

Aman Tanrım!

Benim rejim paylaşımı sıram gelmiş. :) Hemen güzel bir şey bulacağım size... Ama öncelikle fast food zincirleri düşkünleri için buyrunuz Burger King ürünleri besin içeriği tablosu... (Not: Dikkat çekerim, ilk sırada "burgerler" yazıyor, "burger menüler" değil) :) İçine sinene afiyet olsun, yemeye devam etsin.

Kalori ve Besin Değerleri | Burger King®

:) saka bır yana gizmoyla değişik bir empati var aramızda. eşimin babaannesiyle aram hiç iyi değildir. arkamdan çok iş çevirmişliği vardır. (boyle ınsanlarıda hıc anlamam ya ne kar ı var ne kazancı olacak, huy heralde) neyse bizim eve geldiğinde onunden gecırtmıyordu kadını. kac sefer bız evde yokken (esim ve ben) terliğimi yürütmüş gizmo, o da almaya calısmıs ısırıyormus nerdeyse. malımı koruyor ıste kendınce. :) benim sevmedıgım ya da elektrıgımın uyusmadıgı ınsanlara cok asabılesıyor. ortaya bambaska bır gızmo cıkıyor sankı.
esimide cok sever sahıplenır ona gık demez, ama eşimle cok şakalasırız bız. koluma falan vursun hemen bagırır. :))) adam yaaa..

ya kedilerde erkekler daha bır serseri oluyor zaten :) o dısarı gezmeye de cıkıyordur ondan balkondadır heralde. erkek hovardalığı
insan tam soylenırken azarın yarısında sırıtmaya baslıyor dımı. :) bu suratlarla cok zor oluyor. ayrıca erkek arkadısının da bıdıkları sevmesı cok hos ılerde belkı ailenıze bır bıdık eklersınız sızde :)

Açıkcası ben de bayılırım Burger King'e... Ayda bir gibi de bigking menü yerdim, tatlılarından yerdim. Şimdi hesap ettim.

BigKing Menü (diyet kola ile) + 1 adet b'kool = 1500 kalori

Bir günlük yemek hakkımı bir öğünde yiyormuşum.
Of, of, of...

Yuhh ya harbidne yuhhh yani... Bir sektör şişmanlatmaya obezleştirmeye diğer sektör de zayıflatmaya çalışıyor resmen.. Bunları ye sonra koşu bandında kobay faresi gibi yürü.... Allah'tan bunlara çok alışkın değilim ama yine de önünden geçerken burnuma tütüyor... Triple Wooperla günlük kalorin bitiyor resmen. Beybim sağ ol bu yazıdan sonra kokuyu duyunca koşarak uzaklaşcam .

Belli mi olur, belki de ekleriz... :)

Gizmo çok telepatik demek ki... Senin sevmediğini hissettiği insanlara o da ters yaklaşıyor. Nasıl da koruyor annesini... :)

Pepsi mega boy = 780 kalori...

Bir daha yazın hararetten ölecek olsam da şekerli sodalardan içen Sinem'in meşhur resimlerindeki bikinili kızlar gibi olsun. (Ki zaten beddua değil, içmeye devam edersem bayağı bayağı gerçek olur.)

canım paylaşım ıcın tesekkurler emegıne sağlık

Ay kırpışımı göz ardı etmeyin. :))

goz ardı etmek mumkunmu :) yapış yapış zaten :)

Tamam beybim ... İyi ki hatırlattın zaten alırsam önce sana sorucam :) Video çoook güzeldi yaaa... Tadı damağımda kaldı :)

Gönlümün kaptanı güzel olan sensin ve takımın : )

canım elimden geleni yaparım hangi sehirde olursanız olun. sahipsiz bir suru bıdık var yuva bekleyen. seve seve yardımcı olurum her daim..

naptın Funda ya kalori korkutmasıda olsa burger deme bana :2: çok fena zaafım var. açım zaten yutkuna yutkuna baktım valla :84: :84:

anam ne bıcım beddua kız o :))) allah korusunnnnnnnnnnnnn :18:

ama şu kolayı anlamıyorum ben zaten dıyette ne işi vardır ki kolanın. yok diet kola yok zerro falan ustundekılere ınanmıyorum ben kalorısız falan yazıyor YALAAAAAAAAAAAANNNNNN

Bune be uuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh oldum valla dondurmalar pie elmalı favorimdi tövbe birdaha üzüldüm mü diyim öğrendiğime sevindim mi deyim bilemedim

REJİMLER NEDEN YARIM KALIYOR?

Diyete başlarken her şey harika görünebilir. Motivasyonun en yüksek olduğu dönem diyetin ilk haftasıdır. İlk hafta su kaybı ve metabolizmanın düşük kaloriye ve yeni beslenme biçimine hızlı cevabı yüzünden çok iyi kilo verilir. İlk hafta 2 ile 4 kilo kayıp yaş, egzersiz seviyesi ve vücut cüssesine göre değişen miktarda olabilir. Eğer bireye ileriki haftalarda karşılaşacağı güçlükler en baştan anlatılmazsa ilerleyen her hafta bireyin motivasyonu azalır ve diyet yarım kalır.

İlk hafta hızlı kilo gider sonra yavaşlar
İlk haftaki kilo verme hızı aylar boyunca devam etmez. Beslenme programı hazırlanmadan önce bireyin normal yeme düzeni, tüketilen besinler ve bunların miktarları, yemeklerin pişirilme şekilleri, yeme saatleri gibi birçok detayla birlikte günlük alınan kaloriyle bu kalorinin karbonhidrat, protein ve yağ miktarı da sorgulanır. Daha sonra günlük kaloriden ortalama 800 - 1000 kalori eksiltilerek bireye yeni beslenme listesi verilir. Her gün 1000 kalori eksik beslenmek, bir haftada 7000 kalori eksik beslenmek anlamına gelir ve kişi normal olarak 1 kg yağ kaybeder. Ancak suyu az içen bir birey ilk hafta suyu iyi içerse ve günlük diyetinde ara öğün sistemine yeni başladıysa, spor yokken yürüyüş de eklediyse verdiği ilk hafta kilosu 2 - 4 kg kadar olabilir. İlk baştaki bu yüz güldürücü sonuç ileriki haftalar için risktir. Bireye her hafta bu şekilde kilo vermesinin mümkün olmadığı hatta sağlıksız olduğu çok iyi anlatılmalıdır. Aksi takdirde ilerleyen haftalarda kendini başarısız hissedecektir.

Diyete başladıktan 3 -4 hafta sonra metabolizma yavaşlayabilir
Vücudumuz hayatta kalmak üzere programlanmıştır. Kesilen bir dokunun iyileşmesi, virüslerle savaş, sıcak havada ter miktarının artıp hararetin düşürülmesi gibi her gün yaşadığımız birçok ufak deneyimde bedenimiz mükemmel bir makinadır ve her sistem birbiriyle uyumludur. Bu uyum içindeki makinaya her gün 2 bin 500 kalori veriyorken birden kaloriyi bin 500’e indirmek vücudun tüm sistemlerde tasarruf etmesi ve metabolizmayı yavaşlatması anlamına gelir.
Bu yüzden çok düşük kalorili diyetler uzun süreli önerilmez. 1000 kalorinin altında diyetler kesinlikle yapılmamalıdır.
Çok düşük enerjiyle hayatta kalmaya kendini programlayan vücuda daha sonra normal insanlar gibi 2 bin-2 bin 500 kalorilik yemek vermek hızlı kilo alımına sebep olur.

Bu yüzden kilo verme ve daha sonraki kilo koruma programının tamamında uygulanacak beslenme tipinin kalori, karbonhidrat, protein ve yağ oranları diyet ve beslenme uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde yönetilmelidir.

Koruma dönemi programları yeniden kilo almayı önler
Diyete başlarken hedefiniz sadece kilo vermek olursa, beyniniz bu programa göre hareket edip kilo verdikten sonra yeniden yemek yemeye döner. Böylece verdiğiniz hızla hatta verdiğinizden çok daha hızlı şekilde kilolarınız geri gelir. Amacınızı yeni bir yaşam biçimi diye belirlerseniz ve beyninize “Ben artık böyle yaşayacağım” gibi komutlar verirseniz yeni yaşam biçimine geçmeniz daha kolay olur.
Koruma programlarında kendi bedeninizin ihtiyacı olan tüm besin gruplarını öğrenirsiniz. Kilo verme sürecinde öğrendiklerinizle birlikte yasaksız olarak her şeyi yemeyi ama besinler arasındaki dengelemeyi anlarsınız.
Bu formülü artık hiç düşünmeden otomatik davranış biçimi haline getirdiğinizde ise yeniden kilo almazsınız.

Yeni yaşam biçimine geçiş
Yeni alışkanlıklara geçmek her zaman kolay olmayabilir. Kendinizi suçlamayın, sabırlı olmaya çalışın. Başardığınız diğer davranış değişikliklerini hatırlayın. Hava her gün güneşli değil bazen yağmur yağıyor, bazen fırtına, bazen kar; ama her sabah yeniden güneş doğuyor. Ufak olumsuzlukları genelleştirmeyin, ufak adımlarla hedefe gitmek en doğrusudur. Bunun için yazmaya başlamak en doğru yoldur, her gün hem yediklerinizi hem duygularınızı yazabilirsiniz. Böylece hangi duygu durumunda bedeniniz hangi besinleri seçiyor anlayabilirsiniz. Bu size kriz oluşmadan önce önlem alma fırsatı verir. Bedeninizi dinlemeye çalışın, benim birçok danışanım bunu yapıyor ve haftalık listeleri hazırlarken beni çok iyi yönlendirebiliyor.

Kaynak: Milliyet sağlık

Son düzenleme:

Sağ ol beybim sen bunlardan kafana göre yolla bize :)

Yeni yaşam biçimine geçiş ... Olay bu ... Yaşam olarak oturtturamıyorsan zaten yeniden ve daha fazla kilo alacaksındır.

Kalorisiz oldukları bence doğrudur. Yoksa dünya çalkalanırdı. Ama sağlıksızlar. Ben diyetisyenle rejim yaptığım zaman kendi kendime bırakmıştım kolayı. Bir gün bir bardağa içmek için kola doldurmuştum, sonra bardağa bakmıştım, "Niye içeyim ki ben bunu, ne kadar saçma ve gereksiz bir şey" demiştim. O gün bugündür %90 içmem. İçersem de dışarda yemek yerken içerim, onu da diyet içerim.

Ama yaz sıcakları başladığı zamanlarda asitli içeceklere bir zaaf da başlıyor; frukoymuş, schweppesmiş... Dayanamadığım anlar oluyor. Biliyorum ki bir gün tamamen bırakmış olacağım, muhtemelen de önümüzdeki yaz. :)

Sağlıksızlar, zararlılar, kalorililer... Yani deli işi aslında onları içmek.

Yarına yetiştirmem gereken bir sürü işim vardı benim... :84:

Üstelik daha sporumu bile yapmadım. :84:

O yüzden yavaş yavaş onlara başlasam iyi olacak, yoksa kalırım ortada...

Fundacım cok guzel canım. bunları okumak cıdden tazelıyor ınsanı. yalnız su koruma olayı cok onemlı. simdiden kafamı karıstırmak için bakmıyorum ama hedefe ulastıgımda diyete nasıl sarıldırsam korumayada oyle sarılıcam en az 1 sene. zaten artık mide kuculdu yiyemiyorumda hatta menulerı bıle az buluyorsunuz. ama zaafım olan seyler var ve mıde kuculdu ama buyuyebılır garantısı yok sonucta. koruma bana daha krıtık gelıyor. tırsıyorum :18:

Yarına yetiştirmem gereken bir sürü işim vardı benim... :84:

Üstelik daha sporumu bile yapmadım. :84:

O yüzden yavaş yavaş onlara başlasam iyi olacak, yoksa kalırım ortada...

ya az once saate baktım bende ovvvv oldum çeneye dalmısımız bende ufaktan kalkıyım artık :) sende işlerini hallet fundacım.

paylaşımlar çok güzel ve faydalı canım ellerine sağlık canımcım

sinem canım ne oldu olmuyo mu mail ile

canım ugrasıp duruyorum dosyayı sıkıstırdım falan ama nafıle. aksam esim gelsin o bır yontem bulur dıye umut edıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…