Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

agırlaşma derken yaptıgın ogunlerı ve sporu baz aldıgımız zaman verdiğin kiloyu az buluyorsun ya o konuda dedim. ama funda su da var yaa verdiğin kiloya gore olculerin de daha fazla etkı var. işte hala takılıyoruz kıloya karın bolgen 3cm farketmıs bır ayda muthıs bırsey, bel boş durmamış 1 cm de ordan gıtmıs, e basenle bacaktan da gıtmıs. aslında bazen cıdden tartıya gore hukum vermemek lazım ozellikle sporlu dıyette..

-----------------
iremin menusunu bende gormuyorum konusmuyorum bıle....

Evet canım, aslında ölçüye bakmak lazım. Ama burda hedefimiz kilo üzerine kurulduğu için illa kiloda da fark istiyoruz. Hepsi de zaman istiyor. :)

Hazır yemegımı yemısken menumu yazayım..

menum

sabah
biraz enteresan oldu esim yuzunden.
1tam 1 sadece sarısı ıle yumurta yapmıstım tavada. (yapmadan once sormustum ona yıyecekmısın dıye hayır dedı ama sonra dadandı)
1,5 tavada yumurtanın yarısı.
yarım kk peynır
1dilim kepekli ekmek

ara : 6-7badem

ogle : nesfıt + sut :125:

ara : 1elma

aksam
6-7 kasık makarna (sadece haslama)
1kk peynır

Bugun ku menüm

Sabah : 2 dilim ekmek, 2 kk peynir, yarım yumurta, domates, salatalık, 3 zeytin

Ara : 2 diyet bisküvi

Öğlen : yarım simit, çay

Aksam : 1 güveç, 1 ayran

Ara : 3 kuru incir, 1 bardak sut

Kizlar gecmisin birazını okuyabildim ölçüler paylaşılmış ben eski ölçülerimi nereye koydum bulamıyorum kaybettim heralde napcam ben simdi...

Kızımın ödevlerini yaptırıyorum gece de yapacak islerim var biraz belki giremeye bilirim haberiniz olsun görüşürüz sonra

Sinemcim bu menü biraz az oluyor her defasında... Söylemişimdir zaten. Bir de her öğlen nesfit oluyor. :) Bıkmıyor musun nesfitten?

Sinemcim bu menü biraz az oluyor her defasında... Söylemişimdir zaten. Bir de her öğlen nesfit oluyor. :) Bıkmıyor musun nesfitten?

az once diziyle 1 avuç kabak çekirdeği gitti

fundacım bılıyorum az oluyorda hep bu ıhtımalı yapıyorum ne olur ne olmaz dıye :) olurda ekstra bısey yerım dıye :) uzun zamandır bu kadar keyıfle yerlı dızı ızlemıyordum.
taaaa ne zaman almıstım kabak cekırdegı arada yerız dıye (benden zıyade esım ıcın bulunduruyorum, erkeklerde ılerde prostat rıskını dusuruyormus)
dolu bır avuc gıttı kahvenın yanında

gecenlerde burdakı paylasımlardamı okumustum, yoksa nette mı okumustum hatırlamıyorum. aslında bu dogru da bır hareketmıs.

her ogun ekstra sevdıgınız ve karsınıza cıkabılecek bırsey ıcın hep yer ayırın dıyordu.

yaa sorma dun bıtmıstı nesfıt. karttakı bonuslarla alayım dedım. çikolatalı daha pahalı ya dedim bonus nasıl olsa cikolatalı alıyım o yuzden sırıtık bır suratla yedım bugun
ama bıkmıyorum ya cok keyıflı gelıyor. evde hazır yemek olmayınca ona tutunuyorum bıkmadan. yarın allah nasıp eder de mutfaga atarsam bır kendımı dolma yapıcam.

dun corba yapıcaktım aslında evde patates kalmamıstı alısverıse gıttım aldım ama eşimede ugradım gec geldım ugrasmadım artık.

ama sabah kahvaltısının sorumlu esim sabahta soylendım hatta, madem yıyıcektın elli sefer sordum nıye hayır dıyıp benım tabagıma dadanıyorsun dıye gıcıkkk

ay bır soyle bın işit olmus yarım sayfa yazmısım bu ceneme hakim olamıyorum yaaa :))))))

ama yazdıklarım savunma olarak değil fundacım bak yarın tosuncuk gıbı yıcem söz

Menüm

Sabah
1 dilim ekmek
2-3 çatal peynir

Öğle
1 tabak yeşil mercimek

Ara:
2 mandalina

Akşam
1 tabak yeşil mercimek
1 kase yoğurt

Ara
Yarım nar

+40 dk eliptik

Son düzenleme:
Yarın bütün gün yokum kızlar ama 00:00 ı bulmadan girebileceğimi tahmin ediyorum. :)
O yüzden izin almayacağım.

Bu arada yarınki menümde 2 öğünüm tost + süt olacak. Şimdiden söyleyeyim... Yarım ekmeğe sandviç yapmaktan daha iyi olduğunu unutmayın lütfen, adı tost diye önyargılı olmayın. :) Ara öğünler için de Allah kerim diyorum.

Menümü yazıyorum

Sabah
1 dilim ekmek
1 kk çatal peynir
1 domates
1 salatalık

ara:4 diyet bisküvi

Öğle
yarım porsiyon tavuk ızgara
salata

Ara:
yarım kase nesfit

Akşam
1.5 lahmacun
bol slata

kızlar sizin menülere göre benimki çok fazla gibi geldi.

Menüm

Sabah
1 dilim ekmek
2-3 çatal peynir

Öğle
1 tabak yeşil mercimek

Ara:
2 mandalina

Akşam
1 tabak yeşil mercimek
1 kase yoğurt

Ara
Yarım nar

+40 dk eliptik

menun cok guzel Fundacım.
ama daha yenı konustuk sut yok :26:

Arzu'nun alıntıladığı kitaptaydı o cümle diye hatırlıyorum Sinemcim. :)

hehhh sağol canım yaa :)) cumartesı balkonda takılırken cok yazı okudum. o yuzden kafam cok karıstı nerde ne okudum artık :))

aa Fundacım son anda bır değişiklik olmazsa ben çarşamba ızınlıyım unutmadan soylıyım.
kepekli ekmekle yapılan tost zaten ok. ama cok buyuk olmadan normal ekmek bıle olsa ekmek kızarınca kalorı bıraz daha dusuyor. dısardakı dıger seceneklerdense tost sevimli duruyor :)) ara ogunlerede 1 paket sunta al yanına Fundacım.

Ayşegulcum sabah,ogle aralar ıyıde aksam kı lahmacun olmamıs

Sabahki peyniri anlayamadım ben Ayşegülcüm... 1 kibrit kutusu peynir mi, yoksa 1 çatal mı?

4 diyet bisküvi hangi bisküvi?

Bir de akşam 1.5 lahmacun fazla olmuş. Bir öğlen hafiften kaçamak niyetine 1 tane yesen olur. Ama akşam saatinde 1.5 lahmacun tam karbonhidrat yüklenmesi oluyor maalesef...

Akşam arasını sütle yapacaktım ama narı görünce nar istedi canım...

Çarşambayı not aldım Sinemcim. :)
Araya sunta almayayım canım ya... Yine tam karbonhidrat günü olur yoksa. Herhalde kuru kayısı alacağım.

Zaten karbonhidratları bu hafta kısma kararı almışken yarın dilim dilim ekmek yiyeceğim... Kahvaltıyı da ekmek olmasın diye mercimekle yapacağım sanırım.

evet tüm gün dışardaydım diye eşim eve yaptırıp gelmiş.siz maşallah çok dikkat ediyorsunuz.tebrikler

KK'nın facebookta paylaşımında gordum hemen jet hızıyla aktarıyım dedim :)

Dondurulmuş limonun şaşırtıcı faydası

Bunların tamamı donmuş limondadır.

Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.

Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?

Basit... Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.

Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.

Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.

Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?

Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.

İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!

Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü kendilerine yüksek kârlar sağlayacağını bildikleri için limon özütünün sentetik versiyonlarını üretmeye uğraşan laboratuvarlar var.

İhtiyaç duyacağını düşündüğünüz dostlarınıza, limonun hastalık önleyici etkisi olduğunu duyurarak yardımcı olabilirsiniz. Tadı hoştur ve kemo-terapinin korkunç etkilerini göstermez. Kemo-terapi ilaçları üretiminden fayda sağlayan multi-milyoner büyük şirketlerin çıkarlarını riske atmamak adına bu gizemin özenle saklı tutulduğu sürece ne kadar insanın öleceği bilinmez.

Bilindiği üzere, iki çeşit limon ağacı vardır. Limon ve misket limonu. (konu olan limondur, diğeri değil). Limon meyvesini farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Pulpa'sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir. Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs.. Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci URLAR, YUMRULAR, KİSTLER, TÜMÖRLER üzerindeki etkisidir.

Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara / enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.

Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından biridir. Bu firmanın beyanına göre 1970'den beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır.

Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…