Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Aynen oyle Fundacım. Zaten yasananlar eskiden beni üzerdi. Ama inan artık bu tarz yaşanan şeyler daha da güçlü yapıyor beni. Dunku durumda sadece gerilmekti, üzülmek değildi zaten. Üzülmek için değmesi lazım..

----------

Yaniii mezun olalım zaten o zamana kadar o başka :) ama ben senın pastanı unutmam fıstıgım benım.

Her dediğin doğru Sinemcim. Sporun değiştirilmesi gerektiğini düşünmez olur muyum hiç, inanıyorum onun büyük bir etken olduğuna... Ama ben eliptik ve yürüyüş yapıyorum. Onlar dışında yapabileceğim bir şey aklıma gelmiyor. İp atlayacak olsam, çatı katındayım, tavan alçak, rahat olmuyor. Pilates doğru düzgün kilo verdirmiyor. Yani alternatif ve sağlam kardiyo egzersizi önerin varsa seve seve dinlerim. Yapabiliyorsam yaparım.

Bilinçaltımı okumak için yazdığım yazıdan neler çıktı biliyor musun? Çıkabilecek en kötü şey çıktı. Tüm yazılarımda şu var: "X i aslında çok beğenmedim, ama yemek için yedim. Tadı güzel diye yedim ama beğenmedim."

Yani bu şekilde yazınca tabi anlaşılmıyor. Ama ben gerekli ipuçlarını yakaladım. Kendimi mutlu etmek için onları yemişim. Yani aslında sorun beyinsel. Sanırım aramızda sağlık problemleri nedeniyle kilo alan biri yok. Hepimiz bunalım yemeleriyle kilo aldık. İşte ben de onu yapıyorum/ yapmışım. Çok büyük sıkıntılarım yok, hepinizinki kadar var. Ama onların yaşattığı gerginliği ve yarattığı boşluğu yemekle doldurmaya çalışmışım. Ama kilo verme amacımdan dolayı yediklerim beni daha da mutsuz etmiş.

Yemek yemek istediğimde yapabileceğim alternatiflerin listesini çıkardım kendime. Aynı zamanda gözümü ve midemi doyuracak kalorisiz küçük kurtarıcıların da listesini çıkardım.

Aslında yaşadığım şeyin tedavisi çok basit ama uygulaması da bir o kadar zor. :) Umarım başarıp bu durumdan kurtulabilir ve kilo vermeye kaldığım yerden devam edebilirim.

Fundacım yürüş yap o zaman. ne zamandır aerobık yapmıyorsun, aerobık yap, klasik egzersiz hareketleri yap. al eline dambılları onlarla yap mesela egzersiz. yürüyüşe çıktıgın zaman ara temponu yukselt koş.. ben bılıyorum ki ve kendimden kadar eminimki sen bulmak ıstedıkten sonra 3-5 çeşit bulursun daha alternatıf.
pilates guzel bır spor ama evet pek kalori yaktırmıyor. ona ben de sıcak bakamıyorum.

Evet, maşallah dıyelım kımse saglık sebebıyle almamıs. Hepimizin bir yana normal kilo alan herkesın sebebı aynıdır sanırım. Yedikçe yiyor insan battıkça batıyor ve aslında bır sure sonra dediğin gibi sırf yemek için yeniliyor.. Bende en hızlı kendi magazamızın donemınde almıstım. sosyal hayat bitik, bol stres, bol borç, 16 saat çalış vs vs... dolayısıyla tek zevk yemek sanıyorsun..

Tanıların cok guzel olmus.. Ama gercekten artık beyınde su diyet olayını bıtırmen gerek. sen diyetteyim dedikçe vucutta çelişkiye düşüyor. Eger bu ara canın bıseyler cekıyorsa, haftalık musade olan 200kalorini kullan ama, sankı onu 200kalorılık sınır gıbı sinyalleme beynıne... Sen saglıklı beslenıyorsun suan, şansa bak birde ustune kilo verıyorsun ve arada mini mini canın cektıgını yıyorsun ne guzel bır rutin.... diyet değilll

ayy kızlar bu arada bu ufoların boy ayarlaması yok mu. onu asagı cekıyım de kopuslerde ısınsın dedım, parmagım sıkıstı cok fena
damar patlattım galıba portledı mosmor

Yaniii mezun olalım zaten o zamana kadar o başka :) ama ben senın pastanı unutmam fıstıgım benım.

Unutmazsın değil mi cınımcım?

Aerobik kesmiyor beni, ısınmak için güzel belki de pek inandırmıyor sanki kolari yaktırdığına... Ama dediğin gibi, bulmak istersem bulurum... :) Ben kaçıyorum demek ki aslında.

Kaçamak hakkıyla altından kalkamam onun. Sen de demiştin ya, kaçırdıkça kaçıranlardanım ben. :) Ama dediğim gibi, canım yemek istedikçe bir sonraki öğün saatine kadar listeme bakığ kendimi oyalayacak bir şeyler bulmaya çalışacağım.

ayy kızlar bu arada bu ufoların boy ayarlaması yok mu. onu asagı cekıyım de kopuslerde ısınsın dedım, parmagım sıkıstı cok fena

Geçmiş olsun Sinemcim.

Damar patlamaz öyle ya... :S

Yırtılma, delinme falan olmuştur. Kan oturmasıysa (ki dediğine göre öyle) birkaç güne bildiğimiz yollarla geçer. Önce solar, sonra yeşil olur, sonra sarı... Eğer şişerse veya çok acı vermeye başlarsa bir doktora gidersin.

Son düzenleme:
Menüm:

Sabah:1 elma

kahvaltı:1 tost,çay

ara:8 fındık

öğle:3 parça tavuk haşlama ve salata

ara:1 kahve

akşam:1 tabak domates çorbası,3 orta boy kabak dolması,yoğurt,salata

ara:1 portakal

2 fincan yeşil çay ve yaklaşık 2 litre su.

Kahve öğün değil. :)
Ama onun dışında menün güzel. :)

AYY geçmiş olsun.aynı şeybenimde başıma gelmişti çok acıyor seni en iyi ben anlarım.

evet ne yazık ki öyle okul uzak ve des saatleimiz erken ama dediğin gibide mantıklı onuda deneyebilirim.

Unuturmuyum hiç cınımsınnnn

-----
aerobiği hiç hafife alma Fundacım vucudu çok kombine çalıştırıyor. ayrıca ne kadar terlediğin ne kadar hızlı yaptıgın değil vucuduna ne kadar faydası var. surekli yapılan aynı sporuda gunluk hareket algılıyor bu durumda onun hıc bır anlamı kalmıyor.

Aslında ne var bılıyormusun Fundacım senın ıhtıyacın kaçamak bile değil. sen çeşit kıtlığı yaratıyorsun menulerınde. tamam kalorilere dikkat ediyoruz ama damak tadımızıda sıfır gecemeyız.
ornek bı kaptırıyorsun 2 hafta krep, bı kaptırıyorsun 2 hafta corba vs vs...

Yani daha once nasıl baska seylerı bastırmak ıcın yemek ıcın yıyorduk. şimdide diyete uysun dıye damak tadını goz ardı ederek aynı seylerı yıyorsun.
madem kaçamak hakları sana gelmiyor ki dediğim gibi asıl ihtiyacın o da değil. Damak tadını bıraz tatmın et..
ben gibi üşengeçsin yemek konusunda o konuda anlıyorum seni :)))) ama mesela...
peynırlı makarna ye bır gun..
bir gun patates haslama yıyeceksen içine azıcık peynır koy püre yap, sade haslama patatesten daha keyifli olur.
bir gun domates biberi suyla pişir yagsız menemen yap. aklına gelmediği zamanda burda sor biliyorsun bazen bende şaşırıyorum ne yesem ne yapsam dıye sıze yapısıyorum fıkır verın dıye :)

sağol Fundacım. valla adını koyamıyorum ama uzun ve kalın bır sekılde damar dısarı dogru belırdı parmagımda kabartı gıbı cıktı ((

AYY geçmiş olsun.aynı şeybenimde başıma gelmişti çok acıyor seni en iyi ben anlarım.

Aysegulcum saol. valla beynıme vurdu acısı yaa (( agırlıgı dusunsene ufonun ust tarafı hızla dustu
hemen buz koydum o kocaman damarın yarısı kayboldu ama hala zonkluyor.

Ay o da doğru ya... Sürekli aynı şeyleri yiyorum. Bir de ben tatlıya gelemiyorum aslında, hiç sevmiyorum tatlıyı, tuhafım değil mi? :) Regl oldum bugün, belki de o yüzden saldırdım, tabi sadece bu da değil... Ben bu çeşit işini de yapayım en iyisi... Peynirli makarna çok cazip geldi şimdi. Patatesler, ohhh, mis...

Evet, evet. Damak tadı tatmini + acil yardım listesi. Bu ikiliyi uygulayayım ben. :) Olmadı size sorarım. Ya da internetten bakarım. Benim gibi tembele 15 dakikada pişecek yemek bulmak zor.

Akşam sofrayı donatmışsın Ayşegülcüm :))))))

Hmmmm... O zaman bilemedim bak. Hiç öyle bir şey yaşamadım. Duruma göre ne yapman gerektiğine karar verirsin sen zaten.
Netten baktım ama benzer bir durum da bulamadım ne yazık ki...

bende tembel oldugumdan sana o konuda cok yardımcı olurum :) bende genelde kolay seyler tercih ediyorum

bir kaç gun once bır yemek sitesinde gezdim. biraz kolayından sebze salatası tarıfı bulayım dedim sebzeyı az yıyorum bu ara, hemde değişik tat olsun dedim ekstra onlarıda denedikçe paylaşıcam zaten.

Hmmmm... O zaman bilemedim bak. Hiç öyle bir şey yaşamadım. Duruma göre ne yapman gerektiğine karar verirsin sen zaten.
Netten baktım ama benzer bir durum da bulamadım ne yazık ki...

ayyy kuşum benim netten mi baktın bırde ama dıyorum ıste yaaa cınımsınnnn

ilk goruntusu cok ürperticiydi. ama buz o tuhaf goruntuyu aldı sukur. bakalım yarın zaten su oksurugum ıcın saglıkocagına gıtmeyı dusunuyorum. onu da bır gosterırım.

ama suan acısı dısında normal parmaga benzedı yıne

rica ererim sinemciğim, zaten sorun yok okonu da artık ....

Akşam sofrayı donatmışsın Ayşegülcüm :))))))
teşekkürler canım.yemek yapmayıda yemeği de çok seviyorum ama çok yorgun geliyorum eve.yinde dışarda yemektense evde yemeyi tercih ederim:)

neyse kızlar,eşim halı saha maçından geldi ben bi ona bakayım gelirim takrar.ama gelemezsem öpüyorum hepinizi iyi geceler

Fundacim aslında herkes yazmış ama bende gecmek istemedim
Gerçi herkesin yazdığınıda benim yazacagimida sen biliyorsun:)))
Spor degisikligi konusunuda, değişik tarifler deneme konusunada katılıyorum
Ama abur cubur yesemde doysammi demissinya İnan doyuluyorda
Yedikce yiyor yedikce yiyorsun oooh doydum yeter artık demiyorsun emin ol(
Ama önemli olan suki sen bugun dunyayı yemiş olabilirsin ama önemli olan yarın bugünü hic yasamamış gibi diyetine devam etmek
Sen Süpersin azimlisin bilgilisin fisssstik gibisin ve çatır çatır kilo veriyorsun bunu unutmaa:))
Geçsin gitsin ins Sinemcim bidahada üzmesin seni her neyse o olay:))

Evet evet dra iyiki gitmisim millet ısıra zivira gider ben öluyormuşum nerdeyse yahu:))

Aynen bende kiloları verdikce kendimi daha zinde ve genc hissediyorum:))

Aaah Sinemcim önümde kan aldiran kızcağız pat diye bir bayildiki aklım cikti(
menüm
sabah 1fincan nescafe
ara 1 tane elma
öğlen bizde yemlik derler bir sebze yemeği işte ondan 5-6 kaşık,salata
ara 1 fincan nescafe
akşam 2 tane köfte 5 kaşık makarna
Ahh be melikeciiikk olmamış yine tatlım yaa(
Cok eksik coook
Afiyet olsun canım herzamanki gibi :)))
Gecmis olsun canım ((

Oooh yarasın aysegulumee:))
Bı ara kahveyle kaynamış ama beğendim ben menünü cok:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…