Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Menüm

Sabah
1 kase mısır gevreği
1 bardak süt

Öğle
2 poğaça

Akşam
1/3 küçük boy haşlanmış patates

çok çok geçmiş olsun canım.bugün dinlen ve yarın bomba gibi ağrısız aramızda ol inşallah:)

bu gün biraz karbonhidrat günü olmuş,ama oranlar gayet iyi..

Öyle oldu, oranlamaya çalıştım ama akşam ağır kaçtı. Üstelik bir saat spor yapmıştım..

Canım çok geçmiş olsun, ilaçlarını aksatma, dinlen, neyse kurtuldun çürüklerinden :)

kızlar şimdilik buradayım ama kızım hasta onun için iyi geceler demeden çıkarsan şimdiden kusura bakmayın.çünkü bazı geceler kızım yüzünde çıkışlarım ani oluıyor.takrar kusura bakmayın ama dediğim gibi burdayım şimdilikj.

sabah 1 cennet hurması
öğel 1 yemek kaşığı kusnadı tavuk 3 yemek kaşığı pirinç pilavı
ara kuru kayısı fındık
akşam kaşarlı toşt
elma
kuru kayısı fındık
reğlım yaklaşdı tatlı isteğımı bastırıyorum kayısı ile ..

Kızlar size danışmak istediğim bir durum var.

Genele baktığım zaman kayda değer bir kilo kaybı var, evet... Ama bu kayıplar haftalık değil de, aylık gibi... Yani benim kilo kaybetme hızım haftalık bir yarışmaya pek uygun bir hız değil. Bu şekilde gidersem belki 1,5 belki de 2 yıl daha buralarda olmam gerekecek.

Hayatta ciddi amaçlara sahip olan bir insanım. Onları elde etmek için de adam akıllı çalışmalar gerekiyor. 3 farklı konuya birden her gün saatlerimi harcamam gerekiyor. Bu istediklerimi yapabilirsem başarı gelecek. O kadar ruhumun hayali, ruhumun amacı ki bunlar; sonunda çok mutlu olacağım. Ömür boyu düzenli olarak getirileri olacak bunların bana...

Bu takıma çok vakit harcamamız gerekiyor. Bir gün içinde hiçbir şey yazmasam 2 saat harcıyorum, bilmiyorum sizde de böyle mi... Girmem gereken çalışma temposunda günde 2 saat çok ciddi bir rakam.

Çocukluğumdan beri kilo problemi çeken biriyim. İki defa 17 kilo verip, ikisinde de tamı tamına hepsini geri aldım. Ama 5 yıldır durum farklı. Kilomda sürekli bir iniş var, ara sıra oynamalar da var belki ama genele bakarsak ibre gittikçe düşüyor. Yani bende bazı şeyler oturdu. Nasıl yemem gerektiğini biliyorum, hareket etmem gerektiğini biliyorum. Bisikletim sağolsun istediğim her zaman spor yapabiliyorum. Yani bu takım kilo verme takibi açısından bana bir fayda sağlamıyor. Ben kendi kendime fayda sağlıyorum.

Ama birinizin verdiği kilo ile ilgili aldığı güzel yorumlar, uzun süredir giyilemeyen kıyafetleri giyebildiğinizi okumak... Bunlar çok hoşuma gidiyor, bunlar bana motivasyon sağlıyor.

Kafam karışmış durumda... Hayatım açısından yıllardır yeterince vakit kaybettim ve daha fazla kaybetmek istemiyorum. Açıkcası bu takım çok vaktimi çalıyor. Çaldığına değecek kadar da geri ödeme yapmıyor. Ama buraya da 5 aydır verdiğim bir emek var. Bıraktığım zaman yaşayacağım bir boşluk olacak.

Eminim ki bu takımı gerek birey birey gerekse bir grup olarak bu denli ciddiye alan benden başka kimse yoktur. Tek tek hepinize en çok değeri verenin, hepinizi en çok ciddiye alanın ben olduğunu düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum bilmiyorum... :) Ara ara gördüğüm samimiyetsiz davranışlarda moralimi çok bozabiliyor. O zaman durup "Ben verdiğim kadar değeri görmüyorum, niye vakit harcıyorum ki?" diyorum... Buna bir örnek vereyim mesela...

Biliyorsunuz aylardır dönmesini beklediğimiz bir Pelin vardı. Birkaç gün önce gelip mesaj yazdı biliyorsunuz. Tek tek hepinizi seviyorum. Ama yapılan özel paylaşımlardan dolayı aradaki ilişkinin daha farklı bir noktaya geldiği bazı kişiler oluyor. Pelin de benim için bu kişilerden biriydi. Geldiği zaman yazdığım mesaja bile cevap vermedi. Biliyorum, sadece bana değil, daha pek çoğunuza da vermedi, farkındayım.
Ama dedim ya, ben sizleri birey olarak da ciddiye alıyorum, tavırlarınızı da ciddiye alıyorum ve size bir değer yüklüyorum. Bunun karşılığını göremediğim zamanlar beni çok üzüyor. Ve bu takımda boşa devam ettiğim hissini veriyor.

Takımı bırakıp, daha sonra bıraktığıma pişman olmak da istemiyorum. Burdaki diyaloğu özleyeceğimi biliyorum ama anlattığım gibi olan durumlar o diyaloğun gerçekte tek taraflı bir değeri olduğunu düşündürüyor bana...

Dediğim gibi, kafam karışık; ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir yanda 5 aylık diyaloglar, alışkanlıklar; bir yanda kendimle ilgili atmam gereken adımlar var. İşin içinden çıkamıyorum.

Cevap vermek isteyenlerden cevap bekliyorum. :)

hem buradayız hem sessizizz, bakın bugün başıma ne geldii, metroya yetişmek için kızlarla koşturuyorduk hepsi girdi son anda ben dışarda kaldıımm kapıya da el attık hani açılsın diye bana mısın demedi, onlar metronun içinde ben dışarda birbirimize bakıyoruz kahkahalarla metro yalnız gitmiyor bir de, hem beni almadı hem de bir süre kapıları kapalı bekledi, şanssızlığıma bizim erkekler de aynı metrodaymış hepsi bir ton dalga geçti tabii benle. bunla kalsa yine iyi diğer metroya bindim gittim işte kızlar bekliyordu, yürüyen merdivenleri çıkarken arkadaşım 'nur senin çantan yok muydu' dedi, 'ne çantası' dememle biz yine kırıldık avm'de wcde kirlenmesin diye kenara koymuştum çok ağırdı bir de çantam, ben onu orada unutmuşum meğerr, diyorum herhalde üzerime bir hafiflik gelince uçtumm çanta fln görmedi gözümm danışmaya gittim almak için adamın ilk lafı 'bir de kuytu köşeye gizlemişsin öyle işte, normalde ellerimi yıkarken yüzüklerimi çıkarıyorum onları hep unutuyordum da çanta ilk defa oldu bizimkiler de dalga geçiyor, Nur'un adresini yazıp cebine koyun da kaybolursa sağ salim getirsinler diye

Fundacım önceelikle yazdıkalrının çoğuna katılıyorum ki benim için bile bu takıma ayırdığım vakit oldukça yer kaplıyorken senin için daha fazladır buna eminim.bende bu takıma girince bir şeyler değişecek diye düşünmüştüm ama olmadı.takımda bile değilken ilk haftalarda haftada 1.5 kilo verdiğim oldu ama burda daha 1 kiloyu bile göremedim.
sen bu takıma çok değer verdiğin için ve verdiğin kadar karşılık göremediğin için çok yıpranıyorsun.karar senin tabii ki,ama bırakırsan da boşluğa düşeceğin kesin gibi.

Ay çok kötüüüüü... :18:
Sen bayağı gülerek anlatmışsın ama ben korku filmi izler gibi okudum. Hem metroda dışarda kal, hem indiğinde bir fark et ki çantanı unutmuşsun. :18:

Öfff... Sinir bozukluğu, üşengeçlik, korku...
Ben senin yerinde olsam bu mesajı ağlayan smileylerle yazardım kesin.

Cevabın için teşekkürler. :)

metroyu falan kaçırmak tama komik ama çanta olyında be hem korku hem sinirden ağlardım kesin

Kızlar yarın çooook erken kalkmam gerektiği için çok vakit geçirmeden yatacağım.
Yarın kilo bildirimimi erkenden yaparım, ama akşama kadar giremem. Malumunuz, kaptanken cuma günleri işimin başına gidemiyordum ama artık bir aksilik çıkmadığı sürece her cuma erkenden bildirim yapıp akşama kadar kayıplara karışma durumundayım. :)

Şöyle bir itirafla başlayayım, bir haftadır Ocakta gruptan ayrılsam mı diye düşünüyorum. Sebebi ne? Akşamları gelebiliyorum bir tek onda da burayı takip edeceğim derken günüm bitiyor ve ne okumam gereken bir şeyleri okuyabiliyorum ne notları geçiriyorum. Tek sebebi burası mı? Belki de hayır ama her sayfayı yenileyişimde yeni bir şeyler oluyorsa ya da mesajlarım dolmamışsa ben saat 00.00 olmadan yetişeyim derken cidden son günlerimi hep bilgisayar başında geçirmeye başladım. Ama size olan sorumluluk ve bağlılık duygumdan da doğru bir karar olacak mı emin misin diye sürekli sorguluyorum kendimi.

Şimdi buradan gelelim sana, ben bunları yaşıyorum ki şurada kaç haftadır buradayım. Bir de senin 5 ayın var, bu takıma yapmış olduğun kaptanlığın var. Kaptanlık derken kastetmek istediğim de bir çok duygusal boyut senin de bahsetmiş olduğun gibi ve emek boyutu.

Yapmak istediklerim var vakit kaybetmek istemiyorum dediğin nokta da cidden ne demek istediğini anlıyorum ve buna sonsuz saygı duyup, eğer hayatında burası böyle bir engel oluşturuyorsa ayrıl derim. Ama bir anda ayrılıyorum diyerek bırakmanın doğru olacağını düşünmüyorum senin için. Hem bir alışkanlıktan hem bir emekten bağlılıktan söz ediyoruz.

Ben şöyle bir öneri getiriyorum bu noktada, izne çık, kendini sanki bırakmışsın gibi düşünerek, sıkma. bu izin sürecinde 'bırakmışsın gibi' istediğin zaman gel yaz, neler oluyor takip et, ama ne bileyim sayfa takipleri, mesaj zorunlulukları olmadığı için istediğin kadar vakit ayırarak bak, zamanını istediğin gibi kullan yapmak istediklerine yönelik adımlar at bu sürede. Böyleyken durumun nasıl ilerlediğine bak, ne kadar süre verebiliyorsun, yeterli mi? ya da grubu bırakma durumunun gerçekleşmesi mümkün mü? gerçekten emin olup kararını verdiğin zaman da devam et veya ayrıl.

2dir ayrıl yazıyorum ve hangi kelimeyi kullansam bunun yerine diye düşünüyorum çünkü böyle bir şey sana söylemek bana cidden kötü hissettiriyor. Ama gerçekçi baktığım zaman da başka bir manzara görmüyorum. Gönlüm ayrılmandan yana da değil aslında, ama senin yazdıkların çerçevesinde , Fundaa n'olur gitme, dersem çok bencilce davranmış olurum.

pelinle ilgili durumda cevap vermemesiyle ilgili ben de hiç tanımamama rağmen şaşırdığımı belirtmek istiyorum, en azından bu kararı alırken hepimizin yazdıklarına bir iki cümle yazabilirdi, ya da mesela şuan tamamen bitti mi? hoşçakal' deme durumu gerçekleşti mi yoksa gelecek mi bu ara, anlamadım açıkçası ve üzüldüm de böyle olmasına.

Sana bunun nasıl hissettirdiğini anlama ihtimalim yoktur tabii ama, bu kırgınlığını genellemeni istemem, ya da bir örnekten yola çıkarak değiyor mu yani diye genel sorgulama durumun olmasın, hepimiz birbirimizden başkayız çünkü, yani bu durum ayrılma tereddütün üzerinde bir etki unsuru olmasın bence. hepimiz birbirimize çeşitli şekillerde değer biçiyoruz, veriyoruz ve belki karşılığı bile yok bazılarının ama önemli değil, verdiğimiz değer bizimle ilgili bir olay aslında. bu paragrafta tam olarak ne demek istediğimi anlatamadım sanırım, yanlış anlaşılmalara da mahal vermemek için ama özetle böyle birşeyler işte :))

metroyu falan kaçırmak tama komik ama çanta olyında be hem korku hem sinirden ağlardım kesin

tek başıma olsam çok korkardım kesin ama kızlarla olunca metro olayıyla kopmuştuk üzerine çanta mevzusu bizde ters tepti gözyaşları geliyor ama gülmekten hep bir de ben bugün çanta değiştirmiştim çantan yok diyince aklıma gelmiyor bir türlü hangi çantaydı diye, en son ' aaa sarıııydıı koş koş koş' diye atıldımm, avm merkezi olmasının da verdiği bir rahatlık oldu sanırım pek çalınmasına ihtimal vermedim o da var :)) ama çalınabilirdi o zaman yüz ifadem ne olurdu düşünmek istemiyorum

var ya az kalsın unutuyordum, yarın ben de kilo bildirimi yapıp çıkmak zorundayım arkadaşıma sözüm var ona elbise alacağız düğün için. Nazz bugün senle denk gelmedik sanırım ama inş yarın burdasındıırr. ben yine girdiğim sırada yapabileceğim bir şey varsa yardım ederiim

kızlar bugün hiç giremedim..başıma bir sürü aksilik geldi..daha yeni gelebildim eve yarın ben burdayım saat 11 e kadar giremeyeblrm ama sonrasında gelip hazrlycam listeyi

Cevabın için teşekkürler Nurcum. :)

Ben de senin gibi sorgulama durumundayım işte, emin olamıyorum.

İzne çıkmayı düşünmem. Çünkü izne çıkmak bu kararımı vermemi kolaylaştırmaz, zorlaştırır. Yazımda da belirttiğim gibi tek neden vakit değil. Zaten öyle bile olsa kararımı verirken yine bu işin içinde olarak vermem gerekir.

Pelin'e ben de şaşırdım, hatta senden fazla şaşırmışımdır. :) Ama işte insanları tanımak bir türlü mümkün olamıyor ne yazık ki... Hele bir de yüzünü bile görmediğin birini tanımak...

Ben bu olayı örnek olarak verdim. Bunu genellemiyorum. Bir kişinin yaptığını herkese yüklemem zaten. :)

Dediğini anladım, verdiğimiz değer bizimle ilgili... Bir nevi kendimize değer veriyoruz, içimizde bu kadar sevgi olduğu için mutluluk duymamız gerekir, pişmanlık değil. Ama gerçek hayatımda bunun o kadar çok sıkıntısını çektim ki... Artık sanalda bile samimiyetsizlik gördüğüm zaman kaçasım geliyor. Aslında benim bu konuda dezavantajım her ortamda %100 dürüst olmam. Yıllardır tanıdıklarım, yeni tanıştıklarım... Hiç önemli olmuyor, asla sahte davranmıyorum. Bu oranı karşındakinden gerçek hayatta bile yakalayabilmek imkansıza yakınken internette yakalayabilmek ne kadar imkansızdır kim bilir... :) Ama böyle biriyim ben de işte... :)

Cevap vermek isteyen herkesin fikrini almadan bir şey yapma niyetinde değilim. Çünkü bazen benim göremediğim bazı noktaları sizlerden biri görüyor ve aklımdaki soruya böylelikle cevap verebiliyor. Zaten bu kadar kararsızken, bir cuma öncesi 2 saat içinde karar verebilecek hiç değilim.

Bir süre enine boyuna düşüneceğim bu konuyu... Aslında gitmek daha ağır basıyor ama kopamadın mı da kopamıyorsun, iplik ince de olsa buraya bağlı kalıyorsun. :)

Ay gevezeliğim tuttu. Ben artık yatayım yoksa yarın kalkamayacağım.

Nurcum... Nazcım...

İyi geceler sizlere... :)

Yalnız:

4 kullanıcı konuyu okuyor (4 üye ve 0 ziyaretçi)
Üyeler: Funda, Naz, Nur...

4. hayalet olsa gerek... :18:

Raa, ben seninn menülerini beğenemiyorum bir türlü, bir düzen yok sanki, nasıl düşündürtüyor bana biliyor musun? sanki böyle acil kilo vermeliyim diye bir şey yememeye çalışılarak mantıktan uzak yapılan menüler :)) sabah mesela 1 cennet hurması sadece, olmazzz kii, sabah öğünü çok önemli, en güzel de kahvaltılarda yumurta gider mesela, ya da tostunu sabah yiyebilirsin. bu menüler seni aç bırakıyor gün içinde, ve bir kaç gün böyle gitse bile sonra bunlar yüzünden daha çok saldırırsın yiyeceklere.

Ünlü diyet listeleri olsun başka şeyler olsun hep bir genel mantık var aslında, sabah işte kepek ekmeğiydi yumurtası salatalık domatesiydi güzel bir kahvaltı, öğlen-akşam öğünleri de biri sebze ağırlıklı diğeri et/balık ağırlıklı olmak üzere oluşturulan menüler. bunları kesinlikle yapabilirsin bence, ve ne aç kalmış ne de sevmediğin şeyleri yemiş olursun. bir yandan da kiloların gider. böyle beslenerek verebileceğinden emin ol. bunları bildiğini biliyorum, bizim menülerimizi yorumlamandan anlıyorum hep. ama kendine uygulamıyorsun nedense, bu menünü görünce ben çok üzüldüümmm olmaazz olmaazz banane :)))

Fundam evett iki saat içinde verilecek konu değil çok çok iyi düşün tabii ki ama yine de eğer kararın ayrılık yönünde olursa bunu öncelikle izne çıkmak olarak çevir, çünkü bir pişmanlık duyma durumunda geriye yönelik açık kapın burada dursun.

Nurcum... Nazcım...

İyi geceler sizlere... :)

Yalnız:

4 kullanıcı konuyu okuyor (4 üye ve 0 ziyaretçi)
Üyeler: Funda, Naz, Nur...

4. hayalet olsa gerek... :18:

bu bir iki gündür var, bizden biri burada görünmüyor mesela ama o anda cevap geliyor ondan ben de anlamadım pek :))

öptüüüm hepinizi ben de kaçıyorum artıkk, yarın güzel bir Cuma olur hepimiz için umarıımm, iyi geceleerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…