Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

normalde oğlum erken kalkar o yüzden onunla kalkıyodum erkenden ama o uyuyunca bende uyumuşum

biz şu an yarışmaya başladık mı kaptaan yanii:18:

ben senin rakiben olurum ama kaptan sana başkasını önerdi diye ses etmemiştim..

......

Offf offf oyyy oyyy... :2::2::2::2::2:

biraz kendinden bahseder misin. takım arkadaşlarımı yazıyorum senin adının altı boş kaldı :)

yanlış yeri kopyalayıp yapıştırıyorsundur..yapılan en sık hatalardan biri biraz bekle bir bakayım....

ben de size "bitanem ile evleneli şu kadar oldu kısmını nasıl yaptığınızı sorayım..

kızlar ben yürüyüşe çıkıyorum şimdi 2 saat yürürüm belki.....yokum hee rakibelerime duyrulur

Son düzenleme:
kizlar sagolun
dislerimde eksikler vardi onlari kaplama yaptiriyorum
bu siralarda esim bostu
hadi yapalim dedi basladik
ama cok agriyor
yaklasik 2 ay kadar surermis tedavim
onca bir tarafi bitirip kaplamalari takacaz sonra obur tarafi
agrida cok kotu ya
ben zaten agri esikgi dusuk biriryim

hadi allah utandirmasin bu hafta bizde variz bu yarista demissiniz

biz şu an yarışmaya başladık mı kaptaan yanii:18:

ben senin rakiben olurum ama kaptan sana başkasını önerdi diye ses etmemiştim..

......

Offf offf oyyy oyyy... :2::2::2::2::2:
yok canım engellemeyeyim istersen rakip ol.... bu arada evet bu cuma kilo bildirimlerimizle listelere dahil oluyoruz
kızlar ben yürüyüşe çıkıyorum şimdi 2 saat yürürüm belki.....yokum hee rakibelerime duyrulur
tamam canım ne güzel iki saat yürüyüş bol bol yanan kalori....

oy oy oy oy oy bende diş tedavisine başlıcam bu aralar valla zaten korkuyorum vazgeçsemmi diyorum sen böyle deyince iyice tırstım

bu arada dalin26 nerelerde bileniniz varmı rakibemi kaybettim

Son düzenleme:
biraz kendinden bahseder misin. takım arkadaşlarımı yazıyorum senin adının altı boş kaldı :)

ben de size "bitanem ile evleneli şu kadar oldu kısmını nasıl yaptığınızı sorayım..

evlilik çizelgesi mi neydi adı dur bi bakayım...

yokluğun şimididen belli....

ben aciya dayanikli degilim zaten
birde esim yapiyor dislerimi inan burnundan getiriyorum her gun
ama yaptir canim birde zayifla oy oyyyyyyyyy gulusune dunya eger

ben aciya dayanikli degilim zaten
birde esim yapiyor dislerimi inan burnundan getiriyorum her gun
ama yaptir canim birde zayifla oy oyyyyyyyyy gulusune dunya eger

e be hatun madem eşin dişçi neden beklersin... allahım kabus ya dişcçiye gitmek acıyı çekerim ama dişçi koltuğu demesinler bana... yok kaçarım göçerim parayıda ayarladım zaten bi randevu almak kaldı

olduu :)) ne güzel.. bir de bebeler için yapabilsek ...

bu mesaj sadece kaptanıma, kızlar gözlernizi kapatın!

kaptancım sana özel mesaj atamıyorum ( daha 100 mesaj olmadı forumda

Kaptancım benim bir problemim var. Oraya yazıp milletin şevkini de kırmak istemezdim ama özel mesaj atamadım.

Ya sorun şu ki hatırlar mısın takımı ilk kurarken ben h.sonu yemekleriyle ünlü br şehire gideceğim demiştim.. Oraya sırf gezelim görelm yiyelim içelim diye gideceğiz cumadan çarşambaya kadar.. şimdi ne yapalım? Bu cumadan sonra 1 hafta izinli mi olsam? Yani kendime hakim olmak istemiyorum oraya gidince. Bir akıl ver ne oluur.. Ben kilo alırsam şayet onu veririm. Ya da yediğimin kalorisinde spor da yaparım. Ya da gelince mi kilo bildireyim şimdi katılmayayım da?.. Offf . Kurulma sürecimiz daha var deyince ben bunu sorun olmaktan çıkarmıştım. Daha önce dile getirdim diye de üstünde durmadım. Ama şu an büyük bir problem oldu..

Kilo vermenin sırrı küçük ama emin adımlar

Kilo vermek gerçekten zor bir süreç, değiştirilmesi gereken o kadar çok şey var ki... Her seferinde gözümde büyüyor. Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

Sağlıklı kilo kaybı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarınızda gerekli değişimleri, hedeflediğiniz kiloya giden yolda karşınıza çıkan engelleri aşmayı amaçlayan yöntemleri içermelidir. Tüm bu değişim sürecini gözünüzde büyütmeyin ve kendinize bu konuda deneyimli bir rehber (diyet uzmanı) edinin. Küçük adımlarla kilo kaybı sürecini parçalara ayırmak başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlar. Her "mini-hedef"e ulaştığınızda kendinizi kazanmış hissedeceksiniz. Bu şekilde başarılar kazanmak her seferinde sizi daha da fazla motive edecek ve başka bir mini hedef belirleyeceksiniz. İşte size örnek bir liste; kendi hedefler listenizi yapmaya ne dersiniz?

Restoranlarda yarım porsiyon siparişi verin veya bir porsiyonu birisi ile paylaşın. Veya siparişinizi verdikten sonra bir kap isteyin ve yarım porsiyonu paketleyin, diğer yarımı tüketin.

Pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin, kızartma alışkanlığınızı yavaş yavaş tek edin. Yiyecekleri hazırlarken kullandığınız kalorili (mayonez, sos, tereyağı gibi) çeşnileri azaltın. Çayınızda ve kahvenizde daha az şeker kullanın veya hiç kullanmayın. Kırmızı et tüketiminizi haftada 1 gün ile sınırlayın. Farklı lezzetleri (hindi ile yeni tarifler) deneyin. (Devam edecek)

Diyette açlık hissetmemek için

diyet yapmaya çalışıyorum ama açlık hissediyorum sürekli. Aralarda süt içtiğim zaman daha geç acıkıyorum. Günde maksimum kaç bardak süt içebilirim?

Sizin de fark ettiğiniz gibi süt tokluk hissini sağlamada etkilidir. Fakat diyette yazan öğünlerin miktarlarına ve saatlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Vücudunuz belli bir düzen içerisinde beslenmeye alışmalı. Bu alışkanlıkların ne kadarını hayata geçirebilirseniz, o kadar başarılı olursunuz. zayıflama diyetlerine uzun süre devam etmek zordur. Bu nedenle sürekli çeşitlilik yapmaya çalışırız. Besinler ve hatta egzersiz çeşidi üzerinde oynamalar yapılır. Ve sizin de yaptığınız gibi denemeler burada önem kazanıyor. Hangi yiyecekler bizi tok tutar, ne kadar tüketmeliyiz ve hangi saatlerde tüketmeliyiz? Süt ve süt içeren ürünler tokluk hissi verdiği için iyi bir ara öğün olabilir ama diyetinizin kalorisine göre ve sağlık durumunuza göre günde alabileceğiniz miktar değişir. Genel bilgi vermek gerekirse günde 3 kez 1 er su bardağı az yağlı süt veya yoğurt tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra açlık hissetmemek için şu noktalara dikkat edin:

- 3 saatten fazla aç kalmayın

- Aralarda bol sıvı tüketin (su, ıhlamur, nane, biberiye...)

- Meyve veya küçük sandviçlerden oluşan ara öğünler hazırlayın

- Menüden küçük porsiyonları seçin

- Aynı günde 1 den fazla kaçamak yapmayın

- Diyetinizi bozduysanız sakın bırakmayın! Sonraki 3 gün programınızı hiç bozmadan uygulayın

Kahvaltıda yoğurdun için 2 kaşık yulaf , elma , muz ve kivi koydum. Yulaf sporcu besini olduğu için spor yaptığımız zamanlarda tavsiye ediliyor. Bend geçen haftasonu migrostan almıştım ilk defa bugün denedim. Gayet lezzetli oldu meyvelerle birlikte. Canım kahvaltı yapmak istemiyor hafta sonu ailecek kahvaltı yapmayı daha çok seviyorum. Kendimi aç hissetmeyince de zorlamıyorum. Yanlış mı bilmiyorum ama valla böyle... Diğer öğünlerimde gayet güzel yiyorum. Öğlelen yemeğinde kusufasülye pilav yiyeceğim yanına ayran belki turşu. zaten gün içerisinde aktifim en azından artık öyle olmak iyi olacak. Ama gerçekten hani diyette bir kibrit kutusu peynir 3-4 zeytin biraz domates salatalık falan oluyor ya öğlen 2 kaşık pilan 4 kaşık fasulye falan miktar beliritiliyor ya ben yapamıyorum öyle. o zaman benim daha çok yiyesim geliyor. kısıtlama olunca yapamıyorum. Ama kendi otokontrolümü sağladığımda daha iyi oluyor. Her şey serbest abartmadan tabi ama benim şartım bol spor ben zayıflamak istediğim zaman böyle zayıfladım. Abartmadan yedim ama bol spor yaptım. Kahvaltı yapmama sebebim zaten sabah geç kalkıyoruz kızım sağolsun geceleri çok uyandığı için bende uyuyamıyorum o da belli saatten sonra yatıyor beraber 9,5 10 a kadar uyuyoruz. Kalktığımda açsam yiyorum ama aç değilsem illa bir şeyler yeyim demiyorum. Bir de işte hafta sonları ailecek yemek yemek daha hoşuma gidiyor. Herhalde ondan. Yoksa zayıflayım diye aç kalmış görünmüyorum. Ben zayıflamak istiyorum ama zaten sağlıklı zayıflamak istiyorum. Çalışırken zaten muhakkak kahvaltısız çıkmazdık sabah 7 de kalk kahvaltıyı yap o zamanda güzel oluyordu. Ya insan evde olunca ister istemez düzeni bozuluyor bu benim için geçerli özelliklede. yemeden içmeden kesinlikle kısmıyorum abarmadan yemeye çalışıyorum ve bol spor yapmak istiyorum. yani öyle böyle değil ben çok yemek tatlı yiyen birisiyim bazen eşimden fazla yemek yediğim olur işte bunları bi düzene koyup bol sporla şu son 7 ayda aldığım inşallah ki vücuduma yapışmadığını düşündüğüm şu 13 kiloyu önce bi versem sağlıkla selametle .bakalım hayırlısı ama şu kahvaltı işini dediğiniz gibi düzene sokayım

kızlar sizlere ve bana bir kaç önemli bilgii hepmiz sağlıklı zayıflayalım

1) Kasları çalıştırmanın temel kuralı
Forma girme yolunda daha etkili sonuçlar alabilmek için anatomi kitabından biraz araştırma yapalım (çocuklar için hazırlanmış basit anlatımlı anatomi kitaplarını dene). Diyelim ki kalçanı sıkılaştırmak istiyorsun, bu sıkılığı sağlayacak, üst ve alt kalça kaslarının nerede olduğunu bilirsen, bölgesel egzersizleri daha doğru seçebilir, çalışırken hangi bölgenin sıkılaştığını rahatlıkla anlayabilirsin. Şikayetçi olduğun bölgelerdeki kaslar hakkında bilgi edinmenin, vücudunu şekillendirirken ne kadar faydalı olacağını göreceksin.

2) Kardiyo egzersizlerini ihmal etme
Koşu, yürüyüş, bisiklete binmek gibi kardiyo egzersizlerini ihmal etmek büyük bir hatadır. Etkin bir şekilde kilo vermek ve forma girmek istiyorsan, kalp ritmini düzenleyen, bol oksijen alımını sağlayan ve nefes düzenini dengeleyen egzersizleri haftada en azından üç kere, 20 dakika boyunca yapmaya çalış.

3) Makul hedefler belirle
İki haftada büyüleyici, sıkı kalçalar mı? Estetik ameliyat olmadığın sürece, bu etkiyi kısa zamanda elde etmen pek mümkün değil. Ama altı hafta boyunca yapacağın egzersizlerle forma girmiş, sıkı kalçalara kavuşabilirsin. Boş heveslere kapılmak kalıcı sonuçlar sağlamaz, hedeflerini doğru belirlersen hayal ettiğin forma sağlıklı bir şekilde kavuşabilirsin.

4) Dil hareketinin etkisi
Gayet basit bir şekilde, yatarak yapılan hareketler ya da karın egzersizleri sırasında dilini damağına daya. Bu hareket sayesinde boynunun ağrımadığını, aynı zamanda karın kaslarının daha çok çalıştığını ve normalden daha az yorulduğunu göreceksin.

5) Kapsamlı egzersizler yap
Vücut kaslarının aynı anda çalışmasını sağlayan egzersizler de var. Bu egzersizler aynı zamanda vücut dengeni de düzenleyecek ve iç kasları da aktif hale getirecektir. Örneğin, büyük egzersiz toplarıyla yapacağın ya da bosu üzerinde dengede durmaya dayalı hareketler vücudundaki bir çok kasın aynı anda çalışmasını sağlayacaktır.

6) Dik durarak göbeğinden kurtul
Durakta otobüs beklerken bile karın kaslarını çalıştırabilirsin. Sırtını daya ve dik dur. Karın kaslarının gerildiğini hissedeceksin. Bu hareketi spor yaparken de yapmayı ihmal etme.

7) Diyetinde sağlıklı atıştırmalara yer verebilirsin
Diyetlerde dikkat edilmesi gereken ve tüketilmesi önerilmeyen besin grupları yer alır. Ancak daha sağlıklı değerlere sahip besin gruplarıyla alıştığın ya da ihtiyaç duyduğun tatları giderebilirsin. Eğer süt ürünlerini fazla tüketemiyorsan, birkaç dilim peynir yiyebilirsin; listede yer alan sebzeleri bulamıyor ya da tercih etmiyorsan, küçük parçalar halinde keserek hazırlayacağın atıştırmalık havuçları yiyebilirsin; yasaklı meyve ihtiyaçlarını, taze sıkılmış sularını ya da taze meyvelerden hazırlanan karışım içecekleri içerek giderebilirsin; ya da yağlı bir balık yemek yerine, badem yemeyi deneyebilirsin. Böylelikle vücudunun ihtiyaç duyduğun vitamin ihtiyacını da karşılayabileceksin.

8) Aç karnına egzersiz yapma
Aç karnına egzersiz yapmanın daha çok kalori yakacağına dair yanlış bir düşünceye kapılma. Eğer yemek yemezsen egzersiz yapacak gücün de, yakacak enerjin de olmaz. Spor yapmadan bir saat önce hafif bir şeyler yemeye özen göster.

9) Ağır egzersizler yaparken daha çok su tüket
Vücudun en çok suya ihtiyacı vardır; egzersiz yapmadan bir buçuk saat önce bir bardak, bir saat önce de iki bardak su iç. Spor yaparken de susuz hissetmene gerek kalmadan su içmeye özen göster (susuzluk hissi vücudundaki su oranının çoktan tükendiğini göstermektedir) .

10) Rutin hareketleri değiştir
Vücut düzenli yapılan egzersizlere çok çabuk adapte olur, özellikle de kardiyo hareketlerine...Hal böyleyken yaptığın aerobik hareketlerine değişiklikler ekleyebilir ya da yeni egzersiz hareketlerine yönelebilirsin. Mesela koşmak yerine, suda jogging yapmayı, hızlı adımlarla yürümeyi, ip atlamayı, yüzmeyi, bisiklete binmeyi veya dans derslerine katılmayı deneyebilirsin.

11) Daha hareketli ol
Düzenli egzersiz yapmak geriye kalan zamanlarda tembellik yapmak için bahane olamaz. Yapılan en küçük hareketin bile forma girmende faydası olacaktır; mesela yarım saat araba yıkamak 150 kalorinin yakılmasını sağlar.

12) Beden duruşunun önemi
Egzersiz yaparken farklı bir pozisyon dene, sırtını ve başının arkasını duvara daya. Vücudunun dik durmasına ve ayaklarının yere tamamen basıyor olmasına dikkat et (başından, ayaklarına kadar bedeninin duvarla beraber dik açı üçgen şeklinde durması gerekiyor). 60 saniye bu şekilde kal.

13) Egzersiz yaparken içinden say
Ağırlık kaldırma ve gerilme egzersizlerinden mümkün olduğunca daha çok sonuç alabilmenin anahtarı yavaş ve sakin hareketlerdir. Hızla hareket ederek istediğin forma daha kolay girebileceğini aklından çıkar, kendi içinden say, bir sayıda derin nefes al, diğer sayıda gerilme hareketini yap, bir diğer sayıda nefesini tut ve gevşe.

14) Aklın da odaklansın
Çalıştırdığın kaslara odaklanarak yaptığın egzersizlerden daha çok fayda görebilirsin. Rutin egzersizlerini yaparken kasılan ve gerilen her bir kasına odaklan.

15) Müzik dinle
Yapılan araştırmalara göre spor yaparken müzik dinlemenin daha motive edici olduğu tespit edilmiştir. Egzersizlerin sırasında tempona uygun hızlı ritimlerde dans müzikleri dinle.

16) Nefes almayı unutma
Evet kulağa komik geliyor ama bir çoğumuz bizi zorlayan bir işle uğraşırken nefes almayı unutuyoruz. Eğer yaptığın bir hareketten sonra yorgun veya başın dönmüş gibi hissediyorsan, ihtiyacın olan sadece daha fazla nefes almak. Ağırlık kaldırırken nefes al, indirirken ver.

17) Sınırlarını bil
Egzersiz sırasında kaslarında hissettiğin hafif yanma çalışmalarının etkili olduğunu gösterir ama bu his keskin bir acıya dönüşürse yapmakta olduğun şeyi durdurman gerektiğini anlamalısın.

18) Egzersiz molalarını uzun tutma
Yaptığın hareketler arasında verdiğin molalar bir dakikadan fazla olmasın. Kısa aralıklarla vereceğin molalar (yeniden rahatlıkla nefes alabilecek kadar) kasların rahatlaması ve eski gücüne yeniden kavuşması için yeterlidir.

19) Her gün ağırlık çalışma
Kendini gereğinden fazla zorlamış olursun. Kasların, kendisini yeniden onarabilmesi ve eski güçlerine yeniden tam olarak dönebilmesi için 48 saate ihtiyacı vardır. Bu demek oluyor ki ağırlık çalıştığın, gerilme hareketleri yaptığın günler arasında bir gün bırakırsan daha iyi sonuçlar elde edebilirsin.

20) Kasılırsan ve ağrın olursa
Sıcak bir banyo eklem ağrılarını rahatlatacaktır. Eğer ağrın çok olur ya da büyük kasılmalar hissedersen, sıcak yerine soğuk bir duş almayı tercih etmelisin. Kalp atışlarını düzenleyebilecek için beş dakikalık gevşeme egzersizleri de, daha önce yapılan egzersizlerden kalma ağrıların etkisini yok edecektir.

anladım canım şöyle yapsak sana uygun olurmu git gez ye iç gel.. sonrasında kilonu bana bildir ve başlangıç kilon olarak onu baz alalım sonrasındaki hafta kaydını yaparız... ne dersin... yada yok ben girmek istiyorum diyorsan bu hafta başlatalım sen git gez ye iç ama bunun verdiği psikoloji ile de bol bol yürüyerek yediğini yak ya almadan gel yada az da olsa almış olarak farketmez ona göre kaydederiz...

ama benim bildiğim yir yere gezmek yemek amaçlı gidiliyorsa baya baya da yürünüyor hareket ediliyor ve yediğini yakıyosun...

şimdi sen söyle hangisini istersin

canım bende zaten bunu yapmaya çalışıyorumya .. buradaki herkesin belli kalıplarda değilde hayatını ıskalamadan evde ne piştiyse onu yiyerek ama porsiyonlarını küçülterek tatlı hamur işinden geri durarak ve hayatına hareket katarak kilo vermesini amaçlıyorum. bunun özü de 3+3 beslenme biçimini yahatımıza adepte etmek zaten böyle olduğunda acıkmaya fırsatınız kalmıyor... sabah geç kalkıyorsun tamam otur adam akıllı kahvaltı yap demiyorum zorla kendini 3-4 lokma da olsa bişeyler ye ki vucut uyansın tamam gün başladı hadi bakalım enerji harca desin... ve yukarıda da paylaştım aç karnına spor asla ama asla olmamalı bu yarardan çok zarar verir...

slm tontişlerimmmmmmmmmm jujucum ben hergun tartılma kuralını ıhlal edıp gene tartıya cıktım dun 88.200 dun bugun 87.900 yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nası gıdıyolar anlamadım beyın gucu bu olsa gerek :) esıme aksam gozleme yapıcam ıstedı.ben sımdı nasıl yememeyı basarıcam o gozlemelerı.
kahvaltıda 1 yumurta bır dılım ekmek domates salatalık peynır yedım.oncesınde 2 koca bardak su mıdem cok bulandı ıstahım azaldı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…