Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım sen nasıl bir öneri sunuyorsun???? perşembe tartılıp kilo bildiriminde bulunabilirsin mesela.

perşembe sabah çıkcam evden 6 gibi uyancam sabah hemen tartılıp bildidirm ben benim için çok önemliydi cnm teşekkür ettim önerin için ve de idare ettiğin için kaptancım

kızlar takıma kurallar oluşturacağız ama benim ilk kuralım

1. Her üye Gün bitiminde sabah-öğle-akşam ve ara öğünler olmak üzere günlük yemek listesini ve gün içerisinde yaptığı fiziksel aktivitelerini yazmak zorunda...

tamamdır kaptanım bana uyar

Günaydın kızzzzlar. JUJU cum hoşgeldin... Haydi bakalım kilo bildirimimize kaldı 5 gün... Motivasyon bozmak yok... Hepimiz zayıflayacağız inşallah... JUJU cum sana bir şey soracağım sen 73 kiloya inmişsin neden sonra tekrar 89 kiloya çıktın. Yemekle mi alakalı yoksa başka bir şey mi? merak ettim de

canım ben 73 değil aslında 62-63 kiloya düşmüştüm... takım lideriydim sonra ayrıldım hamile kalmak için tedavi görüyordum ve ilaçların etkisi ile kilo aldım 70 leri gördüm ama sonrasında stres sıkıntı ne bilim o havadanmıdın kendiliğinden alma sürecim devam etti ... 74 kilo ile geri geldim buraya ama kaptanlık yapmadım ozaman bir takıma girdim sanırım ısınamamış olacağım ki fazla veremeden ayrıldım aradana geçen yıllarda da 89,2 yi gördüm enson ve buradayım

evetttttttttt ilk sorum.. metabolizmenin yavaş olduğu kanısına varıldı peki metabolizmanı hızlandırmak için öneride bulunmadı mı diyetisyenin??????

onun dışında tipik bir öykü bende mesela masa başı çalışıyorum ve hareketsizlik benimde sıkıntım ... hayatımıza hareket katmaya çalışıyoruz zaten biraz daha aktif olmaya çalışıyoruz...

burada düzenli paylaşımda bulunur yazılanları okur yorum yaparsan zaten ister istemez motive oluyorsun emin ol...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir kaç güzel bilgi vermek istiyorum. Spor yapan ve yapmaya karar verenler için bence faydalı olacak:

SPOR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

1-Birgün üst vücut kasları ertesi gün alt vücut kaslarını çalıştıran egzersizler yapılarak her kas grubuna kendini toparlaması için 48 saat verilmeli.
2-Sabah aç karına yürüyüşten başka hiçbir spor yapılmamalı, öğlen ve akşam yemeklerinden sonra da yürüyüşten başka spor yapılacaksa en az 2 saat beklemelidir.
3-Spor yapan bazı insanların yaptıkları en büyük hatalardan biri de hiç kardiyo çalışmamaktır. Kalp kası güçlendirilmesi gereken en önemli kastır. Zayıf bir kalple yapılacak herhangibir spor kalbe aşırı yük bindireceği için tehlikeli olabilir. En iyi kardiyo egzersizleri tempolu yürüyüş, koşu, yüzme, biskiklet ve templou olarak yapılan jimnastik hareketleridir.
4-Hastayken, uykusuzken, aşırı sıcak güneş altında, aşırı soğukta spor yapılmamalı ya da önlem alınarak yapılmalı.
5-Terle kaybedilen su ve tuz yerine koymak için maden suyu, su vs.içilmeli, sporcu ve enerji içeceklerinden uzak durulmalı, çünkü yüksek oaranda kafein içerirler.
6-Kas geliştirenler sağlığa aykırı olmayan protein tozlarını egzersizden sonra yarım saat içinde alabilirler. Steroidlerden uzak durulmalı, çok zararlı. Bunları ihmal eden ve spor yapan bırakın yaşlı birçok genç sakatlanıyor.
7-Tek tip spor yapmak kasları hatta beyni tek yönlü geliştirir.Birkaç değişik tür sporu dönüşümlü olarak yapmak ve egzersiz çeşitlerini sık sık değiştirmek hem can sıkıntısını engeller hem de tüm vücudu ve beyni dengeli bir şekilde geliştirir.
8-En büyük hatalardan biri spora sık sık ara vermektir. Haftada en az 4 gün düzenli olmalı çeşidi değişebilir ama bütün yıl devam etmeli. Sadece yazın ya da sadece kışın spor yapıp yılın geriye kalan kısmında hareketsiz bir yaşam sürmek de çok zararlı

JUJUcum her gün spor yapma kuralı getirelim. İlla yürüyüş bandına ne bilim alete gerek bile kalmadan evde en az yarım saat zayıflamaya yönelik hareketlerde olabilir ne bilim hepimiz buraya gelebiliyorsak netimiz var demek internetten pilates olabilir, incelme hareketleri olabilir ama muhakak bi yarım saat spor kuralımız olsa nasıl olur? bahane olmadan. Nasıl her gün belirli düzende beslenmeye çalışıyorsak sporuda bir yaşam biçimi haline getirelim o halde... Tabi herkes ne der bilmiyorum bi fikirdir....

KıLO VERMEK ıÇıN EGZERSıZ
ışte kilo vermek isteyenler için birkaç ipucu;

YAĞ YAKMAK

Fazla kiloların çok büyük bir kısmı vücutta depolanmış fazla yağlardır. Doğru bir kilo verme programının hedefi birikmiş yağları yakmak olmalıdır. Vücut kilo seviyesini değiştirirken su atacağı için başlangıçta verilen kilolar, yeme düzeninde yapılmış ani değişiklikler nedeniyle gerçekleşen su kaybından ve vücuttaki sindirilen besin miktarının azalmasından kaynaklanabilir. Bu tür kilo kayıpları gerçek kayıplar olarak görülmemeli, ne kadar yağ atıldığı temel ölçü olmalıdır.

KARDıYOVASKÜLER EGZERSıZıN YAĞ YAKMAYA ETKıSı

Yağ atmak için yapılacak egzersiz kardiyovasküler egzersizdir. Bu tür egzersiz yavaş ve tempolu olarak yapılan ve kalp atış hızının hedef atış hızı seviyesinde olduğu 25 - 35 dakika boyunca yapılan egzersizlerdir. Yavaş ve sürekli olarak yapılan tempolu koşu, kürek, bisiklet, step, salon aerobiği, jogging, yürüyüş ya da yüzme bu tür egzersizlerdir. Kardiyovasküler egzersiz sırasında vücut oksijen düzeyi yüksek solunum yapar. Yağ yakıcı enzimler harekete geçer. Egzersizin ilk 12 dakikasında ağırlıklı olarak karbonhidrat harcanır. Daha sonraki dakikalarda enerji kaynağı olarak yağ kullanılır. Bu nedenle kardiyovasküler egzersiz minimum 12-15 dakika olmak üzere 25-35 dakika yapılmalıdır.

HANGı SIKLIKTA KARDıYOVASKÜLER EGZERSıZ

Minimum haftada 3 - 4 kere, maksimum haftada 5 - 6 kere yapılması gerekir. Daha az sıklıkta yapmak kilo verme hızının düşmesine neden olabilir. Daha çok sayıda yapmak ise kas gelişimini engelleyip vücudu çok fazla yorabilir.

NASIL YAPMALI?

En az 12-15 dakika, ortalama 25 - 35 dakika.Hedef kalp atış hızında yapılmalı.Nefes nefese kalmayacak bir tempo seçilmeli. Konuşmanız gerektiğinde tıkanmadan konuşabilmelisiniz.
Kalp atış hızınız tüm seans boyunca aynı olmalıdır. Tempoyu sürekli arttırıp, olabilecek en üst düzeye çıkarttıktan sonra indiren "çan" şeklindeki çalışma doğru değildir. Önemli olan tüm egzersiz boyunca aynı tempoyu korumaktır. Kardiyovasküler egzersize başlarken ve bitirirken, ısınma ve soğumaya dikkat edin. Eğer ısınmadan başlarsanız kalbinizi zorlarsınız. Soğumadan yapılan ani bir bitiş vücutta hızla kan pompalanmasına neden olur. Mutlaka tempoyu düşürüp yavaşlayarak bitirin, ve sonra esneme hareketleri yapın.

KARDıYOVASKÜLER EGZERSıZıN DıĞER FAYDALARI:

-Kalp ve dolaşım sistemi sağlığını olumlu yönde etkiler.
-Genelde alt vücut kaslarını çalıştırır.
-Genel kondüsyonu arttırır.
-Uyku düzenini iyileştirir.
-Tansiyonu düzenler
-Depresyon ve psikolojik rahatsızlıklara iyi gelir.

NASIL BıR DıYET SÜRDÜRMELıSıNıZ?

Yağ yakmaya yönelik bir egzersiz yaparken yağı azaltılmış ve metabolizma hızınıza göre düzenlenmiş bir diyet sürdürmelisiniz.

Diyetinizde şu noktalara dikkat edin:

-diyet besinleri tercih edin. Süt yerine yağsız süt, yoğurt yerine yağsız yoğurt, ekmek yerine, kepekli ekmek tercih edin.
-Gün boyunca küçük miktarlarda ve sıkça alınan öğünler metabolizmayı hızlandırır.
-Kendinizi açlığa mahkum etmeyin. Bilinçsiz diyet programları metabolizmayı yavaşlatarak kilo aldırır.
-Hızlı zayıflatıcı ve benzeri ürünleri kullanmamanızı öneririz. Bu tür ürünler başlangıçta iyi bir etkide bulunabilseler bile, önemli olan tüm yaşamınız boyunca yemek alışkanlıklarınıza dikkat etmektir.
-Yiyecekleri satın alırken içerdikleri yağ yüzdesine bakın. Unutmayın 1 gram yağ 9 kalori verirken, 1 gram karbonhidrat ya da protein 4 kalori vermektedir. Bu nedenle yağ yüzdesini gram değil kalori üzerinden hesaplayın. % 25'i yağ olan bir yiyecekteki, kalorik yağ yüzdesi % 60'lara varabilir.

elbette olmazsa olmazımız spor...bende onu araştırıyordum sürekli aynı şey yapılmamalıymış hergün farklı bişey mi yapsak bünyeyi şaşırtmak için yoksa her hafta birini mi yapsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…