Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Glisemik İndeks kavramı,bir gıdanın kan şekerini yükseltme özelliğini ifade eder.Yani bir gıdanın Gİ’si ne kadar yüksekse kilo aldırma riski de o kadar artıyor.Birde glisemik indeksi sıfır olan gıdalar var ki bunlar sağlıklı beslenmede imdadımıza koşuyor.
indeksi 50 ve ltında olan gıdalar tercih edilmeliymiş üzeri yüksek olarak kabul ediliyor ve kilo vermeyi güçleştiyiro..

Besin
Glisemik İndeks

Glikoz
100

Mısır gevreği
92

Patates
88

Beyaz pirinç
87

Kraker
78

Bal kabağı
75

Karpuz
72

Şalgam
72

Beyaz ekmek
71

Orta Glisemik İndeks (55-70)

Besin
Glisemik İndeks

Limonata
66

Kavun
65

Makarna
64

Pancar
64

Kuru üzüm
64

Patates cipsi
63

Kola
63

Ananas
59

Çavdar ekmek
58

Yulaf
55

Bal
55

Düşük Glisemik İndeks (<55)

Besin
Glisemik İndeks

Kivi
53

Muz
51

Mango
51

Tam buğday ekmek
51

Kahverengi pirinç
50

Bulgur
48

Kuru fasulye
48

Bezelye
48

Portakal
48

Havuç
47

Üzüm
46

Şeftali
42

Elma
38

Mercimek
29

Nohut
28

Barbunya
28

Greyfurt
25

Kiraz
22

Soya fasulyesi
18

doya doya yenebilecek gıdalar..

Salatalık, patlıcan, hindiba, rezene, sarımsak, yeşil fasulye, pırasa, marul, mantar, bamya, yeşil soğan, turp, kabak, ıspanak, brokoli, lahana, karnabahar, domates gibi bütün sebzeler.
Meyvelerden Avakado, limon, ahududu,
İşlenmemiş etlerin Gİ&#8217;i genelde sıfırdır. Biftek, kalamar, derisiz tavuk eti, ördek, taze veya donmuş derisiz tüm balıklar, kuzu eti, yengeç, midye, hindi eti.

İçinde asit olan gidalar GI'i düşürür.
Bunun nedeni mide boşalmasını geciktirmesidir.
Asidik gıdalara örnek;
1.Yeşil zeytin
2.Turp
3.Limon suyu
4.Mantar, havuç, yeşil bezelye
5.Sarmısak
6.Sirke

hepinizin mevlid kandil hayırlara vesile olsun inşallah hepinizin kalbinden geçen dualar hayırlısıyla olsun inşallah banada dua etmeyi unutmayn inşallah bennde hayırlısıyla anne olurum

amin cnm hayırlı kandiller Rabbim bu mübarek günde hayırlı evlatlar nasip etsin sizlere

reklamlardan sonra bakalım ne anlatacak doktorum güzl program ben beğeniyorum

öyle bi saydınki karnım acıktı

ben dikkat etmessem valla sonum kötü gibi

aslında hamur işini kes makarna pilav yeme çok şekerli meyve yeme bitiyoki iş yani bildiğmiz şeyler bunlarda uygulamak lazım

o zaman hepimiz doğru yoldayız

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn çıtırlar

aminnn cornella sizlerinde kandili mübarek olsun.

doktorum programında diyet insilün direnci vs var onu izliyorum belki yararı olur diyetimize.

Herkese günaydınlar.Mübarek kandilimiz hayırlara vesile olsun...

zaten bize ne yapıyorsa bu karbonhidratlar yapıyor.mantılar,börekler,tatlılar......

öencelikle bende sizlerin kandinilini kutlarım

kızlar o dediğiniz beslenme şeklini herkes mi yapmalıymıy yoksa insülin direnci olanlar mı onu bi dinleyin bakim...

bide o besinler nelermiş belli mi

hepinizin mevlid kandil hayırlara vesile olsun inşallah hepinizin kalbinden geçen dualar hayırlısıyla olsun inşallah banada dua etmeyi unutmayn inşallah bennde hayırlısıyla anne olurum

inş canım....senin ve aysunu Allah çok bekletmez.....burada güzel haberlerinizi verirsiniz

kilo vermek isteyen herkes bu şekilde glisemik indeksi düşük gıdalardan yemeliymiş juju..
sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..
bu karatay diyeti aslında...
topiğine girmiştim kk da ben bayanın bi tanesi bu şekilde beslenerek 60 kilo vermiş tickerinden görmüştüm

işlenmemiş et ve süt ürünlerini birde yeşil sebzeleri doya doya yiyebiliriz..bol protein..

az karbonhidrat..pilav makarna unlu gıdalar yok..

bakliyatlar sınırlı ve az..

meyvelerdende Gİ dşük olanlar yenilecek.öyle denildi kısaca ve bitti program.

Son düzenleme:
bu arada havuç miğdeyi çok geç terkedermiş 1 gün bile kaldığı olurmuş sanırım dün dinlemiştim....

bir de havuç çok yemeyin derler içinde ki şeker oranından dolayı valla neye inanacağımızı şaşırdık....
bir de şu salata olayını ben anlamıyorum..tv de gösterilen salatalar hep ot marul ,maydanozdan ibaret...
ben bir salata yaparım içinde bir ben yokum....marul,salatalık,domates,havuç,yeşil soğan,kara lahana vs..evde ne varsa koyarım:)

[/QUOTE]hepinizin mevlid kandil hayırlara vesile olsun inşallah hepinizin kalbinden geçen dualar hayırlısıyla olsun inşallah banada dua etmeyi unutmayn inşallah bennde hayırlısıyla anne olurumSağol ukyo. Allah razı olsun . herkes herkesten dualarını esirgemesin.[/QUOTE]

Aman ya yine alıntılı yazmayı başaramadım...
ukyo sağol. Allah razı olsun. Herkes herkesten dualarını esirgemesin...

ben geçen yıl karataycıydım...zaten karatayın ilk sayfaların da yorumlarım gözüküyor eşim illallah etmişti benden.canan karatayına başlıcam artık diyordu....
canan karatayın şu lafına çok gülüyorum: inekler,koyunlar yıllarca ot yedide ne oldu.....neden yağlılar bu kadar....ama aslan,kaplan vs gibi hayvanlar hep et yiyorlar ama vücutlarında yağ yok:26: gerçekten doğru...

Doktorumda yemeyin diyorrrrrrrrr 5 dakika sonrada mutfağımda güzelim yemekleri gösteriyo gelde yeme şimdi tabiki yeme

salatadan zarar gelmez .. istediğini koy... hatta içine tavuk parçalarıda atarak bir öğün bile yapabilirsin....

valla mantıken evet... eski insanlar ne yiyordu et ot ama doğal hali ile .... işlemeden yağ vs katmadan onun içinde daha dinç daha sağlıklılardı... dukanın da mantığı buydu... et tavuk balık vs ye ama işlem yapmadan buğulama ızgara haşlama gibi yollarla.. kendi içinde barındırdığı yağ yeterli diyordu... sebze ye ama işleme tabi tutmadan közle ... haşla... buharda pişir... çiğ ye sınır yoktu ikisindede istediğin kadar ye ama bu şartlarla... dukanda birtek meyva beni zorlamıştı meyva yasaktı

inş canım....senin ve aysunu Allah çok bekletmez.....burada güzel haberlerinizi verirsiniz
sağol canımmm amin inşallah

evet bende bir ara başladım ama yanlış anlamışım bazı şeyleri bol bol yeyin diyory karatay abartmışım serbest diye aa bi baktım 1 haftada 600 gr almışım

canan hocanın bi çok videosunu izledim hakkatende komik çok şeker enerji dolu biri..o sözünü bende hatırlyorum çok komik

canım şimdide karatay uygulamaya çalışıyorum çünkü oda az önceki doktorlarla aynı şeyleri söylüyor...

sadece karatay evden ekmeği çıkarın diyorya..ben sadece sabah yiyorum kahvaltıda ekmek olmazsa yapamıyorum midem bulanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…