- 5 Ekim 2007
- 14.831
- 16.267
- 823
- 42
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #75.641
hepinizin mevlid kandil hayırlara vesile olsun inşallah hepinizin kalbinden geçen dualar hayırlısıyla olsun inşallah banada dua etmeyi unutmayn inşallah bennde hayırlısıyla anne olurum
doya doya yenebilecek gıdalar..
Salatalık, patlıcan, hindiba, rezene, sarımsak, yeşil fasulye, pırasa, marul, mantar, bamya, yeşil soğan, turp, kabak, ıspanak, brokoli, lahana, karnabahar, domates gibi bütün sebzeler.
Meyvelerden Avakado, limon, ahududu,
İşlenmemiş etlerin Gİi genelde sıfırdır. Biftek, kalamar, derisiz tavuk eti, ördek, taze veya donmuş derisiz tüm balıklar, kuzu eti, yengeç, midye, hindi eti.
İçinde asit olan gidalar GI'i düşürür.
Bunun nedeni mide boşalmasını geciktirmesidir.
Asidik gıdalara örnek;
1.Yeşil zeytin
2.Turp
3.Limon suyu
4.Mantar, havuç, yeşil bezelye
5.Sarmısak
6.Sirke
ay canım sakın kırılma...ben öyle menülere fazla yorum yapmıyorum ,belki ondandır cnm,yoksa hepinizi seviyorumbu arada hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar....
ALLAH GÖNLÜNÜZDEN GEÇENİ HAKKINIZDA HAYIRLI EYLESİN İNŞŞŞŞ
o zaman hepimiz doğru yoldayız
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn çıtırlar
aminnn cornella sizlerinde kandili mübarek olsun.
doktorum programında diyet insilün direnci vs var onu izliyorum belki yararı olur diyetimize.
ya ne güzel çogunuzun evinde bir çeçit de olsa spor aleti varbende yok ya ..spor yapmaya tabi ki bahane değil ama evde yer olsa alacağım ama yer yok ki nereye koyacağım...lessie desen hiç yürüdüğümü bile anlamıyorum bana güzel bir step videosu lazım aslında bendekiler bayağı zorluyor beni o yüzden de 10 dk da bırakasım geliyor nefesim kesiliyor
Herkese günaydınlar.Mübarek kandilimiz hayırlara vesile olsun...
zaten bize ne yapıyorsa bu karbonhidratlar yapıyor.mantılar,börekler,tatlılar......
insülin direnci metabolizmanın varlık içinde yokluk yaşaması demekmiş..
yani vücuda istediğin kadar yararlı gıda gönder bunu zamanla harcamak için depolara gönderemiyormuş vs hep kanda kalıyormuş gibi bişey dedi..
birde glisemix indeksi-karbon değeri düşük yiyeceklerden tüketmeliyiz dedi...
çabuk açlık hissetmemek ve kilo verebilmek için..
bunu karatayda diyordu..
kızlarrrrrrrr tv da doktor mümkünse hiç pilav yenmemeli diyor bulgur bile......bende 2 gün üst üste yedim ya:26::26:
glisemik indeksi düşük besinler tercih edilmeli
protein ağırlıklı ve salata tarzı beslenilmeli dedi...
ben endokrin uzmanına gitmiştim canım doktorun şehir dışından hastaları vardı başarılı bi kadındı kansızlık var bende annemdede troid var bende sürekli kontrol ettiriyorum kendimi bide kilo veremiyorum diye bu kadına gittim bi sürü kan verdim insülin direnci var dedi ilaç verdi diyetisyene yolladı sonra geçti direncim düzeldi o doktorda gitti şimdi bulamıyorum hiç biyerde başka doktra gittim anlamıyolar halimden şu an varmı bilmiyorum öğrenmenin tek yolu yemek yedikten sonra hemen acıkıyosan doymak bilmiyosan vardır ben öyleydim msla yerdim yemek tıka basa yemekten sonra abur cubur yerdim yatarken ekmek arası yerdim gene doymazdım karnım şişsse bile canım isterdi bir zamanlar 1 ay önce gene başladı bu durum o ilaçtan aldım kullanıyorum şimdi düzeldim biraz düzgün beslenmeye bakıyo herşey
evet cnm ben karatay kitabını alıp okudum o hocada öyle diyordu..
glisemik indeksi düşük yiyecekler yersek hem kana yavaş karıştığı için hemen düşmüyor kan şekeri ve yavaş acıkıyormuşsun.
hemde metaolizma sürekli harcayacak çalışacak enerji buluyormuş..buda metabolizmanın sürekli çalışması demekmiş.
ve bu insülün direnci vs olmuyormuş kırılıyormuş vs..
demekki glisemik index gerçektende önemli..:44:
hepinizin mevlid kandil hayırlara vesile olsun inşallah hepinizin kalbinden geçen dualar hayırlısıyla olsun inşallah banada dua etmeyi unutmayn inşallah bennde hayırlısıyla anne olurum
bu arada havuç miğdeyi çok geç terkedermiş 1 gün bile kaldığı olurmuş sanırım dün dinlemiştim....
inş canım....senin ve aysunu allah çok bekletmez.....burada güzel haberlerinizi verirsiniz
kilo vermek isteyen herkes bu şekilde glisemik indeksi düşük gıdalardan yemeliymiş juju..
sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..
bu karatay diyeti aslında...
topiğine girmiştim kk da ben bayanın bi tanesi bu şekilde beslenerek 60 kilo vermiş tickerinden görmüştüm
işlenmemiş et ve süt ürünlerini birde yeşil sebzeleri doya doya yiyebiliriz..bol protein..
az karbonhidrat..pilav makarna unlu gıdalar yok..
bakliyatlar sınırlı ve az..
meyvelerdende Gİ dşük olanlar yenilecek.öyle denildi kısaca ve bitti program.
amin cnm hayırlı kandiller rabbim bu mübarek günde hayırlı evlatlar nasip etsin sizlere
aman ya yine alıntılı yazmayı başaramadım...
Ukyo sağol. Allah razı olsun. Herkes herkesten dualarını esirgemesin...
salatadan zarar gelmez .. istediğini koy... hatta içine tavuk parçalarıda atarak bir öğün bile yapabilirsin....bir de havuç çok yemeyin derler içinde ki şeker oranından dolayı valla neye inanacağımızı şaşırdık....
bir de şu salata olayını ben anlamıyorum..tv de gösterilen salatalar hep ot marul ,maydanozdan ibaret...
ben bir salata yaparım içinde bir ben yokum....marul,salatalık,domates,havuç,yeşil soğan,kara lahana vs..evde ne varsa koyarım:)
ben geçen yıl karataycıydım...zaten karatayın ilk sayfaların da yorumlarım gözüküyoreşim illallah etmişti benden.canan karatayına başlıcam artık diyordu....
canan karatayın şu lafına çok gülüyorum: inekler,koyunlar yıllarca ot yedide ne oldu.....neden yağlılar bu kadar....ama aslan,kaplan vs gibi hayvanlar hep et yiyorlar ama vücutlarında yağ yok:26: gerçekten doğru...
sağol canımmm amin inşallahinş canım....senin ve aysunu Allah çok bekletmez.....burada güzel haberlerinizi verirsiniz
ben geçen yıl karataycıydım...zaten karatayın ilk sayfaların da yorumlarım gözüküyoreşim illallah etmişti benden.canan karatayına başlıcam artık diyordu....
canan karatayın şu lafına çok gülüyorum: inekler,koyunlar yıllarca ot yedide ne oldu.....neden yağlılar bu kadar....ama aslan,kaplan vs gibi hayvanlar hep et yiyorlar ama vücutlarında yağ yok:26: gerçekten doğru...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?