Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bende bütün gün yürüdüm azicikta yemegi abarttim ama cok degil. 11210 adim olmus kallisim.. aman sen kizma ben hergün hemencecik yazarim :)
ama baska sey yapmadim sadece yürüyüs
ablacım bu hafta böyle abuk sabuk geçirdik sen beni affet nolursun tam anlamıyla ne yaptıklarımı yazabildim nede seni denetleyebildim... ama sabah tüm geçmiş mesajlarını birden toparlayıp yine bakacağım gerçi geçti artık diyeceksin ama olsun hepsini birden yine ele alış oluruz ...

ya ben bebek pantolonu yapacagim,bütün günüm model aramakla gecti söyle bol pacali salvar gibi bir pantolun modeli bulamadim. en son bebek pantolonunu 24 yilönce örmüstüm valla unuttum ya.
ben sana hafta arası bulurum ablacımŞeniz

Bu arada dayanamıcam kallisten önce ben çıtlatım azcım kallis ve benim aldığımız bir karar var bunun detaylarını o açıklayacak size ...
yahu dayanamıycım demişsinde bari açksalaydın be güzelim ne var yani ha sen ha ben...
vaktim kalırsa yazayım yoksa sen yazarsın..

sallandim elimdeki bebek ceketini bitirdim . sebze ayikladim. cay ictim ohhhh valla keyif yaptim. aman ya buda gerekli
ablacım bende bahçeden içeri giremedim valla insan havada azıcık güneş görünce coşuyor ne yapalım...

model falan bulamadim yapmaktanda vazgectim gidip yatacagim en iyisi.iyi geceler sbg. iyi geceler takimim. öpüyorum hepinizi
alkisalkisalkis hehe bulamamışalkisalkisalkis ben bakıcam...

uykum geldi,hepinize iyi haftasonları diliyorum. pzts görüşmek üzere...
hehe ben seni rüyamda gördüm bana gül güzelini okuyordun alkisalkisalkis

bugunde beni pek bulamazsınız artıkım malum bugunde benim gezmem günüm ohh be dün patlamıştım sıkıntıdan aaa gezmeciler sizi hiç bişrinizde yok ortalarda hadi görüşürüz şekerler
dün yalnı kaldın demi canımcım affet beni ama elimde değildi hafta sonları genelde böyle artık.. ama hafta arası eşimin işyerinin turnuvaları başlayacakmış bu hafta bir kaç akşam maç izlemeye gidecekmişhihoyyyt bende sizinleyim...

beni de alırmısınız aranıza
canım baktım şimdi 13. takıma girmişsin sanırım onlarda kardeş takımımız zaten alkisalkisalkis

Kız buse seni gçördüm burda ne habare.. biz emineyele pikniğe gidiyoruzzz

Emine kim olaki

esofmanlarimi giyip spor yapicam yeter bu kadar tembellik haftaya guzel ve dinc baslmaliyim
hadin optum herkeziii bende gece gelirim artik hadin gorusuruz
canım benim akşam baktım dedim ya eşfman aldığınızı okudum, birde eşinle barışmışsın güzel şeyler yapmış pek sevindim hatta elimde böyle minnacık alet mesajları okumaya uğraşıyorum eşimde dürtüyor neden kendi kendine sırıtıyorsun diye:roflol: o sırada senin mesajını okuyordum sözümde duramadım eşime barıştım diyea.s.

iyi pazarlar sevgili takımım maşallah herkesler gezmelerde oh oh ne güzel :lepi:
inşallah herkesin haftasonu güzel geçmiştir..

sbg ve mersacım böyle haftasonları aileler ile beraber oluyoruz genelde ve burayı ihmal edebiliyoruz ama hafta arası harikayız sakın cumartesi pazara kanmayın:1hug:

Dün akşam üzerinden beri bahçedeyiz içeri girmek istemedi canımız üstelik nasıl rüzgar var çokta soğuk ama az güneş bile bizi tavlamaya yetiyor.. bu sabah kahvaltıdan sonra ortanca ve ufaklık bisikletleri ile eşimle bende yürüyerek şöyle porsuk kenarında orman içinde yürüdük bir kaç saat boyunca çok güzeldi, köpeğide aldık kızlarla yarış yaptı sürekli ve hepsi çok ama çok yoruldular.. eve dönüp kahve keyfi yaptık öğlen ve sonra eşim hadi çiçekçiye bakalım dedi, her sene söylenir buranın havası çok kötü almayacağım çiçek diye ama yine dayanamadı :)) bir kaç tane küpe çiçeği aldım geçen yıl havadan bir hastalık sonucu tüm çiçeklerim ölmüştü çünkü duvar sarmaşıklarım bile bozulmuşlardı ay çok kötüydü... bir sarmaşık gülü aldık böyle pembiş pembiş ve yola bakan çitin dibine ektik onu.. hava güzel olsaydı daha çok alıp ekecektim ama çok rüzgardan iş yapasımız gelmedi pek..
rüzgarlı hava hepimizin yüzünü kavurmuş alev alev yanıyor suratlarımız :))
eşimin malum pazar mangal keyfinide bitirip nihayet girdik evimize.. o uyudu bende size koştum...

reyhan ablacım merak etmişsin sormuşsun zaten dün knuştuk mehalimle ve ben bir daha gelişimde yazarım demiştimde gelemedim bir türlü..

beni biliyorsunuz bu diyet olayında ne kadar uzun süredir çabalıyorum 2 yıl olmak üzere 1 mayısta tam 2 yıl olacak..uzun süredir bahsediyordum ya size cildim bozuluyor cildim bozuluyor vitaminsizliktenmi yoksa içten içe diyet sıkıntısındanmıdır bilemiyorum...ama dün aynı anda mehalimle bu sıkıntıyı dile getirdik ve ben kendisine bir karar aldığımı söyledim sadece zamanını tam belirlememiştim... sadece bir-iki haftalığına ayrılmayı yani takım derecesine girmemeyi düşündüm ve mehaliminde son günlerdeki sıkıntısını biliyorsunuz diyetten tamamen koptu ve aksine yedikçe yiyor bu psikolojik değilde nedir ve bunları konuşurken benimle ayrılmasını teklif ettim çünkü oda aynı sorunlarla başetmeye uğraşıyor yani cilt... sadece bir kaç hafta takım listesinde olmayacağız ama aynen her sabah ve her akşam buradayız takımdayız kimse yanlış anlamasın... kendimizi bir dinlememiz gerekiyor sanırım.. tartılma sıkıntısından uzaklaşıp duruma bir bakmalıyız psikolojik sıkıntıdanmı bizim sorunumuz yoksa böyle dahamı kötü olacak...
yerimizede kimseyi almayız ne olur ne olmaz aman ben vazgeçtim böyle daha kötü oluyor diyebiliriz...
bu karardan sakın başka şey çıkartmasın kimsecikler kendimizi denemek amaçlı bir durum bu... ben kendi sorunumu çözemedim yani dediğim gibi belli etmesemde uzun zamandır içinde bulunduğum durumdanda kaynaklanıyor olabilir başka sebeplerdende...belki bu arada mehalimde diyet stresinden uzaklaşıp kendini toparlar ve şu yeme düzenini tekrar düzeltebilir..

yani durum budur..soruları alabiliriz veya yorumlara açığız diyerek bu konuyu bitireyim :)

geldim nihayet. ama yarin sabahciyim cok kalamiyacagim. yarin ögleden sonra gelirim ancak.
kallisim caniminici. mehalimin buna ihtiyaci vardi ama seninde oldugunu düsünemedim. seni hep güclü devamli kilo veren sporunu aksatmiyan cok saglam biri olarak görmeye alistim. aman yanlis anlamayin mehalimde öyle tabiki ama o hedefine okadar yakinki kadis gibi bir asagi iki yukari cabalayip duruyor sikilmasi bunalmasi normal.. yani hedefine bes kala derleryakaydirigubbakcemile3
nasil uygun görürseniz sekerler. hergün ugrayinda bizi boslamayinda diyetide ihmal etmeyin. kallisim sende sporu,zaten iki hafta sonra yine girersiniz listeyekaydirigubbakcemile2
kallisim valla sevinirim bol pacali salvar gibi bir pantolon örnegi bulursan. canimsin benimalkisalkisalkis
hem sen beni hep denetledin seker. gözünden birsey kacmadigini ben biliyorum gönlümde cok rahat..
bugün tam 10000 adim yaptim fazlasini yapamadim bu bile zor geldi. salincakta uyuyakalmisim tembel tembel.

haaaaaaaaaaaa..........
rüya dedinde kallisim aklima geldi.. mehalim ben seni rüyamda gördüm bebegim. güzel gördüm meraklanacak birsey yok rahat ol.

Kallisim teşekkürler gerekli açıklamaları yapmışın durmöuda çok güzel izah etmişin canım aman sakın sanımasınki takımdan koptuk uzaklaştık. asla böyle bir şey söz konusu olmaz bunun üstünde bastıra bastıra bende söyleleyeyim ki:))

haaaaaaaaaaaa..........
rüya dedinde kallisim aklima geldi.. mehalim ben seni rüyamda gördüm bebegim. güzel gördüm meraklanacak birsey yok rahat ol.

Hayrola hayırdır inşalhh annecim ben rüyalardan çok etkilenirim benimde gördüğüm enteresen rüyalar vardır sende söylemişin gerçi güzel gördüm diye allahtan hayırlara ola..

hayrola ne dansı ne gösterisi ayaol ben bişimi kaçırdım canım sen öğrencimisin hala eğitimin devam mı ediyor acaba. yoksa çalışma hayatında bu zamanı nerden buluyosun acep:)

canim ben ciktiktan sonra yazmissin,goremedim...
cok yorgunum,bugun yorucuydu benim icin...
kallise de sana da karariniz daha guzel ve azimle gunler getirir insallah :1hug:

hehe ben seni rüyamda gördüm bana gül güzelini okuyordun alkisalkisalkis

okudum bu aksam... izmitteki nisandan isime geldim ve orda okudum canim..seni dusunerek :1rolleyes:

kallisim insallah bu karariniz sizlere ilerisi icin daha tetikleyici olur.yenilikleri hep sevmisimdir,yeni hareketleri... ben daha iyi olabilecegini dusunuyorum.rutin de insani yoruyor bazen.dilerim hersey cok guzel olur senin icin de mehalim icin de... her zaman yaninizdayiz ve baska birilerini istemeyizzzzzzzzz :1hug:

bijooooomm sen yorgun musn bakayim?
sen sanki uyumayi cok seviyorsun he,oyle mi?bana mi oyle geldi acep CADIARZU
bu arada nivea body leri tek tek indiriyorum,2 gune baslarim ona da...

zenanim sen hep beni unutuyor musn bana mi ooooole geliyor??
umarim guzel bir pazar gecirmissindir canim...

iyi pazarlar sevgili takımım maşallah herkesler gezmelerde oh oh ne güzel :lepi:

canim benim... insallah senin de iyi gecmistir pazarin... neler yaptin anlat,ne yedin ne ictin pazar gunu? ben yazayim hemen rezilligimi ;

sabah:1 dilim kepekli ekmek,peynir.domates salatalik,1 cay kasigi recel

ara:yok !

oglennisandaydim)z.yagli yaprak dolma 2 adet,ayran,2 kasik nohutlu pilav

ara:yok

aksamsahneden once) salata,izgara et(az)

bugun boyle oldu...cunku disarda ancak bu sekilde beslenebildim :sm_confused:

merhabaaaa
sizede bir bakayım dedim neler kaynatmışsınız ama 1sayfa okuyabildim sadece kallisimle mehalim biraz ara vereceklermiş umarım onlar için iyi olur
cedric iyi kilo vermiş onu görmüştüm geçde olsa tebrik ederim canım inşallah istediğin kiloya kavuşacaksın
zenanla canım arkadaşımla zaten görüşüyorum :1hug:
reyhan abla maaşallah 10000adım devam ediyorsun harikasın
çikolata canım benim mayıs sonu gibi istanbula gelme planım var gelirsem seni dinlemeyi çok isterim alkisalkisalkis bööyle alkılarım seni ok?alkisalkisalkis
kusura bakmayın gelip gidip birşey yazıp çıkıyom saçma da olsa ama sizdende kopamıyorum yaaa
hepinizi öpüyorumŞenizŞenizŞenizŞeniz

iyi geceler herkeze
colugu cocugu uyutup adaminda cayini cesmesini meyvesini onune koyup geldim o film izliyo bende buraya kactim
mehalim kallisim coook guzel bir karar beyendim bu cok iyi gelecek ikinizede eminim ben canlarim
reyhan ablam adimlarini tamamlmis gene masallah ablacim yarindan itibaren sabahciymissin kolay gelsin hadi bakalim
cukulatam caaanim arkadasim unuturmuyum seni kiz Şeniz canim benim sende bu hafta sonu epey kosturmussun nisan di sahneydi falan aman canim beslenmene dikkat yerimsenibenac kalip kosturmaca kilo yapiyo sen ne guzel bijonun verdigi adresten nivea body leri indiriyosun esim istemiyo bende beceremiyom ama gorumcem ben sana spor dvd si alayim bosver dedi bakalim insallah evde bu sporlari yapip guzel sonuc aliriz canim hadi bakalim kaydirigubbakcemile5
bijom ugramadi bir daha insallah hasta falan degildir gerci disari cikarizz gelemem demisti amasabah erkenden tiplar
honeyim ugramis yinee nazli hamisim benim:CüvCüv:
mehalim piknikteydi bugun insallah guzel gecmistir gunu
SBG de yorgunmus bugun ama iyi olmus spor olur canim epey kosturmusun sende sinavlarinda basarilar sinavi olan ders calisan sendin demii karistirmadim deemi fisfisfisyaaaa sen danscimisin muhendis misin ogrencimisin karistirdim ben gaaliba yaaa
mehalimi ilk geldiginde matemle karistiriyodum mehalime hep nobetci hemsire zannedip ona canim sizin meslekte cok zor falan diyodum oda bana gunduz ogretmenlik yapip gecede nobet tutayim istersen diyodu cok gulmustum ozaman kendime :roflol:
canzicim ugramis evet canzi hafta sonu havalar duzeldikce burda kimse olmiycak gaaliba
bugun baska gurayan olmamis tabucugumun yavrusu insallah iyilesmistir biraz yaaa canim benim
yarin guzel bir hafta basi olsun insallah hadin simdi herkeze iyi geceler olsun

Günaydın şekerler
kallisim bijoux canlarım sizlei gödüyorum gününüz çok güzel geçsin emi:))
Ben kaçar okula bugun haftanın ilk günü off pufff:))) hadi byy

Ablacım sana bir şey söyleyeyimmi ne mehalimin nede benim yanlış anlayacağımdan korkma sakın, bunu tüm takım arkadaşlarım içinde yazayım, alınmak, darılmak,kırılmak aman şöyle dursun:1closedeyes: bir konuşmayı yanlış anlama kapasitemiz olsa bile emin olunki geçer karşınıza sorarız anladığım doğrumu yanlışmı diye... içiniz rahat olsun...ben hemen şu yazdıklarına yorum getireyim..
haklısın ablam yani düzenli gidişatım şaşırtmış olabilir ama şöyle bir düşünsenize 101 hafta geçmiş dile kolay.. benm amacım ve ilk hedefim 75 kiloya kadar düşüp sonra bir ay ara verip devam etmekti ama hevesim hiç kırılmadığı, sizinle daha çok şevke geldiğim için devam ettim fakat bakıyorumda yorulmuşum... cuma günleri tartıya çıkmamak için beynimin direnmesi, cildimin aniden bozulması, saçlarımdaki değişiklik beni böyle bir karara itti.. yani iyimi kötümü olacak bilemiyorum o yüzden denemekte fayda var diye düşündüm... mehaliminde izine ayrılmasını ben istedim, o bana geçenlerde ayrılsam nasıl olur demişti, böyle yemeye devam edersem takıma faydam olmayacak demişti ama yalnız ayrılmasına gönlüm razı olmadı tek başına olursa iyice dağıtabilir ayni durum benim içinde sözkonusu belki bu kadar uzun süreçte bir değil bir kaç kez ara vermem gerekiyordu ama desteğim yoktu... bu sorun sadece psikolojikte olabilir ikimizde birbirimize destek oluruz böyleyse eğer...
kesinlikle buradan ayrıymış gibi bir his içine giremeyiz zaten bizim tek amacımız tartıdan kurtulmak... sonra ayı zevkle devam edeceğimizi umuyorum..

kararımıza bir çoğunuz yorum yapmış ve haklı bulmuşsunuz umarım ki takım için gerekli motiveyi toparlarız bu durumda... inşallah yanialkisalkisalkis
hepinize teşekkürler anlayışınızdan dolayı...a.s.

Sabah 10 gibi kalktım 1 domates 1 haşlanmış yumurta 1kupa yeşil çay
bir çoğunu yazmamışsın ki şeker bu yüzden yorum yapamayacağım sana yediklerin için...mirmirmirmir

Teşekkür ederim şekercikim a.s. dinlemiş kadar oldum inşallah bir günde canlısına şahit oluruz:Saruboceq:
yediklerinde ara yapabilseymişsin çok iyi olacakmış ama yinede çok güzel geldi bana gayet sağlıklı ve yeterli...tek eksik ara olmuş...
karar için düşünceni açıklamışsın çok teşekkürlera.s.

merhabaaaa
sizede bir bakayım dedim neler kaynatmışsınız ama 1sayfa okuyabildim sadece kallisimle mehalim biraz ara vereceklermiş umarım onlar için iyi olur
Tıs neden saçma olsun yazdıkların amannn biz ne saçmalıklar gördük :jeyyar: sen bir daha geldiğinde anlatsana bebişini, eşinin anne ve babasını, aranız nasıl filan, eşini bu konuda bunaltmıyorsun umarım sapıkım benim Şeniz kaptanın karizmatikin der ki daha sık uğrayıp daha çok saçmalamalısınalkisalkisalkis

iyi geceler herkeze
colugu cocugu uyutup adaminda cayini cesmesini meyvesini onune koyup geldim o film izliyo bende buraya kactim
mehalim kallisim coook guzel bir karar beyendim bu cok iyi gelecek
zenanım teşekkürler canım... inşallah ikimie ve takımada iyi gelecek bakalım..

sen adamın çayını çeşmesini vermişsin :roflol: bende gece atıştım sonra bebekler gibi küstü yatmaya gelmedi kaçta yattı bilmem kaydirigubbakcemile birde sabahta kaprisine devam edip abuk sabuk bir şeyler söyledi çıkarken beni sinir etti :jeyyar: şimdi ne gibi bir şeytanlık düşüneceğimi bilemedim bunun acısını çıkartmalıyım ama nasılCADIARZU durduk yere huzur kaçırmasından nefret ediyorum kapris yapıyor birde 20 yaşındaki delikanlılar gibi allam ya iyi düşünmeliyimki bu sinirimle bu olayın üstesinden gelmeliyim ki özür dilemesi gerekir alkisalkisalkis
zenancım sen dvd yazınca benim yazmadığım aklıma geldi canım.. Biz Recepi bulduk ama Mahsununki henüz çıkmamış çıkınca yollayacak dvdci çocuk tamammı canım... ben sana nivea baddyide çeker yollarım diğerleriyle..

Günaydın şekerler

Sağol şekercikim sanada günaydın ve kolay gelsinhihoyyyt tatilin ardından kötü gelecektir aman bebelere bağırmayasın çok:Saruboceq:

bijooooomm sen yorgun musn bakayim?
sen sanki uyumayi cok seviyorsun he,oyle mi?bana mi oyle geldi acep CADIARZU
bu arada nivea body leri tek tek indiriyorum,2 gune baslarim ona da...
çook yorgunum çikolatam yaa 1 hafta boyu temizlik, yemek, msafir falan bittim beee. ama yok yaa yazdım ya rekor kırdım 10 bucukta kalktım diye, çoook nadir kalkarım ben geç, hergün 6 buçuk - yedi gibi ayaktayım. alışkanlık napim -tatlicadiarzu- ama erken de yatıyorum, gözlerim bozuktu benim biraz doktora gittim dedi ki düzelmiş gözlerin hayret, çok mu uyuyosun sen :roflol::roflol: yoo falan dedim ama

bijom ugramadi bir daha insallah hasta falan degildir gerci disari cikarizz gelemem demisti amasabah erkenden tiplar
tıpladımmmmmm zenanım baaak kaydirigubbakcemile2 canım dün bütün gün evdeydik. lost un yeni bölümlerini getirmiş kociş, birkaç tane de yeni vizyon filmlerinden almış. kapattık perdeleri, yaptık çayımızı, bütün gün dvd izledik süperdi hava bozukken iyi gidiyo yaa.

gelelim kallisim ve mehalime. bir şartlaaaaaaaaa diyorum, asla bizi bırakmayacaksınız klava: ihmal etmeyeceksiniz ve en kısa sürede kendinizi toparlayıp geri döneceksiniz oldu muuu :1hug:

reyhan ablam da alıştı bakıyorum 10binine artık bırakmaz, maşallah diyelim

benim beklenen regl dün geldi :teytey: bayanlar ödüm kopuyodu yapışıklık ya da bir sorun oldu da gelmeyecek diye :1ninca: ama içim rahatladı yaa, şimdi sizde nasıl oluyor ben regl de bırkıyodum diyeti şimdi bırakmicam. ne kadar sürüyor bu regl in tartıya yansıması? bugün biraz fazla çıktım çünkü tartıda böhü

Son düzenleme:
Günaydın şekerler

günaydın mehalimmm, kallisim seni de görüyorum sana da kocaman günaydın :1hug: hava nasıl canım oralarda, burda soğuk, kapalı :bbo:

günaydın mehalimmm, kallisim seni de görüyorum sana da kocaman günaydın :1hug: hava nasıl canım oralarda, burda soğuk, kapalı :bbo:

Günaydın şekerim, evcil bölümüne uğramıştımda mesajına geç bakabildim...
Şart koymanıza gerek yokki bir yere gitmiyoruz yasakkelime tıs bis buradan kopabilirmiyiz sanıyorsunuz

Canım regl olayınada sevindim göz olayınada:teytey:
regl dönemimde başlamaan 4-5 gün öncesinden fazla çıkmaya başlarım başladığı günden itibaren 2 yada 3. günde kilo vermiş olarak görünürsün... neden bırakıyordunki sen daha önce:jeyyar: biz hiç bırakmadık şu ana dek yani bir belirtisinide görmedim ben değişik olarak...

birde şey diyecektim sen lostumu izliyosun :)) bende hastasıyım ama ortanca kızım çok düşkün ve onun sınavları bitene dek yenilerine başlamayalım dedik birde ben en sonuncuyu tekrar izleyeceğim unuttum falla bir yıl oldu nerdeyse hem son sezon çok karışıktı hatırlamakta yarar var...

evet canım izliyoruz, şimdi en son yayınlanan bölümleri getirmiş eşim valla sindire sindire izliyoruz biticek diye :roflol::roflol: hastasıyız yani. demek siz de öylesiniz. aman madem ara verdiniz başlamayın derim bekleyin o zaman. hakatten de izlediğiniz son 3-4 bölümü hatta sıkılmazsanız kaldığınız sezonu baştan izleyin, unutuyorum çünkü ben de :roflol::roflol:

regl döneminde bırakıyodum derken canım hiçbişey istemiyodu, saçmasapan besleniyodum bir de tartılmıyodum. o yüzden sordum size nasıl oluyordu diye. bakalım karnım çok şiş zaten, sanırım 2-3 güne tartı düzelir. teşekkürler kallisimmm :1hug:a.s.

günaydınlar herkese iyi haftalar olsun hepimize mehal ve kalliste kararınız inşallah ikiniz içinde hayırlı olur insanın arad gerçekten kendini dinlemesinde yarar vardır sorunun nerden kaynaklandığını bulabilirsiniz umarım bizler s,zleri tekrardan aramızda görmek için sabırla bekliycez

canım haklısın meyva yemeği unutuyorum aklıma gelincede fazla olmasın diye yemiyorum ama daha dikkat edicem zaten tırnaklarım yok ben hiç uzatamam tırnak yeme alışkanlığım var malesef ama meyve yararlı olduğu için yemek lazım tabiki

canım gayet iyi aslında aralarda da ufak atıştırsaydın daha güzel olurdu yediklerinin ölçüleri gayet az o yüzden sorun yok bence şimdide benim raporum

sabah 2 dilim kepekli ekmek
domates salatalık biber söğüş
büyük parça beynir
4 adet yeşil zeytin

ara 1 elmalı kurabiye :bbo:

öğle 1 kase mercimek çorbası
salata
lahana salatası

akşam 1 kase domates çorbası
2 kabak dolması kıymalı (yarım 2 tane )
yoğurt

gece 1 portakal

KALİŞİM MEHALİM . İZNEMİ ÇIKIYOSUNUZ BACILAR .. A BEN GELDİM SİZ KAÇIYOSUNUZ ...

şaka şaka iyi yapmışınız . bana iyi geliyo . siZece iyi gelecektir umarım ..... izin ne kadar ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…