- 14 Ekim 2012
- 1.170
- 563
- 123
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #91.061
iyi akşamlar çocuklarla uğraşmaktan gün boyu giremedim
öncelikle püsküüt ve rabişi tebrik ederim gayet güzl kilo vermişsiniz
brnkya ben doğum kilolarının ilk kısmını doğumdan 7 ay sonra diyetisyen eşliğinde 3 ayda 13 kg olarak kalan kısmını da bebek 19 aylıkken memeden kestiğimde şubat 10 dan beri 10 kg olarak verdim ama hala 1. doğumdan önceki kiloma gelemedim o biraz hayal gibi zira 55 kg idim şimdi hedefim ilk 65 kg şu an 69 kg yum artık bakalım haziran sonuna 65 in altına inmek niyetim
menüme gelince
sabah
2 kaşık patatesli yumurtalı omlet
1 dilim çavdar ekmeği
6 zeytin
ara yok
öğlen
1 dilim börek
ara yok
akşama
1 kepçe mercmek çorbası
1 tabak kuru kabak kavurması
çocuklara patatesli börek ve elmalı pasta yaptım ama yemeyi düşünmüyorum
su biraz az oldu spor maalesef yok evin içini toparlama çocukların peşinde koşma harici haftasonu katılımım çok değil haberiniz ola
Karbonhidrat gurubu fazla bana göre..herkese selamlar!... Dün akşam hiç hesapta olmayan bir misafirliğe gittik hiçte hoşlanmam ama spotane gelişti işte... neyse gelincede kızımı uyuttum falan sonra bende uyudum dün ki menümü yazamamıştım şimdi hemen yazayım birazdan da bize misafir gelecek
dünkü menüm:
sabah:
yulaflı yoğurt içine elma doğradım
öğlen:
1 servis kaşığıyla tavuk sote
1 servis kaşığıyla pilav
ara:
10 civarı çilek
akşam:
2 yk pilav
4 yk kadar çorba(tarhana)
biraz haşlanmış et(pilavın yanına eşlik etsin diye)
yarım kase yoğurt
misafirlikte:
1 kase ama en küçük kaseden hurma tatlısı(hurmalar haşlanıyormuş ve az tereyağında pişmiş yumurtanın karışımından oluşuyormuş)
bugun ki menü:
sabah:
1 dilim ekmek
biraz kaşar peyniri
4 zeytin
1tatlı kaşığı bal ve eşliğinde yenilecek kaymak
öğlen:
1 dürüm çiğ köfte
ayran
akşam:
henüz yemedik ama;
ızgarada köfte
yanına ayran
muhtemelen 1,5-2 dilim kadar ekmek yerim
bir ara yapar mıyım bilmiyorum yaparsam elma veya çilek yerim
su şu ana kadar 2 litre oldu
spor:
öğlen orta tempoda 45 dakika yürüyüş yaptım
brnkya merhaba... benim doğumum üstünden 10,5-11 ay geçti maalesef ben doğumdan sonra 10 kilo aldım belki daha fazla 83 kiloya çıktım sonra 6. ayımda kadınlar kulübüne geldim 5. takıma üye oldum işte o zamandan bu zamana anca 76 oldum... ben fazla kilolu hamile olmama çok güvenerek nasıl olsa 4-5 kilo fazlam var diyerek hep yedim yedim yedim şiştim valla hiç akıllıca davranmadım bide kendime güveniyordum ne olacak bu kilo yapışık kilo değil hemen veririrm diyordum ama bende öyle olmadı bir türlü iştahıma nefsime gem vuramadım hiç diyetlik beslenemedim... tatlı ihtiyacımı bir türlü doğal yollarla gideremedim... tabir yerinde olacaksa çok eşşeklik yaptım şimdi pişmanım... şu nefsime bi gün gem vuruyorum ertesi gün kendimi kandırıp bişiyler yiyorum... spor işimde düzene girmedi... normalde düzenli spor yapan biriyim ama işte insan bebekli olunca engeller çıkabiliyor...demem o ki sen daha hazır yolun başındayken beslenmene dikkat et keşke ben senin gibi 3 aylıkken aklım başımda olsaydı... Şimdi işte yiye yiye zayıflamaya çalışıyorum... sağlıklı şeyler yesem valla bazen hem dondurma hem çikolata ikisi aynı gün bile oluyor maalesef...
öğünlerin arası çok uzun değil mi :26:
canm ben hiç hatırlamıyom 7 yıl oldu.
ara öğünde yapsan
kuru kabak ilkez duyuyorum.canm ben tek çocukla zorlanıyorum.şuan kitap okutuyorum.bi yandan yazıyorum. menün çok karbon mu olmuş :26:
menüm
sabah yarım dilim kk ekmek domat peynir
ara 1:yarım elma
ara2: 10 tane fıstık
öğle: fırında yağsız 4 köfte ve 8 kabak 1 dilim kk ekmek 2 bardak ayran
ara çay bardağı sütlü kahve-4 çilek
akşam 1 tabak kabak yemeği 1,5 dilim kk ekmek 5 kaşık yoğurt
ara 1 dilim kavun (küçük kavunlardan)
su tamamlanmak üzere spor 45 dakika koşu+yürüyüş
Beş besin gurubu da tüketilmiş. Tebrikler..
Eğer meyve yedikten sonra acıkıyorsan, meybeyle beraber az da olsa protein tüketmeye çalışabilirsin.. Bi'lokma peynir, ½ bardak süt gibi..
Sebebi de şu; meyvedeki şeker kanımıza hızla karışır. Bunu duyan pankreas kandaki şekeri dengelemek için insülin salgılar.
Bu faaliyeti duyan beyin de acıkma sinyali gönderir.
5 gıda grubu da tamam..
Akşam öğünü 21:00 den 20:30 a çekilmiş en azında çekilmesi planlanmış.. bu da iyi.
Kilo vermende yavaşlama/durma varsa yöntem değiştirebilirsin. Ana öğünleri biraz azaltıp, ara öğün ekleyebilirsin. Yani özetle, yaptığın şeyi değiştirip sonucu anlayabilmek adına bir hafta beklemelisin.
Ah bi'de şu ana öğünlerini 2'şer saat erkene alabilsen.. 08:30 / 13:30 / 18:30 Bak ne şık durdu böyle..
Hmm.. başka.. başka.. A-ha buldum! Sabah kalktığında kahvaltı öncesi mutlaka bir şey atıştır. Bir parça meyve olabilir, ½ bardak süt olabilir, 2 kaşık yoğurt olabilir.. Metabolizmana günaydın dersen o da sana cevap verecektir..
sabah
1 tane ev poaçası
ara öğün
3 kayısı
1 şeftali
öğlen
1 kase yoğurt
1 tabak nohut
akşam
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
su
içtim
spor
nbtteyim
yapamadım
Taze fasulyenin içinde et varsa mesele yok. Yumurta da yediğin için protein tamamdır.yeni gelen arkadaşımm
adını yazamadım kusura bakma ama bencede erkenden önlem al bende o hatayı yaptım ve doğum kilolarımın üstüne kilo aldım en son 84 dü görünce dur dedim sende verirsin biraz gayret
bu arada sınav vardı dışardaydım eve gelince yemek falan anca gelebildim
MENÜM
SABAH 1 dilim ekmek yumurta haşlanmış domates salatalık peynir 1 tatlı kaşığı nutella
ÖĞLE yarım simit ayran (dışardaydım)
ARA markette malatya pazarı diye atıştırmalık bişey vardı kuru üzüm ve kuruyemiş karışımı yarısını yedim 80 kalori 2 erik(dışardaydım)
AKŞAM 1 tabak taze fasulye yoğurtlu kırmızı lahana salatası
spor 40 dk yürüyüş bacak hareketleri
su biraz az oldu içmeye devam edicem
Meyve sen de yememişsin.menüm......
sabah:
1 dilim çavdar ekmeği ile sıradan kahvaltı(peynır,2 adet zeytın,domates,çay)
öğle:
1 kase yoğurt
1 adet minicik kuru patlıcan dolması
1 kase mercımek çorbası
1 adet domates-biber
akşam:
3 y.k yeşil fasulye
3 y.k yoğurt
biber
spor:1 saat yürüyüş
su:içiyorum
1 kupa da yeşilçay içtim....
Çok fena kaptanım..selam kızlar. Sabahta beri dışarıdayım malum anneler günü hediyesi için . Eşimin cebinden yazıyorumonun içindüzensizkusura bakmayın sabahsıkı birkahvaltı saatdokuzda. Saat üçte altıfındık lahmacun ayran yeşillik. Altıgibi iki kurabiye oöadar dengesiz ve düzensizbiliyorum. Suyum tamam değil sporyok
Afiyet olsun, can olsun, kan olsun..---
Oh bee dun kunefeden dolayi yorum yapmamistiniz menume mutlu oldum simdi :) pekalaa bir elma yicem birazdan
---
Çok ama çok sağlıksız bir beslenme.kızlarr herkese merhaba cok sukur dudagım ıyıııı
menum
sabah
1 bardak sut ıcıne cıcı bebe ufaladım
ogle
1 muz
aksam
1 kase kısır
3 kucuk pogaca
su:tamamdır
spor:merdıven ınıp cıktım
menuden de anlasılacagı uzere aksama dogru ıyılesme mevcut aksam bıraz kactı sankı ama komsularım zorladı halden duscen dıye yedım bende
Benim azım karar çoğum zarardır sevgili brnkya..Püsküüt yaşam koçum olmalısın :)
Çok fena kaptanım..
Afiyet olsun, can olsun, kan olsun..
Çok ama çok sağlıksız bir beslenme.
Arkadaşlar tamam ilk amacımız kilo vermek olabilir.
Ancak lütfen ama lütfen aklınızdan şunu çıkartmayın:
Öncelikle sağlıklı olmak zorundayız. Öncelikle sağlıklı olmak için elimizden geleni yaptığımızdan emin olmalıyız.
Böyle sağlıksız beslenirsek eğer bırakın metabolizmamızın mahvolmasını, bırakın kas yoğunluğunu kaybetmemizi..
bakın bunları çok önemli olduğu halde bırakın diyorum..
Arkadaşlar, peki bağışıklık sistemimiz ne olacak?
Bizi nasıl koruyacak çeşitli hastalıklardan?
Lütfen 5 gıda gurubunu tüketip tüketmediğinizi gün içinde kendinize sormayı alışkanlık haline getirin.
Benim azım karar çoğum zarardır sevgili brnkya..
Güzel düşüncen için teşekkür ederim..
kızlar naparsınız? bir bakayım dedim eski takımıma neler yapıyorlar diye... püsküütün yorumunu gördüm ilk önce.. Dedim ki şükür yarabbi tam zamanında mezun olmuşum. yoksa yorumlarından böyle kaçardım :83::83::83:
5 haftada takımıma püsküttün yorumlarına karşı bağışıklık kazandırmalıyım...
dogru soze ne denır cok haklısın püsküüttyarından ıtıbaren eskı duzenıme donus yapıcam...
5. Takımda 2. Gün Mönüm:
Dikkat! Ana öğün yemiyorum. Bütün öğünler ara öğün kıvamında.
08:45 Probiyotik yoğurt (110 ml)
11:00 1 dilim ekmek, 1 parça tulum peyniri, 2 tane acı biber
14:00 80 gr. ton balığı, 1 tane domates (fesleğen, kekik ve nane ekleyerek)
16:00 1 dilim ananas, ½ bardak süt
18:30 2 tane mücver (fırında pişmiş), 2 yemek kaşığı yoğurt
20:30 2 tane minik salatalık, 1 parça tulum peyniri, 1 tane light mısır krakeri
22:00 1 dilim ananas, ½ bardak süt
3 lt. su
2 kupa yeşil çay
6 Hazirana kadar spor yasak. (uyduruk yürüyüşümü yazmamaya karar verdim)
SONUÇ: Kilo vermedim. Dünkü kilom geçerli. (61,1) Demek ki yarın kilo vereceğim.Cumadan bu yana toplam 200 gr. verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?