Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydınlarr
anne ve anne adaylarımızın bugünü kutlu olsun nice güzel günlere
kızlar sonunda dün gece eşim geldi biraz rahatladım
şimdi ortalığı toparlayıp alışverişe ve büyük oğlanı dersaneye gtüreceğim eve biraz sebze alayım hiç bişey kalmadı çünkü
püsküüt cüm gene menüleri çok güzel yorumlamışsın evde sebze yeşillik dışında meyve de kalmamış bugün alışverişi tamamlayıp 5 grubu tamamlayacağım bu dediğin kulağıma küpe oldu aslında hafta içi dikkat ediyorum ama haftasonu benim menüler biraz çozutuyor
rabişim daha iyi olmana sevindim canım

herkese merhabaaaa

tum annelerımızın ve anne adaylarımızın anneler gunu kutlu olsun canlarrrr darısı olmayanların basına ınsallahhhh

sahnurcum gozun aydın esın gelmıs....

tubişim dinlemicem bi dahaaa ama 2 gundur sıvı beslenıyodum ne yalan solimm iyi gittiii bugunden ıtıbaren normale dondummmmm

anneler gununuz kutlu olsun,anne olmayanlara da hayirli evlatlar nasip olsun :)
ya dayanamadim tartildim bugun,bikac gram gitmis mi ne? :)
annem diyette oldugumu bilmedigi icin guzel kurabiyeler yollamis,kafasini küp şeker kavanozuna daldirmayi düşünen bana cennetten arsa göndermis gibi hissettirdi..şeytana azicik uysam ayip olmaz herhalde :)
Bugun onları hüpletiyim yarin telafi ederim :)

hafta sonu olduğu için 2 öğün oldu bugüngeç kalktım

kalkınca 2 kuru kayısı 1 bardak sıcak su içtim.

kahvaltı.
kıymalı melemen
2 dl buğday ekmeği
zeytin
peynir
1 tl pekmez

ara.
5 yenidünya
6-7 erik

akşam.
1/2 kase tarhana çorbası
1 tabak taze fasulye yemeği
1 kase yoğrt
1 dilim buğday ekmeği

spor ev işi
su tamamlanıyor..

merhaba

evde olduğum için çok düzensiz ve fazla yedim. bide yeni bi diziye başladımm oturup saatlerce dizi izliyorumm

sabah menemen peynir 1 dilim kk ekmek

ara yok

öğle 1 tabak nohut yemeği 1 kk ekmek 4 kaşık yoğurt

ara1 -2 dilim kavun (pişman oldum )

ara2 yarım çaybardağı süt

ara3 yarım petibör bisküvi

akşam menemen 1 dilim kk ekmek

su 2 lt geçti spor 60 dakika koşu+yürüyüş

hiç istediğim gibi geçmeyen bir gun yaşadım....
sabah: 1 dilim ekmek üzerine krem peynır
domates

öğle: 1 kase erişteli-yeşil mercimekli ıspanak başı çorbası
1/2 kase yoğurt
domates

ara: 1 muz

akşam:2 dilim ıspanaklı börek(çok az yag ile yapıldı....dilimler küçüktü)

spor: bugun ev işi yaptığım için spor yapamadım.(belimden ötürü)
su:içiyorum

Laydline cım teşekkür ederim ilgin için..
Ameliyat sonrası dönemine uygun beslenme dönemindeyim.. İstesem de fazla yiyemiyorum. Ya gaz yapıyor ya da oluşan şişkinlik ameliyat yerimde ağrıya yol açıyor.
Sen beni bilirsin, böyle kuş porsiyonu yemem normalde..
İyileşene kadar yeme düzenim böyle devam edecek. Spor da yine ameliyat yüzünden yasak canım. Sadece yürüyüşe izin var. O da evde :))) Yorulmam yasak, ağır kaldırmam yasak vs.. vs.

Böyle bir faydam dokunduysa ne mutlu bana..
Sayılı gün çabuk geçer.. 4 gün daha sizlerleyim.. Dilerim ufak da olsa bir katkı sağlayabilirim..

5 gurup tamamdır..
Sadece küçük bir not iletmek istiyorum tatlım..
Malum tarhana çorbası içeriğinde un var..
Bu tür bir çorba yiyorsan ekmek yememeye çalış.. Bu mönün için demiyorum. Zaten yarım kase yemişsin.. Genel bir hatırlatma olarak değerlendirirsen sevinirim.
Nohut yemeğinde var mı yok mu bilemiyorum ama et eksik kalmış mönünde..
Öğlen ve akşam öğünleri arasındaki ara öğünlerinin arasındaki zaman dilimi neydi bilemiyorum..
Ama şöyle düşünmek gerekiyor.
Eğer doyurucu bir öğün yediysek ve ara öğün yapmayacaksak 4 saat sevgili midemizi meşgul etmememiz onu işlerini yapması için rahat bırakmamız doğru oluyor.
Yok eğer ana öğünlerimizde abartmıyorsak ve bu nedenle de ara öğünlerle takviye etme ihitiyacı duyuyorsak (ya da şeker hastasıysak) o takdirde de her yemek girişinin arasının 2 saatten az olmaması öneriliyor. Aklında olsun..
Protein açısından biraz zayıf.
Karbonhidrat da biraz fazla geldi bana..
Bu kadar karbonhidrat yoğunluklu günde meyve seçimi yanlış olmuş.
Muz içeriğindeki nişaşta nedeniyle yüksek kaloriye sahip bir meyve..
Sindirime destek olmak amaçlı lifli bir meyve seçsen daha iyi olurdu, diye düşünüyorum. :44:

Son iki aylık durumunuzu hem yarışmacı hem de takım geneli bazında gösteren iki analiz hazırladım.
Az sonra ekliyorum.

bugün öğlen annemle konuşuyorduk ve annemin daha önce yaptığı Amerikan kalp vakfı diyetini tekrardan denemeye karar verdik....
sadece 3 gün sürecek olan diyetimi umarım bozmadan bitiririm...

bugün öğlen annemle konuşuyorduk ve annemin daha önce yaptığı Amerikan kalp vakfı diyetini tekrardan denemeye karar verdik....
sadece 3 gün sürecek olan diyetimi umarım bozmadan bitiririm...

Umarım bıtırrsnzzz :))) Bende size burdan eslık etsem olma mıı 600 700 gram vermem lazm da :)))))))

kuzusummm ne oldu neden ıstmedıgın bı gun yasadın???

püsküütt eline saglık 2 ayda 700 gr vermısım 1 kg bıle degıl ama ozel durumum var zor gıdıo kılolarr...

menum

sabah
1 dilim tam bugday ekmegı
3 dılım sucuk
peynır
zeytın
yumurta
domates salatalık

ogle
yok (kahvaltı gec yapıldı)

ara
6 erık
3 çilek

aksam
tost
ayran

su:tamamdr
spor:yuruyus 30 dk

Son düzenleme:
cornellacım teşekkürler..

Amacım tam olarak buydu.. Belki içinizden bilmiş bilmiş konuşuyor, diye düşünenleriniz vardır.. Lütfen böyle değerlendirmeyin.. Dile kolay 6 senedir buralardayım.. Ama yarışmacı ama yarışma denetçisi olarak.. Bu geçen uzun zaman diliminde sadece kendi tecrübelerim değil, birçok arkadaşımının da tecrübelerini izleme şansım oldu..

Zayıflama yolunda yaptığımız hatalardan biri de bu..

Bir hafta alıyoruz, sonra aldığımızı vermeye odaklanıyoruz. Ama bu arada unutuyoruz biz ne zaman başladık, ne kadar sürede nasıl yol aldık. Hedefimiz ne? Bu hedefe ne zaman ulaşmak istiyoruz?

Aslında bu konuda basit bir matematik kurarsak, yürüdüğümüz yolu daha netleştirmiş oluruz. Kendimize çeki düzen verme imkanımız, dolayısı ile de kaçamak yapma haklarımız vs.. her şey düzene girer.

Soru 1: Ben kaç kilo olmak istiyorum?
Soru 2: Bu kiloya ne zaman ulaşmak istiyorum?
Soru 3: Sağlığımı tehlikeye atmadan ayda kaç kilo verebilirim?

İşte bu üç soruyla haftalık ve aylık hedefleri belirlersek bu zayıflama yolunda daha azimle yürüyeceğimize inanıyorum.

Umarım bıtırrsnzzz :))) Bende size burdan eslık etsem olma mıı 600 700 gram vermem lazm da :)))))))

yürü git adamı hasta etme leynnnnnnnnnn

yok cnm benim diyet olarak kötü geçti

ayy takım olarak ne kötü gidişatımız varmış:26::26::26:dilekle şahnur bir de gamzenın ki iyi diğerlerimiz batmışız......
tabi senın ki bizim yanımızda çok iyi kalıyor sağlık probleminden dolayı.....

Sağlıksız beslenme.
Akşam mönüsü tamamen yanlış olmuş. Öğlen olsa tamam.
Sebze çok az. Yani 5 gıda gurubunun en ağır bölümünü karbonhidrat oluşturmuş.

Yahuu cok cıddyım daha fit olmam lazm :)) Benı de alın takımaaa len :) Arada kaynasam guzel olmaz mıı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…