Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

iyi geceler herkese....bende bugün bildirim yapamayacağım ...kahvaltı dışında hiçbişi yemedim ve yoğun bi gün geçirdim...baya yürüdüm...kahvaltım çok sağlamdı...pataesli yumurta yedim küçük tabak...1 dilim ekmek...1 kk peynir...2 bardak çay...saat 1 gibi nescafe içtim...5 te bir muz yedim...akşam yemeği olarak 1 dilim küçük ekmek üstüne krem peynir sürdüm...bu kdr...öptüm hepinizi...görüşürüs yarın

ya güzellerim aksam üzeri tam resimler gösterilirken benim daimi misafirler damladi. haber veremeden acele cikmak zorunda kaldim kusura bakmayin. az önce gittiler bende geldim ama cikacagim. vakit gec oldu bende yorgunum.. hayirli geceler hepinize

Vücut için litrelerce su içmek gerekmez

Sağlığımız için su içmek çok önemli. Ancak sıvı ihtiyacımızı diğer içeceklerden hatta yiyeceklerden bile karşılayabiliriz. Bir kaşık balın yüzde 17'si ve bir bardak sütün yüzde 89'u da sudan oluşuyor.

Son dönemlerde günlük su miktarı konusunda yapılan tartışmalar yine alevlendi. Bazıları sağlık için çok su içilmesi gerektiğini söylüyor. Evet, sağlık için günde 10-12 bardak su içilmeli. Ancak ihtiyacımızı diğer sıvı ve yiyeceklerden de karşılayabiliriz. Su ihtiyacımızı genelde; içecekler, besinler ve metabolizma olmak üzere üç kaynaktan sağlarız. Yiyeceklerde bulunan besin öğelerinin yanması sonucu su oluşur. Diyette proteine göre karbonhidrat ve yağın yüksek olması metabolik suyu artırır. Bununla birlikte besinlerden de su alırız. Örneğin bir yemek kaşığı balın yüzde 17'si, bir elmanın yüzde 84'ü, 2 adet salatalığın yüzde 95'i, bir su bardağı sütün yüzde 89'u, 3 köfte kadar yağsız kırmızı veya derisiz tavuk etinin yüzde 64'ü, bir ince dilim ekmeğin yüzde 38'i sudur. Bunlara ek olarak gün içerisinde içtiğiniz çay, kahve, soda, gazlı veya gazsız içeceklerle de sıvı alırız. Peki sağlıklı yaşam için ne kadar su gerekir? Bireyler belirli yollarla vücuda aldıkları sıvıları kaybeder. Bu miktarlar, deri yoluyla 500 ml, solunumla 300 ml, böbreklerden idrarla bin 500 ml ve bağırsaklardan 200 ml civarındadır. Topladığınızda 2 bin 500 ml yani ortalama 8-10 su bardağı sıvı anlamına gelir. Su gereksinimi çeşitli durumlardan etkilenir. Uzun süreli yolculuklarda, hamilelik ve emzirme döneminde kadınlarda, hastalık, kusma, ateşli hastalıklar ve ishal gibi durumlarda, yüksek diyet lifi içeren beslenmelerde daha fazla sıvı almak gerekir. Vücudumuzdaki sıvı dengesini normal düzeyde tutmak için mutlaka günde 8-12 su bardağı su için. Sıvı alımının sadece suyla tamamlanması gerekmez. Süt, meyve suyu ve diğer içeceklerin temeli de sudur. Ancak kafein içeren kahve, çay ve diğer içecekler sıvı gereksinimini karşılasa da uygun su kaynakları sayılmazlar. Örneğin kafeinli kahve içildiğinde su alırsınız ancak diüretik etkisinden dolayı, daha fazla idrar çıkışı yaparak sıvı kaybedersiniz. ınsanlar vücut suyunun yüzde 10'unu kaybettiklerinde yaşamları tehlikeye girer, yüzde 20'sini kaybettiklerinde ise ölüm kaçınılmazdır. Ortalama insan vücudunda 38-46 litre kadar su bulunur. Eğer düşük kalorili ya da tek besine dayalı diyet yaparsanız kasla birlikte su kitlenizi kaybedersiniz. ıçme suyundan birçok mineral sağlarız. Flor minerali diş minesinin sertleşerek gelişiminde ve dişleri çürümeye karşı korumada görev alır. Flor aynı zamanda osteoporoz denilen kemik erimelerinin önlenmesinde rol oynar. Suların flor yoğunluğu düşük olan yerlerde uygun miktarda eklemeler yapılır. Burada önemli olan nokta çok fazla flor tüketiminin de dişlerde benek veya kahverengi lekelere neden olabileceğidir. Böylesi durumlar, flor açısından zengin suyun tüketilmesinin yanında ek olarak aşırı miktarda flor kullanımı ile oluşabilmektedir.

kizlar su hakkinda bunu buldum nette. yarin biraz daha arastirabilirim. tamam kactim ben iyi gecelerrrrrrrrr

bir gunde 6 sayfa oku oku bitiremedim yahuuu mehalim analizleer cok guzel olmus ellerine saglik
kilo veren tum arkadaslara tebrik ederim veremeyenlerde onumuzdeki hafta guzel sonuc alirlar insallah
kallisim bayildim resimlerene guzel susledin saksilari bende gullerim acinca resim koyayim
bijomu zaten gormustum ama bugun koydugun reismlerin biri acilmadi bende sadece kilolu olani gordum olsun yine koyarsin bu arada guzelligini zaten biliyom
nereusu goremedim
mehalim cok guzelsin bacimm yaa
reyhan ablaam zaten gulum o benim kocaman kizlari var evli bide anane olcak masallah diyorum baska bisiy demiyorum tam bir hanimefendi yaaa
mehalim benimde babannem annemin yaninda annem 15 yasinda gelin geldi su an 60 kusur yasinda haala bereberler annem bakiyo onaa babamlar 3 erkek 1 kiz 4kardesler ama annemden baska kimse bakmak istemiyo babanneme ve yaslandikca oyle nazlaniyoki babannem allah sabir selamet versin analarimiza analarimiz ayni kaderi paylasiyo canim arkadasim onun icin anliyorum anneni
tabum mersam bijom canzim sportim SBG cim cukulatam hepinizi opuyoruum canlarim
cikaym gobus takimimdan biraz izin istiycem zamanim olmuyo gecede zor gelir oldu bugun gorumcemde geldi iyice kalbaliklastik neyse optum yine gorususurz

allahhhhhhhhhh
farka bak.....
canim iyiki koydun iki resmi birden. fark inanilmaz..
mehalim güzelim simdi göbegin hic kalmamis degilmi? gerci hicbirseyin kalmamis. biraz basen var galiba oda cok az

o gelin benim en kücük kizim sekerparem simdi bebek bekliyor 6 aylik

hepinize küstüm ben yokken resim koyun di mi:a015:, hepsini ben de istiyorum.alkisalkisalkis
Bana göstermezseniz ben de dün kına gecesindeki mavili bugün düğünde olacak kırmızılı kadının fotoğraflarını size göstermem:1closedeyes:
Ben de bunların yanına doğumdan bir gün önceki fotomu koyayım bakarsınız arada 17.5 kilo fark var.

Günaydın melisim, günaydın takımım..

Melisim sen onları boşver yerimseniben bana göster sen tek kaydirigubbakcemile3

Bak bak kaptanlara haince işbirliği yapmalar haa. Bende kaçak göçek bakarım melis resimlerine kaydirigubbakcemile3

AHH günaydın şekerler
Annem su ile ilgili yazını okudum teşekerüler:))

Zenanım kaç kaç gel ay ne güzel bir hatun bu zenan

günaydın kallisim tamam öyle yapayım.
Bugün senin için süsleneceğim o zaman, hepsine küstüm :bbo:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis akşamda benim için süslenmişsin zaten kırmızı giymişsin pek severim içine doğmuşsırnaşık şey tamam melisim onlara gösterme bana göster :roflol::teytey::sm_cool:

bugünde benim için olacak yaşasınnnnalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisŞeniz

günaydın kızlarr :teytey:

reyhan ablacım fıstık gibisin maşallahh ben şey düşündüm aslında
resim çekilirken kız kaynananın arkaasında durur oğlanda kaynanasının arkasında karıştırdım birazz :bbo:

ya ben aslıdna sizlerden yardım almaya geldiimm
baaaa kız bulunn :roflol:
kaynatmayyım anlatayıımm
iştahım açılmış songünlerde 64.8 altına düşemiyorum çıkmıyorumda acaba sabitmi kaldı bu kilo
ne yapayım bijom söyledi sağ olsun ama sizler ne yapıyorsunuz merak ettim bu gibi durumlarda
ve tam 1 ay olcak bu kilonunun altına düşmeyeli
hoş tartı bana arada serap gösteriyor ama :roflol:
lüflen yadımcı olun baa :çok üzgünüm:
bizim takımda kimse yok diye size yazayım didimm kafam bozukdu sabah sabahh burda ne gezziyon dimeyin :a015:

günaydın nereuscum nasılsın

akşamları nete giremiyorum evde net yok, ancak işten geçmişi okudumda yine foto galerisi olmuş burda yine kaçırdım yine kaçırdım yaa

canım yaa bende takıldım kaldım 1 ay aynı kiloda daha yeni biraz kıpırdanmaya başladı

işte bunlar en zor zamanlar dayanacız artık, metaboizmayı hızlandırmak için vücudu şaşırtmak lazım sanırım, biraz beslenme düzenini değiştirip birde hareketlenmek bakalım
kolay gelsin canım

günaydın nereuscum nasılsın

akşamları nete giremiyorum evde net yok, ancak işten geçmişi okudumda yine foto galerisi olmuş burda yine kaçırdım yine kaçırdım yaa

iyiyim canım ne olsunn dediğim gibi işte kilo derdim başka bişi yok
sen nasılsınsın iyimisinn

sendemi takıldın kızz sabredeyim çok yavaş çalışıyr bünyem
hastalıkda olabilir ben dokktora gitmeye karar verdim artık benneyaptımki

çiçekli mehalimcim günaydın !

bu cumartesi nöbet sırası bendeydi o yüzden rahatça girebiliyorum nete
yine fotoları koymuşsun yine göremedim yine göremedim
peki ben ne zaman görücem ???

günaydın sportiecim yine kolyarım senin için üzlme yeterki :)) ama resimler azmin fototlarına koyacaktım şimdi koyayım ordan bak ok sadece yüzümü silmiştim yüzümü göremeyeceksin bekle ben sana link atarım şimdi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…