Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ATAK EVRESİNİN ÖZETİ

Süresi,vakalara göre(kilo fazlanıza göre ve vemek istediğiniz kiloya göre değişiyor),1-10 gün arasında değişen bu dönemde,belirtilen on kategorideki besinleri ve ekstraları yeme hakkınız var
(kilo fazlasında göre atak süresi değişebiliyor.vermeniz gereken kilo azsa atak süresini gereğinden fazla uzatmayın lütfen.Yalnızca obezlik durumlarında 10 güne kadar uygulama tavsiye ediliyor.Dukantest yaparak evre sürelerinizi görebilirsiniz.)
Bu on kategoriden,hoşlandığınız ya da size uygun gelen gıdaları HİÇBİR SINIR OLMADAN,GÜNÜN İSTEDİĞİNİZ SAATİNDE,DİLEDİĞİNİZ KADAR tüketebilirsiniz.

Ayrıca bu gıdaları birbirleriyle karıştırma özgürlüğünüz de var.

Yani slogan basit,tartışmaya da açık değil.Aşağıda adı geçen her şey sizin,bu listede yer almayanlarsa sizin değil.

1-AZ YAĞLI ETLERana ve sığır,ancak antrikot ve pirzola hariç(ben yemeklerde kullanmak üzere kıyma olarak da çiğ köftelik diyerek alıyorum)Etlerin ızgarada ya da yağları alınarak yapışmayan bir tavda pişirilmesi uygundur.Et ürünlerinde yağ oranı en fazla %10 olmalı.

2-SAKATAT:Karaciğer,böbrek,dil

3-YAĞLI,YAĞSIZ,BEYAZ YA DA SİYAH ETLİ,ÇİĞ YA DA PİŞMİŞ TÜM BALIKLAREn çok somon ve light ton balığı kullandım ama mevsimine göre her türlü balık yağsız pişirilmek kaydıyla uygundur)

4-BÜTÜN DENİZ ÜRÜNLERİ(kabuklular ve yumuşakcalar)

5-DERİLERİ HARİÇ OLMAK KAYDIYLA(ÖRDEK VE KAZ DIŞINDAKİ )TÜM KÜMES HAYVANLARI

6-YAĞSIZ JAMBON,YAĞSIZ HİNDİ VE TAVUK DİLİMLERİ(Polonez'in tavuk ve dana jambonu en az yağlı olanlardan, füme ve kurutulmuş etler,çemensiz pastırma da uygun)

7-YUMURTA

8-YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİYoğurt,peynir ve süt yağsız ürünlerden seçilmeli.Bulunamadığı durumlarda en fazla %2 'ye kadar yağlı ürünler seçilebilir.Süt günde 1 brd.'la sınırlanmalı,toplam süt ürünleri 1lt'yi geçmemeli.Peynirlerde buoranı yakalamak çok zor.Ancak bazı beyaz peynirler(Aknaz-BİM)%2,5 yağlı.Onun dışında en uygun peynir bizim için lor.

9-EN AZ 1,5 LT SU(Bu çok önemli.Çünkü çözülen yağları su ile atıyoruz.Ben lt'lik şişeyle geziyorum.Bardaktan içmekte daha pratik.)

10-YULAF KEPEĞİ:Günde 1,5 yemek kaşığı.
BU ÜRÜN ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.
Ben başladığımda Türkiye'de yulaf kepeği diye bir ürün olmadığından yulaf ezmesi kullandım.Ama ikisi aynı şey KESİNLİKLE değil.(Kepek kullansaydım daha kısa sürede verebilirdim fazlalıkları)Kepeğin karbonhidrat oranı çok düşük olduğu gibi,zayıflamaya katkısı çok büyük.Kepeğin neden bu kadar öenmli olduğunu BU LİNK'e tıklayarak okuyabilirsin.
Ayrıca günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacağınız ,tariflerde yer alan yiyecekleri yaparak diyetinizi çeşitlendireceğiniz bir besin.ALMADAN DİYETE BAŞLAMAYIN...

GÜNDE 20 DK ZORUNLU YÜRÜYÜŞ(Ben kondisyon bisikleti kullanıyorum)

EKSTRALAR:KAHVE,
ÇAY,
BİTKİ ÇAYLARI,
SİRKE,
KOKULU OTLAR(maydanoz,dereotu,nane gibi otlarI yiyeceklere tat verme amaçlı az miktarlarda tüketebilirsiniz,fazlası sebzeye gireceğinden izinli değil),
BAHARATLAR,
KORNİŞON TURŞU(3-4 adet)
LİMON SUYU(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1 kaşık)
SOĞAN,(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde çeyrey ufak soğan)
SARMISAK,(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1)
TUZ (çok çok azaltın)
HARDAL
ZEYTİNYAĞ(kasım 2011 de dr.dukan yaptığı güncellemeyle diyete 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ dahil etti.Bunu istediğiniz yiyecekle kullanabilirsiniz.)
DOMATES(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1 kaşık)Domatesi rende,şeker ve yağ katkısız salça veya püre olarak kullanabilirsiniz.

*İçeceklerde veya yiyeceklerde kalorisiz tatlandırıcılardan(aspartam,sukraloz vs.) kullanabilirsiniz.(ÖRN:SPLENDA,STEVIA,TAKİTAFORMTAT60)
*Light gazlı içecekler tüketebilirsiniz.(Diyet kola vs)Dr.Dukan bu tür içecekleri de sınırlamıyor ama şahsi görüşüm 1-2 bardağın üzerine çıkmamak çünkü selülitin artmasına sebep oluyor bu tür içecekler.

Yukarıdaki ekstralar ve on kategoride yer alan besinler dışında hiçbirşeye izin yok.

canım benım cok tesekkur ederımmm super mıs tubişşş boyum 1.76 ee nasıl yapıcam atak evresını nasıl devam edıcem ben buna baslımm o zaman yaaa 3 ayda bıtıyo herseyy ee superrrr....

valla juju bende kızıorum ona koclugu bırakıyorum zaten.hep ben cabalıyorum cunku.dunde gelmedı 2 gundur hıc rastlamadım mesela bole olmazkı.

canım teşekkür ederim koçluğun için seninle zaman konusunda uyum sağlayamadık.. birde eğitim öğretimde yıl sonu işlemleri yoğun olduğu için ben çok fazla zaman ayıramadım. umarım başka arkadaşlara daha faydalı olursun

benim hatırladığım ilk kez bu kadar geç kaldım. genelde sabah saatlerinde bildirimimi yapardım.

canım benım cok tesekkur ederımmm super mıs tubişşş boyum 1.76 ee nasıl yapıcam atak evresını nasıl devam edıcem ben buna baslımm o zaman yaaa 3 ayda bıtıyo herseyy ee superrrr....

boyun 176 mı.yenıden hesaplamam lazım.........bekle...........ayrıca bu dıyete basladın mı hıc bozmayacaksın.......bak gecen anlattım ya bır ark var burda dukan yapıyor..kız mısafırlıge gelmıs her seye hayır dedı...ev sahıbı nasıl ısrar edıyor görmen laızm.....kız nuh dedi peygamber demedi o kadar ınatla devam edıyor dıyete.....bozarsan başa dönmen lazım.....

bırsooooo tesenkur ederım sekerım.nı dımek.keske daha sık onlıne olabılseydın varya tozunu atardık buraların.kısmet buraya kadarmıs dostca ayrılalım

Eki Görüntüle 744200 .........................................işte boyuna göre.............

sımdı ben 3 gun atak yapıcam sonra nasıl devam edıcem kuzum?

salata yıyemıcez atak evresınde yulaf kepegını nerden bulcaz? aksam yemeklerını tavuk yogurt et yogurt seklınde yapcaz o zaman dımı kahvaltıda ymurta peynır falan yerız ekmekte yok dımı? anammmmmm

sımdı ben 3 gun atak yapıcam sonra nasıl devam edıcem kuzum?

ataktan sonra daha yrıntılı anlatırım ama;

1+1 yaparsın sen.o da şöyşe oluyor birgun sebze bir gun saf proteın tuketıyorsun........sebzeden kastım; baklıyat+patates yok.....bildigimiz sebze yanı.......

salata yıyemıcez atak evresınde yulaf kepegını nerden bulcaz? aksam yemeklerını tavuk yogurt et yogurt seklınde yapcaz o zaman dımı kahvaltıda ymurta peynır falan yerız ekmekte yok dımı? anammmmmm

marketlerde satılıyor yulaf kepeği......kipa,carrefour.metro da ben gördum dıgerlerınde de vardır....

ne ekmeği kız,hala ekmek dıyor yıyeceklerının listesı var bak yukarda........yalnız atak evresınde proteınler yagsız olsun sonra yarım yaglı tuketırsın........burda kı kız öyle yapmıs........çatlayana kadar yıyebılırın....

heeee sınırsız yıyebılıyoz yanıı ee ıımıssssbu aksam kıpaya gıdeyım su yulaf kepegını alayımmm yagsız sut yogurt alayım tavuk ton balıgı alayım baslım bakımm sonrasında tekrar yardımını ısterımmmm

dukan yapmış birisi olarak tavsiye isterseniz verim yok almam derseniz keyfiniz bilir

kızlar bu arada bakın bakalım listemiz doğru mu

***5.Takım 315. Etap***
*JUJU* ( 81,60 / 81,60 / 0,00 / % 0,00 )Kilosu Sabit İzne Ayrıldı
dalin26 ( 76,30 / 75,30 / 1,00 / % 1,31 )
biricikoglumertug ( 64,30 / 63,40 / 0,90 / % 1,40 )
birsen-deniz ( 63,50 / 63,00 / 0,50 / % 0,79 )
cornella ( 62,30 / 62,30 / 0,00 / % 0,00 )Kilosu Sabit
Gamze_M ( 61,40 / 60,60 / 0,80 / % 1,30 )
busramnmn ( 62,10 / 61,80 / 0,30 / % 0,48 )
rabyas ( 78,20 / 78,00 / 0,20 / % 0,26 )
toplight ( 69,50 / 69,70 / -0,20 / % -0,29 )
ipekyol51 ( 75,50 / 75,50 / 0,00 / % 0,00 )Kilosu Sabit
Simuzer ( 66,00 ) Paylaşım yetersizliği nedeni ile takımdan çıkarıldı
5.TAKIM ORTALAMASI ( 0,48 )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…