- 14 Ocak 2012
- 3.842
- 1.311
- 173
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #94.961
sen tum tavsıyelerı bastan ver jujumm ben ısterımmmmmm
dukan aslında yapılması kolay gibi görünsede uygulama sürecinin uzunluğu nedeni ile zor bir diyettir....
diyetin en zor kısmı meyvanın kesinlikle yasak olmasıdır... ki yaz mevsimi meyva açısından cennet dönemleri iken dukan yapmak neredeyse imkazsızlaşır....
ekmek ve türevleri kesinlikle yasaktır kh alımı neredeyse sıfırdır.. ama vucudumuza kh giriyor bi yolla yediğimiz sebzelerin içerisindede kh olduğu için... ekmek olarak günlük 2 yk hakkınız olan yulaf kepeğinden ya krep ya ekmek yaparak tüketebiliyorsunuz...
kahvaltınız peynir yumurta çemberinde geçtiğinden sıcaklarda yumurtanın dokunabilme durumu olabilir alerjik bünyelerde.. bana kayşıntı yapar mesela.. ben dukanı kışın yaptım ve sabah 2 yumurta yerdim tok tutması için...
içiniz dışınız et olacak tavuk balık kırmızı et beyaz et sakat at deniz mahsülü herşem serbest ama yağ kullanılmadan pişirilecek.. tavuğun derisi ve yağlı bölgeleri mümkün olduğunca tercih edilmeyecek.. kırmızı ette yağsız bölgelerden alınacak.. ve tüm bunlar kendi yağı ile pişirilecek... yağ kullanmama olayı bu kısımda pek sorun olmayabiliyor kendi yağı yeterli gelebiliyor ama sezbe olan günlerde sebzeleri yağsız pişirmek sorunda kalacaksınız... haşlasam damı yesem haşlamasamdamı yesem diye çelişkilere düşeceksiniz ve yediğiniz sebze türü kısıtlı kalacak o nedenle....
benim tavsiyem dukan yapılacaksa tam yapılmasıdır... zaten kitaptada doktor dukanı hayatınız boyunca bir yada iki kere yapabilirsiniz vucut ancak bu kadarına izin verebilir der... bunun için iyice düşünün ve kararınızı verdiğinizde başlayın der... verilecek kilo çoksa ki benimkisi 15-20 kilo civarındaydı bana tüp periyotlar için çizdiği çizelge 1 yılı buluyordu .. ben 4 ay dayandım sonra pes ettim bıkıyorsunuz inanın bana bıkıyorsunuz .. gına geliyo böööö oluyorsunuz tuzu özlüyor insan yaa...
en akıllıca olanı 10 kilonun altında hatta bana kalsa 7-8 kilonun üstündeyken başlamamak lazım ... neyse ne diyorsun vereceğiniz kiloazaldığında yapın ki dukanın tüm evrelerini tamamlayabilme şansınız olsun ... yoksa yarım bırakılan dukanın insana hiç bir faydası olmuyor ....
deneyebilirsin ama atak evresinde kaybettiğin kilonun tamamı yağdan olmucak bunu bil su kaybıda yaşıcaksın ve normal hayatına döndüğünde bir kısmını geri alacaksın...hımm cok tesekkurler jujumm zor bı dıyetmıs gercekten ozellıkle meyve olayıııpekı sadece atak evresını yapsam sonra normal dıyetıme devam etsem olmazmı??
cornısım cok tesekkur ederım balım ugrastırdım senı ama sende farkettınmı bnm yaptıgım cızlge olmuyordu deılmı.ellerıne yruegıne emegıne saglık guzın ablam benım
deneyebilirsin ama atak evresinde kaybettiğin kilonun tamamı yağdan olmucak bunu bil su kaybıda yaşıcaksın ve normal hayatına döndüğünde bir kısmını geri alacaksın...
ama dukanın bir kanunu kuralı vardır diyet tamamen bittikten sonra hayatının sonuna kadar sadece bir gün saf atak evresi yaparsan kilo almazsın diye...
şimdi çarşamba ve perşembe olmak üzere haftada iki gün yaparak bi deneme yapabilirsiniz
dukanın kuralını eksik yazmışım...
diyet bittikten sonra hayatının sonuna kadar haftada bir gün saf atak evresi yapıyorsun sadece işte bu koruma modu dukanın...
gamzeeeeeeeeeeee sende böyle yapabilirsin haftada bir gün dukan yap geri kalan günlerde normal davran
hıh duzelmıs heralde hata verdı ama.nasıl oldukı .tesekkur ederım cnm elleırne saglık.hangı sıteden yaptın bunu bende ordan yapayım bundan kelli
gamzecim bunu deneyebilirsin bakalım dağru mu gerçekten de kilo kontrolü sağlıyormu...eeee iyice anlatırmısınız o zamanben sarışınım çok zor anlarım..yaniii 1 gün dukan yap derken? gerisi normal derken? :26:
gamzecim bunu deneyebilirsin bakalım dağru mu gerçekten de kilo kontrolü sağlıyormu...
dukan kitabında okuduğum kadarı ile 6 gün normal hayatına devam ediyorsun bir günde (ki bu kitapda perşembe günü olarak baz alınmıştı ) saf atak evresi yapıyorsun... yani bir gün boyunca ekmek yok yağ yok şeker yok kh yok sebze yok mayva yok... sadece protein alıyorsun o gün boyunca .. mezun olursan kitabın o kısmını resmini çeker eklerim ben sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?