Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bu arada kötü bi durum daha var...benim tartımda arıza vardı aslında çok iyi tartıodu...diyetisyene gittiğim dönemlerde profesyonel tartılarla aynı sonucu çıkarıodu...taaa ki ben üstüne ağır bişi düşürene kadar.:1shok:..yarışmaya katılırken sölemiştim zaten kalliste ablam cuma bildirimleri için tartının şart olduğunu ve napmam gerektiğini sormuştu bendee idareten alırım emanet demiştim...çünkü kaliteli güvenilir bir tartı almak istemiştim ya da tartımı tamir ettiririm demiştim...(sağ olsun servsi 58 lira isteyince yaptıramamıştım) o an da alacak gücüm de yoktu..mecburen kayınvalidemin tartısını kullandım ve bildirimleri onun üzerinden yapmıştım...sonra kendime süper bir tartı aldım ama maalesef acı gerçekle karşılaştımsenağlama

kayınvalidemin tartısı beni 98,5 gösteriodu en son bu aldığım yeni tartı 102senağlamao kdr üzüldüm ki kendimi iki gün toparlayamadım arkadaşlar...ne kdr sewinmiştim iki hanelilere indiğim için....

sonuçta verdiğim kilo sabit...ama ben 2 hanelilerde değilim...demekki ben 108 değil yaklaşık olarak 112 kiloymuşum...şok şok şoooklar içinde kaldım....belki bu hafta bu üzüntüyle arayı kapatırım dedim ama kızımın fizik tedavisi çıktı...düzensiz beslenip yürüyüşlerim aksadı...off offfff...çok üzgünüm ben yaaa:1no2:

ben diyeti bırakmasam diyet beni bırakıo ne kdr talihsizim benbenneyaptımki

yolladığım bilgiler işinize yaradıysa ne mutlu bana...bunun için burdayız...sewiyorum sizi.öpüldünüz...

ablacım iyiyim ben sizleri merak ettim bir uğradım.oğlum da iyi.senin hamile kızın ve diğerleri de iyidir inşallah.izin döneminde de kendine dikkat etmeye devam et ablacım.

zenancım unutmadım hiçbirinizi.sen de iyimisin.yavruların da iyilerdir inş.kilo almamaya dikkat ediyorum.az biraz alınca tekrar diyete sarılıyorum.ama bu 75 kilo psikolojik bir sınır gibi oldu.düşemedim altına.
kadiscim evlilik yıldönümünüzü tebrik ederim canım.tartışma olması üzücü olmuş gerçi.evlilik böyle işte.her anında mutluluğu yakalamak mümkün olamıyor.

tabu cuğm çok teşekkür ederim. benim işim var çok şükür,işsiz değilim ama bir evi geçindirmek gibi bir derdim hiç olmamıştı.biraz bundan korkuyorum. e tabii biraz da sevgi var.ama sevgi yetmiyor ve gün gelip bitiyor.hakkımızda hayırlısı dediğin gibi cnm.. :teselli:

:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
Hoşgeldin çikolatam cokacimcoook
Hayırlı olsun laplubun a.s. Artık kilo vermen hızlanır, moralin de yüksek olur aramızda :1hug:

canım benim hoşbulduk.
bilgisayar zaten alırdım ama bu kadar acele etmezdim belki... acelemin tek sebebi burada olabilmek,motivasyonumu bozmadan kilo verebilmek ve gerçekten bir de kardeş gibi olduk..görmedik birbirimizi ama krdeş gibi herşeyi paylaşır olduk...benim için çok önemlisiniz.
valla taksitlerimi ödeyemezsem yardım edersiniz artık bana :roflol:

canım her tartı aynı hassasiyette tartmaz. bu kadar üzülme çünkü sen hangi tartıyla başladıysan onu baz almalısın.sadece eski tartının bozulması iyi olmamış çünkü baz aldığın tartı oydu... bitanem üzülme yaa, sen pes etmeden diyetine devam et yeter...:teselli:

Zayıflatması garantili olan 6 besin Yaz kapımızda.. Zayıflamak için neredeyse her yolu deniyor ama başarılı sonuç alamıyorsanız sağlıklı besinlere yönelmeye ne dersiniz?
Araştırmalara göre kilo vermeye yardımcı 6 besini sizler için derledik. Her biri sağlıklı ve zayıflatıcı özelliğe sahip besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

1. YEŞıL ÇAY

Büyük boy bardak buzlu yeşil çay veya bir büyük bardak sıcak yeşil çay içmek farklılığı başlatabilir. Yapılan son çalışmalarda gönüllü olarak 3 ay boyunca her gün bir şişe yeşil çay içenler, diğer gruba oranla daha fazla yağ kaybetmiştir. Araştırmacılara göre yeşil çayın içinde bulunan kateşinler (yararlı bir fitokimyasal) kalori yakımını sağlayıp, kilo kaybını artırmıştır.

2. ÇORBA (et veya balık suyuna bol domatesli çorba)

Ana yemeğe başlamadan önce içilen et veya balık suyuna bol domatesli çorba kişiye doygunluk hissi verir. Böylece kişi ana yemeğe geçişte kendisini tok hissettiği için daha az kalori alma eğiliminde olur. Düşük kalorili çorbalar açlığı bastırmakta çok işe yarar.

3. YEŞıL SALATA

Düşük kalorili salatalar ana yemek öncesi kendinizi doymuş hissettirecek bir başka iyi seçenektir. Yapılan bir araştırmaya göre yemekle birlikte yenen düşük kalorili küçük salata, öğünde alınan toplam kaloriyi yüzde 7, büyük bir salata ise yüzde 12 azaltabiliyor. Ancak araştırmanın sonuçları yüksek kalorili salatalar için tersinin doğru olduğu ortaya koydu. Öğün sırasında yenen yüksek kalorili küçük bir salata alınan kaloriyi yüzde 8 artırırken, büyük bir salata yüzde 17 artırıyor. “Sağlıklı bir salata nasıl hazırlayabilirim” diye düşünüyorsanız; taze ıspanak yaprakları (2 bardak dolusu), 1 orta boy salatalık, 1 orta boy domates ve 1 /4 bardak rendelenmiş havuçla yaklaşık 70 kalorilik, 5,5 gram lif içeren sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.

4. YOĞURT

Yağsız yoğurdun içindeki kalsiyumun zayıflatıcı etkisi olduğu çeşitli çalışmalarla ortaya konmuştur. Bir çalışmaya göre günde 3 porsiyon yüksek kalsiyumlu ve yağsız yoğurt tüketen obez bireyler, düşük kalsiyum ve yağlı yoğurt tüketen obezlere göre yüzde 22 daha fazla kilo ve yüzde 61 daha fazla vücut yağı kaybetmiştir. Burada en etkileyici sonuç ise yüksek kalsiyumlu, yağsız yoğurt yiyenlerin yüzde 81 daha fazla trunkal (karın bölgesindeki) yağ kaybetmeleridir. Yoğurt hem karbonhidrat hem de proteini bir arada bulundurduğu için kan şekeri regülasyonunda ve açlık kontrolünde etkili olmaktadır.

5. KURU BAKLAGıLLER

Kuru baklagiller içeriğindeki lifler dolayısıyla kendinizi tok hissetmenizi daha çabuk sağlar. 1,5 bardak barbunya yaklaşık 8 gram lif, 7 gram protein ve yaklaşık 110 kalori içerir. Baklagilleri yemek olarak tüketebileceğiniz gibi haşlayıp, salata ve çorbalarınızın içine de ekleyebilirsiniz.

6. SU

Suyun süper besin olarak kabul edilmesinin en önemli nedeni “0” kalori olmasıdır. Eğer yüksek kalori içeren içeceklerden tüketirseniz bunu dengeleyebilmek için daha az yemek zorunda kalırsınız. Araştırmalar gösteriyor ki karbonhidratları içmektense yemek daha iyidir. Su, tüm vücut fonksiyonları için önem taşır ve günün her saatinde tüketilebilir. Suyunuzu sade olarak içmekten hoşlanmı-yorsanız, içinde taze meyve dilimleri bekleterek tüketebilirsiniz.

Son düzenleme:
Zayıflamak için koşmayın, yürüyün!Parkta yürüyüşe çıktığınızda, yanınızdan koşarak geçenler karşısında ezik duruma düşmeye son! Araştırmalar, yürüyenlerin koşanlara kıyasla daha çok yağ yaktığını gösteriyor.
Formda ve sağlıklı bir vücut söz konusu olduğunda, yürüyüş her zaman koşuya kıyasla daha az etkili ve daha zayıf bir egzersiz formu olarak görülmüştür. Ciddi anlamda fitness yapanların koşmayı tercih ettiği, yürüyenlerin ise forma girme konusunda fazla kararlı olmadıkları inanışı yaygındır. Fakat yeni araştırmalar bunun tam aksini gösteriyor.

Yürümenin birçok faydası var, üstelik koşuda olduğu gibi sakatlanma riski de yok. Koşudan çok daha etkili bir egzersiz olduğu ise artık ispatlanmış durumda.

Üç kilometrelik koşu ile üç kilometrelik yürüyüşün aynı miktarda kalori harcamanızı sağladığını biliyor muydunuz? Aradaki tek fark, yürüyüşün koşuya kıyasla daha uzun sürmesi. Fakat bilimsel araştırmalar yürüyerek daha fazla yağ yaktığınızı gösteriyor.

Bir başka güzel haber ise yürümenin kalçaları ve bacakları çok daha iyi ve hızlı biçimlendirmesi. Yürüyüş sırasında yapılan hareketler vücudun alt bölümündeki kasları uzatıp güçlendirirken, kalçalara da son derece etkili bir egzersiz sağlıyor.

Yürüyüş ve koşunun vücuda sağladığı faydalar üzerine yapılan bir araştırmaya göre, yürüyüş yapanlar doğru bölgelerden zayıflıyorlar. Koşanlar ise özellikle göğüs bölgesinden yağ kaybediyorlar. Yani kendinizi koşmaya adayanlardansanız, bir süre sonra göğüslerinizin belirgin ölçüde küçüldüğünü fark edebilirsiniz.

Doğru teknikle yürürseniz, karın kaslarınızın da forma girdiğini göreceksiniz. Fitness uzmanı Joanna Hall, "Dümdüz ve sıkı bir karına sahip olmak için, yürürken kalçanızın iki tarafında birer bardak su taşıdığınızı hayal edin.

Amacınız, bardaklardaki suyu taşırmamak olmalı yani yürürken kalçalarınızı sallamamalısınız. Buna dikkat ederseniz karın kaslarınız güçlenecektir," diyor. "Her gün yapacağınız otuz dakikalık yürüyüşle, iki haftada vücudunuzda büyük değişiklikler görebilirsiniz."

Yürümek, uzun vadede sağlığınız için de çok faydalı bir egzersiz. Hall, "ınsanlar yürümek için tasarlanmışlardır," diyor. "Düzenli olarak yürüyüş yapmak, eklemlerdeki aşınmaları ve yırtılmaları önler, vücudun su tutmasını ve varis oluşumunu engeller."
Uzmanlar, yürüyüşü sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olacak görüyor. Osteoporoz, kalp sorunları, şeker ve Alzheimer gibi kronik hastalıkları önleyen hiçbir ilaç yok. Ama yürüyüş bütün bu rahatsızlara yakalanma riskini azaltıyor. Aynı zamanda ruh sağlığınız için de son derece faydalı bir aktivite.

Yine son araştırmalardan biri, altı hafta boyunca günde sadece yirmi dakika yürümenin, kendinizi çok daha mutlu ve iyi hissetmeniz için yeterli olduğunu gösteriyor.

Fakat her şey gibi yürümenin de bir püf noktası var: Hall, "Sadece doğru tempo ve doğru teknikle daha formda, daha sağlıklı ve daha zayıf olursunuz," diyor. Doğru tempoyu bulmak için koşma noktasına gelecek kadar hızlı yürüyün, daha sonra biraz yavaşlayın. Amacınız, konuşurken bir parça nefessiz kalacak kadar hızlı yürümek olmalı.

Doğru tekniğe gelince; maalesef çoğumuz gerektiği kadar etkili ve güvenli bir şekilde yürümüyoruz. ışte yapmanız gerekenler: Ayağınız yere bastığında, ağırlığınızı ayak tabanınızın dış kısmından topuğunuzun dış kısmına aktarın. Arkadaki ayağınızı, öndeki ayağınızın baş parmağı yere basmadan kaldırmayın. Bacak kaslarınızı gevşek tutun ve dizlerinizi kasmamaya gayret edin. Kollarınızı 90 derece eğik bir şekilde hareket ettirmeye ve vücudunuza yakın tutmaya özen gösterin, omuzlarınızı ise gevşek tutun.

Nerede yürüdüğünüz de çok önemli. Kaldırımlar ve beton zeminler yerine çimleri tercih ederseniz, yaktığınız kalori miktarı yüzde elli civarında artar. Yokuş yukarı veya kumda yürümek iki kat daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Karda yürüdüğünüzde ise normalin üç katı kalori yakarsınız.

En çok sorulan egzersiz sorularıSpor ve beslenme danışmanı Sencer Bulut kadınların en çok merak ettikleri fitness sorularını cevapladı. Spor yaparken bazı noktalara dikkat ederek çalışmalarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz.

Spora çok erken saatte gitmek doğru mu? Doğru zaman nedir?

Spora gitmek için zamanlama, yapılan sporun amacına göre belirlenmeli. Amaç vücudumuzdaki yağları yakmak ise en iyi zaman sabah erken vakitlerdir. Amaçlanan kas gelişimiyse 13:00-15:00 saatleri vücuda daha verimli olacaktır. Bu farkı, salgılanan büyüme hormon seviyesi ve kaslardaki glikojen dengesi belirler. Sabah uyandığımızda, gece boyunca boşalan glikojen depoları vücudu yağ yakmaya hazırlar. Sabah bir şey yemeden içilen şekersiz bir fincan kahve ve alınan bir bebek aspirininden kısa bir süre sonra kardiyo çalışması yapılır. Koşu veya bisiklet çalışması uygundur. Aç karnına yapılan 20 dakikalık interval (bir azalan, bir artan tempolu kardiyo) yeterli olacaktır.

Spora gitmeden ne kadar önce yemek yemek lazım?

Spordan önce ve sonra tüketilen gıdalar yapılan çalışmanın verimini önemli ölçüde etkiler. Örneğin, spordan iki saat önce birleşik karbonhidrat ve protein (kepekli ve tahıllı ürünler, yağsız tavuk, hindi veya balık) alımı spor boyunca size yardımcı olacaktır. Spordan hemen sonra, bir miktar meyve suyu size hem enerji verir hem de boşalan glikojeni yenileyerek kanda bulunan proteinin kullanılması için gerekli olan enerjiyi sağlar.

Spor yaparken kas kaybetmekten korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Sporun bilinçsiz yapılması halinde kas kaybı mümkün. Yeterli miktarda protein alınmaması vücudun çalışan adalelerinin beslenememesine ve kas kaybına neden olur. Ayrıca, gereğinden fazla antrenman yapmak da kas kaybına neden olan etkenlerdendir. Unutulmaması gereken bir nokta da, uykusuz kalan vücutların kas kaybedebileceğidir. Kaslar dinlenirken büyür ve gelişirler.

Spor yaptıktan 20 dakika sonra vücut yağ yakımına başlar diye biliyorum. Bu doğru mu?

Sağlıklı bir insan spor yapmaya başladıktan 20 dakika sonra glikojen depoları boşalacağı için yağ yakmaya başlar. Bu süre ortalama bir değerdir, yapılan sporun cinsine ve kişinin özelliklerine göre artar veya azalır.

Spora başlamadan önce ısınırken yoruluyorum, hareketlere halim kalmıyor. Ne yapmalıyım?

Spor öncesi ısınma çalışması yapmak, sakatlanmanın önüne geçmek ve vücudu spora hazırlamak bakımından önemlidir. Ancak bilinçsizce yapılan ısınma da sizi yorarak veriminizi düşürebilir. Spora başlarken 20-30 dakikalık ısınma çalışması yapılmamalı. Kardiyo çalışmasından sonra abdominal (mide) ve ağırlık çalışılmaz. Sporun hem başında hem sonunda kardiyo yapılmaz. 1970'lerden beri fitness gurusu olarak bilinen Dan Duchaine'in açıkladığı gibi; ısınma çalışması beş dakika olmalı ve sonrasında ağırlık çalışılmalı. Ağırlık çalışmasına başlarken yapılacak hareketler ile de ısınma sağlanmalı. Ağırlık çalışmasından sonra 20-30 dakika kardiyo çalışması yapılmalı.

Haftada üç gün spor yapmak yeterli olur mu?

Ağırlık çalışması için haftada üç-dört kez spor salonuna gitmek yeterlidir. Fakat iş yağ yakmaya gelince bu sıklık yetersiz kalabilir. Önerim; haftada beş-altı kez, günde 20 dakikalık kardiyo çalışması yapmak. Spor salonuna gidemeyeceğiniz günlerde, yaşınıza göre yürüyüş, koşu gibi aktivitelere yönelmelisiniz. Spor çalışması ile yapılan pazarlık, sağlığınızla yapılan pazarlık olarak düşünülmeli. Günde yarım saatinizi spora, yani sağlığınıza ayırmalısınız.

Spor yaparak selülitlerimden kurtulabilir miyim?

Selülitle mücadelenin bir yöntemi de elbette spor yapmaktır. Fakat sorunun beslenme ile ilgisi daima hatırlanmalıdır. ıyi bir diyet ve bilinçli bir spor programı ile selülit sorununa çözüm getirilebilir.

Bir süredir spor yapıyorum. Dizlerimde ağrı hissediyorum, ne yapmalıyım?

Spor yapanlarda eklem ağrısı şikayetlerine sık rastlanır. Bilinçsiz yapılan spor, fazla kiloların eklemlere yaptığı baskı ve yanlış yapılan egzersizler rahatsızlığın nedenleri arasındadır. Dizlerdeki ağrıyı gidermek için, fazla kilolardan kurtulmak gerekir.

Fırında Hellim Peynirli Patlıcan Dilimleri
Malzemesi:
2 adet küçük boy bostan patlıcanı 2 adet domates 1 küçük paket hellim peyniri 3 diş sarımsak 1 adet paprika (etli kırmızıbiber) Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet) Zeytinyağı

Tarifi:
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun, havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.

bu da benden aynısı değildir inş bijocum...patlıcanlı bişi vardı sende ama peynirli değildi sanırım

Diyet Karnıyarık
Malzemesi:
1 patlıcan, 4 orta boy soğan, ½ kg yağsız kıyma, 4 orta boy domates, 4 adet sivri biber, 1-2 sap maydanoz, 1 bardak su, Tuz ve karabiber

Tarifi:
Patlıcanları 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Harcı için soğanları ve domatesi ayrı ayrı rendeleyin. Yeşilbiberleri ve maydanozu ince ince kıyın. Hiç yağ koymadığınız bir tavada yağsız kıymanızla soğanı kavurun. Yine 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin. Kıyma kendi suyunu ve yağını salacaktır. Daha sonra da sırasıyla içine domatesleri, yeşilbiberi, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek beş dakika kadar pişirin. Patlıcanları yağsız bir tepsiye dizerek üstlerini yarın. ıçine harcı doldurun. Üstlerine kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve tam bir sivri biber ile süsleyerek, bir bardak suyu üzerlerine gezdirin. 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin.

yediklerimi yazayım reyhan ablam da denetlesin(canzimi göremedim)

sabah: 1 dilim peynir,2 dilim ekmek,domates salatalık
ara: yok(dışardaydım)
öğlen: kepekli makarna ile yapılmış salata,yoğurt
ara:3 adet burçak bisküvi
akşam:tavuk-salata
ara: meyveli yoğurt

Diyet Makarna
Malzemesi:
1 paket makarna 4 yaprak marul 2 dlim hellim peyniri 5 adet çeri domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber

Tarifi:
Makarnayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılmış bol suda 10 dk.haşlayın ve süzün. Geri kalan tüm malzemeyi doğrayın. Malzemeleri makarnanın içine katarak karıştırın ve servis yapın.

Diyet Sigara Böreği
Malzemesi:
3 adet yufka 250 gr.light beyaz beynir yarım demet maydanoz 1 adet yumurta Sıvıyağ

Tarifi:
Her yufkayı 16 parçaya bölün (bu işlem için varsa pizza bıçağı kullanmanızı tavsiye ederim) Beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Yumurtayı, maydanozu peynirin içine ilave edin ve hepsini karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçasının geniş tarafına malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve çok sıkı olmadan sarın, yufkanın sivri ucunu parmağınızla ıslatın ve yapıştırın. Hepsini böylece sardıktan sonra fırın tepsisine dizin, yumurta fırçsı ile çok az sıvıyağ sürün. Fırının ızgara kısmını açarak börekleri önlü arkalı kızartın.Sıcak servis yapın.

20 kilo verdiren diyetEğer vermeniz gereken kilo 20’ye yakınsa, bu diyeti bir deneyin!
Ota Zayıflama Merkezi, 1.60 boyundaki 25 yaşındaki ve 76 kilo bir bayanın uygulaması gereken bir diyet örneği hazırlamış. Buna göre; bu diyeti uygulayacak kişinin ıdeal ağırlığı 56 kilo, vermesi gerekense 20 kilo.

Sabah saat 09.00
1 Tatlı kaşığı bal, reçel
1 porsiyon peynir
2 ince dilim ekmek
Domates, salatalık

Saat 11.00
1 porsiyon meyve

Öğle saat: 13.00
3 porsiyon et (Kırmızı et 90 gr, Beyaz et 180 - 150 gr.)
1 su bardağı ayran
2 ince dilim ekmek
Salata (istenildiği kadar)

Saat 16.00
2 porsiyon meyve + 2 adet grisini

Akşam saat 19.00
8 yemek kaşığı sebze yemeği (Susuz)
Yarım su bardağı yoğurt
1 kase çorba = 2 yemek kaşığı pilav = 2 yemek kaşığı makarna
2 ince dilim ekmek
ıstenildiği kadar salata

Saat 21.00
2 porsiyon meyva + 1 su bardağı şekersiz süt

ayyy çenem düştü galiba....güzel şeyler gördükçe sizinle paylaşmak istiyorum umarım formu ve sizleri mesgul etmiyorumdur

çikolatacım seni göryorum...bu kdr gevezelikten sonra ben kaçıyım artık...iyi geceler diliyorum cnm...kendine çok iyi bak...görüşmek üzere...sağlıcakla kal...

xTABu cum yavrun en kısa sürede düzelir inşallah u doktorlar bile zaman zaman şaşırıyorlar işte ne yapsınlar insan bedeni çok karışık helede söz konusu biricik yavrularımız olunca ama fizik tedavi gerektirecek kadar nasıl bir iğneymiş buu.
Kilo mevzusuna gelince hiç sıkma canını bitanem 2 hanelilerde değilsen ne olacak nasılsa o sayılara gelmeyecekmisin .sonuçta sen kilo verdin ve verdiğin kiloyu bu tartılar değiştirecek değilki sadece rakamlarda yanıldık okadar ama yeterki sen azmini kaybetme hep yanındayız.
Verdiğin bilgiler süper helede şu yürüşle ilgili olan demekki kum kar çimen bu kadar etkili ama doğru çünkü karda kumda yürüken nasıl zorlanırız ve yürüyüş için yapılan yerlerde hep kum ludur bak şimdii:))

ayy bişi daha dicektim Tabuya laf verecem diye unuttum iyimi kaydirigubbakcemile3

cnm bnm teşekkür ederim...canım iğneyi çocuk die bacaktan yaptılar...ben uyardım çocuğun canı çok yanıyor dedim kalçadan yapamaz mısınız dedim? neymiş çocuklarda bacaktan yapılıyormuş muş muş...12 yaşında kıza bile bacaktan yaptı....aslında yapılmaması gerekiyormuş cnm ablam...doktor niye müsade ettiniz dedi...(((bu olay için düşün heyet karar verdi..iğne diyip geçme...biliorsun bir bebek iğneden kangren olup kolu kesilmişti...bebek büyüdüde kocaman genç kız oldu seneler geçti anca davası sonuçlandı...tazminatıda kolunu geri getirecek değerde değildi...belki hatırlamışınızdır ayşeydi sanırım kızın ismi)))...bacaktaki kaslar iğneye tepki gösterebiliormuş daha hassasmış kalçaya göre...yani iğne kalçadan yapılmalıymış...dolayısıyla çocuğun kemik zarına zarar vermiş...kemiğe denk gelen iğne orda zarar yaratıp çocuğun bacağını 1 ay kadar oynatmamasına sebep olunca kireçlenme oluşmuş...eğer tedavi görmezse sakatlık oluşacak bir pozisyon var...çok sıkıntılıyım...çocuk sakat gibi yürüyor gören noldu sana dio o kdr belli ki...umudum fizik tedavi...çoğu kişi işe yaramadığını sonuç alamadığını söledi...eğer böle bişi olurda iyileşmezse o bayan kendine kaççak yer arasın yandı Allah korusun bnm gazabımdan onu....tek umudum daha küçük olması belki cvp verir...yarın görücez bunuda....Allah tüm hastalara acil şifalar versin...:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…