Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

yok kızlar moralim sıfır....anestezi alıpta ölen mr hastaları olmuş...netten araştırıorum...ve bugün kızın randevusu var hala kararsızım götürüp götürmemekte...

bakın zmn gazetesi aynı bnm gibi sıkıntı çeken ve aynı cvplarla karşılaşılan bir durumu haber yapmış...okuyun diye kopyalıyorum...Ünlü hastaneler minik Ayşe’yi kabul etmedi

24.7.2002 tarihinde SSK’dan beyin MR’ı için sevk alan ve sevki 1 haftalık süre için geçerli olan 3 yaşındaki Ayşe için anlaşmalı kurumlar listesinin tamamı tek tek aranmasına rağmen hiçbiri randevu vermedi.
Bu kurumlar arasında Alman Hastanesi ve Florence Nightingale gibi ünlü sağlık kuruluşları da yer aldı. Ayşe’nin MR talebi, SSK idarecilerinin anlaşması devam eden bir MR merkezinden telefonla ricacı olmasına rağmen kabul edilmedi. Ayşe için aranan merkezler ve alınan cevaplar şöyle:
1– Alman Hastanesi: 10 yaş altı için çekim yapmıyoruz.
2– Betamar (Mercan Hanım): 3 aydır çocuğa çekim yapmıyoruz. SSK, yazı yolladı bu konuda. O yüzden kimse çocuk MR’ı çekmiyor. Anestezi uzmanımız yok.
3– Biltan: ılk olarak “Hasta çocuk mu?” diye sordu. “Evet” deyince, “Çocuklara çekemiyoruz.” dedi.
4– Centermed (Elif Hanım): Anestezi uzmanımız izinde. O yüzden randevu veremiyorum. Yaz sezonu boyunca olmayabilir.
5– Echomar (Yıldız Hanım): Anestezi uzmanımız yok, peşin parayla da olsa biz zaten çocuk MR’ı çekemiyoruz.
6– Emarmed: Anestezi uzmanımız tatilde. Bir ay sonraya da olsa randevu veremem.
7– ıyitem: Çocuk çekemiyoruz, anestezi doktorumuz yok. 34 ay önce vardı ve anestezi için 50 milyon lira ayrıca ücret alıyorduk. Şu anda çekemiyoruz.
8– ıntermar (yeni adı ıntermed): 2 yıldır SSK ile anlaşmamız yok. Hâlâ listeden çıkarmamışlar. Biz çocuk MR’ı çekmiyoruz.
9– Memorial Hastanesi: 1 Temmuz 2002 tarihinde anlaşmamız bitti.
10– Megamar (Dilek Hanım): Anestezi doktorumuz yok, tek çekim için randevu veremiyorum. Boş bir saat varsa verebiliriz.
11– Medikonemar: Çocuk için çekim yapmıyoruz.
12– Radyotom (Tamer Bey): Anestezi uzmanımız ve SSK ile anlaşmamız var. Ama SSK’dan sevk almıyoruz. SSK’lı hastalara bloke koyduk. Yazışmalarımız devam ediyor SSK ile sözleşmemizi sona erdireceğiz. Ücretli isterseniz 350 milyon lira artı 70 milyon lira anestezi ücreti. Size son fiyatımız 250 milyon MR artı anestezi ücreti olur.
13– Radyomar (Uğur Bey): Anestezili çekim yapmıyoruz. Çocuk için gereken özel cihazımız yok. Ultra Emar’da 35 yaşında bir hasta cihaz eksiliğinden ölünce herkes gibi biz de anestezili çekim yapmamaya başladık.
14– Spektromar: SSK’dan sevkli çocuklara anestezi gerektiği için çekim yapamıyoruz.
15– TDV 29 Mayıs Hastanesi: Çocuklar için MR çekimi yapmıyoruz.
16– Tomomer: Çocuklara çekmiyoruz, çok zor o çekim. Çocuk olduğu için anestezi uzmanı, makine durumu özel oluyor. SSK ile anlaşmamız devam ediyor; ama çocuk olduğu için almıyoruz. Bir ay sonraya da olsa randevu veremem.
17– Ultra Emar (Pınar Hanım): Anestezi uzmanımız olmadığı için yapamıyoruz.
18– Florence Ninghtingale Hastanesi (MR Sekreterliği): Çocuk MR’ı için gereken cihazımız yok. Bu yüzden çekim yapamıyoruz. (SSK ıl Sağlık Müdürü Hikmet Çevik, “Nightingale yalan söylüyor. Aletleri var. Çocuk olduğu için çekmek istememişler ve onun için öyle söylemişler.” dedi.)
19– Kadıköy Tıbbi Görüntüleme: Aralık 2001’de SSK ile anlaşmamız bitti.
20– Klinik Tanı ve Tedavi (Ayhan Bey): Çocuklara çekim yapamıyoruz. Anestezi uzmanımız yok. SSK ile anlaşmamız var ama çocuk olduğu için randevu veremiyorum.
21– Koşuyolu Yeni Tıp (Salih Bey): Maalesef çocuğa MR çekmiyoruz. SSK ile anlaşmamız devam ediyor. Ama çocuk anestezi uzmanımız yok, geçen sene emekli oldu. Anestezi uzmanımız emekli olmadan, bir yıl önce çekim yapıyorduk. Sadece Betamar yapıyormuş, orayı arayın. 22– Sonomed: Listede “2. bir emre kadar sevki durdurulmuştur” yazıyor Sonuçta bir hafta boyunca geçerli olan SSK sevki olan Ayşe, anlaşmalı bütün kurumları tek tek aramasına rağmen kendine randevu verecek bir merkez bulamadı.

canlarım sildim ben mesajlarımı. kallisime hak verdim. siz de alıntıları silerseniz süper olur. hakatten kullanırlar falan. o kadar spor yapıyoruz kaslarımızı güçlendiriyoruz. kas gevşetici içip onları bozmaya hiç gerek yok di mi yerimseniben

SSK'dan tomografi ve MR uyarısı: Sözleşmeniz biter

ıSTANBUL'daki 14 hastane ve görüntüleme merkezinden 13'ü, bir iç yazışmaya dayanıp, klostrofobi hastalığı olan, anestezi gerektiren çocuk, özürlü ve yaşlı SSK'lı hastaların MR ve bilgisayarlı tomografi çekimlerini durdurdu. SSK da ‘‘Sözleşmeniz iptal olur'' uyarısı yaptı.

SÖZLEŞMELERıNDE olmasına rağmen, ıstanbul'daki anlaşmalı 14 hastane ve görüntüleme merkezinden 13'ü, son bir yıldır klostrofobi hastalarının MR ve bilgisayarlı tomografisini çekmeye yanaşmaması, sonunda SSK'yı harekete geçirdi. SSK, ıstanbul ıl Müdürlüğü'ne gönderilen bir iç yazışma yüzünden anestezi gerektiren hastaların MR ve bilgisayarlı tomografisini çekmeyen anlaşmalı kurumların gerekirse sözleşmelerinin iptal edileceğini açıkladı.
Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı'nın, okuyucularımızdan Ayhan Kara'nın başvurusuyla ilgili olarak yaptığı araştırmada, SSK'nın anlaşmalı olduğu 14 hastane ve görüntüleme merkezinden sadece Silivri'deki Millet Hastanesi'nin anestezi gerektiren hastaların MR ve bilgisayarlı tomografisini çektiği ortaya çıktı. Betamar, Centermed, Echomar, Emar-Med, Euromed, ıstanbul Emar Merkezi, Koşuyolu Görüntüleme Merkezi, Medikon MR, Megamar, Radyotom, Remar, Spektromar ve Ultra Emar adlı görüntüleme merkezleri ise anestezi ücretlerini SSK'dan alamayacakları endişesiyle, sevkleri olmasına rağmen klostrofobi hastalarının yanı sıra anestezi gerektiren çocuk, yaşlı ve özürlü hastaların da taleplerini geri çeviriyor.

Anestezi gerektiren SSK'lı hastaların MR ve bilgisayarlı tomografilerini çekmeyen görüntüleme merkezlerinden Euromed'in yetkililerinden Alper Arman, ‘‘Bünyemizde anestezi uzman bulunmuyor. ıhtiyaç durumunda, dışarıdan getirtmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle, SSK'dan anestezi masraflarını alamadığımız takdirde, bize artı bir yük getiriyor. SSK'da geçtiğimiz yılın ocak ayında MR ve bilgisayarlı tomografi çekimlerinde anestezi ücretlerinin ödenmeyeceği yönünde karar aldı. Alınan bu karar da bize faksla bildirildi. Böyle olunca da, bizim gibi ıstanbul'daki birçok görüntüleme merkezi, anestezili çekim yapmayı bıraktı'' dedi.

şimdi anladım kasları gevşetiyor ya yani organ ayırt etmiyor bu ilaç her yerin kasını gevşetiyor .:lepi:

:roflol::roflol::roflol: öyle galiba...

mersacım zeytin siparişimden hiç bahsetmiyorsun görmemezlikten geldin bakıyorum:roflol: tabi diyet zeytin dikmişsin hepsini kendine sakla sen:roflol:

canım bzim orada çok arkadaşımız var cam fabrikasında çalışan paşabahçe yani.. istanbuldan arkadaşlarımız, yıllar önce giderdim ziyaretlerine geldim yani mersine ama zamanla kopukluk oluyor uğradığımız filan yok..

benim tüplerimin açık olduğunu tahmin ettiler canım ilacı üç kere verdi zaten ağrı varmı dedi bende var dedim tamam ozaman dedi sonucu alınca ben çok şaşırdım artık ne yapayım bakalım bugün doktora gidicem ne diyecek ona göre allaha dua edip beklicem canım :Saruboceq::Saruboceq:

işte böle arkadaşlar...napıcam bilemiyorum ben..kendimi çok çaresiz hissediyorum:1no2:

çocuk 3 te emar çekilmeye gidecek 6 saat aç kalması gerekiyormuş...şimdiden başladı onu yicem susadım demeye 3 e kdr nasıl baş edicembenneyaptımki

xtabucum canım allah kolaylık versin çok zor bir süreçtesin insan evladı için her olasılığı düşünüyor allah östermesin geçen yıl bende ameliyat dediler diye kızımı bir türlü karar verip yatıramadım hastaneye...

anestezi benide götürüyordu göğsümden ameliyat olduğum zaman odamda ayıldım her yerim kıpkırmızı parça parça dilime kadar, doktorum geldi hemen ve dediki seni zor kurdatdrık anesteziye alerjin oldu zor döndürdük... safra kesesini bile bu yüzden olmadım ameliyat.. off xtabum canım allah sana güç versin.. eşinin tutumu nedir senin bu koşturmacan ve sıkıntılı halinde ne yapıyor..

hiiç napacakki...endişeli o da....az önce aradım onu...nette gördüğüm şeyden bahsettim...napacaz bu işten kurtulmamız lazım çektirelim dedi mr ı...kalbini ferah tut dedi...

dün kızıma kurban kestik arkadaşlar

xtabucum gönlünü ferah tut canım, Allah yardımcınız olacaktır.

Allah kabul etsin canım bir an önce sağlığınıza kavuşun inşallah...

biliyosun yani mersini o fabrikalar mersinin girişinde bende çıkışındayım yine gelirsen beklerim artık.

allah kabul etsin arkadaşım .dualarımız hep sizinle.

canım doğru söylemiş kalis bende ilacın adını hemen sildim bir şaka başımıza iş açmasın.

Arkadaşlar şu kilo verme maratonumda en sıkıcı en zor dönemi yaşıyorum.
Öyle kötü bir dönemki, etraftan gelen tepkiler hem iyi hem kötü etkiliyor. Çünkü sen ne diyeti yapacaksın, gayet iyi daha zayıf olup ne yapıcaksın şeklindeki tepkiler çoğunlukta, nerdeyse 3 aydır devam ettiğim artık yorgunluğun başladığı ve sonuç alamamaya başladığım diyetimin sönüp gitmesine sebep oluyor.
Hep buraya kadar geliyorum burdan sonra geri dönüş başlıyor.
Arkadaşlar asla dönmek istemiyorum, şu metabolizmamı hızlandırıp özel bir diyet yapıp 5 kiloyu atmak istiyorum
küçük hedeflerle mi başlıyım hafta sonuna kadar 1 kilo hedefiyle başlasam iyi olucak galiba?
Sizin önerileriniz varmı ?

sportiecim ben seni merak ediyorum. hakatten bir resmini koysana. kaldırırsın hemen ya da yüzünü buzlarsın.. diyet konusunda ise kallisim veya mehalim sana daha iyi yardımcı olabilirler sanıyorum, onlar benden çok daha tecrübeliler.

selam millett
sportie bugün sanırım aynı şeyleri yaşıyoruzz. sabah ilk saatte ders anlatıyorum dünyanın dönüşü falan anam sırtıma bi kulunç girdi ahanda dersin ortasında öylece kaldım kıpırdayamadım nefes alamadım kıvrandım resmen busenin yanına koştum o masaj yaptı nasıl inliyorum ama banamısın demedi sonra 2 derste anasınıfında yattım buse çiğnedide azcık geçti ama azıcık en azından nefes alabiliyorummm :)) hahahaha

Tabucum vallaha yazdıklarını okudukça nasıl üzülüyorum bebemizee canım ya ben ilk mr çektirdiğimde nasıl ağlamıştım bebem benim nasıl dayanacak açlığa filan off yaa allah yardımcın olsun

sportiem öncelikle artık haftada 1 kilo verme duygusundan ıs rarından vazgeçmen lazım çünkü vereceğin kilo az olduğu için çok zor oluyor ve vücutta kısıtlı yemeye alışıyor ben bu durumdan hep ara vererk çıktım şimdiye kadar . kalan 5-10 kilomuda vermek için ara verdim mezun oldum aslında 2-3 ay ara vermek gerekli bence mesela ben sonbahara doğru başlayacağım artık .şuanda okulda vakit sıkıntısından dolayı uzunca yazamıyorum canım ama diyecek çok söz var aslındaa ok :))

canım koyıyım resmimi de ben biraz o konuda beceriksizim nasıl nasıl koyucam bilemiyorum
eklentiye ekle dedim falan yaptım bişeler ama oldumu hep birlikte görücez

hani bahsetmiştim ya trekking gezisinden bitik halimin resmidir

Eklentiler

• $~1586383.webp
    63,6 KB · Görüntüleme: 38

ah mehalimcim ya tam yaz sezonu geldi benim daha bi sıkı yapıp şu bikinilere ferah ferah girmem lazım
şu meşhur 3 günlük diyet varya onu yapmaya karar verdim yarından itibaren başlıyorum
önümüzdeki hafta sonu arkadaşımın düğünü de var önümüzdeki hafta da tekrarlıycam bakalım

bu hafta yine trekking var !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…