Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

güzel olmuş menün dengeli bence

Bizdede öyle canım haftada 1 çıkıyor ama ben hemen hemen her yemek için aynısını yapıyorum .

Hatta çorbayı 2 kepçe koyuyorlar

her zaman yemiyorum ama yiyeceğim zaman yarım kepçe alıyorum
ben ikinizi alıntılayıp yazayım dedim yemekhaneye 1 ayı geçti gitmiyorum işte uzun aradan sonra dün gittim - görevli az yediğimi bildiğinden artık yarım koyuyor hatta çok gelirse ben daha da azaltmasını istiyorum çöpe atacağıma az alırım israf etmemiş olurum değil mi ama bir de yemeklerin suyunu yemiyorum - pilavı da canım çok isterse alıyorum onun haricinde pek pilav almıyorum tatlı almıyorum - çorbayı 1 kepçe koyuyorlar kaseler küçük olduğundan hemen doluyor gözü doyuruyor yani çorba-pilav fiks zaten onun haricinde ana yemek ve salata/hoşaf/ayran/cacık/yoğurt/tatlı da 4. seçenek artık ne varsa o anki durumuna göre alıyorum tatlıysa pek almıyrum

evet önemli olan sağlıklı yaşam tarzını benimsemek - bu konuda sana katılıyorum

seni bu halinle seviyorum diyorlar ama zayıflayınca da kıskançlık krizine girmekten de geri durmuyorlar değil mi?

benim yazın başvurduğum şeylerden biridir peynir olarak kaşar peynirini üstüne rendeliyorum o zaman börek havası veriyor

canım çok tatlısın 36 kalori kalori mi ayol zaten 1/2 kaşık kadar koyuyorumdur kendi bahçemizin narından eşim elleri ile yapıyor en büyük zevkim benim o :)
zaten 1 büyük kaseye 1 yk koysan çok ekşi oluyor benim de annemle babam birlikte yapıyorlar yazın - ev yapımı yani

ya kızlar ben regl olucam bu haftasonu ve kendimi feci şiş hissediyorum, tartıya çıkmaya korkuyorum resmen fazla cıkacak diye offf offf napsam da motivasyonu yükseltsem bilemedim
bol su ile günde 2 fincan yeşil çay iç tuzu azalt bir de yürüyüş yaparsan ödemi atarsın

Dünkü menüm
Sabah 1 yumurta öğlen mercimek çorbası
Akşam salçlı kızarmış bir dilim ekmek
Kaçamak ekler:) tadını unutmuşum 64.300 olmuşum ve regl oldum sonunda
az olmamış mı sanki? bir de ekler hadi regl olmuşsun ona sayalım

Kızlr tavuğu mısırununa bulayıp deneyin fırında:) kızartma tadında
karataya ve dukana uygun değil bence yoğurtlu sosta terbiye etmek daha güzel oluyor ben kızartma olunca yememeye çalışıyorum artık

1 - menün iyi - olumsuzluklara iyi dayanmışsın
2 - babamın tayiniydi emekliliğiydi benim üniydi - atanmaydı derken çok yer değiştirdik
3 - hak veriyorum - kendine gelince ben dikkat ediyorum şekerim der sana gelince de ye nolur ölümü gör der ben kendim için istemediğim başkası için de istemem (karışıklık olmasın diye yorumları numaralandırdım)

bu da güzel yöntem, evet maydanozu unutmuşum:26:

Son düzenleme:

Selam kızlar
O kadar çok yorum var ki ben de hemen dünkü kaldığım yerden devam edip alıntıladım o yüzden ilk olarak yazmaya alıntılarla başladım
Ben dün yemekhaneye gitmiştim bakalım nasıl yorumlayacaksınız merak ediyorum:18:
İşte menüm:

Sabah - 08:30
- 1 simit
- 2 ç. bardağı çay

Ara - yapmadım simit yedim diye

Öğle - 12:30
- 1 kepçe tavuk suyu çorba
- 1 tabak taze fasulye yemeği (suyunu yemedim)
- 3-4 yk etli bulgur pilavı (çeyrek porsiyon normalde - düşünün)
- 1 bardak su
sütlü tatlı vardı almadım

Ara - 15:30
- 3 hurma
- yarım pkt süt

Akşam - 19:00 (servis geldi kombi için ondan geç kaldım)
- 1 kutu light ton balığı
- 1 salatalık

Su - 1,5 lt (az oldu )
Spor - spor yok ama temizlik yaptım

Bilanço:
- 6 tahıl
- 3 et
- 1 süt
- 1 meyve
- 1-2 yağ

= 820 kcal...

menuyu begenmedim canim, kendine eziyet ediyorsun.

oyyy oy oy ne çok yazmışsınız kızlar, alttarafı 1,5 saat ayrılmıştım dolmuş taşmış sayfalar... lilycim hoşgeldin canım, dikkat et kendine portein ve vitaminsiz bırakma kendini...

gamze ve sevdacım size bayılıyorum vallahi maaşallah ikinize de:) hep böyle sürsün komşuluk ilişkiniz inşallah...

artık akşam yemeğimi yemeye geldi sıra. saat 15:00 de yiyerek mutfağımı kapatacağım hazır paylaşmışken bugünkü menümü de paylaşayım yorum yaparken lütfen karatay diyeti yaptığımı unutmadan yorumlayınız... öptüm hepinizi

sabah:09:00
uyanınca sirkeli karışım
1 rafadan yumurta
1 avuç içi kadar lor peyniri
1 domates
1 salatalık

yeşilçay

akşamüstü 15:00-15:30 arası (aslında halen acıkmadım bile)
1 tabak marul salata(içine 1/2 domates ve 1 havuç rende 1 tatlı kaşığı nar ekşisi)
üzerine 50 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
3 yk kabak yemeği(çokaz yağ ile pişirilmiş)
2 yk light yoğurt

30 dakika leslie 2 mil
akşama 1 saat açık havada orta tempo yürüyüş

şu ana kadar 3 litre su (seviyorum su içmeyi ne yapayım)

akşama yine yeşilçayyy :)

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım onu izledim zaten bayıldım söylediklerine hele ayılarla kıyas süperdi

ben yeni yedim yemeğimi biraz hazmolsun sonra yapalım olurmu hayatım..:44: azıcık çene çalalım da
kızlar o bahsettiğiniz videoyu bana da özelden gönderir misiniz?merak ettim - her ne kadar karatay uygulamasam da faydalanabileceğim püf noktaları olabilir

evet haftada 1-2 kez en az %70 kakao oranında 2 küçük kare bitter yemek iyiymiş seratonin salgılatıyor diye... Ben de hep kendimi bu düşünceyle teselli etmiştim ama bu yöntemi vermem gereken kilo azaltınca uygulamayı düşünüyorum - iradem biraz güçlensin önce

bence yavaş ama kalıcı olsun verdiğin kilolar .yaptığımız hatalarda biri de bu hızlı verip tekrardan hızlı bir şekilde alıyoruz..

.
bence de az gitsin, yavaş gitsin ama kalıcı olsun yeter ki... sonuçta bu kiloları üç günde almadık ki hemen gitmesini bekleyelim

kızlar cehaletimi mazur görün de bazılarınızın profilinde şu aşağıda kilo kaybınızı gösteren grafikler var ya o nasıl oluyor ben çok kıskandım ondan istiyorum da :)

Estağfulullah canım, buradan yapıyorsunn, yapılışı kk da var zatenn

http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=3
Gamze açıklamış zaten ama ben alıntılamış bulundum

hoşgeldin tatlım.

.
hoşbulduk

ciğer aslında çok sağlıklı yani tüm besin öğelerini içerir ben normalde sakatat yemiyorum ama dr yılda 1-2 kez ciğer yiyebilirsin dedi
akşam içinse hoşuna gidebilecek şeylerde azar azar al tabağına mesela 2 sarma 1 küçük dilim börek 1 kurabiye - yoğurtlu salatalı birşey varsa onlardan almaya çalış yani hem gözün hem karnın doysun

ciğer aslında çok sağlıklı yani tüm besin öğelerini içerir ben normalde sakatat yemiyorum ama dr yılda 1-2 kez ciğer yiyebilirsin dedi
akşam içinse hoşuna gidebilecek şeylerde azar azar al tabağına mesela 2 sarma 1 küçük dilim börek 1 kurabiye - yoğurtlu salatalı birşey varsa onlardan almaya çalış yani hem gözün hem karnın doysun

sağlıklı evet ama ben ciğeri yemeği bırak kokusuna bile tahammul edemiyorum .

Akşam içinde su ve yeşil cayla karnımı doldurucam ama bakalım benim için hayırlısı olsun

menuyu begenmedim canim, kendine eziyet ediyorsun.
hangi açıdan eziyet ediyormuşum anlayamadım ???

canım menün bana az geldi tamam karatay yapıyorsun da bunlar çok az yani kalori bazında da çok az...
bu arada ben iyiyim canım - vitaminsiz ya da halsiz hissetmiyorum - proteini de yeterince aldığımı düşünüyorum hatta fazla bile alıyorum

canım menün bana az geldi tamam karatay yapıyorsun da bunlar çok az yani kalori bazında da çok az...

canım az diyorsun da inanılmaz doyurucu, 1 kaşık yoğurt dahi yiyecek yerim kalmadı.. salatamı,yoğurdumu,etimi, sebze yemeğimi hepsini yiyorum...ben mutluyum yani :)

canim luci'nin menusu de cok sagliksiz bence ama senin ogunlerine kiyasla onun iki ogunu daha dengeli.

yani su iki menuyu iyi bir diyetisyene gosterseniz, soyleyeceklerini hayal bile edemiyorum.

egriye egri dogruya dogru, iki menu de kotu. malesef az kalorili menu iyi menu demek degil.

sadece sunu sor kendine, bu sekilde beslenmeye ne kadar devam edebilirsin?

dost aci soyler, ama bir daha uyarmami istemezsen menulerine yorum yapmam canim, sen bilirsin.

Son düzenleme:
canım az diyorsun da inanılmaz doyurucu, 1 kaşık yoğurt dahi yiyecek yerim kalmadı.. salatamı,yoğurdumu,etimi, sebze yemeğimi hepsini yiyorum...ben mutluyum yani :)
anladım sen bilirsin tabii

dediklerin doğru - ha ben eziyet amaçlı öyle beslenmedim ona açıklık getireyim sen benim diğer menülerimi görmedin tabii o yzden böyle söylemen çok normal
ben genelde simit yemem sabahları peynirli tost yiyorum dün işe yetişmem lazımdı geç kalkmıştım o yüzden
ara öğünümü her besinimi alıyorum normalde
diyetisyen menülerini biliyorum ve eminim dediğin gibi sağlıklı bulmaz ama en iyi alternatifleri yemeye çalıştım çalışınca ve Pazartesi olunca böyle oluyor maalesef...
yoksa hep böyle az kalorili olsun diye uğraşmıyorum sadece yediklerimi farklı açılardan analiz ettiğim için bu şekilde yazdım normalde en az 1200 kcal almaya çalışıyorum çünkü çok az yiyince ben bir süre sonra kilo alıyorum
hayatımın yarısından fazlası dr.larla geçti ayrıca kitaplığımda bir sürü diyetisyen kitabı vardır listelerim de var bu işin kısmen de olsa eğitimini de aldım ve artık doğru bir şekilde uygulamaya çalışıyorum kendimce... Daha 2 haftadır uyguladığım için dengelemeye çalışıyorum. Tabii ki az kalori almak kilo verebileceğimiz anlamına gelmez kendi açımdan tam tersi mümkünken hele ki.. İstediğin kadar yorum yapabilirsin ben eleştiriye açık bir insanım. Yanlışlarım varsa da düzeltmeye çalışırım
Bu arada sana daha önce de sormuştum diyetisyen misin diye - bilgi birikimin çok da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…