- 15 Ocak 2014
- 1.441
- 50
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #102.921
bence yavaş ama kalıcı olsun verdiğin kilolar .yaptığımız hatalarda biri de bu hızlı verip tekrardan hızlı bir şekilde alıyoruz..
.
Olur tabiki canım ama şimdi anlamaya çalışıyorum saat 13:00 da yemek yedim 4 saat sonra yani 17-18 arası yemeğimi yiyecem, doğru mu hayatım? eee böyleyse buda gayet normall
.
4-5 saat gibi arası olacak canım ara öğün yok...evet aynen öyle
kaçtım ben şimdilik kızlar leslimi yapıp kurtulayım :) öptüm hepinizi 45 dk sonra buralardayım
valla nedir bizim çektiklerimiz bende bilmiyorum .ama cumaya daha var .perşembe günü yarım demet maydonozu 2.5 bardak suyla kaynatıp sabah 1 bardak akşam 1 bardak iç şişliğini alacaktır .çok pis ödem attırıyor bence dene.
.
bana bazen bu "bir kereden bisi olmaz, abartma" diyen insanlar kilolu ve mutsuz kalmamizdan derinden derinden mutlu oluyorlar gibi geliyor. yani kilolu kalip istedigim kiyafetleri giyemezken (su an 100 kiloyum, kocaman yuvarlak bisiyim yani) bu akrabalarin bana faydasi olmuyor. o yuzden ben hic aldirmiyorum bu israrlara artik.
hatta insanlarin soylediklerine kulaklarimi tikamayi ogrendim, cunku spor yapmasan yap derler, yapsan "cok yapiyorsun, soyle yap" derler. diyet yapmasan "cok yedin" derler, yapsan "aman ye" derler. kilo alsan "sismanlamissin" derler, zayiflasan "aay yemek ye biraz anoreksik mi olacaksin?" derler. yani ben biktim artik bu konusmalardan. kimseyi dinlemiyorum.
Evet haklısınz kızlar aslında ama işte bazı insanlar laftan anlamıyor onlara karşı da biraz politik olmak gerekiyor mecburen... Ama var ya zayıflamaya çalıştıkça önüne taş koyan insanlar, başardığını görünce hemen etrafında pervane oluyor nasıl oldu ne yaptın bana da yardım et ben de vereyim - tarzı konuşuyorlar. Ben çok yaşadım bu durumu - ben anlatıyorum işte hem tansiyonun varmış hem de ödemi atman için tuzu kesmen lazım diyor malumunuz ben tuz yemiyorum- hemen başlıyorlar kızmaya "tuzsuz yemek mi olur" demeye... Ya normal, sağlıklı olup da biraz fazlalığı olsa neyse benim bahsettiğim insanlar hem çok kilolu hem de tansiyon,şeker, kalp ya da böbrek hastasıevet kimseyi dinlemeyelim, yolumuza yilmadan, yorulmadan devam edelim. amaaaaaa diyetimizi ve sporumuzu yaparken saglikli olmasina da dikkat edelim. bize saglikli yorumlar getirenleri dinleyelim. bu bakimdan menulerimizde hatali bir sey gorursek birbirimizi uyaralim.
bu arada kilo verince, bu durmadan konusan akrabalarin size karsi durusu degisiyor resmen, daha cok saygi duyuyorlar. nasil zayifladiginizi ogrenmek istiyorlar. toplumda bi de soyle bi yanilgi var, kilolu insanlarin kendileri icin dogru kararlari veremediklerini sandiklari icin her konuda isinize karisip her isinizi yonetmeye calisiyorlar. zayiflamak bu insanlara kendimiz icin dogru kararlar verebilecek kadar akli basinda oldugumuzu gostermek acisindan da onemli.
Menüm
Sabah: 1 domates+ yarım kk peynir
Ara: 2 kayısı
Öğle: 3 kşık yoğurtlu ıspanak+ 3 kaşık alinazik
Ara: 1 kayısı
Akşam: 1 kupa tarhana çorbası (orta boy)+ 3 kaşık havuç tarator+ 2 kaşık alinazik
Spor: 45 dk. eliptik+ 50 mekik
Su: içmeye devam
salata insanı tok tutuyor mideyi şişiriyor aslında...korktum canım bir an vallahi, akşam koca tabak marul salata yedim yağsızdı ama ne olur ne olmaz bi sorayım dedim..genelde menülerde salata göremiyorum..dedim bilmediğim bir şey mi var acep :)
sabahı daha önce yazmışsın sanırım ama hepsini menü şeklinde ertesi gün yazarsan daha net anlaşılır yarım simit yazmışsın o tamamAkşam yemeğimi de yiyeceğim birazdan arkadaşlar.
kahvaltımı yazmıştım zaten , yarım simit yediğimi
öğlen az şekerli Türk kahvesi ile 6 tane kepekli incirli bisküvi ve 2 küçük parça çikolata
akşam 1 dilim kepekli ekmek 1 baget tavuk salata ayran
öğlen çikolata kaçamağım var ama yürüdüm sonradan yarım saat kadar :))
sanırım içtiğim su miktarı 1.5 litre olmuştur.
süper gidiorsun canım - biliyor musun ben de dün 3 hurma+süt yaptımsabah 2d.ekmek tel peynir 3 zeytin salata
ara 1 çay b.süt 3 hurma
öğlen yarım d.ekmek 1 kepçe çorba 2 kaşik tavuk sote 3-4 kaşik sebze yemeği salata
ara y.çay bardaği süt 4 hurma
akşam 1 kase yoğurt 1 kaşık tavuk sote
ara 1 fincan süt 1 incir
suyu 1.5 lt su olmuştur spor 15 dk bisiklet
evet aslında işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor ama özellikle çalışırken işlenmişlerin arasından en iyi alternatifi seçmek gerekebiliyorbu arada aksam ustu alisverise gittim, lor peyniri aldim. kalorisi normal peynirin nerdeyse yarisi, protein orani cok yuksek, yag orani cok dusuk. bir de next flakes diye bisi aldim, k-bar gibi biraz, 110 kalorilik tatli bir ara ogunluk olur diye dusundum. bazen cok fena tatli bisiler yemek istegi geliyor. aslinda olabildigince islenmis gidadan uzak durmak lazim ama diyeti bozmaktan iyidir diye dusundum.
hımmmm:44: öğleden sonrası accık kaçamaklı olmuş ama bu sarma+brek akşam yemeği dersek - iyi atlatmışsınsınavın nasıl geçti canım sen ve lily sınavzede oldunuz bu hafta
--------------------
bana gelince
sabah
1,5 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
ara yok
öğle
1/2 kepçe çorba
2-3 kaşık patatesli tavuk yemeği
1 lokma ekmek (sıcak ekmekti dayanamayıp tadına baktım)
1 kaşık pilav
bol salata
ara
eti puf büyüklüğünde köstebek pasta
ara
2 sarma
1 dilim börek
ara
1/2 elma
akşamı kapattım spor maalesef yok su da 1,5 lt kadar oldu yatana kadar 2 yi geçer
sabah poğaçaBu günkü menümü sizlerle paylaşıp çıkıcam arkadaşlar...
SABAH
1kk peynir
1poğaça
5zeytin
açık şekersiz çay
ARA
1elma
1mandalina
ÖĞLEN
1kase yoğurt
1domates ve salatalık
1dilim kepek ekmeği
ARA
1portakal
AKŞAM
1kepçe bezelye yemeği
3yemk kaşığı pilav
bol yeşillikli yağsız salata
1kase yoğurt
Bitki çayımı içiyorum , birazdan 1 elma yeyip kapanışı yapıcam :)
SPOR 1saat yürüyüş
SU 2,5 litre
Herkese iyi akşamlar , yarın görüşmek üzere öptüm
benimki yıllardır var canım stresten falan değil de - kronikleşmiş bir şey ama dr kontrolünde olduğumdan çok takmıyorum sadece işte arada dikkat eksikliği zorluyor o kadarYa bu rahatsızlığına üzüldüm umarım kullandığın demir ilacının faydasını görürsün. Kendine çok dikkat et , ilacını da düzenli kullan. Stres ve yoğunluk hepimizin hayatında sürekli bazen bu nedenle kendimizi ihmal edebiliyoruz malesef.
Diyetisyen listesi yapıyor dagyolu arkadaşımız - listesi de 1300-1400 kcal civarında ben hesaplamıştım daGüzel olmuş menün canım :) Fakat ben bu hurmalar meselesinde biraz şüphedeyim. İnternetten araştırdığım kadarıyla 1 tane hurmada 15-20 kalori varmış. Kalori ve şeker içermesi bakımından diyet besini değil gibi ama lif içermesi ve tatlı ihtiyacını da gidermiş olman nedeniyle de iyi sanırım . Diyetisyen sana liste vermiş miydi,verdiyse günde kaç kalorilik bir liste?
menün güzel ama birkaç nokta var ki öğlen yememişsin ne olursa olsun öğün atlamamaya çalış bir de meyve yanında süt yapacaksan sütü 1 çay bardağı iç ya da 1 bardak ayran iç kalori açısından da düşük olur süt gibi mideyi de zorlamazSalinin ilk mesaji olsun bu
Mesaj sayim Pzr ve Pzt 5'i gectigi icin saymadim.
Pzt Menum:
Uyaninca: Elma sirkeli, balli ilik su
Kahvalti: 2 yumurta, bir kucuk patatesten olusan bi salata, 1 dilim etimek
ara: bir elma, bir buyuk bardak yagsiz sut
ogle: (pek keyfim yoktu o yuzden) bir elma, bir portakal
ara: 1 avuc kuru uzum, bir bardak yagsiz sut
aksam: 3 kasik turlu, 2 dilim etimek, 5 kasik dogal yogurt
ara: 3 hurma
su: olcmedim de gecmistir 2 litreyi.
spor: 70 dk eliptik.
----------
biraz da bolgesel egzersiz yapabilsem guzel olacak.
canım öncelikle eşine geçmiş olsun - bir de kendine uyan bir beslenme şekli bulmana sevindim karatay sana uyuyorsa devam et ama bırakma - kendine zaman tanı veremesen bile devam et ki sonunda vücut direnmeyip takır takır gidiyor kilolarkızlarrr günaydınlarr, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.. eşim akşam eve hasta gelince tüm akşam onunla uğraşmak zorunda kaldım gelemedim aranıza... acılı bir tavuk suyu çorba, üstüne ilaç, wiks, çay, kocaman bi tost ( yaparken içim nasıl gitti anlatamam) sabah da aynı şekilde, neyse ki daha iyi kalktı bu sabah...
karatay diyetinin 2. günündeyim ve şahane hissediyorum kendimi. henüz kahvaltımı yapmadım ama hiç aç hissetmiyorum daha önce olsa gözümü açtığımda açlıktan ölüyorum sanıyordum... hatta bugün 9 gibi yapıp kahvaltımı, öğle öğünü yemeyip direkt akşamüstü akşam menümü bile yiyebilirim, diyette bu seçenek de var... veee gamzecim bu sabah 500 gr. eksilmiş uyandımyani demekki o kadar tok hissetmemize rağmen kilolar gidecek... :122: bu sebeple, devam arkadaşım durmak yok... çok sevdim ben bu karatayı...
bisküvi hariç menün güzel - akşamki 2 por. meyve kötü değil ama zaten açıklamışsın o kadar fazla değildir diyeHerkese Günaydınnnnnnn
Bugüne çok güzel başladım umarım gün içinde bu güzelliği bozacak bir saçmalık yaşamam .
Dünkü menümü paylaşıyorumm ve hepinize güzel günler diliyorum
Sabah 08:30
Aç karnına 1 bardak sekersiz 9lu çay
1 tam bugday ekmek
5 zeytin
1 dilim peynir
2 adet salam
Ara öğün 11:30
Sekersiz çay
Kremalı bisküvit (3 adet )
Öğlen 14:00
3 yemek kaşığı pilav
4 yemek kaşığı nohut
Salata
Ara öğün 16:00
1 Elma
Akşam 20:00
1.5 kepçe ezogelin çorbası
1 kase yogurt
Ara öğün
2 porsiyon meyve
Su : 2 lt
Spor : Yok
bunun benzerini yazın sık yaparız da şimdi mevsimi dğeil diye kabak almıyorum - ama şu da var ki ben bu kadar bol yağda yapmam kişi başı 1 kabaksa yağı da kişi başı 1 tatlı kaşığında tutarımben bu kabak salatasını çok tuttum arkadaşlar belki içinizde yapmak isteyen olur bende netten buldum alın bakalım size fazla kabaklardan yapılabilecek tam da karatay diyetine uygun bir salata :)
6 adet orta boy kabak
5 çorba kaşığı zeytinyağı (ben yağsız teflon tavada 1-2 kabak ile tuzsuz yapacağım)
10-15 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
tuz-karabiber-pul biber
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin.
Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun ve pişirmeye başlayın.
Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığı tuz ile 1er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edin.
3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.hadi kolay gelsin
Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.Soğuk servis yapın.
(tam da kabağın bol ve ucuz olduğu bir dönemdeyiz, değerlendirilebilir bir tarif)
Günaydınn kızlarrr,
Ya bir arkadaşım söledi annesi denemiş çok işe yaramış streç film sarmış karın bölgesine hergün iş yaparken felan bayağı terlemiş kiloda vermiş işe yaramış sende dene dedi bana birde siza danışayım dedim duydunuzmu ?
gez kaptanım gez ne güzel fırsatını bulmuşsunGünaydın arkadaslar sabah sabah kalkıp çocukları doyurdum bende kahvaltımı yaptım bu hafta hiç tartışmadım bakalım ne olacak arkadaslar hepiniz gayet güzel gidiyorsunuz bakalım cuma gün ödülünü alacağız inşallah ben bugün gene gezmeliyiz kırk yılda bir izin alınca hep üstüste geldi
ayyy ben birde neye kızıyorum biliyormusun? kendisi diyet yapar belli etmez ,sana da geldimi ısrarcı olur ,öyle insanları hiç sevmem bende
=)) hahayy aynen öyle tatlım . Ben zaten artık diyet demiyorum yaşam biçimi diyorum ohh
kızlar cehaletimi mazur görün de bazılarınızın profilinde şu aşağıda kilo kaybınızı gösteren grafikler var ya o nasıl oluyor ben çok kıskandım ondan istiyorum da :)
aynen canim, saglikli ve emin adimlarla ilerlemek en iyisi. benim yolum uzun mesela ama 1.5 yilda sakin sakin vermeyi sonra da kilomu korumayi umuyorum. boylece saglikli beslenme ve spor da bir yasam bicimi halini almis olacak insallah.
kaçtım ben şimdilik kızlar leslimi yapıp kurtulayım :) öptüm hepinizi 45 dk sonra buralardayım
aynen o zaman doğru yoldayız canımmmara öğünü isteyen kim zaten, geberiyorum tokluktan bende spor aletimi sıcak odaya getirdim (evimizin tek odası ısınıyor, klimalı) diğer odalar sibirya mübarek ayyy aleti odaya getirene kadar zaten 100 kalori yakmışımdır
Evet haklısınz kızlar aslında ama işte bazı insanlar laftan anlamıyor onlara karşı da biraz politik olmak gerekiyor mecburen... Ama var ya zayıflamaya çalıştıkça önüne taş koyan insanlar, başardığını görünce hemen etrafında pervane oluyor nasıl oldu ne yaptın bana da yardım et ben de vereyim - tarzı konuşuyorlar. Ben çok yaşadım bu durumu - ben anlatıyorum işte hem tansiyonun varmış hem de ödemi atman için tuzu kesmen lazım diyor malumunuz ben tuz yemiyorum- hemen başlıyorlar kızmaya "tuzsuz yemek mi olur" demeye... Ya normal, sağlıklı olup da biraz fazlalığı olsa neyse benim bahsettiğim insanlar hem çok kilolu hem de tansiyon,şeker, kalp ya da böbrek hastasıspora kesnlikle karşılar eee öyle olunca kilo mu verilir? neyse ben onlara karşı taktik geliştirip o şekilde konuşuyorum ama eskisi gibi taviz vermiyorum artık ortaya konuşuyorum almak isteyen alır
spor da harika
salata insanı tok tutuyor mideyi şişiriyor aslında...
sabahı daha önce yazmışsın sanırım ama hepsini menü şeklinde ertesi gün yazarsan daha net anlaşılır yarım simit yazmışsın o tamamakşam da güzel ama öğlen olmamış ben onu okurken ara öğün gibi görmüştüm ve arada çok yemişsin diyecektim - hadi kahve+kepekli bisküvi öğle yerine olsun ama çikolata cıssss bir de incir çok şekerlidir üstüne şekerli kahve fazla olmuş + çabuk acıktırmıştır seni
süper gidiorsun canım - biliyor musun ben de dün 3 hurma+süt yaptım
evet aslında işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor ama özellikle çalışırken işlenmişlerin arasından en iyi alternatifi seçmek gerekebiliyor
hımmmm:44: öğleden sonrası accık kaçamaklı olmuş ama bu sarma+brek akşam yemeği dersek - iyi atlatmışsınkaptan
ayyy ben birde neye kızıyorum biliyormusun? kendisi diyet yapar belli etmez ,sana da geldimi ısrarcı olur ,öyle insanları hiç sevmem bende
=)) hahayy aynen öyle tatlım . Ben zaten artık diyet demiyorum yaşam biçimi diyorum ohh
aslında doğru biz diyet yapmıyoruz ki sağlıklı besleniyoruz ama demi...
.
aslında doğru biz diyet yapmıyoruz ki sağlıklı besleniyoruz ama demi...
tabikiiiiiiii diyet de neymişşş
hahahahahhaha
Herkesi eşit tutmak lazım..
Adamsa notunu,
Hayvansa otunu verip göndereceksin..
ay buna bayıldımm
.
aynen haklısın benim de şu an hedefim 70 ama 68 e düşürmek istiyorum sonra...
kolay gelsin balım
bende yapıcam da benimkinin yatmasını bekliyorum .
hoşgeldin tatlım.
.
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
akşam görümceme gidiyoruz ve görümcemmm bir sürü sey yapmışşş sarma börek ve bi düzine seyy.
Ben ne yapacağımmm yavvvv nasıl dayanacağımmmmmm
birde şirkette öğle yemeğinde ciğer vardı ığğğğyyy hiç sevmem alternatifte yoktu sadece salata ve 2 yk bulgur yedim bi düzine su içtim
Allahımm beni mi sınıyorsunnn
hahahahahhaha
Herkesi eşit tutmak lazım..
Adamsa notunu,
Hayvansa otunu verip göndereceksin..
ay buna bayıldımm
.
hahahahh hiç gülesim yoktu helal valla.kız spora ne zaman başlıyon .yoksa başladınmı ?
Sporumuzu yapalım da kahvemizi içelim balımmmayy çok seviyorum senle kahve içmeyi ayyy
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
akşam görümceme gidiyoruz ve görümcemmm bir sürü sey yapmışşş sarma börek ve bi düzine seyy.
Ben ne yapacağımmm yavvvv nasıl dayanacağımmmmmm
birde şirkette öğle yemeğinde ciğer vardı ığğğğyyy hiç sevmem alternatifte yoktu sadece salata ve 2 yk bulgur yedim bi düzine su içtim
Allahımm beni mi sınıyorsunnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?