Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Karatay diyeti konusunda sadece su arama sonuclarindan birkacina bakmak da hepimiz acisindan faydali olacaktir sanirim.

Hanimlar, bu sitede yeni olabilirim ama diyet ve beslenme konusunda inanin eskiyim, daha once baska bir forumda (dogrudan zayiflamaya yonelik bir siteydi, sonra maddi problemler yuzunden degisime gitmek durumunda kaldi) da yer almistim. Cok fazla arastirma yaptim ve cok fazla diyet menusu gordum. Saglikli menu ve sagliksiz menunun ne oldugu konusunda gayet iyi bir fikrim var. Diyet hatalari konusunda da cok bilgim var cunku 1) kendim de yaptim bazi hatalar 2) hata yapanlari gordum, sonuclarini gordum.

En iyi diyet uzun sure saglikli bir sekilde devam ettirebileceginiz diyettir, en iyi spor da duzenli olarak yapabileceginiz spordur. Ac hissetmemeniz yeterince kalori aldiginiz anlamina kesinlikle gelmez. Az yiyerek midenizi kucultmus ve metabolizmanizi yavaslatmissaniz, gunde bir ogun bir dilim kuru ekmekle de kendinizi sismis gibi hissedebilirsiniz.

Uyarilarim sadece iyiliginizi dusundugum icin. Ama moralinizi bozmak, azminizi kirmak da istemiyorum. O yuzden yorumlarimi kendime saklamaya karar verdim.

canim luci'nin menusu de cok sagliksiz bence

canım ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum zaten kendime zarar verecek bir şey yapmam da söz konusu bile değil,

bir profesör canan karatay kadın mantığını yazmış ve bence çok da mantıklı..açıklamaları ile vermiş (bu arada menülerimi eşim-ki daha önce belirtmiştim belki sen sonradan katıldığın için farkedemedin yüksek gıda mühendisi günde 15.000 kişilik yemek üretimi yapan bir firmada genel müdür ki hergün diyet menüleri de çıkarıyorlar- o da kontrol ediyor günlük olarak ve annem aerobik ve step hocası şu anda 60 yaşında ve günde 3 seans çalıştırıyor halen o da kontrol altında tutuyor yaptıklarımı) aslına bakarsan onların yanında bu kadar kilolu olmam abes bi durum :)))))

yani şunu demek isterim ki gözüm kapalı körü körüne kendi başıma sağlığıma zarar verecek-aç gezerek bir beslenme uygulamıyorum. sağlıksız bir beslenmeyi uygulamam kimseye de tavsiye etmem...diyetisyene gitmiyorsam, işi bilen insanların kontrolü altında besleniyor olmamdan. sen meraklanma sağlığımdan olmam canım...yine de uyarıların için çok teşekkür ederim.. ama aç kalmıyorum bu benim için çok önemli ve de vücudum için gerekli tüm vitamin ve proteinleri alıyorum.. tek hatam ceviz, badem, fındık yememek şu ana kadar onu da henüz çiğ bulamadım alacağım birkaç güne...

eleştirileriniz benim için önemli ve keyifle okuyorum burada bulunma amacımızda birbirimize doğru bilgileri aktararak destek olabilmek o sebeple yazdıklarımı lütfen yanlış anlama, devam yani eleştiriye :)))

haklisin canim, daha yeni yeni ogreniyorum isimlerinizi, daha onceki menulerini bilmeden sadece dun icin yorum yapmistim. bilincli oldugunu, arastirmalar yaptigini gormek beni sevindirdi. (ayrica ben de bir yandan "bu kiz bu kadar bilincli konusuyor ama niye menusu boyle" diyordum icimden)

yok canim diyetisyen degilim ama birkac yil once diyet ve sporla 26 kg kadar vermistim. o donemde biraz bos vaktim de vardi bayagi arastirma yapmistim, birikimim ordan.

aynıyız aslında - benim eksiğim uygulama konusundaydı onu da artık hayatıma adapte etmeye çalışıyorum
o yüzden birbirimizin bilgi ve birikiminden yararlanabileceğimize inanıyorum lütfen eleştirilerini yapmaktan geri durma - ben ilk topiğe geldiğimden beri yapıyorum
sağlıklı ve dengeli beslenme önemli - örnek aldığım beslenme modeli diyetisyen menülerinin hayat tarzıma uyarlanması şeklindedir.
Şu yasak bu yasak demiyorum herşeyden yiyebileceğime inanıyorum - bir diyetisyenin bloğunu takip ediyorum dyt.Serap Orak bakın isterseniz arama motorundan...

ben de çok araştırma yapmışımdır kknın bir ara diyet editörüydüm ama atanınca pc yoktu bırakmaya karar verdim bakalım belki ilerleyen zamanlarda yine olurum kim bilir

evet eşinle meslektaştık valla menü planlamayı çok seviyorum ama inan kanayan yaram - yemekhane var ama ben başka iş yapıyorum menüleri alakasız insanlar planlıyor olacak iş mi?

Arkadaşlar

Hepimiz bir birbimize yardımcı olmak için buradayız elbette bazı yorumlar bazılarımıza göre aynı olmayabilir ancak saygı duyarak teşekkür iletmeyi esirgemeyelim.

Birbirimizi kırmaya gerek yok hepimizin amacı aynı birlik olarak zayıflamak

Hepinizi öpüyorum

Kızlar bugün fındıklı 3ü 1 arada fındıklı içtim fındıklı kahveyi seviyordum ama çok şekerli geliyor yaaa eskiden bu kadar fark etmemiştim - neyse bugün tadarak gördük - zaten sonmuş bana ayırmıştı çaycı bayan bundan sonra içmem

bir kavanoz reçel yemişim gibi geliyor bana o 3 ü 1 aradalar...hiç içemem...

Yorumlar birbirimizi kırma amaçlı değil zaten - benim için her türlü yorum yapılabilir kendi açımdan problem yok sadece nedenlerini merak ettiğim için açıklama gereği duydum kırıldığım ya da hoşlanmadığım için değil
Hepinizi çokkkkk sevdimmmmmmm inşallah hep birlikte zayıflayacağız yaza fit gireceğiz

Ben genel olarak bir kaynak takip etmiyorum ama dedigin gibi ben de her seyden dengeli bir sekilde tuketmek gerektigine, kendini cok sinirlamamak gerektigine inaniyorum. Diyetin uzun sure devam edebilmesi zihnen bikkinlik gelmemesi ile ilgili. Sevdigimiz yiyeceklerden uzun sure mahrum kalirsak diyet konusunda negatif hisler beslemeye, diyetten nefret etmeye baslariz. Sonra da bir gun patlar onumuze geleni yeriz.

evet eşinle meslektaştık valla menü planlamayı çok seviyorum ama inan kanayan yaram - yemekhane var ama ben başka iş yapıyorum menüleri alakasız insanlar planlıyor olacak iş mi?

çok iyi anlıyorum seni catering sektörü özellikle çok keyifli sizin işte, biliyorum... inşallah gönlüne göre verir Allah

off ben de cok seviyorum findikliyi. hatta sadece findikli iciyor-dum. artik sade kahve iciyorum.

kesinlikle ...

ve mümkünse çikolata olayını artık sağlıklı yaşama koysunlar mutluluk hormonu ayol daha ne olsun sevdiğimden değil yanii

çok iyi anlıyorum seni catering sektörü özellikle çok keyifli sizin işte, biliyorum... inşallah gönlüne göre verir Allah

İnşallahh birkaç sene sonra olur - önce asalet almam lazım sonrası Allah kerim

off ben de cok seviyorum findikliyi. hatta sadece findikli iciyor-dum. artik sade kahve iciyorum.
ben kahve içmem normalde - fındıklıyı seviyordum onu da uzun zaman sonra bugun içtim arkadaşlardan özendim de... Ama şekerli ya hemen acıktırıyor neyse artık son paketi bana yapmış zaten bi daha no coffee

kesinlikle ...

ve mümkünse çikolata olayını artık sağlıklı yaşama koysunlar mutluluk hormonu ayol daha ne olsun sevdiğimden değil yanii

cikolata bitter oldugu zaman zaten diyet icin uygun ve saglikli bir besin. bitter cikolatanin kalorisi digerlerine gore daha dusuktur zaten. daha cok kakaosu vardir, daha cok mutluluk hormonu, daha cok antioksidan yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…