Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bu mide bulantısıyla bugün doğru dürüst yemek yiyebileceiğimi düşünmüyorum zaten de yürüyüş olabilir.

Bugün yağmur var eğer akşama yağmazsa serviste erken inip yürürüm. Yağarsa evde koşarım artık

günaydın gamzecim, afiyet olsun sevindim erken kalkıp kahvaltını yapmana :) ofise geldim ben de bugün... dün evden çalışmıştım rahattım... bugün fırsat buldukça yazarım canım...

Canım itiraf edeyim geçen hafta diyetim daha zor gibiyydi, farkındaysanız yedikçe acıkıyorum çok açım diyordum..Baskilde de mutsuzdum, hadi bakalım cuma ola hayr ola ama belki reglinin de etkisi olabilir ama ben bu hafta hiç acıkmadan güle oynaya diyet yapıyorum, kaldı ki ara öğünsüz bilee inşaallah baskülle de iyi anlaşırız

Hepinize günaydınnnnnnnn sevgili yoldaşlarım
Hemen yorumlara geçiyorum ondan sonra da menü paylaşımına geçeceğim
Tamam canım - değer biçecekler deyince ben başka açıdan baktım olaya... Tabii ki verdiğiniz kilolar bizim için önemli ama dostluğunuz daha da değerli Ben burada güzel bir ahenk olduğuna inanıyorum

Menün güzel ve sağlıklı canım, açıkçası bana az gelmedi :44::44:
---------------------------------

inşaallah sizde arkadaşınla görüşürsünüz canımm

------------------------
Güzel dileklerin için teşekkürler

Menüne de sporuna da bayıldım Sabahı geçiştirmişsin gerçi ama geç uyandım demişsin

Yaşım 27 - 86lıyım yani oğluna göre bi 9-10 yaş büyüğümdür ama ben üniye geç gittim bir de sen genç anne olmuşsun sanırım ne okumak istiyor?
Ciğere gelince benm yemem lazım aslında ama işte sakatat diye çekiniyorum yılda 1-2 kez yeter napayım
Numaralandırma sebebim yorumların karışmamasıydı teşekkür ederim sen de aynını yapmışsın

Canım sen kısa sürede inanılmaz miktarda kilo verdin vücudun da yeni kilona alışamadığı için böyle bir tepki vermiş olabilir - malum hormonlar dengesizleşebiliyor bazı durumlarda

oy oyyyy çok geçmiş olsun aöf seni fena vurmuşşşş kıyamam

Allah gönlüne göre versin canım sen bebek de olsa kabulüm demişsin hakkında hayırlısı...

bizde gamzeyle kahvemizi tatlandırıcıyla içiyoruz bir fincana bir tane şekersiz çok acı geliyor.

Ben tatlandırıcı kullanmadım hiç dr.a sormadan da kullanamam sanırım Ama çayı zaten şekersiz içiyordum neskafeyi de süte karıştırıp içiyorum az koyuyorum çok acı olmuyor kahve bağımlılığım yok yani

Menün ve sporunla bence başarılı bir rapor Sadece kahvaltın biraz karışım gibi olmuş genelde ya yulaf ezmesi+meyve+süt/yoğurt ya da klasik peynir+ekmek+zeytin+domates kahvaltı modelleri vardır seninki ikisinin karışımı olmuş

Son düzenleme:

aaaaaa bak bu süperrrrrrrr romantik olur beee, in ve yürüüü

inşallah canım ben de öyle geçen haftalardaki beslenmemle neredeyse aç yaşıyormuşum...salata hiç yememişim dikkat ettimde..şimdi özellikle salata çok tok tutuyor, kalorisi çok düşük ve lifli olduğu için de olumsuz etki yaratmıyor :)

Günaydınn kızlarrr

Hemen dünkü menümü sizlerle paylaşıyorum;

Sabah: 3 dilim etimek - peynir- çay

Öğle : 1 Tabak yeşil mercimek - 2 kaşık bulgur pilavı - salata

Akşam : 1 kase den az mercimek çorbası - pazı kavurması- çok az salata

Öğlen yeşil mercimek yemeği akşam kırmızı mercimek çorbası kötü denk geldi ama anneciğimin menüsünde bu vardı

5 -6 bardak su içmişimdir.

Dün bir avuç fındık yedim.

Ama farkediyorum kızlar 2 hafta önceki şişliğim yok

Luciciğim burada vazgeçmekyok arkadaşımız şu açıdan haklı - çok kilo verdin kısa bir sürede o yüzden vücut buna alışmaya çalışıyor dolayısıyla da bazı dengesizlikler meydana gelebiliyor.
Kilosu fazla olanlar yani beden kitle indeksi 30un üstünde olup kilosu da 80-100kg arasında olanların verebileceği max.kilo 6-8kg olabilir bunun üstü sağlıksız kabul edilir. Sen menülerinden memnunsan ve doyuyorsan sorun yok biz sadece en ideal ihtimalleri paylaşıyoruz. Ben diyetisyene gittiğimde de 80 kg idim o zamanlar ve diyetisyen bana 4-6kg arası verebilirsin demişti o açıdan yazma gereği duydum bir de geçen gün Dyt. Turgay Köse'nin bir makalesini okudum ayda 6 kg üstünde kilo kaybı sağlıklı değildir yazmış senin bünyen hızlı kilo alıp veriyormuş o yüzden yanlış yorum yapmak istemem sen de bu şekilde mutlusun çünkü...
Ha aklıma gelmişken sen lahana diyeti yaptın ya fazla lahana tüketimi tiroit hormonunun çalışma şeklini etkileyebiliyormuş o yüzden de erken regl olmuş olabilirsin Hamileysen de hemen paylaş merakta bırakma

Yukarıda açıklama yaptım canım normalde en ideal ve sağlıklı olanı kiloya göre haftada 0,5-1kg vermek max 1,5-2kgya çıkabilir o da ilk birkaç haftada sonra normale dönmesi lazım

Menünü beğendim - öğlen yemek yememişsin ama bence yediklerin de gerekli besinleri almanı sağlamıştır yağ-khidrat ve protein hepsinden almışsın

Fikir sormuşsun benim düşüncem paylaşıma göre eleme yapmandan yana çünkü eğer ki bir takımsak ve birlikte zayıflama yoluna girdiysek az da kilo versek beraber birşeyler paylaşarak verelim - yoksa bireysel olarak da haftada 2 kg verebiliriz bundan kime ne? Ama diyet gruplarının amacının beraberlik ve takım ruhu olduğuna inanıyorum sizin aranıza katılma sebebim de buydu az da olsa zayıflamak ama bunu paylaşarak, yanlışlarımın da farkına vararak yapmak Tabii bu benim naçizane düşüncem - karar yine sana ait kaptan
Bir de şu an izinli olup gelmeyen arkadaşları ileride katılmak isterlerse diğer gruplara da aktarabiliriz tabii şartlar ve o zaman neyi gerektiriyorsa ona göre en doğru karar alınır da şimdilik yorumum bu yönde...

tamam canim anladim. istersen kura cekelim yeni uyeler arasinda, hangimize kismetse o bir hafta beklesin.

günaydınlarrrrr
canım bana göre kura çekmek haksızlık olur ben lily e katılıyorum paylaşımı fazla olanı takıma alma düşüncesindeyim fazla kilo veren tamam ok takımın derecesini artırabilir ama burada motivasyonda çokj önemli arkadaşlar şu an oğlum kucağımda el atıp duruyo pc ye fazla yazamayacağım diğer arkadaşlarda fikirlerini yazsınlar ona göre takım olarak bir karar verelim

kaptancım merhaba, yokluğunu hissediyor ve özlüyoruz seni.. ben de lily ve sana katılıyorum paylaşımlar baz alınarak yapılabilir...

Bak şimdi sen yazınca farkına vardım, salata gerçekten de çok tok tutuyor

kesinliklee yürüyeceğimmm yoksa kendimi iyi hissetmicem böyle

süppersinnnn

günaydınnnnnn

dünkü menüm:

sabah: 2 adet cherry domates, az peynir, 2 dilim etimek, şekersiz çay

öğle: 1 kase sebze corbası, 1 iri köfte, biraz püre, 1 dilim kepek ekmeği

akşam: 3 kaşık kereviz, 3 kaşık pırasa

ara öğün: 1 elma, 1 galeta

günah itirafı: dün kurabiye yapmıştım çok güzel koktu 2 tane ondan yuttum kızlarrrrr. rejim bitene kadar evdekileri de zorunlu rejime sokuyorum artık pişirmiycem böyle şeyler

3 lt su + yarım saat tempolu yürüyüş

bu arada bugün çıktım tartıya kızlar regl olucam feci şişim ve şu an tartı başlangıç kilomdan bile fazla gösteriyor ((( gerçek kilom olmadığını biliyorum moralimi bozmamaya çalışıyorum ama cumaya kadar bu şişliği atmam lazım. atamazsam beni listeye bir sonraki hafta ekleyiniz bence sayın grup yöneticimiz...

kaptancım merhaba, yokluğunu hissediyor ve özlüyoruz seni.. ben de lily ve sana katılıyorum paylaşımlar baz alınarak yapılabilir...
canım inan benim de aklım hep sizde ama maalesef bu sömestr tatili böyle oldu sabahleyin küçük oğlum gözünü açar açmaz bana sorduğu ilk şey anne bugün nereye gideceğiz (2,5 yaşında) düşünün halimi artık yaaa tam bir komedi ben de accık evi toparladım ortalığı düzeltmeye çalışıyorum

bu arada kızlar cuma gün misafirim gelecek o yüzden sizlerden ricam saat 12 ye kadar bildirimlerinizi yapmanız 12 ye kadar bildirim yapmayan bu hafta takıma girmesin ne dersiniz? çünkü evde misafir varken listeyi falan eklemem biraz sorun olabilir

tatlım bi bak bakalım regl döneminde maalesef biz bayanlkarda böyle şeyler oluyor cuma sabah tartılırsın eğer fazla olursa haftaya girersin listeye umarım iner şişliğin

canım tahmin edebiliyorum Allah kolaylık versin, olsun tatilin tadını çıkar sen de... havalar güzeldir umarım bulunduğun yerde, gezmek keyiflidir... cuma 12 uygundur bence de, yoksa strese giriyoruz :) ya da cuma erken bildiremeyecekler perşembe akşamı bildirsinler ama 12 yi geçen bildirimleri almayalım geçen hafta çook sıkıntı çektik ((

Menün sanki kilo vermişsin de korumaya geçmişsin gibi, mesela çorba yemişsin, köfte yemişsin yanına sadece bir porsiyon yeşil salata alsaydın burda bir anormallik olamazdı ama hadi salata almadın, o püre ne kuzum püreyi aldın hadii o ekmek neeeeee ohh üstüne 2 de kurabiyee sen bu menüyle kilo veremediğin gibi korkarım alırsın da, allahtan akşam sağlıklı olmuş taa öğlenin telafisi azda olsa olmuş

regl şişliği maduru olarak Rabbim yardımcın olsun :26::26:

.

3mile Lesliemı de yaptım yordu baya beni. Bir an önce bahar gelse de yürüyüşü koşuyu dışarda yapabilsek. Sizce 3mile leslie yapıldığnda kaç kalori yakılır?
3 mil yaklaşık 45 dk o da bence 300 kcal falan yaktırır çünkü hem yürüyüş hem de sıkılaşma hareketlerini tempolu yaptırıyor

Canan Karatay'in goruslerini yanlis bulan bircok uzman oldugunu da altini cizerek belirtelim. Yine isteyen istedigi diyeti yapsin.

Arkadaşlar yazılarınızı alıntılayarak tek bir yorum yapacağım.
Diyetisyen değilim zaten olsam bu halde olmazdım - hem bir gıdacı olarak hem de yıllardır drların içinde bulunup kilo vermek için de bir sürü kaynaktan bilgilenmeye çalışan biri olarak ben Karatay'ın söylediklerinin hepsine katılamıyorum. Beslenme ve diyet konusunda çok araştırma ve okumalarım olmuştur çalışmayınca ve kilo da dert olunca haliyle tvde çıkan dr, dyt ve uzman olan herkesi dinliyordum. Doktorum programına bir çok uzman katılmıştır bir gün birinin savunduğu düşüncenin tersini başka bir gün bir diğeri savunuyor. Çarşamba Trt1de İyi Fikir programına Dr. Ayça Kaya katılıyor ondan da çok şey öğrenmişimdir, gece oturum programlarında diyetisyen-doktorların karşılıklı zıt fikirleri tartıştığını bile gördüm. Benim algım şu şekilde arkadaşlar, herkesi dinlerim kafamda bir analiz yaparım hatta kimi zaman hepsinin birer cümlesini alıp sentezlerim kendimce, sonrasında ise hayat tarzıma ve aklıma ne yatıyorsa o şekilde hareket ederim. Şu doğru bu yanlış diyemem çünkü bilim her gün gelişiyor ve daha önce bulunan bir bilginin eksikliğini fark edebiliyoruz. Bedenini insan tanır en iyi, şu bu uzman benim bedenim hakkında ne biliyor ki? Bazısı ara öğünle kilo alır bazısı da az yediğinde... Ben ara öğün yaptığımda daha rahat kilo verdiğimi gördüm çünkü metabolizmam az yiyerek çok yavaşlamış ki ben günde 3 öğün yerdim ama çok az yerdim. Herkes kendine uyan programı uygulamakta serbesttir sonuçta hepimiz bedenimizi en iyi kendimiz tanırız. Tabii ki paylaşalım, bilgilenelim, fikir alışverişinde bulunalım - mesela Karatay'ın piramidi çok hoş gerçi buna benzer kaç çeşit beslenme piramidi gördüm o da ayrı konu da... Hacettepe Üni. Türk usulü beslenme modelini 4 yapraklı yoncaya benzetmiştir, piramitleri ben yabancı kaynaklı olarak algılıyorum bunu gördükten sonra ama kesinlikle yanlış demiyorum çünkü her bilgi değerlidir.

Arkadaşlar No panik zaten kimse kimseyi zorlamıyor bir şeyler yapsın diye ve herkesin söylediğinin doğru olduğunu ve yapılması gerektiğini iddaa eden yok..Ortam fikir paylaşma ortamı ama uygulama herkesin kendi seçimi

Bu konu hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum, motivasyonumu etkilemesi açısından buna gerek duymuyorum..Ben Karatay diyeti de yapabilirim yada kendi kafama uyanlar olursa Karatay + ayşe + fatma diyeti de, zaten söylenenlerde aynı fikirdeyiz Relax arkadaşlar Sifir Sikıntıı

Offffff ne sıkıcı bir gün yahuuu, tatil yapıyoruz güyaaa iyi bol sıkılıyorumm, inşaallah Cuma günü tartıda - çıkarım da ödül olarak Anneme giderim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…