- 1 Nisan 2013
- 5.023
- 3.601
- 173
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #104.381
Kesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum kaptan.
Keşke herkes kendiliğinden bunlara uysa da yaptırım olmasa ama gruplara motive olma amacıyla katılıyoruz, doğru dürüst yazmadan bu mümkün değil ki ? Kişi hem kendisi yarar göremiyor hem de zamanla sayı artarsa takımda motivasyon düşüklüğü oluyor.
bi dönem sporsuz da kilo verilebilir diye diye geziniyordum ortaliklarda, sonra aslinda öyle de kilo veriliyormus da istedigimiz vucuda kavusamiyormusuz
süpersin....
haklısın bacım ya spor şart, irade şart.nedendir ki acaba çok çabuk kilo alabilirken ,kilo verebilmek için bu kadar çabalıyoruz adalete bak ya.
canim evet ilk zamanlar cok fazla kas agrisi oluyor ama 4 günden sonra hic biseycik kalmiyor.ben slim in 6 yapıyordum tabii tam yapamıyordum günde 2 dk ile başlayıp 8e kadar çıkarmıştım çünkü zorlamak istemedim bedenimi - sonra kas ağrısı yapıyor diye... Ama maalesef eski pcde kaldı
2 kg harika bir sonuç tebrik ederimyüzde hesabın da doğru - bence ölçülerin de güzel ah ah ben de 9 sene önce bu ölçülerdeydim kilom da 62 falandı düşününce bi an iç geçirdim
ölçülerin güzel canım benm de yapım sana benziyor kilom 62 iken basenim 99du sadece senin ölçülerden farklı olarak ama omuzlarım daha geniş duruyordu - spor gerçekten tartıdaki rakamdan daha etkili bence[/B][/SIZE][/COLOR]
bu arada arkadaşlar bugün durumda arkadaşımızın yaptığı davranış beni çok üzdü bunu sizlerle paylaşmak istiyorum lütfen bir mazeretiniz varsa bunu belirtin menülerinizi ve günde en az 5 mesaj olacak şekilde paylaşımlarınızı yapın
en son yazdığınız mesajdan itibaren lütfen sonuna kadar okuyun ki sizinle ilgili bir durum var mı yok mu arkadaşlarınız sizin menünüze yediklerinize içtiklerinize nasıl cevaplar vermiş bunları okuyun gerekirse yorum yapın değilse burda bazılarımız paylaşımda bulunup menüleri yorumluyor sorular soruyor ama hiç bir şekilde cevap alınmıyor takım olmanın mantığı bu değildir açıkca mazeret beyan etmeden kurallara uymayan arkadaşlarımız lütfen takımda boşuna yer kaplamasın zayıflamak isteyen bir sürü kişi var takımlara girmek isteyen bir sürü kişi var ama takım kadroları dolu olduğu için giremeyen kişiler de var bu konulara dikkat etmenizi istiyorum
belki biraz sert bir yazı oldu ama takım olarak hepimiz bir bütünün parçalarıyız buna dikkat etmeniz gerekiyor bana bu konu ile ilgili fikirlerinizi beyan edermisiniz?
lilicim sana katılıyorum .herkesin bünyesi çok farklıdır kimi az günde iki öğünle kilo verirken kimide 3 ana ve 3 ara öğünle beslenerek kilo verebilir.mesela gürkan kubilaya göre 6 öğün şart.ama 6 öğün derken abartılı bir şekilde deil.ayça kaya da tabaklarınızı küçültün diyor oda güzel bir fikir mesela.bünyeden bünyeye fark ediyor.hepimizde kendimizi az çok tanıdık hangi tarz beslenmeyle kilo kaybediyoruz.dediğin gibi diyet eziyet olmamalı.
sloganına da bayıldım çok güzelmiş.
.
Doğumun gerçekten zor olmuş okuyunca bu ne dedimAma emzirmediğine göre sıkılaşmak için elinden geleni yapabilirsin diyet yapmanda da sakınca olmaz Başaracağına inanıyorum ben hepimizin hedeflerine ulaşacağını düşünüyorum çünkü çok motivasyonu güzel bir takımız
ben slim in 6 yapıyordum tabii tam yapamıyordum günde 2 dk ile başlayıp 8e kadar çıkarmıştım çünkü zorlamak istemedim bedenimi - sonra kas ağrısı yapıyor diye... Ama maalesef eski pcde kaldı
öğlen makarna+dolma = 2dl ekmek desek yoğurtla dengelemişsin ama akşam hem kestane hem muz biraz kh ağırlıklı olmuş
2 kg harika bir sonuç tebrik ederimyüzde hesabın da doğru - bence ölçülerin de güzel ah ah ben de 9 sene önce bu ölçülerdeydim kilom da 62 falandı düşününce bi an iç geçirdim
Yazdıklarına kısmen katılıyorum neden dersen ben aşırı dikkatli gidince kendimi kastığımı hissediyorum ve psikolojik olarak bir süre sonra bıkkınlık oluşuyor tümden soğuyorum diyetten- hem zaten şu an diyet yapıyorum diye düşünmüyrum kendimce sağlıklı beslenmeyi öğrenmeye çalışıyorum eksiklerimi de size yazarken yorumlarınızla fark ettiğimi düşünüyorum. Diyet kelimesi bende negatif etki ediyor
Ara öğün konusunda ise ben 3 ana öğün yapıp onda bile dikkat ederdim ama kıstıkça daha çok kilo aldım diyetisyen listelerin sayesinde ara öğün katmaya başladım ve o bana bunu yeme şu yasak demedi ben de bu nedenle size katıldığımdan beri kendime yasak koymuyorum gün içinde yediklerime göre de menüleri dengelemeye çalışıyorum.Tabii ki bu kendimi salmam gerektiği anlamına gelmez bundan sonra biraz daha dikkat etmeye çalışırım
İnanın Ekim gibi 85lere çıktığımı görünce biraz dikkat ederek beslenmeye başladım ve 83e indim bi ara takıldım 82-83 arası sonra da 81in altını pek göremedim zaten. Buraya katıldığımdan beri yani 26 günde 3kg verdim bu sizin sayenizde
ölçülerin güzel canım benm de yapım sana benziyor kilom 62 iken basenim 99du sadece senin ölçülerden farklı olarak ama omuzlarım daha geniş duruyordu - spor gerçekten tartıdaki rakamdan daha etkili bence[/B][/SIZE][/COLOR]
Hoşbulduk
Benim birkaç sloganım vardır hatta bloğum da vardı ama kapattım
"Diyet, lezzet olmalı; eziyet değil!" Ama artık olumsuz cümleler kurup bilinçaltımı yanlış yönlendirmek istemediğim için sadece pozitif cümleler kuruyorum
Yapabilirim, başarılıyım, seviyorum, istiyorum, güzel hissediyorum gibi... En sonki sloganı çok sevdim Birlikte başarıyoruz
seni grup içi listemize ekledim canım tabii kaptan veya luci eklemediyse henüz
anladım canım o ayrıntıyı atlamışım yoğunluktan:26:
Normalde evden getiriyorum az yağlı tuzsuz yapıyorum bugün sondu haftaya evimde yaptığım yemeklerden getireceğim az kalorili ama daha sağlıklı...
proteini ben az aldığımdan heralde öyle geldi aslında dediğin doğru kilo başına ölçüsü var ben az proteinle yaşamaya alıştım artık 15 senedir
bu arada herkesin tarzı elbette farklı ben de ara yapmadığımda kg alıyorum
yok yok batmazsın zaten hesaplamaları onlar yapar sen kontrol edersin
benm de basen bi dünya - ya o kadar iş ev arası yürüyorum 2 cm anca fark etmiştir 8 ayda...
hımm o da güzel bir kararmış
ben diğer yorumları görmeden yazmıştım canım ama ben 1.nin bizden çıkacağını düşünüyorum
hm22 senin ve özellikle bayanbaloncuğun görüşleri de önemli benim için çünkü herikinizde normal olarak 5. takım listesinde olmasanız bile günlük olarak 5 mesajdan fazla yazarak motivasyonu sağlıyorsunuz bizi motive ediyorsunuz aslında sizler sadece kendi takım içi listemizde varsınız ama buna rağmen takımdaki bazı arkadaşlarımızdan takıma uğrauyorsunuz genel olarak görünmese desizlerde takımdasınız aslında neyse anlatmak istediğimi ne kadar anlattım bilemiyorum ama sorumlu davranışınız için teşekkür ederim
Kaptan amaç sadece listede olmak değil zaten takım ruhuna katılmak.
O da mesaj yazmadan sohbete katılmadan olacak şey değil, eğer zaten bizler kendimiz kilo verebilecek olsak her gün yediğimizi içtiğimizi bir yere yazar haftada bir gün de kilomuzu not alırdık gerek yok ki takıma.
Benim kilom genel listede görünmemesine rağmen, bugün cuma diye dün en sevdiğim kurabiyeden yemedim.( Hatta Gamzenin mesajının etkisi ile bugün de yememeyi düşünüyorum.) Geçe içtiğim suların yeşil çayın sirkeli suyun hesabı yok sırf bugün güzel bir sonuç alayım diye, ben bunu kendim zevkli bir şekilde yapabilecek olsam burada ne işim var ki ? Hatta bu kiloda ne işim var ki ?
kızlaaar hayatımda ilk defa tavuklu lahana kapuska yaptım diyete uygun olsun diye, aklınızda olsun fena olmadı gibi, henüz yemedim pişiyor ama hem hafif hem proteinli oldu...lahanalar kocaman çorbadan arta kalanı atacağıma sebzeli tavuklu bir yemek yapmış olmak istedim :)
ayyyy ben bayılırımmm, birde pul biber atıcan, yanına da koca bir bardak ayran
kızlaaar hayatımda ilk defa tavuklu lahana kapuska yaptım diyete uygun olsun diye, aklınızda olsun fena olmadı gibi, henüz yemedim pişiyor ama hem hafif hem proteinli oldu...lahanalar kocaman çorbadan arta kalanı atacağıma sebzeli tavuklu bir yemek yapmış olmak istedim :)
atmam mı şekerim acılı acılı, hadi gelin birlikte yiyelimmmm :)
veeee yaptık oldu .yapabiliriz dedik yaptık..
ay aklıma birden ali ağaoğlu geldi.
.
seni gebertirim lenn bebeeeee, az ye barii
Hayyyy ben sana daaaa, Ali ağaoğluna daaaa
Arkadaşlar ben sabah sevdaya kahvaltıya gittim, kızcağız beni ağırlamaktan giremedi burayanasıl güzel kahvaltı yapmışsak hala acıkmadım, ama Karatay hocama göre yaptık ondan
.
teşekkürler canım benim, hiç sorma...irade her şeyin başında geliyor, iradesine hakim olamayan zayıflayamaz...irademe hakim olmaya çalışırken bir yandan da zihin yapımı değiştirmeye çalışıyorum ki iradeli tavrım hayat boyu sürsün, çok zorlansam da disiplinin öneminin farkındayım. zaten hayatımda hemen her konuda disiplinliyimdir aslında da işte şu yiyecek içecek olayı bozabiliyordu disiplinimi, artık toparladım kendimi, kilo sorunum olmayacak benim bundan sonra....
çok haklısın, çoook adaletsiz bi durum
ellerinize sağlık ikinizin de...
kim kimi ağırladı len sen mi ben mi ...kahvaltıyı gamzecik hazırladı tabe.
.
Liliciğimm kendini ne güzel ifade etmişsinn..Tabiki insanın kendini ve vucudunu tanıması kadar güzel bir şey yok..Sen zaten kendini tanıyarak diyet konusunda ki yolu yarılamış oldun kafadan
güzel yorumun için teşekkür ederim
lilicim sana katılıyorum .herkesin bünyesi çok farklıdır kimi az günde iki öğünle kilo verirken kimide 3 ana ve 3 ara öğünle beslenerek kilo verebilir.mesela gürkan kubilaya göre 6 öğün şart.ama 6 öğün derken abartılı bir şekilde deil.ayça kaya da tabaklarınızı küçültün diyor oda güzel bir fikir mesela.bünyeden bünyeye fark ediyor.hepimizde kendimizi az çok tanıdık hangi tarz beslenmeyle kilo kaybediyoruz.dediğin gibi diyet eziyet olmamalı.
sloganına da bayıldım çok güzelmiş.
.
Evde hazırlayıp getirmek biraz meşakkatli ama insan kendine vakit ayırmanın ve tartıda eksileri gördükçe doğru yolda olduğunun farkına varıyor ben bu hafta yemekhaneye gittim genelde dengelemeye çalıştım ama biraz tuzlu geldi bi de mesela bugun de tatlı vardı ve aldım en sonunda dayanamadım kaç gündür almıyordumNe güzel evden getirmen, gönlüne göre oluyordur yemek, yağı tuzu ona göre ..
Proteini ben de normale bıraktığımda hemen düşürüyorum.
Bu sıralarda özellikle dikkat ettiğim için bu seviyelere çıktı ama memnunum.
Özel bir nedeni var mı proteini az almanın sağlıkla falan ilgili ?
Sert bir yazı olsa da biz bir takımız ve takım ruhuna yakışır davranmamız lazımbu arada arkadaşlar bugün durumda arkadaşımızın yaptığı davranış beni çok üzdü bunu sizlerle paylaşmak istiyorum lütfen bir mazeretiniz varsa bunu belirtin menülerinizi ve günde en az 5 mesaj olacak şekilde paylaşımlarınızı yapın
en son yazdığınız mesajdan itibaren lütfen sonuna kadar okuyun ki sizinle ilgili bir durum var mı yok mu arkadaşlarınız sizin menünüze yediklerinize içtiklerinize nasıl cevaplar vermiş bunları okuyun gerekirse yorum yapın değilse burda bazılarımız paylaşımda bulunup menüleri yorumluyor sorular soruyor ama hiç bir şekilde cevap alınmıyor takım olmanın mantığı bu değildir açıkca mazeret beyan etmeden kurallara uymayan arkadaşlarımız lütfen takımda boşuna yer kaplamasın zayıflamak isteyen bir sürü kişi var takımlara girmek isteyen bir sürü kişi var ama takım kadroları dolu olduğu için giremeyen kişiler de var bu konulara dikkat etmenizi istiyorum
belki biraz sert bir yazı oldu ama takım olarak hepimiz bir bütünün parçalarıyız buna dikkat etmeniz gerekiyor bana bu konu ile ilgili fikirlerinizi beyan edermisiniz?
kesinlikle haklısın - lütfen eksik kaldığımız sayfalara da göz atıp öyle yazalım ki birşey atlamış olmayalımhaklısın toplightcım, durumdanın mesajını görünce hemen ona senin uyarını bildirdim ama ben de bir cevap alamadım kendisinden... burada önemli olan takım bütünlüğünü sürdürmek, hem takım için hem de kendi motivasyonumuz için... sisteme günlük giren arkadaşların önceki günlerde yazılanları da okumaları gerekiyor ayrıca, bir sürü şey yazılıyor ama okunmayınca aynı sorular aynı kişilere tekrar tekrar iletiliyor ve boşuna ileti kalabalıklığı oluyor...
ben de teşekkürlerimi iletiyorum arkadaşlarımızahm22 senin ve özellikle bayanbaloncuğun görüşleri de önemli benim için çünkü herikinizde normal olarak 5. takım listesinde olmasanız bile günlük olarak 5 mesajdan fazla yazarak motivasyonu sağlıyorsunuz bizi motive ediyorsunuz aslında sizler sadece kendi takım içi listemizde varsınız ama buna rağmen takımdaki bazı arkadaşlarımızdan takıma uğrauyorsunuz genel olarak görünmese desizlerde takımdasınız aslında neyse anlatmak istediğimi ne kadar anlattım bilemiyorum ama sorumlu davranışınız için teşekkür ederim
aynennnnnnnnbi dönem sporsuz da kilo verilebilir diye diye geziniyordum ortaliklarda, sonra aslinda öyle de kilo veriliyormus da istedigimiz vucuda kavusamiyormusuz
aslinda kilo vermek de kilo almak kadar kolay ya, ben yanlisi bazi seyleri yasaklamakta yaptigimizi düsünüyorum. oysa hayatimizdan hic bir seyi cikarmayarak da kilo verilebiliyor.
canim evet ilk zamanlar cok fazla kas agrisi oluyor ama 4 günden sonra hic biseycik kalmiyor.
canim yine ayni ölcülere ayni kilolaara inersin hic dert etme, hatta daha da asagiya inersin..
canim ben bi tek bel den ve basenden sikayeetciyim, belim azicik daha ince, basenlerim azicik daha genis olsaydi mis gibi olurdu. ama Allah öyle yaratmis napalimbenim vucut yapim bu yaa.
haklisin kaptan, ben pek menü yorumlama olayina karismiyorum cok bariz dikkatimi ceken bir sey olmadikca, herkesin tükettigi besinler kendi tercihi gibi geliyor bana. ama tavsiye vermek elbette cok iyi oluyor takim acisindan kisi acisindan.
ikinizin mesajina da begeni verecektim, baskalarininkini de begenmen lazim uyarisi geldi
aynen katiliyorum ikinize de.
yeni beğen butonu aynı kişiyi bir veya iki kez beğenme hakkı tanıyor sonra başkalarını da beğen diye uyarıyorbeğen tuşunu çalıştıramadım
ama
kaptan bu mesajı beğendi
ben yedim valla öğlenKaptan amaç sadece listede olmak değil zaten takım ruhuna katılmak.
O da mesaj yazmadan sohbete katılmadan olacak şey değil, eğer zaten bizler kendimiz kilo verebilecek olsak her gün yediğimizi içtiğimizi bir yere yazar haftada bir gün de kilomuzu not alırdık gerek yok ki takıma.
Benim kilom genel listede görünmemesine rağmen, bugün cuma diye dün en sevdiğim kurabiyeden yemedim.( Hatta Gamzenin mesajının etkisi ile bugün de yememeyi düşünüyorum.) Geçe içtiğim suların yeşil çayın sirkeli suyun hesabı yok sırf bugün güzel bir sonuç alayım diye, ben bunu kendim zevkli bir şekilde yapabilecek olsam burada ne işim var ki ? Hatta bu kiloda ne işim var ki ?
değişik bir menü olmuş ama dengeli bence - sabah poğaça yemişsin ama yanında ekmek yemeyerek dengelenmiş zatenBu arada ben de dunku menumu yazayim. (normal diyet duzenine donemedim hala.)
- sabah: 1 kepekli kasarli pogaca, 6-7 kokteyl domates
- ara: bir portakal
- ogle: 2 yumurtali, lor peynirli omletimsi bisi (pek omlete benzetemedim), kekikli limonlu 2 domates
- aksam: bir kupa yagsiz sut ve muz
- ara: portakal
su: 2 litreyi gecmistir.
spor: 100 dk acik havada yuruyus. sonra usudum ve butun gece de atesim vardi ama sabaha iyilestim cok sukur.
bu arada menumu okudum dacok sacma bi menu olmus. daha once yapmis oldugum yemekler bitmedi, onlar bitmeden yeni yemek yapmak istemiyorum, onlari da yiyesim yok. ayrica hala cok keyfim yerinde degil ailevi problem bir yandan... bir yandan okulla ilgili konular... neyse boyle sacmasapan bir menu olacak bugunku de, affiniza siginiyorum. (ama ama menu sacma olsa da sagliksiz urun yok icinde. kepekli pogaca da gercekten bayagi kepekliydi ve kasari da eser miktardaydi. zaten oncesinde sporunu yaparak yedim pogacayi. o yuzden cok kizmayin pogacaya)
İsim | Geçen Hafta | Bu Hafta | Fark | Yüzde |
Durumda | 63,9 | 63,9 | 0 | 0,00% |
Toplight | 73 | 72,8 | -0,2 | 0,27% |
Luci221177 | 81 | 80 | -1 | 1,23% |
Lily86 | 78,4 | 78,6 | 0,2 | -0,26% |
Gamze_M | 68,9 | 67,4 | -1,5 | 2,18% |
Dagyolu | 65,7 | 65,5 | -0,2 | 0,30% |
Ebru_kzl | 91,3 | 89,8 | -1,5 | 1,64% |
Elis23 | 73 | 73 | 0 | 0,00% |
Vazgecmekyok | 98,2 | 96,9 | -1,3 | 1,32% |
Zynpkc | 64,2 | 63,2 | -1 | 1,56% |
Hnd | 69,9 | 69 | -0,9 | 1,29% |
Sevda_M | 75,6 | 74,7 | -0,9 | 1,19% |
Bayanbaloncuk | 61,0 | 59 | -2 | 3,28% |
Hm22 | 85,7 | 84,2 | -1,5 | 1,75% |
Takım içi ortalama | | | | 1,13% |
İsim
Geçen Hafta
Bu Hafta
Fark
Yüzde
Durumda
63,9
63,9
0
0,00%
Toplight
73
72,8
-0,2
0,27%
Luci221177
81
80
-1
1,23%
Lily86
78,4
78,6
0,2
-0,26%
Gamze_M
68,9
67,4
-1,5
2,18%
Dagyolu
65,7
65,5
-0,2
0,30%
Ebru_kzl
91,3
89,8
-1,5
1,64%
Elis23
73
73
0
0,00%
Vazgecmekyok
98,2
96,9
-1,3
1,32%
Zynpkc
64,2
63,2
-1
1,56%
Hnd
69,9
69
-0,9
1,29%
Sevda_M
75,6
74,7
-0,9
1,19%
Bayanbaloncuk
61,0
59
-2
3,28%
Hm22
85,7
84,2
-1,5
1,75%
Takım içi ortalama
1,13%
aynennnnnnnn
benim hayatım hep yasaklarla kuruldu sağlığımdan dolayı hatta bi ara en sevdiğim şeyler yasaktı ne zaman ki yasaklar kalktı ben biraz fazla yuklendim tabii yaşım da küçüktü kortizonla birlikte kilo almak kaçınılmaz oldu ama yasak olarak düşünmeyip yediklerimizi dengelemeye çalışırsak eminim zayıflamak kaçınılmaz olur
ayrıca şu incelme konusunda yazdıkların için de teşekkür ederim ben de artık yaza kadar eski formuma kavuşacağma inanıyorum hatta daha da incelebileceğime inanıyorumtabii ki sizler sayesinde:118::118::118:
Evde hazırlayıp getirmek biraz meşakkatli ama insan kendine vakit ayırmanın ve tartıda eksileri gördükçe doğru yolda olduğunun farkına varıyor ben bu hafta yemekhaneye gittim genelde dengelemeye çalıştım ama biraz tuzlu geldi bi de mesela bugun de tatlı vardı ve aldım en sonunda dayanamadım kaç gündür almıyordumyemekhane benm irademi zorluyor kısacası haftaya eski düzenime geri dönüyorum çünkü ne yediğimi biliyorum kendimce menü oluşturuyorum yemek yapmaya vakit ayırıyorum - hem şimdiden alışayım ki ileride zorlanmayayım
az protein alma sebebimse böbrek hastası olmam gerçi artık geçmişte kaldı ama ömür boyu dikkat etmem lazım ilaçlarım var düzenli kullandığım... tuz yememem lazım kortizonu kesti dr ama yine de tuz yasak zaten ben tuzlu yiyemiyorum
ben yedim valla öğlenama bu hafta daha dikkatli olacağım çünkü hem telafimi yapmam lazım hem de kilo vermeye devam etmek istiyorum
değişik bir menü olmuş ama dengeli bence - sabah poğaça yemişsin ama yanında ekmek yemeyerek dengelenmiş zatenafiyet olsun spora da maşallah 100dk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?