Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kizlar hepinize tesekkür ederim, alintilama yapamadim disari cikmam gerekiyor. jillian i soranlar olmus bence etkili bir spor, kilo kaybi degilde skilasmak icin oldukca etkili oldugunu düsünüyorum
yazmistim ama tam o an disardaki isim iptal oldu

Son düzenleme:

hm22 senin ve özellikle bayanbaloncuğun görüşleri de önemli benim için çünkü herikinizde normal olarak 5. takım listesinde olmasanız bile günlük olarak 5 mesajdan fazla yazarak motivasyonu sağlıyorsunuz bizi motive ediyorsunuz aslında sizler sadece kendi takım içi listemizde varsınız ama buna rağmen takımdaki bazı arkadaşlarımızdan takıma uğrauyorsunuz genel olarak görünmese desizlerde takımdasınız aslında neyse anlatmak istediğimi ne kadar anlattım bilemiyorum ama sorumlu davranışınız için teşekkür ederim

süpersin....
haklısın bacım ya spor şart, irade şart.nedendir ki acaba çok çabuk kilo alabilirken ,kilo verebilmek için bu kadar çabalıyoruz adalete bak ya.
bi dönem sporsuz da kilo verilebilir diye diye geziniyordum ortaliklarda, sonra aslinda öyle de kilo veriliyormus da istedigimiz vucuda kavusamiyormusuz
aslinda kilo vermek de kilo almak kadar kolay ya, ben yanlisi bazi seyleri yasaklamakta yaptigimizi düsünüyorum. oysa hayatimizdan hic bir seyi cikarmayarak da kilo verilebiliyor.

canim evet ilk zamanlar cok fazla kas agrisi oluyor ama 4 günden sonra hic biseycik kalmiyor.
canim yine ayni ölcülere ayni kilolaara inersin hic dert etme, hatta daha da asagiya inersin..
canim ben bi tek bel den ve basenden sikayeetciyim, belim azicik daha ince, basenlerim azicik daha genis olsaydi mis gibi olurdu. ama Allah öyle yaratmis napalim benim vucut yapim bu yaa.

haklisin kaptan, ben pek menü yorumlama olayina karismiyorum cok bariz dikkatimi ceken bir sey olmadikca, herkesin tükettigi besinler kendi tercihi gibi geliyor bana. ama tavsiye vermek elbette cok iyi oluyor takim acisindan kisi acisindan.

ikinizin mesajina da begeni verecektim, baskalarininkini de begenmen lazim uyarisi geldi
aynen katiliyorum ikinize de.

Kaptan amaç sadece listede olmak değil zaten takım ruhuna katılmak.
O da mesaj yazmadan sohbete katılmadan olacak şey değil, eğer zaten bizler kendimiz kilo verebilecek olsak her gün yediğimizi içtiğimizi bir yere yazar haftada bir gün de kilomuzu not alırdık gerek yok ki takıma.
Benim kilom genel listede görünmemesine rağmen, bugün cuma diye dün en sevdiğim kurabiyeden yemedim.( Hatta Gamzenin mesajının etkisi ile bugün de yememeyi düşünüyorum.) Geçe içtiğim suların yeşil çayın sirkeli suyun hesabı yok sırf bugün güzel bir sonuç alayım diye, ben bunu kendim zevkli bir şekilde yapabilecek olsam burada ne işim var ki ? Hatta bu kiloda ne işim var ki ?

beğen tuşunu çalıştıramadım
ama
kaptan bu mesajı beğendi

Bu arada ben de dunku menumu yazayim. (normal diyet duzenine donemedim hala.)

- sabah: 1 kepekli kasarli pogaca, 6-7 kokteyl domates
- ara: bir portakal
- ogle: 2 yumurtali, lor peynirli omletimsi bisi (pek omlete benzetemedim ), kekikli limonlu 2 domates
- aksam: bir kupa yagsiz sut ve muz
- ara: portakal

su: 2 litreyi gecmistir.

spor: 100 dk acik havada yuruyus. sonra usudum ve butun gece de atesim vardi ama sabaha iyilestim cok sukur.

bu arada menumu okudum da cok sacma bi menu olmus. daha once yapmis oldugum yemekler bitmedi, onlar bitmeden yeni yemek yapmak istemiyorum, onlari da yiyesim yok. ayrica hala cok keyfim yerinde degil ailevi problem bir yandan... bir yandan okulla ilgili konular... neyse boyle sacmasapan bir menu olacak bugunku de, affiniza siginiyorum. (ama ama menu sacma olsa da sagliksiz urun yok icinde. kepekli pogaca da gercekten bayagi kepekliydi ve kasari da eser miktardaydi. zaten oncesinde sporunu yaparak yedim pogacayi. o yuzden cok kizmayin pogacaya)

kızlaaar hayatımda ilk defa tavuklu lahana kapuska yaptım diyete uygun olsun diye, aklınızda olsun fena olmadı gibi, henüz yemedim pişiyor ama hem hafif hem proteinli oldu...lahanalar kocaman çorbadan arta kalanı atacağıma sebzeli tavuklu bir yemek yapmış olmak istedim :)

ayyyy ben bayılırımmm, birde pul biber atıcan, yanına da koca bir bardak ayran

bence de güzel olur ben lahananın herşeyini severim gecen hafta sonu manavdan alışveriş yaparken manav hediye olarak çeşitli taze baharat hediye etti (kereviz sapı, kişniş, frenk maydanozu ) bi de hediye ettikleri içinde garip bir sebze vardı bu ne dedim bilmiyom abla dedi sapı ayrı yaprakları aynı yemek pişiyormuş dedi aldım google amcaya sordum çin lahanası imiş soğan ve sarımsakla soteledim acaip güzel oldu netteki tariflere göre tavuk yemeğinin yanına çi,nliler garnitür olarak kullanıyorlarmış tadı da bizim lahanaya benziyordu bende bi ara tavuk ızgaranın yanına böyle bir garnitür yapayım diye aklıma getirmiştim bir deneyim bildiğimiz lahana ile güzel olursa size de söylerim

veeee yaptık oldu .yapabiliriz dedik yaptık..
ay aklıma birden ali ağaoğlu geldi.

.

Afiyet olsun kızlar

Ben de disiplini severim de artık yıllardan beri şu yasak bunu yememeliyim diye diye bıkmışım herhalde ki bu konuda iradem çok kuvvetli değil eskisi kadar...

kim kimi ağırladı len sen mi ben mi ...kahvaltıyı gamzecik hazırladı tabe
.

.
ellerinize sağlık ikinizin de...

Liliciğimm kendini ne güzel ifade etmişsinn..Tabiki insanın kendini ve vucudunu tanıması kadar güzel bir şey yok..Sen zaten kendini tanıyarak diyet konusunda ki yolu yarılamış oldun kafadan

teşekkür ederim Gamzeciğim

güzel yorumun için teşekkür ederim bende Ayça Kaya'nın kitabı var onu okurken sanki karşımda anlatıyormuş hissine kapılmıştım çünkü tvde her hafta çıkıyor ve hemen hemen aynı şeyleri anlatıyor zaten...Benim evdeki yemek tabaklarım normalde takımın çerez tabakları :) pasta tabağı aldım kendime ama öyle küçük ki, 1 küçük krep bile koysam tabak doluyor bi de küçük tabağa 6 yk yemek konduğunda çok görünüyor önemli olan neyi ne kadar yemek gerektiğini bilmek ya da öğrenmeye çalışmak.

Evde hazırlayıp getirmek biraz meşakkatli ama insan kendine vakit ayırmanın ve tartıda eksileri gördükçe doğru yolda olduğunun farkına varıyor ben bu hafta yemekhaneye gittim genelde dengelemeye çalıştım ama biraz tuzlu geldi bi de mesela bugun de tatlı vardı ve aldım en sonunda dayanamadım kaç gündür almıyordum yemekhane benm irademi zorluyor kısacası haftaya eski düzenime geri dönüyorum çünkü ne yediğimi biliyorum kendimce menü oluşturuyorum yemek yapmaya vakit ayırıyorum - hem şimdiden alışayım ki ileride zorlanmayayım
az protein alma sebebimse böbrek hastası olmam gerçi artık geçmişte kaldı ama ömür boyu dikkat etmem lazım ilaçlarım var düzenli kullandığım... tuz yememem lazım kortizonu kesti dr ama yine de tuz yasak zaten ben tuzlu yiyemiyorum

Sert bir yazı olsa da biz bir takımız ve takım ruhuna yakışır davranmamız lazım
Tamam insanız işimiz gücümüz var yoğunluktan giremediğimiz zamanlar olabilir ama fırsat bulduğumuzda buraya bildirsek o zaman herkes anlayış gösterir diye düşünüyorum.
Ben normalde zaten evde diyet günlüğü tutan bir insanım ama tek başına yeterli motivasyonu sağlayamıyordum çünkü kilo vermek sadece diyet ve spordan ibaret değil moral-motivasyon ve güçlü bir irade gerektiriyor. Bir kişi eğer tek başına yapabiliyorsa zaten gruba girmeye gerek yok gider diyet günlüklerinde bir günlük açar kafasına göre takılır diğer üyeler yazar ya da yazmaz ama bunda bir mecburiyet yoktur, kural yoktur. Çok günlük gördüm 1 yıl önce açılmış, bırakılmış ama sonra tekrar kişi günlüğünden devam etme kararı almış ve bir şekilde iyi kötü kilo vermiş. Bu kişisel bir tercihtir. Ama takımlar öyle değil, bazen ben bile diyorum keşke takımlara 2 yıl önce girseydim diye ama nasip bugunmuş.
Daha önce yazmıştım biz buraya girerken ilk sayfadaki kuralları kabul ediyorum diyoruz, bu bir sözdür biz bu sözün hakkını elimizden geldiği ölçüde vermek zorundayız. Önce kendimize sonra da takım arkadaşlarımıza karşı sorumluyuz. Bununla birlikte diğer takımlara ve zayıflamak isteyip de gruplara giremeyenlere karşı da sorumluyuz. Hm22 ve Bayanbaloncuk arkadaşlarımız henüz listeye girmemekle birlikte hep yazıyorlar, motive ediyorlar bizi. Herkes elinden geldiği ölçüde bilgi ve tecrübeleriyle katkıda bulunuyor ve ben sizlerden çok şey öğrendiğime inanıyorum kendi adıma.
Lütfen arkadaşlar dikkat edelim az gelen yazanlar isterse mesajlarını numaralandırsın 5 mesaj zorunlu ama bu 4 olsa bile takım ruhundan kopmadığı sürece zaman zaman tolere edebilmekteyiz. Bu konuda hassas davranmamız lazım bu takım hepimizin ve biz bir ekibiz

kesinlikle haklısın - lütfen eksik kaldığımız sayfalara da göz atıp öyle yazalım ki birşey atlamış olmayalım

ben de teşekkürlerimi iletiyorum arkadaşlarımıza

aynennnnnnnn
benim hayatım hep yasaklarla kuruldu sağlığımdan dolayı hatta bi ara en sevdiğim şeyler yasaktı ne zaman ki yasaklar kalktı ben biraz fazla yuklendim tabii yaşım da küçüktü kortizonla birlikte kilo almak kaçınılmaz oldu ama yasak olarak düşünmeyip yediklerimizi dengelemeye çalışırsak eminim zayıflamak kaçınılmaz olur

ayrıca şu incelme konusunda yazdıkların için de teşekkür ederim ben de artık yaza kadar eski formuma kavuşacağma inanıyorum hatta daha da incelebileceğime inanıyorum tabii ki sizler sayesinde:118::118::118:

ikinizin mesajina da begeni verecektim, baskalarininkini de begenmen lazim uyarisi geldi
aynen katiliyorum ikinize de.
beğen tuşunu çalıştıramadım
ama
kaptan bu mesajı beğendi
yeni beğen butonu aynı kişiyi bir veya iki kez beğenme hakkı tanıyor sonra başkalarını da beğen diye uyarıyor

ben yedim valla öğlen ama bu hafta daha dikkatli olacağım çünkü hem telafimi yapmam lazım hem de kilo vermeye devam etmek istiyorum

değişik bir menü olmuş ama dengeli bence - sabah poğaça yemişsin ama yanında ekmek yemeyerek dengelenmiş zaten afiyet olsun spora da maşallah 100dk

Kızlar lahanayı nasıl yapıyorsunuz şöyle bir ayrıntılı olarak bana anlatır mısınız ?
Belki püf noktası vardır ben de severim.
Bir de lahana ne kadar küçük olsa da bize fazla geliyor, doğrayıp dolaba atsam problem olur mu ?

İsim
Geçen Hafta
Bu Hafta
Fark
Yüzde
Durumda
63,9
63,9
0
0,00%
Toplight
73
72,8
-0,2
0,27%
Luci221177
81
80
-1
1,23%
Lily86
78,4
78,6
0,2
-0,26%
Gamze_M
68,9
67,4
-1,5
2,18%
Dagyolu
65,7
65,5
-0,2
0,30%
Ebru_kzl
91,3
89,8
-1,5
1,64%
Elis23
73
73
0
0,00%
Vazgecmekyok
98,2
96,9
-1,3
1,32%
Zynpkc
64,2
63,2
-1
1,56%
Hnd
69,9
69
-0,9
1,29%
Sevda_M
75,6
74,7
-0,9
1,19%
Bayanbaloncuk
61,0
59
-2
3,28%
Hm22
85,7
84,2
-1,5
1,75%
Takım içi ortalama

1,13%

lily, bir de her uye icin, takima katildigindan beri verilen toplam kiloyu yazsan super olur

inandiktan sonra imkansiz diye bir sey yoktuuur

aranizda hic callanetics yapan oldu mu? cok etkili oldugunu biliyorum ama cok zor geliyor bana, kendimi motive edemiyorum. ama cok cok etkili, 5 kg verince 10 kg vermis gibi gorunuyormus.

Geçmiş olsun lilly sağlık kadar zor bir şey yok, hele çok genç yaşlarda ayrı bir zor.
Geçenlerde bahsetmiştim eşimde nadir gözüken bir hastalık var anjiyoödem diye, küçük dili şişince nefes alamıyor.
Nedenini de bilmiyorlar, hastane sonrası 1 hafta falan yediklerine çok dikkat ettik, çorba ve hafif gıdalarla besleniyordu.
Kendisi yemek yemeyi çok sever, bizim evde her öğünde yaşasın yemek yemek sesleri yükselir(Dİ)
İrade dışında sağlık için bir şeyleri kesmek çok daha zor gözüküyor bana, daha doğrusu kendim için değil de sevdiklerime üzülüyorum.
Şükür atlatmışsın ama yine de dikkat etmek gerekli tabi ki..

Benim bugünkü menüm çok düzensiz, akşama kadar doğru dürüst bir şey yemiyorum akşamı dengelemek için, normalde tüketmediğim tarzda biraz kalorili bir yemek yapacağım yarışmaya katılmak için, tabi akşam yemeğimiz olmuş olacak ama dengelemek istiyorum haftaya artı ile başlamak istemiyorum 1.5 kg verebilmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…