Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Görüntü olarak güzel bir menü... afiyet olsun

senin paylaşımlarını beğeniyorum canım...devamını bekliyorum....
.
teşekkür ederim fırsat buldukça okuduğum makaleleri paylaşırım sizlerle

bu ne güzel menü böyle - afiyet olsun

Teşekkürler paylaşım için

hımm bu da güzel bir formülmüş

Menünü beğendim ara yapmasan da öğünlerin doyurucu olmuş gibime geldi - çok acıkmadın inşallah

Tebrik ederim harika ..

Gamze ben son günkü menülerden sen çok daha fazla verirsin siye bekliyordum. tebrik ederim.

Luci sonuç gayet güzel ama tartın seninle resmen dalga geçiyor.

Regl dönemin falan mı baya almışsın ?
Takımın önemi bu olmalı zaten, normalde kendinden rekor olan süreden daha fazla diyetine sadık kalmak, kendin için olmazsa takım için.

benimkini de hesaplarmısınız canım geçen hafta 74.70 bu hafta 74.10

.

Sevda ben hepsini kontrol ederim eklenmediyse liste.

Tebrik ederim maşallah.
Ne kadardır yapıyorsun Dukan ?

Diyetisyen seçil kenar yazmış, okudum hoşuma gitti, sizlerle paylaşayım istedim kızlarrrr :)

Öncül- Fazla Yeme davranışları arasında ki ilişkiyi kırma

O an öfkelisiniz, çekmeceyi açtınız, çikolatayı yiyeceksiniz, çekmeceyi kapatıp 5 dk bekleyiniz. Daha sonra böyle bir davranışta 10 dk, daha sonrasında 15 dk tarzında zaman aralıkları bırakınız ve bir süre sonra artık oto kontrolünüzün daha da kuvvetlendiğini göreceksiniz.

Davranış Değişikliği için alternatif listeler oluşturun
O an yemeye yönlendiğinizi ve kontrolü kaybetmeye başladığınızı anladığınızda sizi sakinleştirecek, mutlu edecek yapabileceklerinizin listesini arayın. Bunu kriz değerlendirmesi gibi düşünün; aşağıda ki gibi bir listeniz olsun:
En yakın arkadaşıma telefon etmek
Yürüyüşe çıkmak
Köpeğimle oynamak
Film seyretmek
Örgü örmek
Resim yapmak

Maddi / Zihinsel ödüller koymak
Ödül dediğimizde genelde kişiler diyeti hiç bozmadıkları bir hafta sonrasında kendilerine yemek ödülü koyarlar, bu çok yanlıştır. Evet ödül kişinin motivasyonu arttırır fakat bu ödüller yemek haricinde olmalıdır.
Örneğin; 1 hafta diyetimi hiç bozmadım, geçen gün beğendiğim kolyeyi satın alabilirim.
‘ çok güzel gidiyorum, diyetimi bozmadım, ben harikayım, çok başarılıyım’
tarzında maddi ve zihinsel ödüller kendinize verin.

Hedef Koyma
Kısa ve uzun süreli hedefler koyun kendinize. Fakat unutmayın ki hedeflerinizi çok yüksek tutar ve ulaşamazsanız motivasyonunuz azalır bu yüzden akılcı hedefler koyun;
‘bu ay 3 kg vereceğim’
‘bu hafta diyetimi hiç bozmayacağım’
‘bu hafta hiç tatlı tüketmeyeceğim’

Yeme kalıplarının normalleşmesi
Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın, açlık çok yemeyi tetikler...

Beden İmajı
Unutmayın ki herkesin bir vücut yapısı vardır. Ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın istediğiniz kilo ve vücut ölçülerine düşemeyebilirsiniz. Bu yüzden olmanız gereken kilo hedeflerini koyarken diyetisyeninize danışarak bilgi almanız gerekir. Burada kilit nokta kendini kabul edebilmektir.
Yapılan araştırmalarda kişilere neden kilo vermek istedikleri sorulmuş. Cevaplara bakıldığında ‘ kilo verirsem evliliğim daha iyi olur’ kilo verirsem eşim beni çok daha fazla beğenir’ ‘ kilo verirsem işimde yükselirim’ tarzı cevaplar alınmış fakat bu kişiler kilo verdiğinde evliliklerinde olumlu bir değişim, iş yerinde terfi görülmemiş. Unutmayın ki karşınızda ki insanlar sizi zayıf olduğunuz için çok sevmez, bu yönden olumlu düşünüp kendinizi kabul edin.

Kilo verdikten sonra yapmak istediklerinizin listesini yapın
Kilo verdikten sonraya erteledikleriniz etkinlikleri listeleyin ve onları hayata geçirmek için hemen planlar yapın. Örneğin;
‘ kilo verdikten sonra tatile gideceğim’ hemen hafta sonu için ufak bir tatil planı yapın.
‘ kilo verdikten sonra artık siyah kıyafet almayacağım’ alışverişe çıkın ve mavi, yeşil, hangi rengi seviyorsanız siyah haricinde kazaklar alın. Kendinize güvenin çok yakışacak.

Diyeti mutlaka yaşam tarzınız haline getirin. Sıralı hedefler, sistematik ödüller koyun, eğlenceli etkinlikler düzenleyin....

MESELA BEN BU PAZAR ALLAH KISMET EDERSE SAUNA, HAMAM ÖDÜLÜ VERECEĞİM NİHAYET KENDİME...Uzun zamandır istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum...

KIZLAR MERHABA

Yarın için doktordan randevu aldık. Eşimle birlikte gidicez.Diyetisyene büyük ihtimal yonlendırebilirler bizi .Pazartesi bilgilendiricem sizleri durumuma göre kilolarda gitmiş çok sevindim adınıza bn hala aynı.

paylaşım için teşekkürler canım güzel bilgiler

Geçmiş olsun bayanbaloncuk, midemiz küçülüp çok yediğimizde feci oluyor.

18 günde 1 mi Ne kadar sürüyor peki ? Ben de 3 aydır olmuyorum ..
sagol canim, aa kimse kizmadi bana diyeti bozdum diye

Önce sağlık çünkü. Hepimiz merak ettik sağlığını.

Tebrik ederim zeynep ..

yeniden basla o kure istersen. cunku sen de bilirsin sinirli sayida yumurta hucremiz var, onu da normalden daha hizli tuketirsen Allah korusun erken menopoza girme durumun falan olabilir.

Ben hiç menepoza girmem o zaman

Maşallah Lily. Tebrik ederim.

Gayet güzel olmuş menü, sıcak çikolataya da bir şey demiyoruz malum artık.

63.200 hiç yoktan iyidir ama moralim bozuldu neyse düzelicek inşallah

Gayet güzel neden bozuldu ki ?

Akşam hiç olmamış, menümüz az olunca bu kaçamaklar oluyor işte.

Kilo bildirimim ;
geçen haftaki kilom 69.0
bu hafta 68.7
oran 0.43

Biraz daha çok olabilirmiş bence ama tebrik ederim.

Eline sağlık Lily ..

tamam kaptan ne derse o

Lİstede yanlışlık varsa diye kardeş takımlara kontrol ettiriyoruz, zannetmiyorum hata olduğunu şart değil o yüzden eklemek ama zararı da olmaz.

Lily sadece ufacık bir yuvarlama hatası olmuş o kadar, bu arada kaptan cevap yazmış paylaşım alanına ama benim körlüğüm tutmuş görmemişim.

Neden inan hiç bir fikrim yok.
Tiroidi yeni öğrendim belki etkisi olabilir önceden var mıydı onu da bilmiyorum, bir ara kortizon kullandım ondan da olabilir ama tartıyı kaldırmıştım ve bu kadar kilo aldığımı hiç bilmiyordum. En fazla 70 falan diye konuşuyorduk eşimle, sonra tartıldım ikimizde inanmadık zaten, başka tartıda da tartıldım ve şok oldum.

rica ederim canım umarım olur.

Umarım Zeynep, yapamazsam umutsuzluğa düşeceğim çünkü.

Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

Bu arada ödülün de harika ..

Bizi de bilgilendir olur mu neler olacak bakalım.

Biraz daha çok olabilirmiş bence ama tebrik ederim.
canım reglim kapıda, belki o nedenden olmuş olabilir. ya da cumaya iki gün kala toparladım diyeti ondan da olabilir. bu hafta full konsantreyim. sana bir karnıyarık tarifi borçluyum farkındayım, yazacağım

canım reglim kapıda, belki o nedenden olmuş olabilir. ya da cumaya iki gün kala toparladım diyeti ondan da olabilir. bu hafta full konsantreyim. sana bir karnıyarık tarifi borçluyum farkındayım, yazacağım

Ben kendim 200 gram verdim de konuşuyorum işte

Evet evet eğer ben ki karnıyarığı başarabilirsem başartanın başarısıdır ( Söze bak yahu )
Çok tecrübeli değilim mutfakta ama çoğu şeyi öğrenip yapabiliyorum fakat karnıyarık deneyip deneyip yapamadıklarımdan.

Ödülün çok hoşmuş :) Diyette ödül çok önemli. Bizim ödül deyince aklımıza nedense tatlı kaçamakları geliyor, senin ödülün muazzammış. Ben iki kilo daha vereyimde ödül olarak bir pantolon beğendim onu alacağım.

Paylaşım için teşekkürler :87: . Bu yazıdan kendime not bu hafta diyetimi hiç bozmayacağım.

Tebrik ederim maşallah.
Ne kadardır yapıyorsun Dukan ?

16 ocaktan beri dukan yapıyorum. 1 ay oldu yani. ama son 2 gündür kaçamak yaptım.

Akşam hiç olmamış, menümüz az olunca bu kaçamaklar oluyor işte.

evet olmadı akşam. bugünden itibaren kaçamak yapmadan tekrar devam edeceğim.

Umarım Zeynep, yapamazsam umutsuzluğa düşeceğim çünkü.

Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

Bu arada ödülün de harika ..

Bizi de bilgilendir olur mu neler olacak bakalım.

yok canım neden umutsuzluğa kapılacaksın. Durmak yola devamm

16 ocaktan beri dukan yapıyorum. 1 ay oldu yani. ama son 2 gündür kaçamak yaptım.

evet olmadı akşam. bugünden itibaren kaçamak yapmadan tekrar devam edeceğim.

Ben zamanında yapmıştım dukan.
1 ayda da 10 kg kadar vermiştim ama hiç cesaretim yok artık öyle sıkı diyetlere.

yok canım neden umutsuzluğa kapılacaksın. Durmak yola devamm

Zeynep sonuca göre diyetisyene gitmeyi planlıyorum.
Bulunduğum yerde sağlık hizmetleri pek iyi değil ama Ankaraya gidince bir gideyim olmazsa diyorum.

Ankarada bildiğiniz diyetisyen var mı kızlar ? Özel hastane olursa daha iyi olur muayehane yerine ?

ben ankarada değilim canım . Ne diyeceğimi bilemiyorum ama sağlığınla birlikte umarım güzel kilo verirsin

şiir gibi bir menü olmuş

ay canım benimmm kıyamam sanaaaaaa ya bu adam sendeki özgüveni talan etmiş sanırım tam da lohusalık döneminde hem de... bence bir erkek kişilikten çok fiziğe önem veriyorsa ben yol verirdim tabii demesi kolay geliyor diyebilirsin ama ne bileyim bugüne kadar başkaları için çok kendimden ödün verdim son 6 aydır da sadece kendim için yaşıyorum ve bundan sonra da böyle yaşamak istiyorum gerçekten kimse için kendini yıpratmaya, üzmeye değmiyor eminim çalışmaya başlayınca sen de toparlanacaksın davalar duruşmalar falan derken zaten hayatın tempolu olur ee çocuk da var yani koşturmaktan zaten verirsin üzme kendini... sağlıklı kiloda ol yeter 55 de olsan eminim çok fark eden birşey olmaz güzel bir kadın her daim güzeldir kilo sadece bu güzelliği gölgeler o kadar...

Canım kaptanada diyelim beslenme kuralları koyalımne dersin.meseler sabahları herkes aç karnına su içsin gibi ne dersin
benim için bu bir alışkanlıktı mutlaka sabhları aç karnına 2 bardak su içiyordum ama işe gelirken midem şiş olunca yürüyemiyorum o yüzden bıraktım zaten sabahları elim ayağım kalkmıyor yani böle bir kural olursa ben uyamayabilirim

Benim odun hayatta yapmaz böyle şeyler hediyemide bana seçtiriyor
peki bu odunun nesini seviyorsun? merakımdan soruyorum evli değilim o yüzden empati kuramıyorum merakım da bu yüzden

az ama öz bir menü - afiyet olsun

hedefler süperr inşallah 2 hafta sonra 60ı görürsün öğlen salata yanına meyve falan da ekleyebilirsin ya da yoğurt arada da meyve

işte spor kaynaklı ödeme bilimsel bir bakış - teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…